Iskeekö USA ja/tai sen liittolaiset Pohjois-Koreaan?

Suoritetaanko Pohjois-Koreaan ohjusisku?


  • Äänestäjiä yhteensä
    16

Mickey

Well-known member
Liittynyt
22.3.2000
Viestit
8105
Diplomatian aika on ohi. Aika murskata saappaan alle. Ihan sama mitä Kiina ja Venäjä asiasta ajattelee. Ei ne mitään maailmansotaa aloita paskavaltio Pohjois-Korean takia.
-e-

Ihan lyhyesti, Yhdysvallat ei uskalla iskeä, jos Kiina kieltää.
 
Viimeksi muokattu:

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Pullistelu jatkuu.

Lähde: P-Korea vie ohjusta rannikolle?


Pohjois-Korean on nähty siirtävän
mahdollista mannertenvälistä ohjusta
kohti länsirannikkoaan, kertoo etelä-
korealainen media nimetöntä tiedustelu-
lähdettä lainaten.

Pohjois-Korealla on länsirannikollaan
ohjusohjelmansa laukaisulaitteistoa.

Ohjuksen kuljettaminen aloitettiin
maanantaina, päivä Pohjois-Korean
tekemän ydinkokeen jälkeen. Raportin
mukaan ohjusta siirrettiin yöllä
tiedustelun hämäämiseksi.

Etelä-Korean puolustusministeriö ei ole
kyennyt vahvistamaan raportin tietoja.
Ylen teksti-tv:n sivulta.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kauhun tasapaino. Jollei jommallakummalla osapuolella tule itsetuhoisia ajatuksia, niin aseet lasketaan maahan jossain välissä ja välirauha (vai tulitaukoko se Koreassa oli) jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Ympärysmaat eivät kaipaa edelleenkään tuhansia kuolleita ja miljoonia pakolaisia, eivätkä pohjois-korealaiset maansa pommitusta kivikaudelta jurakaudelle.
 

Örfil

Guest
Isoin pulma on se, että vaikka mikä sopimus tahansa saataisiin aikaan, niin P-K ei lopeta ydinaseidensa kehitystä. Ne jatkuvat edelleen salaa, kuten tekivät edellisen "ratkaisun" jälkeen.

Etelä-Koreaan oli aikoinaan sijoitettu Yhdysvaltojen ydinkärjillä varustettua lyhyen kantaman tykistöä, mutta ne siirrettiin muualle vuonna 1991. Tuolloin myös Pohjois-Korea lupasi, ettei se kehitä omia ydinaseitaan.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005353825.html

Eli lupaukset olivat pelkkää huulten heilutusta, mikään ei muuttunut.

Muulle maailmalle tilanne on hyvin riskaabeli, koska P-K:n kautta vuotaa ydinasetietoa ja teknologiaa, kenties pommimateriaalia tahoille, joille emme sitä halua vuotavan. Ei tarvitse ennustajan lahjoja arvatakseen mitä ISIS tekisi ydinmateriaalilla tai peräti aseella.

Homma on saatava seis ja ydinasekehitys lopetettua ja nykyiset tuhottua P-K:n hallusta. Se on pitkän tähtäimen ainoa toimiva suunnitelma ja tavoite, ei näennäinen aselepo/rauha, joka on tilapäistä.
Nyt on hoidettava varsinainen syy, ei lievitettävä sairauden oireita.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Putinilla pointti..

Putin: "Pohjoiskorealaiset syövät mieluummin ruohoa kuin luopuvat ydinohjelmastaan"

Venäjän presidentti uskoo, ettei tiukemmista Pohjois-Korean vastaisista pakotteista ole mitään hyötyä.

Pohjois-Korea
5.9.2017 klo 11:05

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että pakotteet eivät saa Pohjois-Koreaa hylkäämään ydinohjelmaansa.

Putinin mukaan tiukemmat pakotteet Pohjois-Korean ydinohjelman takia eivät vaihtaisi maan johtoa. Sen sijaan ne voisivat johtaa laajamittaiseen inhimilliseen kärsimykseen.

– He (pohjoiskorealaiset) syövät vaikka ruohoa, mutta eivät luovu ydinohjelmastaan, jos he eivät tunne oloaan turvalliseksi, Putin sanoi.


Putin varoittaa, että "maailmanlaajuinen katastrofi" uhkaa, jos diplomaattista ratkaisua Pohjois-Korean kriisiin ei löydetä.

