Persujen pj-vaali - miten käy jälkikäteen?

Miten persujen käy pj-vaihdoksen jälkeen?

  • Terho voittaa ja puolue hajoaa

    Äänet: 0 0,0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    10

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
En nyt vielä tässä vaiheessa lähtisi tekemään minkäänlaisia johtopäätöksiä sen enempää Sinisen Tulevaisuuden kuin Persujenkaan tuloksesta seuraavissa vaaleissa, koska Persujen jakautumisesta kahtia ei ole kulunut kuin reilu viikko ja siksi Sinisen tulevaisuuden ja Persujen kannatusluvut saattavat muuttua hyvinkin radikaalisti seuraavien kuukausien aikana.
Suuri osa suomalaisista ei varmaan edes tiedä/ymmärrä mitä on tapahtunut.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Suuri osa lienee maltillisella, odottavalla kannalla.
Tilannehan on hyvin erikoinen koko Suomen poliittisessa historiassa, ja se ei ole edes vielä ohi, kun koko ajan jengi vaihtelee puoluettaan/ryhmäänsä.
Suuri yleisö ei voi asiaan edes vaikuttaa, ellei uusia vaaleja tule, joten suuri yleisö ei voi muuta kuin seurata mediasta että mitäs siellä säädetään.
"Ei tiedä/ymmärrä" on eri asia kuin että "ei vauhkoonnu".
 

Örfil

Guest
Tekisi mieli siteerata Timo Soinin kirjoitusta tänään MT:ssä ja siteeraankin vapaasti.

"Tässä ei nyt vallankumousta tarvita tai veneenkeikuttajia" Tunnelin päässä näkyy valoa monellakin mittarilla, on hyvä että persujen änkyräosasto on pois pelistä ja hallitustyö voi jatkua (suht) rauhassa kauden loppuun saakka. Sitten voi tulla uudet miehet taas kehiin, jos se katsotaan tarpeelliseksi.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26866
hallitustyö voi jatkua (suht) rauhassa kauden loppuun saakka
Luottamusäänestykset ja vaalit tuovat kyllä Suomen politiikkaan epävarmuustekijän, joka voitaisiin ehkäistä hallituksen toimikauden varmistavalla poikkeuslailla.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
https://www.verkkouutiset.fi/politiikka/pmi_gallup-67334
Politiikka
IL:n pääministeri-gallup: Juha Sipilä ja Petteri Orpo lähes rinta rinnan

Nuorten suosikki seuraavaksi pääministeriksi on kyselyn mukaan Jussi Halla-aho.

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 21 prosenttia vastaajista piti Suomen nykyistä pääministeriä Juha Sipilää (kesk.) sopivimpana seuraavaksi pääministeriksi.

Juha Sipilää seuraa parin prosenttiyksikön erolla kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, jota kannatti 19 prosenttia vastaajista.

Kolmanneksi eniten kannatusta sai perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, jonka kannatus oli 13 prosenttia. Demareiden Antti Rinnettä kannatti kyselyssä 11 prosenttia vastaajista.

Iltalehti kertoo analyysissaan Halla-ahon olevan erityisesti nuorten ja alle 50-vuotiaiden suosikki. Esimerkiksi iältään 25–34 -vuotiaiden joukossa hän oli selvästi suosituin; 24 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Halla-aho olisi sopivin pääministeri.

Samasta ikäryhmästä Petteri Orpoa kannatti 11 prosenttia vastaajista ja Juha Sipilää 10 prosenttia. Yli 50-vuotiaiden vastaajien keskuudessa Orpo ja Sipilä olivat kuitenkin selvästi suositumpia.
Nuorissa on tulevaisuus.:ahem:

Muistelin, että olisin tässä toikissa kirjoitellut siitä että jonkin isomman puolueen tulisi harjoittaa pikkuisen nykyistä (ihmisarvoja ja sopimuksia kunnioittavaa) kriittisempää (keskustelevaa) turvapaikka/maahanmuuttopolitiikkaa. Enpä löytänyt tai joku on poistanut.
Tällä vietäisiin eväitä pois ääriryhmittymien edustajilta.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Vihriät kirii kohta kepu ohi. :eek:

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaisten lähtö ei yksin selitä hallituksen alamäkeä

Koko oppositio - perussuomalaisia lukuunottamatta - porskuttaa nousussa. Alavireisistä hallituspuolueista Uuden vaihtoehdon kannatus on kuihtunut lähes olemattomiin eli 0,7 prosenttiin.

Heinäkuun kannatusmittauksen poliittiset liikahdukset ovat tapahtuneet juhannuksen jälkeen mittausjaksolla 26.6.–18.7.2017. Siis sen jälkeen, kun perusuomalaisten puoluekokouksessa ryskyi aina hallituskriisiin saakka, ja PS jakaantui kilpaileviin eduskuntaryhmiin.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä hallituspuolueiden kannatuksen lasku on jatkunut. Kokoomus porskuttaa kyselyn ykköspaikalla, mutta senkin suosio on laskenut viime kuun mittauksesta 21,3 prosentista 20,4 prosenttiin.

Pääministeripuolue keskustan kannatus on taas jo pitkään ollut alamaissa, muistuttaa Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen. Nyt keskustaa kannatti 16,7 prosenttia kyselyyn vastanneista.

– Keskustalle sen verran lohtua, että sen kannatuksen lasku hiukan hidastui. Vielä toukokuussa keskustan kannatus oli 18,4 prosenttia, mutta kesäkuun mittauksessa keskusta tuli rytinällä alas. Edellisessä mittauksessa pudotusta oli jopa 1,4 prosenttiyksikköä.

