Törni
Well-known member
- Liittynyt
- 5.11.2004
- Viestit
- 11306
Oluen hinta ravintolassa on mielestäni täysin kohtuuton. Vanhoina hyvinä aikoina ravintola myi kaljaa ulos 50 pinnan katteella. Ravintola myi puolen litran tuopin ulos siihen hintaan mitä se itse maksoi litrasta.
Kotimaisen lagerin sisään ostohinta ravintolalle on tällä hetkellä tynnyrissä keskimäärin 2,30 € / litra. Puolesta litrasta pyydetään tyypillisesti liki viisi euroa ja pääkaupunkiseudulla jopa enemmän. Jos tilaat jotain tummaa ulkomaista herkkua, saat pulittaa tuopista vieläkin kovemman hinnan. Kova hinnoittelu on johtanut menekin hupenemiseen. Ihmiset vetävät nykyään kunnon pohjat kotona ja ravintolaan mennään vasta myöhään. Monia vuosia piilossa pysynyt taskumattikulttuuri on nostanut taas päätään.
Itse olen ainakin alkanut välttää ravintoloissa käyntiä. Viimeksikin kun piti poikaporukassa mennä paikalliseen ravintolaan katsomaan Suomen matsia isolta screeniltä kaljan keralla, päädyimme täysin erilaiseen ratkaisuun. Videotykki haettiin duunista ja kaljaa kaupasta.
Sopiva oluttuopin hinta kotimaisen panimotuotteen osalta olisi mielestäni 2,50 – 3.0 € per puoli litraa. Kaikki yli tämän on älytöntä kiskontaa, enkä suostu moista pulittamaan kuin poikkeustilanteissa.
Paljonko sinusta olisi kohtuuhinta oluelle ravintolassa?
Kotimaisen lagerin sisään ostohinta ravintolalle on tällä hetkellä tynnyrissä keskimäärin 2,30 € / litra. Puolesta litrasta pyydetään tyypillisesti liki viisi euroa ja pääkaupunkiseudulla jopa enemmän. Jos tilaat jotain tummaa ulkomaista herkkua, saat pulittaa tuopista vieläkin kovemman hinnan. Kova hinnoittelu on johtanut menekin hupenemiseen. Ihmiset vetävät nykyään kunnon pohjat kotona ja ravintolaan mennään vasta myöhään. Monia vuosia piilossa pysynyt taskumattikulttuuri on nostanut taas päätään.
Itse olen ainakin alkanut välttää ravintoloissa käyntiä. Viimeksikin kun piti poikaporukassa mennä paikalliseen ravintolaan katsomaan Suomen matsia isolta screeniltä kaljan keralla, päädyimme täysin erilaiseen ratkaisuun. Videotykki haettiin duunista ja kaljaa kaupasta.
Sopiva oluttuopin hinta kotimaisen panimotuotteen osalta olisi mielestäni 2,50 – 3.0 € per puoli litraa. Kaikki yli tämän on älytöntä kiskontaa, enkä suostu moista pulittamaan kuin poikkeustilanteissa.
Paljonko sinusta olisi kohtuuhinta oluelle ravintolassa?