Tuo E-lohkon loppupään tilanne meneekin aika kiemuraiseksi. Itävalta-Latvia-ottelun voittaja toki menee varmuudella puolivälieriin ja häviäjä putoaa jatkosta, jolloin myös Saksa-Sveitsi-tilanne olisi selkeä (voittaja, tasapelillä Saksa, puolivälieriin, häviäjä ulos). Itävallan ja Latvian tasapeli kuitenkin mahdollistaisi nuo Charlien mainitsemat kolmen maan tasapisteet. Tasapeli ei kuitenkaan missään nimessä kelpaa Latvialle, Latvian on pakko ottaa voitto Itävallasta. Sen sijaan tasuri suoraan varmistaisi Saksan jatkopaikan.
Eli: Jos Itävalta ja Latvia pelaavat tasan, on kolme vaihtoehtoa, miten Sveitsi-Saksa-ottelussa käy. Jos Saksa voittaa, se on lohkokolmonen viidellä pisteellä, Sveitsi jää kahteen (ja jumboksi), Itävalta ja Latvia ovat kaksistaan tasapisteissä, keskinäinen ottelu tasan, maaliero sama, mutta Itävalta vie voiton tehdyillä maaleilla.
Jos Saksa ja Sveitsikin pelaavat tasan, on Saksa lohkokolmonen neljällä pisteellä. Sveitsi, Itävalta ja Latvia päätyvät kaikki kolmeen. Keskinäiset ottelut ovat kaikki tasan ja keskinäisten ottelujen maalierokin siis 0. Sen jälkeen tarkastellaan käsittääkseni keskinäisten ottelujen tehtyjä maaleja, joissa ainakin Itävalta päihittää varmuudella Latvian (AUT-SUI 4-4, LAT-SUI 1-1, keskinäisellä tasapelillä Latvia ei ohita Itävaltaa). Maalittomalla tasurilla voitto menisi Sveitsille. Jos Itävalta ja Latvia pelaavat tasan vähintään lukemin 2-2, Itävalta vie voiton. 1-1-tilanteessa Sveitsin ja Itävallan paremmuuden ratkaisee kaikkien otteluiden tehdyt maalit, ja jos Sveitsi ja Saksakin pelaavat 1-1, nekin menevät tasan ja alppimaat ratkaisevat viimeisen pudotuspelipaikan rangaistuslaukauksilla.
Jos taasen Sveitsi voittaa Saksan, Sveitsi nousee neljällä pisteellä kolmoseksi. Saksa, Itävalta ja Latvia olisivat tasapisteissä mutta keskinäisten otteluiden pisteillä Saksa (voitto Itävallasta ja tasuri Latviasta) veisi viimeisen puolivälieräpaikan.
Eli tasuri varmistaisi Saksan jatkoon, eliminoisi Latvian, ja Itävalta joutuisi vielä jännäämään Sveitsin otteita.