Mestis 2011-2012

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Harjoitusotteluohjelma tipahti sähköpostiin, joten laitetaas toikki jo valmiiksi ensi kautta silmällä pitäen. Sopimusrintamalla on nyt hieman hiljaisempaa, odotellaan liigajoukkueiden siirtoja ja pidetään kädet kyynärpäitä myöten ristissä etteivät Hokkanen tai Niemi käytä liigaoptioitaan..
Siirrot, joukkueiden tämänhetkiset kokoonpanot ja huhut löytyy kätevästi tuolta

Huhujen puolella kovin kuhina käy Jokipojissa viime kaudella hyvää jälkeä tehneen latvialaishyökkääjä Roberts Jekimovsin ympärillä. Jekkua havittelevat Pelicans sekä KHL:n Dinamo Riga. Myös haaparantalainen Asplöven (Ruotsin 1div.) on mainittu, mutta tuskinpa Jekku Ruotsin kolmostasolle lähtee..

---

Mitä on keväällä jäänyt mainitsematta:

HeKi muutti nimensä :thumbup:
Puritaanit eivät hyväksy Peliittojen nimen käyttämistä, koska kyseessä on eri organisaatio. Itse pidän hyvänä että Peliitat palaavat kartalle.. "HeKi" nyt oli vähän semmonen, joku vaan.

Mestiksen sarjaohjelma uudistuu: välisarja ja säälipleijarit :thumbdown
Perkelettäkö pitää apinoida Liigan kaikkein pahimmat aivopierut. Lohkojaossa Jukurit taitaa hävitä eniten, SaPKo ja D kun ei välttämättä ihan puhaltamalla kaadu. Spåra ja KooKoo pääsevät ennakkoon arvioiden helpommalla. Eihän siinä mitään, good for us, mutta miksi pitää tämmöistä sarjataulukon vääristelyä tehdä? En tajua.

TuTo pyrkii palauttamaan kunniansa :eek:
Aurinkokuningas loikkasi takaisin Turkuun. Kovasti on työtä tehtävänä, varsinkin kun on kyse liigapaikkakunnasta.

---

Sumulaaksossa uusi kausi pyörähtää käyntiin elokuun 2. päivänä kun päättyneellä kaudella KHL:n playoffien ensimmäisellä kierroksella pudonnut Severstal Cherepovets saapuu Oranssimustien vieraaksi. Toinen huippukova vieras tulee niinikään Venäjältä, KHL-konferenssifinaaliin saakka selvinnyt Lokomotiv Yaroslavl elokuun 10. päivänä.
Lisäksi käydään Ruotsissa testaamassa Moran (Allsvenskan) ja Hedemoran (1div.) kunto. Loput harkkavastukset ovat tuttuja Mestis-jengejä; Peliitat, Jukurit ja TuTo. Jokainen kohdataan sekä kotona että vieraissa.


Toistaiseksi hyvät kesät!
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Jees, eiköhän sitä tule tehtyä ensi kaudellakin reissu KooKoon peliin, edellisestä kerrasta jäi sen verran hyvät muistot.. Tai siis ei jäänyt :alppu: Toivotaan kouvolalaisille edellisvuosia parempaa menestystä :thumbup:
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Pari huomionarvoista sopimusta viime päiviltä. Ville-Vesa Vainiola siirtyy Kouvolasta Turkuun uutta nousua etsivän TuTon riveihin. Epäilemättä triplavee saa Turussa enämpi vastuuta, joten lykkyä hälle. Iki-TuTo Kim Törnström ei hievahta Turusta mihinkään. "Tötterö" torjuu tulevallakin kaudella omassa rakkaassa seurassaan.
K-Laser sen sijaan joutuu luopumaan maalivahdistaan. Mestis-parhaimmistoon viime kaudella kuulunut Antti Rautiola siirtyy Pelicans-organisaatioon. Epäilemättä Rautiola seilaa Pelsujen ja Peliittojen väliä, joten Mestis-näkökulmasta Heinolassa hykerrellään.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Sarjaohjelma julkaistu, printattu ja ripustettu seinälle. Tässähän alkaa jo odottaa elokuuta, sen 2. päivää ja Cherepovets-ottelua. :alppu:
edit: Mainittakoon vielä että ennakkotietojen mukaan Cherepovets tulee Kouvostoliittoon ykkösjoukkueellaan, Jaroslavl puolestaan kevennetyllä kokoonpanolla. Kova mittari jälkimmäinenkin siitä huolimatta..

