Sekalaiset asiajutut

  • Viestiketjun aloittaja Örfil
  • Aloituspäivämäärä

Örfil

Guest
En keksinyt muutakaan toikin nimeä ja Vapaan puolelle en viitsinyt tätä laittaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9705049

Artikkelissa aiheena esim. Ranskan presidentinvaalien vaalihakkerointi. Käypi muistutuksena vaikkapa nykyään tärkeästä tietoturvasta.

Ranska äänesti presidentistä puoli vuotta Yhdysvaltoja myöhemmin. Siellä oli kuitenkin otettu valtameren takaisista kokemuksista opiksi.

Toukokuisena perjantai-iltana pariisilaisessa avokonttorissa oli vielä kiireistä. Kampanjaväki teki viime hetken valmisteluja ennen viikonlopun vaaleja.

Komeetan lailla noussut sitoutumaton ehdokas Emmanuel Macron oli kirinyt johtoasemaan Ranskan presidentinvaaleissa. Vastaehdokkaana oli äärioikeistolainen Marine Le Pen.

Le Penillä tiedettiin olevan kytköksiä Venäjään. Hän nautti myös Trumpin tukea. Macron taas liputti EU:n puolesta.

Vain muutama tunti ennen vuorokauden vaihtumista avokonttorissa kävi kohahdus. Joku huomasi, että nettiin oli vuotanut valtaisa määrä materiaalia − yhdeksän megatavua.

Dokumentit ja viestit olivat peräisin Macronin kampanjasta, saman avokonttorin työntekijöiden sähköposteista.
Monille vuoto tuntui painajaiselta, mutta yksi mies myhäili.

Hän oli 33-vuotias marokkolaisten maahanmuuttajien poika Mounir Mahjoubi, itseoppinut it-guru ja Macronin kampanjan digipäällikkö.

Tiesimme, että meitä vastaan hyökättäisiin, hän tunnusti The Guardian -lehdessä myöhemmin.

Ainoa yllätys oli ajoitus. Varastetut tiedostot vuotivat julkisuuteen aivan viime tipassa, vain muutama tunti ennen keskiyötä. Ranskassa vaalirauha astuu voimaan vuorokausi ennen varsinaista vaalipäivää sunnuntaita.

Ranskalainen media huomioi vain Macronin kampanjatiimin tiedotteen, jonka mukaan se oli joutunut hakkeroinnin kohteeksi.

Mutta tiedotteessa oli toinenkin asia: vuodetut dokumentit olivat tekaistuja − Macronin kampanjan itsensä tekemiä ja keksityiltä sähköpostitileiltä napattuja.

Osa näyttikin huonoilta käännöksiltä ja roskapostilta.

Macronin kampanjaväki näytti asettaneen hakkereille ansoja, kuten huonosti suojattuja valesähköpostitilejä.

Tärkein oli saavutettu: epäilys vuodettujen dokumenttien aitoudesta oli kylvetty ihmisten mieliin.
Siitäpä saivat :D

Macron valittiin presidentiksi, ja ranskalaisen kampanjatiimin Mahjoubin johtamia it-neropatteja juhlitaan jonkinlaisina kyberpuolustuksen sankareina.

Ranskalaiset olivat selvästi paremmin valmistautuneita hyökkäyksiin kuin yhdysvaltalaiset kollegansa.
Ja koskee tämä meitäkin:
Suomessakin on edessä todellinen vaalien superkausi. Parissa vuodessa valitaan presidentti, eduskunta, europarlamentaarikot ja todennäköisesti myös maakuntavaltuustot.

Suomikin on kohde, se on selvää.

Mutta kuinka haavoittuvaisia me suomalaiset sitten olemme mahdollisille vaikutusyrityksille?

– Ette kovinkaan, sanoo tutkija Ivana Smolena Prahan turvallisuustieteiden instituutista.

Syitä on lukuisia. Suomi on yhteiskuntana vahva, ja kansalaiset luottavat pääsääntöisesti sekä viranomaisiin että valtioon.

Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on todettu myös kansainvälisissä mittauksissa, joissa Suomi keikkuu liki poikkeuksetta kärkisijoilla – korruptiolistauksissakin kakkosena.

Hyvä koulutusjärjestelmä lisää ihmisten tietoutta, samoin uhkien tiedostaminen.
Mutta mutta:
Suomalaiset puolueet tekevät jo omia strategioitaan vaalivaikuttamisen yritysten varalle. Ne valmentavat ehdokkaitaan ja kuulevat asiantuntijoita ja viranomaisia.

Ranskan kokemukset ovat rohkaiseva esimerkiksi siitä, miten vastapuoli ei ole voittamaton. Mörköjä ei olekaan kaikkialla – ja vaikka olisikin, niitä vastaan osataan jo käydä.

Ulkopuolista uhkaa suurempi voikin olla maan sisäisen kiistan kärjistyminen. Tätä ulkopuolinen taho voi sitten käyttää hyväkseen.

Kansan riveissä kytevä epäluulo tai sananvapauden nimissä polarisoituvat mielipiteet voi olla vaikea tunnistaa heikkoudeksi.

– Informaatiovaikuttamisen tunnistaminen vaatii hyvää itsetuntemusta ja myös itseluottamusta, Jantunen ynnää
Itsetuntemukselle ja luottamukselle onkin tarvetta, sillä huomenna vaikuttaja voi olla Venäjän sijaan Kiina tai joku muu – täysin tuntematon.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Hallitus pyrkii kaikin tavoin estämään sen valinnanvapauden, ja pakottaa kunnat yksityistämään koko sote-puolen. Suuret kunnat haluaisivat tuottaa itse sote-palvelunsa eikä antaa kaikkea esim. Terveystalon ja Mehiläisen hoitoon.

Tyhmään päähäni ei mahdu, miten valinnanvapaus toteutuu, jos palveluntuottaminen estetään?

Millainen on tuleva sote-kaupunki?

Perustuslakivaliokunta antoi kesäkuun lopussa lausunnon, jossa se totesi sote-uudistuksen valinnanvapausmallissa olevan perustuslaillisia ongelmia. Samalla valiokunta totesi, että hallituksen tulisi arvioida uudelleen myös sitä, miksi kunnat eivät voi toimia sote-palveluiden tuottajina.

Suurten kaupunkien johtajat ovat jo ehättäneet vaatimaan, että valiokunnan lausuntoa ei saa siivuuttaa olankohautuksella. Myös perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja vasemmistoliiton kansanedustja Annika Lapintie on todennut, että jo pelkästään valiokunnan kehotus harkita jotakin asiaa uudelleen, on paljon sanottu.

Saarikko ehätti kuitenkin jo ennen ministeripestiä sanomaan viikonlopun Helsingin Sanomissa ja viime torstaina Ylen aamu-tv:ssä, että hän tulkisee perustuslakivaliokunnan näkemyksen toiveeksi eikä velvoitteeksi. Kanta ei ole ministeripestin myötä muuttunut.

Koen sen viitteeksi siitä, että hallituksen pitää perustella paremmin, miksi kuntien tuotantovastuuta ei haluta tässä mallissa säilyttää. Perustuslakivaliokunta ei muutokseen oman käsitykseni mukaan velvoita.

Kutsun suuret kaupungit keskustelemaan aiheesta

Suuria kaupunkeja aiotaan kuitenkin kuulla uuden valinnanvapauslain valmistelussa. Eikä vähiten siksi, että alkuperäisen valinnanvapauslakiesityksen noin sadasta pykälästä peräti kuutisenkymmentä joutuu viilauksen kohteeksi.

– Kutsun ilmanmuuta suuret kaupungit keskustelemaan aiheesta. Pidän tärkeänä pohdintaa siitä, miltä tulevaisuuden kunnat ja kaupungit soteuudistuksen ja maakuntauudistuksen jälkeen näyttävät. Oma kotikaupunkini on Turku, joten ymmärrän suurten kaupunkien näkökulmaa.