Venäjän näkemys on, että Pohjois-Korean kanssa pitäisi neuvotella diplomatian keinoin. Venäjä on esittänyt Kiinan kanssa tiekarttaa, jossa Pohjois-Korea pidättäytyisi ydin- ja ohjuskokeista. Vastineena Yhdysvallat ja Etelä-Korea jäädyttäisivät omat sotaharjoituksensa alueella.

Putin puhui tiedotusvälineille suurten kehittyvien talouksien BRICS-kokouksen jälkeen Kiinan Xiamenissa tiistaiaamuna Suomen aikaa. Kokous on jatkunut Xiamenissa sunnuntaista tiistaihin.

Vertasi Pohjois-Koreaa Irakiin

Lisäksi Venäjän presidentti vertasi Pohjois-Korean tilannetta Irakiin Saddam Husseinin aikana, jolloin sieltä etsittiin joukkotuhoaseita.

– Maa (Irak) on raunioina, Saddam Hussein hirtettiin. Pohjois-Korea tietää ja muistaa sen myös. Luuletteko, että jotkin pakotteet saavat Pohjois-Korean muuttamaan suunnitelmansa joukkotuhoaseiden luomisesta, Putin hämmästeli.

Putin kuitenkin totesi, että Venäjä tuomisee Pohjois-Korean ydinkokeet ja pitää niitä provokatiivisina.

Venäjän energiaministerin Aleksander Novakin mukaan venäläisen öljyn toimitukset Pohjois-Korealle ovat lähellä nollaa. Venäjän hallinto ei hänen mukaansa ole keskustellut energiatoimitusten hillitsemisestä.

Lähteet: Reuters, Tass, Yle Uutiset
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Katos Putte kannustaa Pohjois-Koreaa jatkamaan ydinpommin/ballistisen ohjuksen kehittelyä. Ei kai siinä, kun itsellä on pelissä Krimin hyväksyntä osaksi Venäjää ja pakotteiden poisto. Globaalinen katastroffi vain moinen diktaattori. Ei eroa mitenkään Kimistä.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Katos Putte kannustaa Pohjois-Koreaa jatkamaan ydinpommin/ballistisen ohjuksen kehittelyä. Ei kai siinä, kun itsellä on pelissä Krimin hyväksyntä osaksi Venäjää ja pakotteiden poisto. Globaalinen katastroffi vain moinen diktaattori. Ei eroa mitenkään Kimistä.
Missäs se niin sanoo?
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Heh. Diplomaattinen ratkaisu... Putinhan on tunnettu niistä.

Tietenkin Venäjä kannattaa ratkaisua, jossa Yhdysvallat on vähemmän läsnä alueella. Silloinhan Venäjä ja Kiina voivat kasvattaa vaikutusvaltaansa. Nykytilannehan johtuu siitä että Kiina ja Venäjä ovat antaneet tilanteen kehittyä siihen suuntaan. Ei sitä kiellettyä ja pakotteiden alaista tavaraa sinne millään sukellusveneillä salakuljeteta. Kiina ja Venäjä ovat suurimmat kauppakumppanit ja rajanaapurit.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4919
Sijainti
Vantaa
Antaa sitten PK:n kansan syödä ruohoa, kun kerran niin haluavat. Nyt pitäis Trumpin kysyä Kimiltä, että haluaako Pohjois-Korea tosiaan ydinsotaa USA:ta vastaan. Mitäköhän Kim vastaisi?
 

Örfil

Guest
P-K:n poliittisessa agendassa on ollut koko ajan Koreiden yhdistäminen P-K:n alaiseen johtoon, siksi Yhdysvallat on siellä, koska E-Koreaa ei todellakaan kiinnosta juche-aate. On hyvin tiedossa, mikä on tavallisen kansan tilanne siellä pohjoisessa, joten asiaa ei liene syytä pohtia sen enempää.

P-K:n osalta ei liene epäselvää, onko joukkotuhoasetta vai ei. Nyt se on täysin väärissä käsissä ja lisää turvattomuutta koko maailmassa (edellinen postaukseni aiheesta). Näin ei voi jatkua ja kaksi pahinta syypäätä asioiden tolaan on Kiina ja Venäjä. Teknologiaa, rahaa ja tietotaitoa on kuskattu sinne vuosikymmeniä ja nyt ollaan tässä tilanteessa. Ilman Yhdysvaltain läsnäoloa E-K:ssa, pohjoisesta olisi jo ryysitty rajan yli aseiden kera.

