mustakaari
"Se on juurikin näin"
Tyypistä en tiedä, mutta tuon Rinne-jutun jälkeen tuntui, jotta on demarileirin oma Erkki Mustakari. Kokenut ammattilainen.
Tyypistä en tiedä, mutta tuon Rinne-jutun jälkeen tuntui, jotta on demarileirin oma Erkki Mustakari. Kokenut ammattilainen.
Samaan aikaan toisaalla paskamedia, joka vastustaa vihervasemmistoa ja suvakkeja, on tismalleen samalla kannalla, mutta käyttää vasta-argumenttina "suvakkeja":Vihervasemmisto leimaa vahvemman tiedustelulain kannattajat totalitaristisiksi valtiovallan kätyreiksi, eikä järkevästi argumentoivalle keskustelulle jää tilaa. Yksityisyydensuoja nostetaan pyhimyksen asemaan, vaikkei se olisi edes uhattuna, hän kirjoittaa.
Etenkin maan putinistiset tahot ovat täysin vastaan näitä uusia tiedustelulakeja. Syy on toki selvä. En viitsi laittaa sieltä linkkejä tänne.Miten kymmenien miljoonien €:n tiedustelu parantaisi poliisin, poliitikkojen ja median suvakkihurmion?
Hänen mukaansa nykyiset valvontapuitteet eivät ole riittävät: poliisi ei voi havaita jokaista uhkaa eikä käsitellä kaikkia vinkkejä, eikä tieto kulje riittävän luotettavasti rajojen yli, ei aina edes kansalliselta viranomaiselta toiselle.
– Päätelmän luulisi olevan yksinkertainen: turvallisuusviranomainen tarvitsee lisää resursseja ja vahvempia tiedusteluvaltuuksia.
Tekniseen kuunteluun epäillyn vakinaisen asunnon ulkopuolella voi poliisi saada tuomioistuimelta luvan, jos epäillystä rikoksesta voi seurata vähintään neljä vuotta vankeutta tai jos kysymyksessä on huumausainerikos taikka terroristirikoksen valmistelu.
Väännähän nyt rautalankaa lisää. Missä kohtaa menen sinusta hatelikkoon?Ei helvata :thumbfh: Minä luovutan.
Suurin osa eduskuntaryhmistä hyväksyy paperittomien ihmisten auttamisen tietyin ehdoin, kunhan viranomaisten työtä ei häiritä tai estetä.
Vihreät ja vasemmistoliitto voivat kyllä ampua omaan nilkkaan tuollaisilla julistuksilla. Eikös tuollainen ole jo aika pitkälti demokratiaa vastustava toimintatapa, että ei kunnioita enää äänestämällä rakennettua yhteiskuntajärjestystä, vaan alkaa omin päin sooloilemaan?Vihreiden ja vasemmistoliiton mukaan kansalaistottelemattomuus voi olla hyväksyttävä keino laittomasti maassa oleskelevien ihmisten eli paperittomien auttamisessa. Puolueet kuitenkin painottavat STT:n kyselyssä, että ne eivät hyväksy väkivaltaa.
Kansalaistottelemattomuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että paperittomia auttava henkilö ei noudata epäoikeudenmukaisena pitämäänsä lakia tai päätöstä. Paperittomien joukossa on muun muassa lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, jotka on tarkoitus poistaa maasta.
– Kansalaistottelemattomuus voi olla hyväksyttävää, jos kyse on tapauksista, joissa ihminen esimerkiksi pelkää henkensä edestä palauttamista. Emme kuitenkaan hyväksy väkivaltaa missään muodossa, kertoo vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson STT:lle.
Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Krista Mikkosen mielestä tietyn asian laillisuus ei vielä välttämättä takaa sen oikeudenmukaisuutta. Mikkosen mukaan monet sellaiset asiat, joita nykyään pidetään ihmisoikeusloukkauksina, ovat aikanaan olleet laillisia.