Hallituksen alkuperäinen tavoite on, että sote-palvelujen järjestämisvastuu on perustettavilla 18 maakunnalla. Peruslakivaliokunta linjasi, että maakunnat saisivat myös tuottaa palveluita.
Syy miksi kepu-ministeri haluaa maakunnille vastuun palveluntuottamisesta on se, että maakunnat tulevat olemaan kepujohtoisia suurimmalta osin.
 

Örfil

Guest
Vanhat valheet pidättelevät Britannian hallitusta ottamasta suoraan kantaa raha-asiaan, koska se on kaikkein helpoimmin hahmotettava ja taskulaskimeen mahtuva tapa osoittaa, millaista käärmebalsamia briteille myytiin, kirjoittaa HS:n Brysselin-kirjeenvaihtaja Pekka Mykkänen.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005296775.html

Ei ihan hirveästi olekaan viime aikoina haettu kansansuosiota minkään poliittisen toimijan/yksittäisen politikon taholta Fixitin tykyttämisen muodossa. Varmaan nämä fixittiläiset yhtä epätietoisena seuraavat että mitä tuosta sopasta seuraa.
 

Örfil

Guest
Pitäisikö näistä ääriliikkeistä olla huolissaan:

Berliini varoittaa äärivasemmiston aikeista: Väkivaltaa ja poliittisia murhia
Vuosien ajan Berliinissä asuvat äärivasemmiston aktivistit tuhosivat omaisuutta, mutta eivät hyökänneet ihmisten kimppuun. Berliinin sisäministeriön mukaan äärivasemmisto on nyt muuttamassa strategiaansa, kertoo The Local.

– Äärivasemmiston väkivalta kasvoi jatkuvasti vuoden 2016 aikana. Sen seurauksena vakavat rikokset lisääntyivät ja kielenkäyttö radikalisoitui – äärivasemmiston aktiivit ovat vaatineet muun muassa poliisien ja poliitikkojen murhia, selviää ministeriön vuotta 2016 koskevasta turvallisuusraportista.

– Kynnys fyysisten hyökkäysten tekemiseksi putoaa, ja me olemme nyt vaiheessa, jossa poliittisten vastustajien salamurhat eivät enää vaikuta täysin epärealistisilta.
Alkuperäinen uutinen:
https://www.thelocal.de/20170719/left-wing-assassination-attempt-on-political-opponents-no-longer-out-of-question-berlin-authorities-warn
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Yrittää lurjus pakoilla. Kommenttikentässä taas helmiä.

Asianajaja Heikki Lampela: Ilja Janitskin tarvitsee leikkauksen, että pysyy elävien kirjoissa
Lampelan mukaan leikkaus on jo sovittu ja sen pitäisi olla lähiaikoina.

Ilja Janitskinin asianajajan mukaan Andorrassa kiinniotettu Janitskin vastustaa luovutusta Suomeen.

Viime viikon perjantaina Andorrassa kiinniotettu Ilja Janitskin on kertonut verkossa julkaisemillaan videoilla olevansa sairas ja tarvitsevansa sairaalahoitoa.

Janitskinin asianajaja Heikki Lampela vahvistaa tämän kertomalla, ettei hänellä ole syytä epäillä Janitskinin ilmoittamia tietoja terveydentilastaan.

- Minun saamien tietojen mukaan hän on sillä tavalla sairas, että hän tarvitsee leikkauksen. Hänen pitää mennä leikkaukseen, että pysyy elävien kirjoissa, Lampela sanoo.

Lampelan saaman käsityksen mukaan leikkaus on jo sovittu. Hän ei tiedä tarkkaa ajankohtaa, mutta sanoo leikkauksen olevan hänen tietojensa mukaan lähiaikoina.

Miksi pitää tulla Suomeen?

Janitskinista on lähetetty luovutuspyyntö Andorraan. Lampelan mukaan Janitskin vastustaa luovutusta Suomeen ja vetoaa terveydentilaansa sekä siihen, minkä laatuisista rikosepäilyistä on kysymys.