Koreoiden tilanteella ei ole mitään tekemistä Irakin kanssa.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kaiken lisäksi tilanne huononee koko ajan, koska ydinase- ja ohjukehitys on kiihtyvää. Tämä Kiinan ja Venäjän hiljaisella hyväksymisellä. Jos Kiina oikeasti sulkisi rajan ja noudattaisi YK:n asettamia pakotteita, niistä olisi jotain iloakin vaikutuksen takia.
 

Mickey

Well-known member
Liittynyt
22.3.2000
Viestit
8105
Antaa sitten PK:n kansan syödä ruohoa, kun kerran niin haluavat. Nyt pitäis Trumpin kysyä Kimiltä, että haluaako Pohjois-Korea tosiaan ydinsotaa USA:ta vastaan. Mitäköhän Kim vastaisi?
Ei Trumppi sellaisia voi kysyä, pidettäisiin yhtä hulluna kuin Kimi.
 

Örfil

Guest
Taustatietoisku P-K:n ja Syyrian kytköksistä ja ydinaseista, myös al-Assad mainittu. Lyhennelmä lainattu toisaalta. Koko juttu linkin takana.

Operaatio Orchard oli israelilainen ilmaisku, joka kohdistui Deir ez-Zorin seudulle Syyriassa, ja joka tapahtui juuri puolenyön jälkeen 6. syyskuuta 2007

Tiedustelupalvelu oli paljastanut kyseessä olevan ydinaseistusta valmistavan laitoksen. Oli tai ei niin se sai luvan korkeimmalta johdolta tuhoamisoperaatioon.
Yön aikana israelilainen kuljetushelikopteri meni Syyrin ilmatilan sisään ja pudotti ryhmän Shaldag-yksikön - kommandoja aluelle. F-15I Ra'am ja F-16 Fighting Falcon -koneet, jotka oli aseistettu vahvoilla laser-ohjatuilla pommeilla, lähtivät tukikohdastaan Israelista ja saivat seuraa ELINT -koneista. Israelin kommandot maalasivat laitokseen maalitaululaserit, jotka opastivat pudotetut pommit kohteeseen. Laitos oli parissa minuutissa täydellisesti tuhottu.

CNN reportoi ensin, että "Hizbollah militanteille tarkoitettu" ilmaisku "jätti ison kuopan erämaahan". Viikkoa myöhemmin The Washington Post raportoi, että USA:n ja Israelin tiedustelupalvelut olivat keränneet tietoa ydinlaitoksesta, jota rakennettiin Syyriassa Pohjois-Korean tuella, ja että tämä kohde oli "epätavallisia aseita valmistamaan kykenevä laitos". The Sunday Timesin mukaan oli väitteitä pohjoiskorealaisen ydinmateriaalin piiloista. Syyrian varapresidentti Faruq Al Shara ilmoitti 30 syyskuuta, että Israelin kohde oli ollut Arid vyöhykkeen ja kuivan maan arabialainen tutkimuskeskus, mutta keskus itse välittömästi kielsi tämän.

Seuraavana päivänä Syyrian presidentti Bašar al-Assad kuvaili pommituskohdetta "epätäydellisenä ja tyhjänä sotilaskompleksina, joka oli yhä työn alla". Hän ei toimittanut mitään lisätietoja rakennelman luonteesta tai sen tarkoituksesta. 14. lokakuuta The New York Times otsikoi USA:n ja Israelin sotilastiedustelulähteiden sanovan, että kohde oli ollut pohjoiskorealaisten teknikoiden rakentama valmisteilla oleva ydinreaktori ja että lukuisat teknikot olivat kuolleet iskussa.

Joulukuun 2. päivä The Sunday Times siteerasi Uzi Eveniä, Tel Avivin yliopiston professoria ja Dimonan tutkimuslaitoksen perustajaa. Tämä sanoi uskovansa, että Syyrian rakennustyömaa oli rakennettu plutoniumin prosessointiin ja ydinpommin kokoomiseen käyttäen ase-asteista plutoniumia, joka tuli alun perin Pohjois-Koreasta. Hän sanoi myös, että Syyrian nopea rakennustyömaakohteen hautaaminen tuhansien tonnien maaperällä, oli reaktio säteilyn pelon johdosta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Orchard

Pitäisikö laittaa nyt Israel asialle?
 
Ylös