Rallitietäjä 2022 - Vodafone Rally de Portugal

  • Viestiketjun aloittaja DC
  • Aloituspäivämäärä

toozi

Well-known member
Liittynyt
19.1.2006
Viestit
365
1. Ogier
2. Evans
3. Tänak
4. Rovanperä
5. Breen
6. Loeb

EKt: Ogier
RC2: Mikkelsen
 

Googol

Well-known member
Liittynyt
29.3.2009
Viestit
894
2. Evans
3. Ogier
4. Tanak
1. Rovanperä
5. Breen
6. Neuville

EK:t Rov
RC2: Mikkelsen
 

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
4998
Sijainti
Suonionkatu 1 C
Portugalin rallin oikea rivi:

1. Rovanperä
2. Evans
3. Sordo
4. Katsuta
5. Neuville
6. Tänak

EK:t: Rovanperä
RC2: Rossel

---

Portugali jatkoi haastavien rivien sarjaa. 40 kilpailuun osallistuneen rivin pistekeskiarvo oli vain 2,9. Super-Kallen voiton sai kiinni neljä kilpailijaa ja yleiskilpailun kovimman rivin palautti tällä kertaa Micael. Rovanperän pätkävoitot sai kiinni 10 veikkaajaa, mutta Sunisen viimeisen pätkän töppäys vesitti monen rivistä ylimääräiset kaksi pistettä. Yohan Rosselin RC2-voittoa ei kukaan saanut kiinni.

Kokonaistilanteessa rovanperämäisen johdon jo ennen Portugalia kiskaissut veltto jatkaa keulilla, mutta ero kutistui nyt kuuteen pisteeseen. Sijoilla 2-17 olevat kilpailijat mahtuvat 11 pisteen sisään, joten kaikki on vielä kokonaiskilpailun osalta auki. Ja toki myös taaempaa on vielä täysin realistiset saumat päästä mukaan kärkikahinoihin.

Suurinta dramatiikka Portugalin kilpailun osalta nähtiin kilpailijan Googol osalta. Riviin, jossa kaiken lisäksi oli yleiskilpailun sijat 1 ja 2 saatu kiinni, oli lyöty AT-aseman leima minuutti määräajan jälkeen. Kilpailun jury kokoontui ylimääräiseen istuntoon pohtimaan tilannetta, mutta ei lopulta nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin hylätä Googolin rivin tämän kertaisesta kilpailusta. Rike oli sinänsä vähäinen, mutta veikkauksen päättymisajan kunnioittaminen on periaatteellisesti niin olennainen osa kaikille reilua kilpailua ettei liikkumavaraa oikein ole.

Näistä asetelmista siis Sardinian soralle, jossa on jälleen jaossa mainetta ja kunniaa rallitietäjille.

por_1.PNG
por_2.PNG

por_tot_1.PNG
por_tot_2.PNG
 
Ylös