FRC - Finnish Racing Championship 2024

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4738
Sijainti
Event horizon
17 ilmoittautunutta Kemoran FRC avaukseen GT Open lähtöön. Lievä harmi et suurin osa näistä on Porsche Cuppereita mut parempi sekin kuin jotain pilipali-bemareita.

Seurattavaa:
- kuinka pian ja montako kertaa Komsin BMW ja Dahlin Sitruuna varvataan kierroksella. Nåillå kun ei ole edes etäisesti mitään tekoa GT autojen tai edes SS-autojen kanssa
- Onko Gepardin BMW kilpailukykyinen GT-Porsaita vastaan vai pyöriikö jaloissa
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4738
Sijainti
Event horizon
No niin. Ekat lähdöt ajettu. Gepardi ei ollut kilpailukykyinen, kuten vähän ounastelinkin. Ero oikeisiin GT-autohin on vaan liian iso. Ja Dahl & Komsi olivat juuri sellaisia liikkuvia shikaaneja kuten arvata saattoi. Tuomaalan vauhti oli jumalatonta kyytiä. Jos Time-Attack hirmuja (ja kisoja) ei lasketa niin voittoaika oli Kemoran radan toiseksi nopein. Edellä vain Miikka Toivosen Lotus Exige 41 satkun turvin. Kuismasen Viperikin oli viisi kymppää hitaampi. Riikosen Solution F, Peltolan Vette, Westmanin Viper ja Rantasen Lambo (sikäli kuin se hällä vielä on!) on ne kiesit, joilla osaavissa käsissä olisi mahdollisuus haastaa nuo 992 Porschet. Thunder-autoille 1.11 alitukset ois kova sana
 

Petri L

Well-known member
Liittynyt
29.5.2001
Viestit
846
Oho onpa kyytiä vedetty. Kuismasen audi oli näyttävä tapaus mutta oliko sittenkään niin kova kun muistellaan?
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4738
Sijainti
Event horizon
Oho onpa kyytiä vedetty. Kuismasen audi oli näyttävä tapaus mutta oliko sittenkään niin kova kun muistellaan?
En ole löytänyt mistäään mitään virallista referenssiä IMSA-Audin kierrosajoista. Mutta kun niistä ajoista alkaa olemaan jo 25 vuotta, niin luulisin että ei yltänyt Severin ja Erik Behrensin GTR Vipereiden vauhtiin.
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4738
Sijainti
Event horizon
Henri TUomaalaan (992 GT3) nopein rundi 1'07,863. Haru 1'09,000 ja Eemeli 1'09,252. Kuismasen nopein aika-ajo aika 11 vuoden takaa ois 1'07,366 mutta kisassa vain 08,403
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4738
Sijainti
Event horizon
Se olis vkl FRC:n toinen osakilpailu ja osallistujalista on jos mahdollista vieläkin tylsempi kuin Kemorassa. GT 1:een ei kai noiden kolmen mukana olevan lisäksi Suomessa ees ole kalustoa. GT 2:nkin on nykyisellään kuin Porsche Cup. Edes auttavasti kilpailukykyistå kalustoa olis kyllä saatavissa muitakin jos vain joku ratkaisisi sen ikuisuuskysymyksen et millä kuskit sais motivoitua mukaan.
 

Vepe

Well-known member
Liittynyt
17.6.2011
Viestit
369
Sijainti
Vantaa
Tuli pitkästä aikaa käytyä Ahvenistolla. Lauantaina oli varsin mukavaa, kun keli oli mainio sitä yhtä sadekuuroa lukuunottamatta, mutta sunnutain osalta lähdin siinä tauon alettua pois, kun oli siinä se aamu sateessa tullut kökittyä. Jäi kyllä pienoiseksi pettymykseksi tuo kilpailun taso, vaikka ei mitään isoja odotuksia ollutkaan.

Legendsit olivat kyllä parasta antia, niin kuin ovat yleensä olleetkin.
Bemareissa olisi potentiaalia, mutta mihin on kaikki autot hävinnyt? Samaa voisi todeta myös V1600:sta, että mihin on sieltä autot hävinneet? Kisailu toki oli parempaa kuin Bemareissa, mutta jotenkin hieman aneemista meininkiä kuitenkin.
V8:t ovat edelleen hienoja, äänet upeita, mutta edelleen autoja saisi olla enemmän. Ihme sekoilua myös tuon lauantain kisan tulosten kanssa: Kiminki siis voitti, kun Westman kolaroi kierroksella ohitettavien kanssa. No sunnuntai-aamuna tulee korjaus, että otetaan tulokset kierrokselta 10, eli Westman voittaa. Paitsi sitten pari tuntia myöhemmin palataan niihin alkuperäisiin tuloksiin.
GT-luokan osalta pitää yhtyä hieman tuohon yllä olevaan, eli koko luokkahan on hyvinkin Porsche Cup + pari muuta. No, Tuomaala meni menojaan lauantaina ja sunnuntaina märällä sitten Harun vuoro tehdä sama (toki tätä helpotti se, että Tuomaala ei sunnutaina startannut). Hannula kyllä pystyi Bemarillaan aika hyvin kiusaamaan näitä vanhemmilla Cup-Possuilla ajaneita, tai ainakin pysyi vauhdissa mukana.

Yleisöä ei yllättävästi ollut paikalla kauheasti; lauantaina rivin paksuudelta porukkaa siinä stadionalueella, sunnuntain vesisateessa sitten ehkä 15-20 yhteensä, ja tuskin mitään yleisöryntäystä siinä iltapäivälläkään ollut. No, olipahan ainakin lyhyet pyttärijonot...

Eikö muuten tälle kaudelle tule edes koosteita kisoista?

Tuli muuten itse otettua videota lauantailta, löytyy tästä:
 

BMW CSL

Well-known member
Liittynyt
9.2.2021
Viestit
244
Hannulan kohdalla pitää myös muistaa et suurin osa Porsche kuskeista on nätisti sanottuna herrasmieskuljettajia. Jesse Krohn kiersi ympyrää näiden ympärillä vanhalla 996:lla muutama vuosi sitten. Lähinnä 1-luokan 992:t on oikeesti nopeita. Mut eniveis eipä Suomesta kovasti löydy ees etäisesti kilpailukykyistä kjalustoo kuin Time-Attack piireistä ja he ei AKKn kisoihin lähde.
 

speedman

race is in my head
Liittynyt
26.10.2008
Viestit
1316
Bemareissa olisi potentiaalia, mutta mihin on kaikki autot hävinnyt? Samaa voisi todeta myös V1600:sta, että mihin on sieltä autot hävinneet? Kisailu toki oli parempaa kuin Bemareissa,
Vilkaisin uudempia Xtreme sääntöjä. Nuo autothan alkaa olla jo aika paljon rakennettuja (lue kalliita). Sekin voi olla syy, että ajaminen ei enää kiinnosta. Toista oli alkuvuosina, kun melkein vaihtohallista haetulla 325i:llä olisi pärjännyt.
 
Ylös