Hallitukseen jäänyt perussuomalaisista irronnut Uusi vaihtoehto –ryhmä on koko mittauksen pienin kannatukseltaan. Viiden ministerin ja 19 kansanedustajan muodostaman ryhmän kannatus romahti 0,7 prosenttiin.

Kun hallituspuolueitten kannatuksen laskee kyselyn perusteella yhteen, näyttää koko hallituksen 37,8 prosentin tuki heppoiselta.

Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen huomauttaa, ettei kannatuksen laskua voi kokonaan panna sen tiliin, että perussuomalaiset jäivät hallituksen ulkopuolelle.

– Myös kokoomuksen ja keskustan kannatus on laskenut. Koko hallituksen kannatus on alamäessä, huomauttaa Jari Pajunen.

Keskustan ja vihreiden käyrät jo saavuttamassa toisiaan

Keskusta on kannatusmittauksessa kolmantena 16,7 prosentillaan. Mutta hyvin lähellä kärkkyy jo vihreät – tasan 16 prosentilla.

– Vihreät on saanut kunnallisvaalien jälkeisen nousun tasaantumisen perään uuden höngän päälle. Näyttäisi siltä, että pian vihreiden ja keskustan käyrät kohtaavat. Jos tahti jatkuu molemmilla puolueilla samanmoisena, kannatukset voivat olla samalla viivalla jo seuraavassa mittauksessa, ennakoi Pajunen.

Uuden vaihtoehdon kannatuksen katoaminen lähes tyystin saattaa olla Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajusen mukaan johtua loikasta, joka näyttää ulospäin omien asemien turvaamiselta. Pajusen mukaan Uuden vaihtoehdon kannatusta ei tosin vielä voi tarkkaan mitata.

– Kannattajat eivät ole lähteneet mukaan. Ensimmäinen Uuden vaihtoehdon kannatuksen mittaus tapahtui melkein heti sen jälkeen, kun UV:n kansanedustajat lähtivät perussuomalaisista. Nyt on ollut lähinnä hiljaiseloa. Heinäkuun politiikan hiljaisuus ei suosi uuden liikkeen käynnistämistä.

Uuden vaihtoehdon kannatus on romahtanut pienimmäksi mittauksessa – aina 2,3:sta 0,7:ään. Uusi vaihtoehto jää jopa ryhmän muut taakse.

Pajunen pohtii myös sitä, mahtaako mahdollinen kannattajakunta oikein vieläkään tietää, mistä on loppujen lopuksi kyse.

– Siis että PS on nyt jakautunut kahtia. Näyttäisi, että asiasta on vielä epätietoisuutta, pohdiskelee Jari Pajunen.

Perussuomalaiset – opposition ainoa laskusuuntaan matkannut puolue

Perussuomalaisten kannatus on oppositiopuolueista ainoana laskenut. Viime kuussa oli toisin: Puolue sai näkyvyyttä puheenjohtajavaalinsa vuoksi roppakaupalla. Ja vaikka uusi vaihtoehto lähti riveistä, oli kannatus edellisessä mittauksessa 9,7. Nyt se laski 8,1 prosenttiin.

Vasemmistoliitto on nostanut kannatustaan reippaasti: 8 prosentista 9,2 prosenttiin. Pitkään heijannut kannatus vei puolueen taas perussuomalaisten ohi.

Kakkossijaa pitävä suurin oppositiopuolue SDP nosti myös reippaasti kannatustaan – 17,1:stä aina 18,5:een.

– Soten lykkääntyminen sataa opposition laariin, arvelee Taloustutkimuksen Jari Pajunen.

Oppositiopuolueista myös RKP ja KD ovat nostaneet kannatustaan.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kannatusmittaukseen vastasi 1950 ihmistä. Virhemarginaali 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.
 

Örfil

Guest
Miten luulisit asioiden olevan nyt, jos meillä olisi ollut vasemmistolainen hallitus tämän ajan?
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kait se nyt on ykkösenä, kun heiltä pari apupuoluetta. Sipilää tullaan kiittelemään tulevaisuudessa omien parissa yhtä paljon kuin Suvi-Anne Siimestä Vasemmistossa.
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Aivan varmasti. Se, miten se olisi tehty, tosin jää täysin arvailujen ja itse kunkin oman mielikuvituksen varaan. Mielikuvituksessahan ei ole rajoja haittana, toisin kuin tosielämässä.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Aivan varmasti. Se, miten se olisi tehty, tosin jää täysin arvailujen ja itse kunkin oman mielikuvituksen varaan. Mielikuvituksessahan ei ole rajoja haittana, toisin kuin tosielämässä.
Tosielämässä meni reisille. Se on fakta. Mutuilla voi miten haluaa, mutta erittäin heikko esitys Sipilän jengiltä.
 

Örfil

Guest
Persuista puheenollen, melkein voisi lyödä jopa vitosen vetoa, että Huhtasaari tulee olemaan kohtapuoliin ilmoitettava persujen pressaehdokas.

Aamulehdessä oli vähän erikoisen positiivinen juttu tyypistä sekä jutussa oli piirroskuva Huhtasaaresta jonain ihme viikinkikuningattarena. Ilmiselvä viittaus Odineihin ja sama saakelin tuherrus on FB:n profiilikuvana. Erikoista, että uskovainen nainen haluaa näyttäytyä jonain pakanakuningattarena.

Luvassa huikean hauskoja väittelyitä, koska Huhtasaaren pinna ei kestä mitään väittelyä minuttia pitempään, kun menee hermo ja alkaa kimitys.
 
Ylös