Secto Rally Finland 2024

rallifakiiri

Well-known member
Liittynyt
27.6.2011
Viestit
188
Milloinkas tuo Laajavuori on viimeksi ajettu ja onko nyt sama versio? Siellä en ole tainnut ikinä olla katsomassa joten toki en osaa kommentoida pätkän laadusta 😄 viime vuoden kokemukset Moksi-Sahloisista kannustaisi kyllä kokeilemaan toista pätkää.
Äkkiä muistellen: kilpailussa 2011, shakedownina 2014.
Nyt Laajavuori ajetaan powerina lenkkinä, eli kaksi kierrosta, jos oikein ymmärsin.
 

Lupatarkastaja

Well-known member
Liittynyt
18.3.2009
Viestit
1726
Laajavuori ajetaan sunnuntaiaamuna yhtenä lenkkinä ja sitten rallin lopuksi powerina kahtena lenkkinä.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1420
Sijainti
Porvoo
Ymmärsinkö oikein kuvasta että Lossinmutka ja Rantasen paikka on pitkästa aikaa mukana Laukaassa?
Laukaa2024.jpg
 

Ojarumpu

Synkkä EI rallille
Liittynyt
23.4.2019
Viestit
649
Jos se vastapäivään kierretään, niin kyllä.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1420
Sijainti
Porvoo
Jos se vastapäivään kierretään, niin kyllä.
Niin siis mistää ei selvinny oikein toi suunta, niin olisiko joku napannut sen jostain keskusteluista? Toki, jos 6v. ajettu käytännössä samoin päin, niin eihän se olisi huono välillä vähän kääntää suuntaa.
 

kosmi

Well-known member
Liittynyt
28.2.2009
Viestit
215
Striimataan Joonaksen ja Pynskin kanssa nyt jo klo 16. Joonas ei vielä edes tiedä reittiä, hän saa sen selville vasta livelähetyksessä! Eikä tiedä että hänen mummola/mökkitiensä on ensimmäistä kertaa MM-rallissa mukana :D

https://twitch.tv/joonaslonn
Hienoa! Kertokaa ne yksitellen Joonakselle niin ei tule mitään sneak peakia vahingossakaan.
 

paali

Well-known member
Liittynyt
9.10.2021
Viestit
125
Lauantaihin tosiaankin myös kaipaisin esimerkiksi vanhaa Leustua Ouninpohjan ja Jyväskylän välille.Tuo hajoittaisi sopivasti porukkaa, jos ei ole pitkien siirtymien ystävä. Pitkä Ouni todennäköisesti estää sen, kun kilometrit täyttyvät? Aina toinen voittaa ja toinen häviää, menkööt tämä vuosi näillä. Ruuhimäestä voisi varata tönön viikoksi.
 

cesar

Well-known member
Liittynyt
21.10.2009
Viestit
1090
Sinänsä en tiedä olisiko yksi pätkä lisää tuonut lisäarvoa tuohon lauantain lenkkiin. Ongelma on kuitenkin se, että et kuitenkaan pysty katsomaan kuin yhden erikoiskokeen käytännössä yhdellä lenkillä. Joo kyllä, Laukaa ja Ruuhimäki kombo onnistuu perjataina, mutta onhan tuo karmea sumppu eikä siirtyminen ole missään nimessä mukavaa, erityisesti ns. ihan toppahousukatsojalle. Harmillinen suuntaus on tuo, että voit nähdä ns. vain yhden "ekaa kertaa ajettavan paikan" per päivä. Toki itsellä on ns. runkipetteri näkökulma, mutta voisin melkein väittää, että perus toppahousukin katsoisi mielellään kisaa kahdella eri "korkaamattomalla" erikoiskokeella yhden päivän aikana.

Esimerkiksi nyky SM-rallikin on huomattavasti mielenkiintoisempi kokonaisuus, kun pysty käymään kahdella tai jopa kolmella eri erikoiskokeella ja tuossa välissä ei tule mitään odotteluakaan, koska tuo kokonaisuus toimii jouhevana lenkkinä. Tuo odotteluaika klo 10:stä esimerkiksi klo 16:ta samassa paikassa ei ole kyllä millään tavalla mielekästä, vaikka asiaa kuinka päin kääntelee. Toki, jos on helvetisti viinaa ja makkaraa, niin tuosta selviää tai, jos on pölhöllä tavalla todella kiinnostunut ralliautoilusta ja odottelee selvinpäin.

Pakko ottaa esille Secton 2022 perjantai, jossa ajettiin nopealla syklillä aamupäivällä 2x 2 pätkää ja samantyyppinen kokonaisuus iltapäivällä eri paikassa. Siis tuohan oli aivan loistava toteutus, näit käytännössä 2 pätkää peräjälkeen nopealla syklillä ja pystyit tekemään ehkä pienen paikan vaihdon. Sitten iltapäiväksi pääsit uudelle erikoiskokeelle uuteen paikkaan ja sama systeemi suht nopealla toistolla. Tuo oli oikeasti mielestäni 5/5 toteutus.

Tottahan toki vetomieskilpailu sotkee tuon. Suoraan sanottuna voisin luopua koko vetomiehestä, jos perjantai ja lauantai olisivat tällä yllä olevalla systeemillä ja pyrittäisiin haalimaan kenties enemmän MM-ralliin osallistujia.

Esim siis;

Pe

Ruuhimäki 1
Myhinpää 1
Ruuhimäki 2
Myhinpää 2

Laukaa 1
Saarikas 1
Laukaa 2
Saarikas 2

La

Päijälä 1
Ouni 1
Päijälä 2
Ouni 2

(toki pätkien pituudet liian pitkät tässä, mutta you got the point..)

(seuraava vaan päästä jotain)
Vaheri 1
Moksi 1
Vaheri 2
Moksi 2

Mutta tosiaan ku se helvetin vetomies...
 
Viimeksi muokattu:
Ylös