Janitskin on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana. Häntä epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeistä kunnianloukkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.

Janitskinia on yritetty pitkään saada Suomeen kuulusteluihin. Lampelan mukaan kuulemisen voisi suorittaa videon välityksellä.

- Kysymys on kuulustelusta ja hän on ilmoittanut, että voi videon välityksellä tulla kuulluksi, niin minkä ihmeen takia pitää tuoda Suomeen? Voihan sitä videoteitse kuulla, menee paikalliselle poliisiasemalle ja saa videoyhteyden Suomeen. Sehän on tätä päivää, Lampela kertoo
 

Örfil

Guest
Yrittää lurjus pakoilla. Kommenttikentässä taas helmiä.
Olen tasan varma, että tiettyihin uutisiin vastaa helvetillinen läjä masinoituja nikkejä. Niissä on tasan sama, lyhyt ylistävä ja saman sisältöinen teksti, ei muuta. Niitä ilmestyy yleensä heti uutisen ilmestyttyä ja samantien niissä voi olla kymmeniä tai satoja tykkäyksiä, eli koneellisesti tehtaillaan tykkäyksiä ja pari kaiffaria usealla nikillä vääntää propagandaa niin että morkoonit soi.

Aiheena on yleensä Trump, Putin, MV-lehti ja maahanmuutto.
 

Örfil

Guest
Jännä (todella) vertailu ja pisteytys siitä, mikä on länsimyönteisyys Suomen puolueissa. Tämä on tietenkin erään tahon näkemys, mutta ei liene ihan metsässä.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/fellow travellers-68592

European Council of Foreign Relations -ajatuspajan julkaisema Fellow Travellers -tutkimus kävi läpi 28 EU-maan parlamenteissa olevat kansalliset puolueet ja europarlamentissa olevat puolueet.

Tarkoitus oli mitata "länsivastaisen" ideologian esiintymistä vertailukelpoisella tavalla.

Puolueista tarkasteltiin muun muassa niiden suhtautumista EU:n "lopullisuuteen", liberalismiin ja sekularismiin eurooppalaisina arvoina, suhdetta puolustukseen sekä näkemyksiä vapaakauppaan ja Venäjä-suhteisiin ja yhteyksiä Venäjään.

Tämän jälkeen rankattiin 181 puoluetta niiden länsivastaisuuden ("anti-Western") perusteella.

Suomalaiset eduskuntapuolueet sijoittuivat 181 puolueen joukossa seuraaville sijoille, "länsivastaisimmat" ensin mainiten:
* Perussuomalaiset 36

* Keskusta 56

* Vasemmistoliitto 60

* Sdp 76

* Kristillisdemokraatit 91

* Rkp 109

* Kokoomus 117

* Vihreät 122
Ei muita yllätyksiä, mutta Vihreiden kärkisija ja Kepun liki peränpito. Persut ei ole todellakaan yllätys, puolueen agenda on suoraan alisteinen naapurille.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Aika vähän löytyy vihreitä arvoja kannattavia ajatuksia 'itämaisessa' ajatusmaailmassa. Ympäristö ja luonto ei siellä kovin korkeassa huudossa ole.
 

Örfil

Guest
Näin se taitaa olla. Se on ainakin ensimmäinen asia, joka vie kohti tuon listan kärkeä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Oiskohan tää sopivin toikki tälle. Nimittäin.

