Vihdoinkin asiallinen keksusteluavaus:thumbup:
Pari ekaa teesiä:
- Yrittämisen ja työllistämisen verotaakka puoleen! Kilpailukyvyllä tämä maa nousee, ilman sitä syöksyy syvimpään maan rakoseen.
- Kaiken verotuksen erittäin rankka virtaviivaistaminen. mm. vähennysoikeudet verotuksessa pois, tuloverotus puhtaasti tulojen mukaan. Työnantaja voi maksaa töihin kulkemisesta ja työhuoneen kotona pitämisestä. Mitään veroilmoitusten hypistelijöitä ja tarkastelijoita ei tarvita kun prosessi virtaviivaistetaan.
- Työkkäreistä ne perkeleen kynänteroittajat ja klemmarin vääntelijät mäelle. Netti on keksitty kymmeniä vuosia sitten. Työpaikat välittyy sitä kautta tehokkaammin.
- Rakennusvalvonnan kahvin juojista 80% mäelle. Rakennusmääräysten ja paikallisten kaavamääräysten käytännön noudattamista rakentamisessa voi valvoa yksityiset palveluntuottajat. Aivan kuten autojen katsastuskin hoidetaan.
Yrittämisen ja työllistämisen verotaakka puoleen!
Tämä on varmasti totta. Ainakin työllistäminen pk-yritykselle saisi olla nykyistä halvempaa ja yksinkertaisempaa. Yritysverossa piilee myös ansa: veron taso on kansainvälisen kilpailun alla. Trendi on, että valtio toisensa jälkeen laskee yritysveroaan, kusten samalla naapuriensa kintuille. Esimerkiksi Hollanti ja Irlanti ovat jo nyt veroparatiiseja. Muut saavat maksaa heidän alensa kun ne keräävät hyödyn! On oikeus ja kohtuus, että yritykset maksavat kohtuullista veroa, jo siksi, että hyödyntävät yhteiskunnan palveluita, infraa jne.
Kaiken verotuksen erittäin rankka virtaviivaistaminen
Tähän voi yhtyä. Veronkannosta on vuosikymmenten saatossa muodostunut kudelma, jota ei hallitse kukaan. Rasittaa niin verovelvollisia kuin veronkantajaa.
Työkkäreistä ne perkeleen kynänteroittajat ja klemmarin vääntelijät mäelle
Työvoimatoimistoista on tullut sosiaalitoimen jatkeita. Pitäisikö sosiaalipuoli yhdistää: KELA + TE-toimiston holhouspuoli + kuntien sosiaalitoimi? Kunnat pois tuosta järkiään? Nythän esim. teollisen rakennemuutoksen kuntaa rangaistaan vielä lisää, jos ei pysty työllistämään väkeään.
TE-toimiston työnvälitys voi toimia myös hyvin, ammattitaitoa esim. tehtaan työporukan seulomiseen on. Karu fakta vain on, että TE-toimiston asiakkaista suurin osa ei kelpaa millekään työmarkkinalle. Esimerkiksi teollisuuslaitos haluaisi 15 henkeä lisää riveihinsä. Tulee yli 200 hakemusta/ohjausta. Rankasti sormien läpi katsoen saadaan viimeiset tuosta 15:stätoista kasaan. Näissäkin pari mätämunaa lopulta.
Rakennusvalvonnan kahvin juojista 80% mäelle.
Tähän en osaa ottaa kantaa. Sitä mieltä kuitenkin olen, että puolueetonta valvontaa tarvitaan. Miten se tulisi organisoida, en osaa sanoa. Katsastustoimi on surullinen esimerki yksityistämisestä.
Yritystuista:
Voidaan toki tehdä raflaavia otsikoita. Mainitut tuet ovat kuitenkin hyvin moninaisia. Eikö tavoite ole juurikin ollut tukea teknologian kehitystä? Sitten kun se tehdään, onkin tuki pahasta? Telakat ovat saaneet naamioitua telakkatukea, kansainvälisen äärikierotuneen toiminta- ja kilpailukulttuurin vuoksi. UPM:lle maksettu energiatukea. Minusta oikein, koska sehän sitä kotimaista puhdasta energiaa tuottaakin. Ilman tukea kannattavuutta ei olisi -> ei tuotantoakaan -> ei koko ketjun työllisyys/aluetalousvaikutuksia.