Omakohtaisia muistoja TV-ruudulta tai striimeistä nähdyistä kisoista 2015

Har*

Well-known member
Liittynyt
29.7.2010
Viestit
1331
Australiassa 2015 Mercedeksen Lewis Hamilton säntäsi paalulta kärkeen ja tallikaveri Nico Rosberg viereisestä ruudusta perään. Williamsin Felipe Massa, joka edustaa pitkiä brasilialaisia moottoriurheiluperinteitä, selvisi ensimmäisestä mutkasta kolmantena. Nopeudestaan mutta tietystä epävarmuudestaan tunnettu brasilialainen voitti Chevrolet Brazil-sarjan vuonna 1999. Kolme voittoa sarjan 10 kilpailusta takasi sarjan voiton ja siirtymisen Eurooppaan ja Formula Renault-sarjaan. Renault Sportin hallinnoimaa sarjaa on ajettu vuodesta 1968 jolloin mestaruuden voitti ranskalainen Max Jean joka myöhemmin osallistui Ranskan F1-osakilpailuun vuonna 1971 kotitantereellaan Frank Williams Racing Cars-pajan virittämällä March-kilpurilla. Tästä ensimmäisestä ja viimeisestä F1-kisasta Max Jean ei saanut pisteitä. Ura hiipui seuraavana kahtena vuotena ja seurauksena oli siirtyminen kuljetusalalle.
 

Red Evil

Well-known member
Liittynyt
21.12.2012
Viestit
210
Hmm hyvin mielenkiintoista. Felipe Massa ajaa muuten tänä vuonna numerolla 19 josta muistuikin mieleeni legendaarinen François Hesnault kaikkien tietämistä syistä. Hesnault ei kylläkään valitettavasti saavuttanut yhtään mm-pistettä, mutta -82 ja -83 François säväytteli vauhtiaan kylläkin tunnetuin seurauksin Ranskan F3-sarjassa ollen kolmas ja toinen.:eek!: Vuosi -82 muistetaan totta kai siitä Ranskan F3-sarjassa, että Toyota saavutti viimeisen mestaruuden tuolloin Ralt-Toyota RT3 autolla. Tosin täytyy mainita että jo vuonna 1954 Ron Tauranac voitti kaikkien hyvin muistamassa NSW Hillclimb Championship RALT 500 autolla.:dunno: Ron asuu toki edelleen Australiassa ja on kuten kaikki tietää hyvin kiinnostunut edelleen urheilusta.
 

ÖÖ.

Well-known member
Liittynyt
2.3.2006
Viestit
688
Nykyään ainoa Venäläinen F1-kuljettaja Daniil Kvyat oli Australian GP:n aika-ajoissa 13. mutta joutui keskeyttämään jo lähtöruutuun ajo kierroksella moottoriongelman vuoksi. Edellisen kerran Venäläinen F1-kuljettaja on joutunut vastaavaan tilanteeseen vuoden 2012 Britanian GP:ssä kun Vitaly Petrovin Caterham auton moottoriin tuli vika. Hän joutui palaamaan suoraan varikolle ja keskeyttämään ennen kuin ehti lähtöruudukkoo. Varsin harmillinen tilanne Venäläiskuljettajalle koska hän oli jo toistamiseen samana vuonna ollut tallikaveriaan Heikki Kovalaista nopeampi aika-ajossa. 2012 Britannian GP oli myös kilpailu jossa kipailun kolmea parasta kuljettajaa haastateltiin ensimmäisen kerran heti palkintoseremonioiden jälkeen. Haastattelun suoritti entinen F1 kuljettaja Jackie Stewart. Myös Jackie Stewartilla on kokemusta kilpailun väliin jättämisestä. 1973 USA GP:n lauantai aamun aika-ajoissa hänen tallikaverinsa François Cevert menehty ulosajon seurauksena. Tyrell talli päätti vetäytyä kilpailusta ja näin Stewart ei startannut uransa viimeiseen kilpailuun laisinkaan. Startti olisi ollut Stewartin uran 100.
 
Viimeksi muokattu:

Ykskakskol

______________
Liittynyt
10.3.2015
Viestit
1504
Siis, mitä ihmettä täällä tapahtuu?
Juuri erinomainen ketju. En mä tosin enää mitään muista aussien kisoista. Mutta jos muut. Ees vähäsen.
Ainoa muisto on että toisessa ketjussa neuvottu acejokin striimi toimi erinomaisen hyvin. Ainin ja että alkoi aamusti sopivaan aikaan. En muista mihin aikaan mutta kivasti oli jo aamiainen syöty ja katseluasento otettu jne.
 
Ylös