SDP:n syöksykierre alkaa jo kiristämään puolueen sisällä. Eikä ihme.
Oppositiossa pitäisi kyetä paljon parempaan, lähes automaattiseen kannatuksen nousuun.
Ja jos aiemmin SDP:n kannatuksesta katosi persuille prosentteja, olisi persujen hajaannuksessa pitänyt kyetä haalimaan juuri niitä äänestäjiä takaisin.
Taas tuli miinusta:Ja tästä seurauksena tiukentuneet kommentit:

Tuomion pasuunat soivat SDP:ssä Antti Rinteelle

Entinen kansanedustaja, pitkän linjan demarivaikuttaja Reijo Laitinen vaati Keskisuomalaisen (23.8.) haastattelussa jo Rinteen eroa. Laitinen kertoo sanovansa sen, mistä koko demarikenttä on huolissaan, kun hän lausuu lehdelle näin: ”Jokaisella puolueella on kasvot, ja meillä se on Antti. Se on nyt vain pakko sanoa, että Antin kasvot ovat sellaiset, että me ei tulla nousemaan. Ei missään tapauksessa.”

Laitisen mielestä SDP:n oppositiokausi on mennyt penkin alle. Hän väläyttää ylimääräistä puoluekokousta puheenjohtajan vaihtamiseksi sekä vaatii Rinnettä itseään tekemään johtopäätöksensä ja kutsumaan sellainen koolle.
”Emme enää näytä uskottavalta vaihtoehdolta nuorelle arvoliberaalille sukupolvelle”, sanoo Sdp:n Sanna Marin surkeista kannatusluvuista

”SYYT LÖYTYVÄT sekä politiikan sisällöstä, että henkilöistä jotka antavat kuvan sille politiikalle”, sanoo Sdp:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin.
Sanna Marinin puhe kertoo vakavasta huolesta. ”Ensimmäinen tavoite ei ole saada ministeripaikkoja, vaan saada vahvistettua kannatusta, jotta oikeasti saamme vietyä eteenpäin asioita joita ajamme.”

Antti Rinne valittiin helmikuun puoluekokouksessa Sdp:n johtoon toiselle kaudelle. Rinne sanoi silloin, että kevään kuntavaaleissa mikään muu tulos ei tyydytä kuin voitto. Sitä ei tullut.

Sanna Marin ei ollut ehdolla puheenjohtajaksi. Hän sanoo, ettei uskonut romahdukseen kuntavaaleissa.

”Kannatuslukumme olivat ennen kuntavaaleja oikeansuuntaiset ja samoin kannatuskehitys. Arvioin silloin, että kun puheenjohtajamme on istunut vasta yhden kauden, annetaan hänelle vielä tukea.”
Marin ei kannata kuitenkaan hötkyilyä:
Niin suurta paniikkia Sanna Marin ei tunnusta, että ylimääräinen puoluekokous pitäisi kutsua koolle.

”Se on tosi iso asia, jos näin tapahtuisi. Minä en sitä toivo. Se olisi poikkeustilanne, josta tuskin syntyy mitään hyvää. Odotukset uudelle puheenjohtajalle olisivat aika kovat, niitä olisi vaikea lunastaa.”

”Meillä on mielikuvaongelma. Jos me voisimme ratkaista sen vaihtamalla puheenjohtajaa tai varapuheenjohtajaa ratkaisu olisi helppo.”
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Valtaisaa ryöpytystä:
Demarien gallup-luvut ovat pohjanoteeraus, sanoo apulaispormestari Nasima Razmyar – ”Jos kurssi ei muutu, puoluejohdon asema on arvioitava uudelleen”

HELSINGIN apulaispormestari Nasima Razmyar vaatii Sdp:n puheenjohtajalta Antti Rinteeltä pikaista kurssikorjausta puolueen ohjaimissa.

Razmyar luonnehtii Yleisradion uusimpia gallup-lukuja Sdp:lle surullisiksi ja hämmentäviksi.
”Luvut ovat älyttömän surulliset. Tämä gallup on pohjanoteeraus. Murheellista on, että tämä ei tule edes yllätyksenä.”

”Jo pitempään on odotettu, mikä on se huonoin mahdollinen kannatusluku ja nyt aletaan kyllä liikkua tasolla, missä ei missään nimessä pitäisi olla. Tämän jälkeen edessä on näivettyminen”, Razmyar toteaa.

RAZMYARIN mukaan luvut pakottavat nyt Sdp:n keskustelemaan puolueen tilasta, politiikasta ja tulevaisuudesta vakavasti.

