Kuukävelystä (vai filmatisoinnista) 50 vuotta

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11074
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Miten on, onko kuussa käyty?
Totta vitussa on.

Ne ekat epäilijät oli niitä hörhöjä jotka vietti kuumaa hippikesää 1968 reilun vuosikymmenen ajan eivät tajunneet mistään mitään. Nyt kuumatkaa epäilevät samat idiootit jotka uskovat johonkin reikihoitoihin ja homeopatiaan.

Mä muistan 21.7.1969 päivästä yli muiden kaksi asiaa:
-olin kuumeinen, ja nukuin kesämökkimme olohuoneen sohvalla
-yöllä emme valvoneet, mutta katsoimme päivällä kuukävelyn uusintaa. Telkkarina 8" Salora, sähköttömällä kesämökillä (vaarin peltojen keskellä) virta otettiin silloisen kulkupelimme Austin Mini 850:n akusta. Erityisesti mieleen jäi se, että vaarini keskeytti heinätöiden tekemisen, jotta kaikki - hän mukaanluettuna - katsoisimme televisiota.

Vaarini, isänisä, oli wanhan liiton miehiä. Sähköisiä tiedotusvälineitä hän käytti kolme kertaa päivässä. Lahden pitkäaaltoasemalta hän kuunteli radiouutiset aamulla, lounaalla ja illalla. Televisiota hän ei katsonut kuin 21.7.69. Ja toisen kerran 1978, kun Kekkonen valittiin taas presidentiksi.

Siksipä jo yli 50 vuotta olen vaarini oppina tiennyt, että ihmisen ensimmäinen käynti kuussa on lajihistoriamme (homo sapiens) merkittävin kokemus.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104236
Sijainti
On earth
Eipä ole paljoa lisättävää Ettelin juttuun. Ainahan noita fooliopäitä löytyy, oli sitten kuussa käynti tai WTC-iskut kyseessä. Kannattaa tulpata pistorasiat ettei valtio kuuntele niiden kautta ja hommata pehmeä huone Niuvasta.

Jos oli Apollo 11 merkittävä ihmiskunnalle, niin 13 taas sille, miten luovia ihminen voi olla.
 

Joel Hallikainen

Well-known member
Liittynyt
17.1.2017
Viestit
683
Olen kohdannut yllättävän moneen salaliittoilijaan ja perustelut juurikin kopioita joita netissä on. Uskovat että 6 kertaa tyhjiä raketteja ammuttu taivaalle ja sitten menty studiolle, eikö kerta riittäisi kuin kasvattaa kiinnijäämisen riskiä tekemällä temppu 6 kertaa. Nykyluotaimien kuvat kuusta samanlaisia kuin 50 vuotta sitten, joten miten jenkit pystyivät filmaamaan niin todellisen kuun maapinnan jos eivät siellä olisivat käyneet. Ja Neuvostoliittoa asia ei kiinnostanut oliko studiossa vai kuussa vaikka oli kilpajuoksua. Jotkut uskovat jopa Neuvostoliitonkin feikanneet kuuluotaimet, eli mihinkään ei voi luottaa todisteista huolimatta.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104236
Sijainti
On earth
Ok, onhan tuokin tapa elää. Pirun raskasta vaan esim. työelämässä tai parisuhteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104236
Sijainti
On earth
Wernher von Braun oli muuten Saturn 5 raketin ja V2 raketin luojana mukana. Ei paljoa natsimenneisyys painanut kun kuuta piti valloittaa.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104236
Sijainti
On earth
Tänään Areenasta mielenkiintoinen ohjelma aiheesta.

Kino: Ensimmäinen kuunkävijä
Yle Teema & Fem Ke 24.07.2019 klo 21.50 Ensimmäinen kuunkävijä
Onnistuttiinko jo vuonna 1938 lähettämään raketilla miehitetty satelliitti kuuhun? Ryhmä toimittajia selvittävät huippusalaista asiakirjaa, jonka mukaan Neuvostoliitossa olisi onnistuttu lähettämään mies onnistuneesti avaruuteen. Aleksei Fedortshenkon mukadokumentti vuodelta 2005 kertoo vaietusta salaliitosta. (Pervyje na lune, Venäjä 2005) HD
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104236
Sijainti
On earth
Oli mielenkiintoinen ohjelma ja niin neukkumaisesti tehty, ettei mitään rajaa.

Sellaista isänmaan ihannointia, että persutkin jää toiseksi. 😬
 
Ylös