Samaan aikaan toimiston puolella uusi toiminnanjohtajamme on aloittanut työnsä. Sakari Välimaa on aikaisemmin tehnyt töitä Tepsin ja Titaanien organsaatioissa ja pelannut itse FPS:n riveissä 1. divaria.

KooKoon budjetti nousee viime kaudesta 200 000 eurolla 1,5 miljoonaan. Viime kausihan oli plusmerkkinen joten ei mikään yllättävä uutinen sinänsä, mutta tulipahan mainittua. Peukkua sille silti. Saa nähdä mihin raha menee, maalintekijää ja ykkösparin pakkia vois kokoonpanoon vielä hakea..
 
Viimeksi muokattu:

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Toimisto heräsi varoittamatta. Pakistomme saa täydennystä kun kaksi viime kautta Jukureita edustanut Henrik Forsberg siirtyy Sumulaaksoon. Foppa löytänee paikkansa kakkosparista Niemen Tonin kaverina.
Puolustuskalusto näyttää varsin muikealta. Vuosi sitten voivoteltiin hieman ohkaista pakistoa, mutta nyt löytyy vähän kaikkea..

Välimaa ja Lehkonen tosiaan julistivat joukkueen valmiiksi, mikä sinänsä on hyvä. Nyt ristitään kädet ja toivotaan että Ika on kasannut itsensä näköisen joukkueen, eikä viime kauden käpyjä tällä kertaa satu.
Tokihan sinne ykkösen laidalle yksi maalintekijä vielä kelpaa jos sattuu semmoinen kiikariin osumaan. Alempien kentällisten ukkoja ei enää kaivata enempää.

---

Harjoitusotteluita tuli yksi lisää, Leijonien U18 käy vierailulla heti elokuun 1. päivä. Kolme viikkoa enää..
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Vielä lisää harkkoja. Venäjän kakkossarjatason ykkönen Rubin Tjumen vierailee 30.7
Kyseessä on jo vakiovieras, tämä on joukkueelle jo kolmas perättäinen kesäretki Kouvostoliittoon.
Varsinaisen kauden alkuun vielä kaksi kokonaista kuukautta ja pari päivää päälle, mutta kovasti alkaa kutkutella jo.. huisia.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18375
TuTo pyrkii palauttamaan kunniansa :eek:
Aurinkokuningas loikkasi takaisin Turkuun. Kovasti on työtä tehtävänä, varsinkin kun on kyse liigapaikkakunnasta.
Toivottavasti TuTo myös tulee pärjäämään, pari vuotta sitten Ismo Lehkosen käskyssä joukkue oli yhden kauden ainakin ihan hyvä.