”Ehdottomasti meidän täytyy keskustella myös puheenjohtajan roolista ja linjauksista tässä tilanteessa. Olisi pitänyt keskustella jo ajat sitten.”
Razmyarilta jo vähän konkreettisiakin asioita peliin:

RAZMYAR perää Sdp:ltä selviä kantoja erityisesti suuriin yhteiskunnallisiin muutoksiin.

”Sdp:n yksi isoimmista ongelmista on se, että emme kykene vastaamaan tulevaisuuden suurin kysymyksiin. Me vain puuhastelemme, emmekä vie tavoitteitamme tekemisen tasolle.”

”Kun esimerkiksi kysytään, mitkä ovat vastauksemme digitalisaatioon ja työelämän murrokseen, meillä ei niitä ole. Ja työelämän pitäisi kuitenkin olla Sdp:n olemassaolon selkäranka.”

RAZMYAR kaipaisi Sdp:ltä myös linjauksia ilmastomuutokseen.

”Sdp tyytyy vain toteamaan, että ilmastomuutos on vakava asia, mutta ei kerro, mitkä ovat päästötavoitteemme, olemmeko ydinvoimapuolue, miten kohdistaisimme tuet”, Razmyar luettelee.

Razmyar ihmettelee myös puolueen hiljaisuutta maahanmuuton ongelmista.

”Tämä hiljaisuus häiritsee minua. Jos meillä on kerrostaloja, joiden asukkaista 60 prosenttia on vieraskielisiä, se on ongelma, josta täytyy pystyä keskustelemaan. Aiheesta pitää uskaltaa puhua ääneen ottamatta kuitenkaan rasistin leimaa.”
Joko on taas aika spekuloida sdp+vas -yhdistymisellä?

Mites noin muuten: voisitteko nähdä Kok+Vihr+Kesk -hallituksen olevan mahdollinen? Olis nyt 55.7%:n kopla.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Mites noin muuten: voisitteko nähdä Kok+Vihr+Kesk -hallituksen olevan mahdollinen? Olis nyt 55.7%:n kopla.
Prossathan olisivat sopivat. Hallitusohjelmaan tulisi varmasti paljon kompromisseja. Yhtäläisyyksiä olisi edellisiin vaaleihin sikäli, että vihreiden vaalivoitto loisi vihreille samanlaisia "paineita" päästä/joutua hallitusvastuuseen, kuin viimeksi persuille. Persujakaan ei pidetty erityisen miellyttävinä (eivätkä hyvä hallituspuolue ole olleetkaan) kumppaneina. Sikälikään en epäile, etteikö Kok+Vihr+Kesk hallitus voisi siis syntyä.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Jos jotakin saa toivoa niin Kepu saisi lentää pois hallituksesta. Mitä kauemmas, sen parempi.

Ne ovat tarjonneet pelkkää kaaosta koko hallituskauden ajan. Ei mitään selkärankaa, pelkkää lupausten pettämistä ja kansan aliarvioimista.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7205
Prossathan olisivat sopivat. Hallitusohjelmaan tulisi varmasti paljon kompromisseja. Yhtäläisyyksiä olisi edellisiin vaaleihin sikäli, että vihreiden vaalivoitto loisi vihreille samanlaisia "paineita" päästä/joutua hallitusvastuuseen, kuin viimeksi persuille. Persujakaan ei pidetty erityisen miellyttävinä (eivätkä hyvä hallituspuolue ole olleetkaan) kumppaneina. Sikälikään en epäile, etteikö Kok+Vihr+Kesk hallitus voisi siis syntyä.
Voi tosin olla, että Vihreät ei välttämättä halua muodostaa hallitusta Kokoomuksen ja Keskustan kanssa, vaan he ottaisivat hallitukseen Keskustan sijasta mieluummin SDP:n.

