Rohkeasti vain Pyryf asentamaan ruokaa tuolla laitteella! Itsellä kokemusta moisista helvetinkoneista Suomesta kaupunkiasunnossa vuosia, kesämökeillä lukuisia kertoja ja jopa Venäjältä neukkuvehkeestä!
Vahvistan jo ylläkerrotun, että ohutpohjainen, ja jopa paksumpi kattilanpohja voi mennä kuprulle. Ei haittaa kaasuhellakäyttöä, mutta sähköhellalle on sitten enää turha kattilaa tarjota, koska lämpenee keikkuvana äärettömän hitaasti. Muutoin kaasuhella on erinomainen: tuottaa nopeasti kuumaa, reagoi säätöön heti, ja kun pitää saada kuuma pois kattilan alta, niin vain sammuttaa ko. polttimen, eikä tarvitse nostaa kattilaa syrjään.
Uuni on vähän konstikkaampi sähkömiiluun verraten. Oletettavasti jossakin uunin pohjalla tai seinässä on reikä. Sen kohdalla pidetään tulitikkua samalla kun painetaan hellan nappulasta ja kierretään se ehkäpä puoliväliin. Tai ehkä niin, että antaa hetken kuulua suhinaa ja sitten tulta perään. Menettely siis sama kuin hellassakin. Uunin lämpötilansäätö saattaa olla epämääräisempi kuin sähköuunin. Samoin lämmön jakakautuminen voi olla epämääräisempää, saattaa esim. leipä kärtsätä pohjasta tahi sivulta tai sitten jää jostain raa'aksi.
Lämpimästi suosittelen hankkimaan kaasukäyttöisen sytyttimen. Se on niinkuin sytkäri, jossa lieska on 10 cm pitkän varren päässä. Tulitikulla sohlatessa sormet palavat helposti, jos ei ole tarkkana. Kuuma tulitikku jää vielä harmiksi käteen. Uuniin voisi ostaa erillisen mittarin, että näkisi todellisen lämpötilan.
Eikuin kurmeeta kokkaamaan vaan!:thumbup:
Varmaan laitteessa on jokin pääsulku, joka kannattanee sulkea, kun poistuu pidemmäksi aikaa?:doubtful: Ainakin silloin, kun ei ole kämpän lämmitystarvetta.
Edit: Niin juu. Kun tuo helvetinkone on oikein länsisaksalaisvalmisteinen, niin siinä saattaa olla jotain pietsosytytyssysteemeitä kaasugrillien tyyliin. Silloin ei tarvitse sohlata tulitikun kanssa.