Huhuissa on liikkunut Antti Bruun, Esa Pirnes ja Jarmo Jokila mutta ne huhut selviävät myöhemmin jos todella ovat seuraan siirtymässä.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
KooVee:han satsaa kunnolla, jotta Kouvola saadaan taas liigaan.
Jooh, mutta tällä kertaa on meininki pitää plussa viivan alla vaikka satsataankin. Viimeksi iski pieni vauhtisokeus ja vaikka nousu onnistuikin, niin katajaan kapsahti kurkottaja.. tuli kalliiksi. Saman ilmiön jälkipyykeissä kylpee tällä hetkellä Sport.. toistaiseksi vielä. Tamin sotkujen jälkeen velkainen seura on tehnyt taloudelliseen tilanteeseensa verraten huiman hyvää pelillistä tulosta. Sitä kautta sielläkin talouspuoli kohenee ja tulevallakin kaudella Sport on erittäin varteenotettava ehdokas liigakarsintaan.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18375
Oulun seudulta lähtöisin olevat maajoukkuekiekkoilijat Juha-Matti Aaltonen, Lasse Kukkonen ja Pekka Rinne satsaavat jatkossa kotiseutunsa jääkiekkoon Mestisjoukkue Kiekko-Laserin omistajina.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18375
"Takatukka" Pentti Matikainen liittyy Jokipoikien organisaatioon hallituksen puheenjohtajan vakanssille. Samassa yhteydessä Jokipoikien hallitus uudistuu lähes kokonaan.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Pitkä, kuiva ja kuuma odotuskausi on kohta ohi. Noin 26 tuntia on matkaa siihen kun kiekko tipahtaa kesän ensimmäisen harjoitusottelun merkeissä Sumulaakson pyhätön jäähän, vastassa siis venäläinen Rubin Tjumen. Siintä se taas alkaa. :thumbup:

Tällä välin muualla:
Samu Vilkman palaa Heinolaan. Samu tuli Sumulaakseen viime tammikuussa Tapparasta, mutta vahvistukseksi ei miehestä kuitenkaan ollut. Ehkäpä Peliitoista löytyy hälle isompaa roolia.
Peliittoihin myös try-outeja, mukana KooKoon kasvattimaalivahti Henri Turtiainen.
Tovereille läjä uusia sopimuksia, mukana myös try-outeja. Ei mitään raflaavaa tosin.

Fööni sekä Laserin yhtiöityskuviot tulikin jo mainittua, joten ei tarvitse enää.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Olihan mukava käydä hallilla taas. Luonnollisesti yleisöryntäys ei ollut valtaisa, mutta ei sen väliä. Musta oli tällä kertaa valkoinen, eli vieraspaidoissa pelattiin, paitsi Rämön Mikko oli musta. Vähän orientoitumishankaluuksia siinä niin.
Jähmeäähän se oli peli, kiekko poltteli lavassa ja syötöt karkaili. Ihan ymmärrettävää tähän aikaan vuodesta. Mutta ajoittain välähteli kyllä ihan ideakin siellä, mylly pyöri kuten pitikin. Ei ollenkaan huono avaus, siintä vain lisää liikettä, rutiinia ja tarkkuutta. Vielä on puolitoista kuukautta merkityksellisiin peleihin.

Kolmannessa erässä oli vähän lämpöäkin. Hetken näytti että rakastetulta kotkalaistunaripariskunnalta Nykänen-Pöyhönen (kts. viime kauden toikki) karkaa harjoitusottelukin lapasesta. Venäläispeluri passitettiin loppuhetkillä suihkuun ja Virkin Anssi vuodatti hieman punaista Rubinin maalin kulmalle. Pahemmilta vaurioilta kuitenkin vältyttiin. Viime minuuteilla Rubinin jäähypoksissa oli ahdasta kuin viiden bussissa, mutta ei onnistuttu latomaan sitä voittomaalia.
Taululle jäi ratkaisematon 3-3
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Häkkipäämaajoukkue (U-18) käväisi. Olihan se vähän pihahöntsyä, kun taklauspeli puuttui kokonaan. Ihan hyväkin toki, oli siellä sinisissä pari semmoista hobittia jotka pitäisi skrapata lastalla irti seinästä jos joku meidän panssarivaunuista niitä niittaisi. Maajoukkueen ehdoilla siis mentiin, eikä meidän peli oikein omalta näyttänyt. Ehkä vähän turha vastus harjoitukseenkin, U-20 olis parsempi.
Silti 2-0 taululla.

Huomenna ei tarvi säästellä, Severstal Cherepovets KHL:sta.

edit
Breaking news: Jukurit solmi keväällä yksivuotisen sopimuksen viime kauden all-stars puolustajan, KooKoota edustaneen, Pasi Järvisen kanssa, mutta siintä jäikin vain luu käteen. "Pablo" nimittäin lopettaa uransa. Mikkelissä voi nyt nitrot piilottaa takaisin kaappiin. Kiitos Pablo niistä parista kaudesta mustassa paidassa. Oli hieno katsella oivalluksiasi, vaikka välillä vähän paniikkikakkaa pukkasikin. Hyvää jatkoa ja menestystä normielämään!
 
