Portugalin MM-ralli 2022

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1074
Sijainti
Porvoo
Porton katupyöritys ajettiin viime vuonna ja se ajetaan myös tänä vuonna lauantain päätteeksi. Coimbran pätkä ajetaan nyt siis torstaina ja on täysin uusi. Hyvin samanhenkiset pätkät on kyllä, lähinnä donitsin pyöritystä.

Porton pätkää kuvattiin kyllä All Livessa ulkokamerasta, mutta tosiaan niitä kuvia ei enää ole missään katsottavissa.
Ah, ok. Jotenkin tarkoitin tota Porton kaupunkipätkää. Sekoitin sen Coimbraan. My bad.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
11414
Sijainti
Savon ja Pengonpohjan välimaasto
Sehän on ralliviikko! Mielenkiintoinen ralli kyllä tulossa kaikin puolin. Voittosuosikkeja Ogier, Tänak, Evans ja Sordo, ehkä tässä järjestyksessä, tosin voi olla tuurista kiinni. Breenille eka startti teknisillä sorateillä sitten Katalonian 2018 joten hieman antaa tasoitusta muille, jotka on perjantain pätkäkin jo ajaneet kahdesti kisavauhtia 2019 ja 2021. Greensmith ja Katsuta lupasivat ajaa kovaa, joten hyviä pätkäaikoja tulossa mutta ehkä myös puska heiluu. Rovanperä varmasti kärsii auraajan roolista, sadetta ei ole ennusteissa.
 

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
2924
Sijainti
Lahti
Nämä MM-rallit tulevat minulle ihan sopivin välein. Ainoa mitä toivoisin, kenties vähän nostalgisesti, olisi se, että nimiukot- ja akat voisivat ajaa kansallisia tai vaikka kansainvälisiä kisoja aina tässä MM-rallien välillä. Kaikkea ei voi saada!
 

amiraali

Super Moderator
Ylläpitäjä
Liittynyt
22.4.1999
Viestit
8663
Itse itselleni vastaten. EK1 torstaina klo 20:50 alkaen.
 
  • Like
Reaktiot: DC

JLunen

Well-known member
Liittynyt
9.10.2018
Viestit
416
Neuville oikaisi yhden ympyrän ulostulossa, saapa nähdä tuleeko tuosta jotain.
 

JLunen

Well-known member
Liittynyt
9.10.2018
Viestit
416
Jos ajoi ratamerkkejä pitkin niin tuskimpa tulee, jos oikoi ympyrän kierrettäviä kierroksia niin sitten varmasti.
Niin, kaikki muut jättivät sen kaksi pyörää kiltisti tielle, joten eiköhän sieltä rankkua kuuluisi tulla. Anttila ainakin oli sitä mieltä, että ei pysynyt reitillä. Tosiaan kaikki neljä pyörää jakajan päältä oli tämä tilanne.
 

mattipuh

Well-known member
Liittynyt
9.8.2009
Viestit
419
Sijainti
Full send
Oli sentään jännä seurata aina joka kerta että mihin päin tällä kertaa käännytään
Ei tuo nyt tylsin spesiaali ollut - tuli kuitenkin eroja.

Mites rengasruletti ja Portugalin ralli - kaikki kovalla renkaalla liikenteessä?
 

carl

Well-known member
Liittynyt
28.1.2009
Viestit
1365
Vuodenvaihteessa vielä puhuttiin, kuinka viime kauden WRC-autot olivat hurjempia laitteita, kuin nykyiset hybridit. Jostain syystä omaan silmään näyttää siltä, että olen nykyään paljon tyytyväisempi tämän kauden autoihin. Ainakin ulkoisesti näyttävämpiä ja ajolinjoiltaan myös. Lisäksi tykkään enemmän tämän vuoden moottoreiden soundista. Ulkonäöltään jopa lähellä sitä paljon jauhettua B-ryhmää. Tämä vaan tällainen oma välianalyysi, kun kausi on edennyt jo Portugaliin.
 

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
2464
Sijainti
JKL
Vuodenvaihteessa vielä puhuttiin, kuinka viime kauden WRC-autot olivat hurjempia laitteita, kuin nykyiset hybridit.
Nopealla vilkaisulla kun vertaa R5 autoihin niin kovin merkittävää vauhdin hidastumista ei kyllä ole kokonaisaikojen perusteella havaittavissa edellisiin WRC autoihin verraten. Puhuttiin että nykyiset olisi noin sekka/km hitaampia mutta tulosten perusteella nyt näyttäisi että ero on pysynyt samana. Katsoin vuosien 2020 ja 2021 Monten, Ruotsin ja Kroatian lopputuloksia niin ero voittajan ja nopeimman R5 auton välillä on pysynyt tänä vuonna kokolailla samana, noin 1,6-2,5sek/km kisasta riippuen. Toki otanta on vielä pieni ja olosuhteet vaikuttaa sekä Ruotsi ajettiin kokonaan eri paikassa, mutta jos nämä hitaampia olisi niin eroa täytyisi olla enemmän. Ja kun kehittävän autoja kokoajan niin nopeammaksi muuttuvat,
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7375
Olen kyllä itsekin tykännyt uusista autoista. Voimaa riittää ja näitä joutuu vähän enemmän "ajamaan" ja asettelemaan mutkiin kuin entisiä aktiivilukollisia downforce-hirviöitä. Juuri oikeaan suuntaan on menty.
 
Ylös