Toisaalta tällä hetkellä näyttää siltä, että Antti Rinne tekee kovasti työtä sen eteen, että SDP jatkaa oppositiossa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, koska hän on ehtinyt jo suututtaa ainakin naiset kehottamalla näitä osallistumaan synnytystalkoisiin ja pelaa siten suoraan Vihreiden pussiin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Demareilla on hyviä ajatuksia ja suunnitelmia, mutta viestintä on tasoa "synnytystalkoot". Hyvin se Rinne vesitti tuon homman ja kukaan tuskin tietää tulevaisuudessakaan mitään kuusikohtaisesta "perheiden tukemisen ja kestävän työllisyyden rakentamisen"-toimenpideohjelmasta.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Demareilla on hyviä ajatuksia ja suunnitelmia, mutta viestintä on tasoa "synnytystalkoot". Hyvin se Rinne vesitti tuon homman ja kukaan tuskin tietää tulevaisuudessakaan mitään kuusikohtaisesta "perheiden tukemisen ja kestävän työllisyyden rakentamisen"-toimenpideohjelmasta.
Rinne... Laittaisivat vaihtoon koko ukon, ay-aika on ohi. Vihreätkin kuulostaa paljon fiksummalta kun Niinistö siirtyi pois.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Voi tosin olla, että Vihreät ei välttämättä halua muodostaa hallitusta Kokoomuksen ja Keskustan kanssa, vaan he ottaisivat hallitukseen Keskustan sijasta mieluummin SDP:n.
Vaalin lopputulokset sitten aikanaan ratkaisee ketkä tulevat tekemään hallituksessa todennäköisemmin yhteistyötä. Siinä ei välttämättä halut paljon auta. Ja kuten kirjoitin Vihreät eivät taatusti ole Kokoomukselle ja myöskään Keskustalle se mieleisin vaihtoehto. Demarit nyt eivät näillä näkymin saavuta vaalivoittoa.
 

Örfil

Guest
Demareilla tulee olemaan lisäksi hyvin minimaaliset tsäänssit päästä hallitukseen, jos urputtaja-Rinne on puolueen puheenjohtajana.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7205
Demareilla tulee olemaan lisäksi hyvin minimaaliset tsäänssit päästä hallitukseen, jos urputtaja-Rinne on puolueen puheenjohtajana.
Mikäli Vihreistä tulee pääministeripuolue on SDP:n mahdollisuudet päästä hallitukseen hyvät mikäli saavat riittävän hyvän tuloksen vaaleissa, koska Vihreille SDP jopa Rinteen johtamana on mieluisampi hallituskumppani kuin Keskusta.

SDP:n tilannetta toki helpottaisi puheenjohtajan vaihtaminen ja ainakin Antti Lindtman onnistuisi takuuvarmasti houkuttelemaan alle 30-vuotiaita SDP:n kannattajiksi etenkin mikäli kykenee uudistamaan puolueen, mutta valitettavasti Antti Rinne ei taida osata asettaa puolueen etua oman etunsa edelle ja pysyy siksi jääräpäisesti puheenjohtajana vaikka se aiheuttaisi tappion seuraavissa eduskuntavaaleissa.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Demareilla on hyviä ajatuksia ja suunnitelmia, mutta viestintä on tasoa "synnytystalkoot". Hyvin se Rinne vesitti tuon homman ja kukaan tuskin tietää tulevaisuudessakaan mitään kuusikohtaisesta "perheiden tukemisen ja kestävän työllisyyden rakentamisen"-toimenpideohjelmasta.
Tyypistä en tiedä, mutta tuon Rinne-jutun jälkeen tuntui, jotta on demarileirin oma Erkki Mustakari. Kokenut ammattilainen.
Demokraatti 15.8.2017 sanoi:
Dimitri Qvintus aloittaa tänään SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestintävastaavana.

Qvintus vastaa Rinteen mediasuhteista ja toimii tämän poliittisena neuvonantajana. SDP tiedotti asiasta tiistaina.

Qvintus on työskennellyt aikaisemmin muun muassa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen erityisavustajana, SDP:n viestintävastaavana ja viestintäkonsulttina.
 
Ylös