Viimeksi muokattu:

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Siis mitä helv... Kookoo ei ole lyhennelmä Kouvolan Kiekosta? Jännää, miten Kouvolassa osattiin tämä nonsense-lyhenteiden käyttö jo kultaisella 60-luvulla muiden aloittaessa vasta 2000-luvulla.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Siis mitä helv... Kookoo ei ole lyhennelmä Kouvolan Kiekosta? Jännää, miten Kouvolassa osattiin tämä nonsense-lyhenteiden käyttö jo kultaisella 60-luvulla muiden aloittaessa vasta 2000-luvulla.
Kyllä se on. KPL ja Sudet eriyttivät jääkiekkotoiminnan vuonna 1965 Kouvolan Kiekko 65 nimen alle. Se organisaatio kuitenkin lopetti toimintansa kesällä 2005, mutta toimintaa jatkoi uusi porukka, Kouvolan Edustuskiekko ry. Joukkueen nimenä säilyi kuitenkin KooKoo. Nykyjänsä KooKoo-65 on KooKoon edustusjoukkueen farmijoukkue Suomi-sarjassa, entinen HC Kuusankoski.

---

Severstal vei tämänpäiväisen 3-1, mutta ei ole mitään syytä häpeään kotijoukkueella, missään vaiheessa ei oltu ns. hädässä. Puolustuksesta huokuu varmuus ja rauhallisuus, vuoden takaiseen verraten sillä osastolla ollaan nyt ihan eri planeetalla. Hyökkäyspäässä myllytys oli ajoittain tuttua vanhaa, sieltä silmiin pisti Jukureista hankittu Tuomas Muhonen, jolla on taitavat kädet ja hirveä kiima hakea vetopaikkaa. Omassa päädyssä Rämön Mikko otti jälleen muutaman komean kopin ja teki tyhjäksi myös pari läpiajoa ja yhden rankkarin. Severstalin maaleille Mikko ei mahtanut minkään, eikä oikein mahtanut puolustuskaan.
Ainoa jota ehkä pitäisi miettiä hieman uudestaan on ylivoima. Maalin taitse hierominen toimii jos kiekko saadaan sieltä yhden kosketuksen syötöllä maalin eteen vetopaikkaan. Nyt ei saada, joten mitään ei oikeastaan tapahdu..
Harjoituksen puutettako, vai pitäisikö kokeilla jotain muuta?

Harjoitusotteluksi kuitenkin hyvä peli. Vastus oli riittävän taitava ja fyysinen, että meidänkin peli näytti ihan peliltä. Tosi paljon hyviä asioita, hyvin vähän katastrofin merkkejä.

Tänään oli hyvä päivä.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Toiminnanjohtajan pallilta markkinointijohtajaksi siirtynyt O-P Hakkarainen laittaa hanskat naulaan. Ovien paukkumista ei sentään, mies sai koulutustaan vastaavaa työtä eli jatkaa Kouvolassa opettajana. Toimisto vähän keveni (eikä tämä nyt ollut huomautus O-P:n massiivisesta ulkomuodosta :p), mutta ei liikaa. Viime kaudellakin O-P hoiti myös markkinointijohtajalle kuuluvat hommat, joten korvaajaa ei välttämättä tarvitse etsiä. Välimaa hoitanee potin.

