Kesäsää 2016

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26891
Ny ukkostaa ja sataa oikeen kunnolla. Tuuli meinaa hajottaa tuuletusikkunan. Huomenna kotiin jossa toivottavasti viileämpää. Ei oo punavalkoisen miähen kelejä nää mantereen helteetkään.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Stadis-Vantaalla on vodaa tullut, kun nyt jo ennen kuun loppua ollaan enkkareissa.

Kesäkuu Helsingin historian sateisin


Kesäkuun sade-ennätys on mennyt rikki
pääkaupunkiseudulla. Ilmatieteen
laitoksen mukaan aamuun mennessä
Helsingissä on satanut noin 140
millimetriä
.

Helsingissä on mitattu sateita vuodesta
1845. Tyypillisesti kevät ja alkukesä
ovat kuivia, ja kesäkuun keskimääräinen
sademäärä on 57 mm.

Kesällä sateet tulevat usein sade- ja
ukkoskuuroissa, eivätkä keskiarvot anna
tarkkaa kuvaa. Helsingin runsaimmat
sateet tulivat muutamina päivinä.

Myös Pohjanmaalla ja Länsi-Lapissa on
ollut tavanomaista sateisempaa.
 

Örfil

Guest
Hieno aamu. Junnukoera oli ihmeissään kun 4:30 kiikutin leivät ja kahvit pihamaalle, luettiin kaksin päivän lehti ja nautittiin eväät ulkona.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Lämpötila 14,8 °C
Kosteus 100 %

Näkyvyys 5,3 km
Pilvisyys melkein pilvistä (7/8)
Melkoisen kosteaa on, vaikka ei sada. Päivällä ennustetaan tuntuvan helteeltä, vaikka numeroina ei olekaan niin paljon asteita.
 

Örfil

Guest
Forumilta on tullut myyntiin aikanaan paita "Näyttää hitaalta". Olgan kunniaksi voisi painattaa paidan, jossa lukee "F1 Forum - tuntuu helteeltä" ja siihen printattuna jokin "lunta +50 cm ja lämpötila -100 astetta" teksti alle.
;)

Howdy näppärästi piirtää moisen paidan 5:ahdessa minuutissa.
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Täällä ei satanut noin paljon, jokunen milli, mutta kasteli kuitenkin melko kuivia heiniä 14ha...Huomenillalla jo suunniteltiin paalausta 10 ha alalle, Taisi olla "ahneella" (niitettynä kaikki heinikot yhtä aikaa levällään) ns. tunnettu loppu. Serkkupoika puolitti niittonsa ja odottelee kuivempaa aikaa. Viime vuonna itse sain kohtuullisia heiniä sääriskillä ja serkkupoika ei.
Ei tuolla hirveästi ole taloudellista merkitystä, ( paalauskulu n 20 e/paali, ja myynti n 30-35. ja noin 10 paalia/ha ilman lannoitusta) mutta muutama pollepaikka saattaa joutua etsimään polleille heinänsä muualta. Pari päivää lie nyt poutaa ja lämmintä. Katsotaan nyt, miten onnistuu. Taitaa tulla vaan urakoitsijalle yli 30 hehtaarin urakka lauantaille, ei ehkä onnistu. Sunnuntai on siinä ja siinä...:thumbfh:
Märätän sitten heinät peltoon ja kynnän syksyllä, vanhoja nurmia kaikki. Nykyisten tukiehtojen mukaan ei ole sadonkorjuupakkoa! Kunhan vaan on yrittänyt tuottaa markkinointikelpoisen sadon! Käykööt ensi keväänä kylvämässä eräs kaveri rypsiä. Loppuu tämä taivastelu.
 
Viimeksi muokattu:

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Kuulostaa hyvältä bisnekseltä.
Hyvä ja hyvä... Ehkä kateellisen ja kaunaisen kaupunkilaisen mielestä.:p

Lähinnä selkeyttää sen, onko sadonkorjuuta aina pakko yrittää ( täysin pilalle mennystä sadosta) ja jos ei onnistu, niin pitkät selvitykset ja ilmoitukset maaseutuviranomaiselle. Itse voin kyntää nuo heinät maan sisään, kun nurmi on 4-6 vuotta vanhaa eli se nurmi pitäisi uudistaa muutenkin, jos laatuheinää aikoo tuottaa. Jopa tietoisesti olen venyttänyt vuoden pari tuota uudistamista, kokeillaan taas ensi kesänä, miten onnistuu. Tänä vuonna taisi tulla loppu vetävän käteen.

Serkkupojalla eka vuoden nurmi, eli jos heiniä ei saa kuivana pois, niin melkein pakko ne on paalata märkänä ja ajaa metsään. Olisko joku 12 euroa/ paali ilman muovitusta urakoitsijan taksa. Jos ne ( rehevä kasvusto) jättää peltoon, niin seuraavan vuoden sadon laatu ja määräkin huononevat aika paljon. Jonkin verran on kaveri panostanut heinänviljelyyn, uusi pöyhin ja uusi käytetty niittokone, kohtuullinen lannoitus ja keväisin rikkakasvien torjunta. Syksyllä voisi saada jonkinmoisen sadon, jopa ohutta kuivaa heinää tänäkin vuonna joskus elokuun puolenvälin jälkeen, jos on tosi poutaa silloin.

Sovittiin tänä aamuna, että kahden kolmen seuraavan päivän toimenpiteet tähtää siihen, että serkkupojan heinät ovat aina ensisijalla korjuun suhteen.

Viljapuolella tunnollisimmat yrittivät aikoinaan märkinä syksyinä ajaa ohran haippuja ja puimurit jäi jumiin.
On joskus meilläkin viritelty puimuriin tuplarenkaat ja sitten voimansiirto ei kestänyt, hammasrattaista irtohampaita...

Itsellä vanhat koneet ja keväinen ruiskutus hierakkaa, voikukkaa yms vastaan ( n 30-40 e ainekulut/ha + polttoaineet yms ha), että panostus on vähäisempää. Syksyllä tosin sitten glyfosaattiruiskutus( jos vielä saanee) ennen kyntöä, kaikki kuolee.
No jaa, onhan noita osa vuokrapelloilla, joku 170 e/ha vuokra. Siinäpä se n reilun 400 euron ha-tuki alkaa huveta.

Myel-eläkemaksu on noin 5500 vuodessa 3 tonnin kk-työtulolla. Sen ja hieman päälle jos saisi tuista+ vähäisitä myynneistä - kuluista jäämään, niin aika hyvin! Panostushan mulla on hyvin minimaalista, hömppäheinää, kesantoa, riistapeltoa ( vähätöistä ja vähäriskistä) mahdollisimman paljon!

Toinen vaihtoehto on sitten panostaa rutkasti ja yrittää kovia satoja. Eläintilojen on melkein pakko toimia noin.

Satovahinkokorvausjärjestelmä on kanssa loppunut viime vuoden loppuun. Itse on otettava satovahinkovakuutus.

Pikkuhiljaa tuo tukipolitiikka ja ehdot ajavat markkinavetoisempaan suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mitäs toi hömppäheinä on? Vois kiinnostaa.
 
Ylös