Kiitos O-P reilun vuoden pestistä mustissa. Hyvät jatkot sinnekin ja hallilla vielä nähdään, kuten lupasit. :thumbup:

---

Huomenna palataan "normaaliin" järjestykseen kun Sumulaaksoon saapuu Peliitat Heinolasta (entinen HeKi). Saa nähdä ehtiikö tästä itse paikalle..
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Kyllä ehdin. Hirveästi sanottavaa ei jäänyt. Ei sillä ettäkö kovin huonoa peli olisi ollut, joskaan ei huiman häikäisevääkään. Ensimmäinen erä oli hienon näköistä tekemistä, tuntui että kaikki onnistuu ja tästä tulee rumaa. Ensimmäinen maali varsinkin jäi verkkokalvoille killumaan, siksi hieno namuttelu oli avoimesta paikasta vielä avoimempaan paikkaan. Toisessa erässä kuitenkin lässähti, antauduttiin Peliittojen pelitapaan ja unohdettiin oma. Siinäpä sitten Heinola pääsi tasoihin ja kun homma jatkui kolmannessa erässä samanlaisena niin kunnia jakoon 3-3.
En halua tuomita tässä vaiheessa, kokeilullahan vielä mennään. Vaan pelko perseessä on, sillä viime kaudella tällaista tapahtui ihan runkosarjassakin ja poffeissa..

Pelaajista tällä kertaa mieleen jäi oma junnu Appelgren joka pelasi kuin aikamies. Vähän ehkä vielä malttia lisää sinne, mutta ei ole huono ukko tämä. Saanee peliaikaa edustuksessa ihan hyvin jatkossa. Taas pitää mainita myös Muhonen, on sillä käsiä, itseluottamusta ja himoa. Tullee tekemään paljon pisteitä tulevalla kaudella.

O-P:n kohtasin kadulla hallille mennessäni, morjesteltiin siinä myös. Väärään suuntaan oli tosin siinä vaiheessa menossa, josta huolestuin, mutta kylläpä mies sitten lopulta löytyi hallista.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Aiemmista tiedoista poiketen tämänpäiväinen vieras ei ollut Lokomotiv, vaan Loko Yaroslav joka on Lokomotivin farmijoukkue (edit: korjataan nyt vielä kerran.. kyllä se oli Lokomotiv, mutta niillä oli paljon Lokon pelaajia testissä. Lokomotiv siis, mutta ei täydellä vahvuudellaan). Taitavia jätkiä silti. Ensimmäisen erän jälkeen näytti rumalta, 0-4 loisti taululla vieraiden johto. Paikkoja oli meilläkin, mutta viimeistely ontui. Mutta eipä oltu käsitelty vielä, kaikkea muuta. Toiseen erään tuli aivan uusi kotijoukkue ja nokitti takomalla peräti 5 häkkiä, mukana pari huiman hienoa kuviota. Harvoin perse nousee penkistä harjoitusottelussa, mutta kun jätkät niin komeasti neppaili puolustuksen kulmapubiin tuopposelle, niin mikäs siinä.
Kolmannessa erässä yllätys-try-out norjalaislaituri Rasmus Juell latasi nasakan rannarin B-pisteen ulkokaarelta aivan yläristikkoon ja vei KooKoon jo 6-4 johtoon, joka jäi myös voittomaaliksi. Loko pääsi vielä kaventamaan, mutta töpeksi takaa-ajonsa viime minuuttien jäähyyn.

Tämä Rasmus Juell näytti ihan mielenkiintoiselta tapaukselta. Fysiikkaa tuntuu olevan rutkasti, ei pelkää kulmissa ja ajaa ahnaasti kiekollisen pakin kimppuun. Käsiäkin näytti olevan mukavasti, se jäi kuitenkin vielä vähän vajaaksi kun yhteispeli ketjukaverien kanssa ei vielä natsaa kunnolla. Toki se paranisi ajan myötä..
Mikään kallis kaveri ei ole, voisi olla ihan varteenotettava jokerikortti. Jos perjantaina Heinolassa näytöt on samaa luokkaa, niin sopimuspahvia todennäköisesti tökitään naaman eteen.

Tänään Loko Yaroslavista 6-5 voitto, Kouvostoliitto kiittää. Seuraava peli Sumulaaksossa on torstaina 18. päivä rakkaita naapureitamme Jukureita vastaan. Jännä nähdä se mikkeliläisten kohuttu nippu nyt sitten..
 
Viimeksi muokattu:
Ylös