– Väkivallaton ja rauhanomainen, omalla nimellä ja naamalla tapahtuva kansalaistottelemattomuus on hyväksyttävä vaikuttamisen muoto, hän vastaa.
Mikkosen mukaan on silti itsestäänselvää, että virkavallan väkivaltainen vastustaminen on tuomittavaa.
– Vastaavasti myös poliisin voimankäytön on aina oltava tilanteeseen mitoitettua ja niin vähäistä kuin mahdollista.
"Vaarallinen viesti kansalaisille"
Suurin osa eduskuntaryhmistä hyväksyy paperittomien ihmisten auttamisen tietyin ehdoin, kunhan viranomaisten työtä ei häiritä tai estetä. Enemmistö ryhmistä vastustaa sitä, että auttamalla uhmattaisiin lainsäädäntöä.
– Kansalaistottelemattomuutta ja siihen yllyttämistä emme hyväksy. Asia kerrallaan se murentaisi laillisen yhteiskuntajärjestyksemme perustan ja johtaisi kohti sekasortoa, kirjoittaa pääministeripuolue keskustaa edustava Markus Lohi, joka on myös eduskuntaryhmänsä varapuheenjohtaja.
Perussuomalaisten mukaan on vaarallista antaa kansalaisille viestiä, että lakeja ei tarvitse noudattaa, jos ne tuntuvat epäoikeudenmukaisilta.
– Ihmisillä on hyvin erilaisia käsityksiä oikeudenmukaisuudesta. Jos lait tuntuvat epäoikeudenmukaisilta, on pyrittävä muuttamaan lainsäädäntöä. Lakeja säätää ja muuttaa Suomessa eduskunta, ja eduskunnan koostumukseen voidaan vaikuttaa eduskuntavaaleissa, vastaa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
Suurimman oppositioryhmän SDP:n mukaan jokaisen on kunnioitettava oikeusvaltion periaatteita. Puolueensa edustajana kyselyyn vastannut kansanedustaja Joona Räsänen sanoo, että SDP ei kannusta kansalaistottelemattomuuteen. Viranomaisten vastustaminen ei ole oikein, mutta mielenosoittaminen ja lailliset keinot ovat sallittuja.
– Passiiviseen ja rauhanomaiseen mielenilmaukseen meillä kaikilla on oikeus, sanoo Räsänen.
STT kysyi viikonloppuna kaikilta yhdeksältä eduskuntaryhmältä, miten nämä suhtautuvat paperittomien auttamiseen sekä kansalaistottelemattomuuteen. Puolueet vastasivat kyselyyn pääosin sähköpostitse.
Paheksun voimakkaasti moista toimintaa. Tuo on kuitenkin myös yhteiskuntarauhaan ja turvallisuuteen liittyvä asia.Kansalaistottelemattomuus paperittomien auttamisessa saa hyväksyntää vihreiltä ja vasemmistoliitolta
Vihreät ja vasemmistoliitto voivat kyllä ampua omaan nilkkaan tuollaisilla julistuksilla. Eikös tuollainen ole jo aika pitkälti demokratiaa vastustava toimintatapa, että ei kunnioita enää äänestämällä rakennettua yhteiskuntajärjestystä, vaan alkaa omin päin sooloilemaan?
Jos Vihreitten alkusysäys oli Koijärvi-liike, niin miten tuo eroaa siitä?Onko tuo kysymys ja jos on niin mihin?
Ainakin turhan lyhyeksi muotoiltu ymmärrettäväksi? Ei kai näyttö kulu jos kysyy kokonaisen lauseen?
Mun paheksuntaa kansalaistottelemattomuudesta vertaillaan Vihreään liikkeeseen?Jos Vihreitten alkusysäys oli Koijärvi-liike, niin miten tuo eroaa siitä?
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Koijärvi-liike
No vaikka siten, että tuolloin homma oli pienen ryhmän aktivismia. (Ison vaikutuksen toki saivat aikaiseksi.)Jos Vihreitten alkusysäys oli Koijärvi-liike, niin miten tuo eroaa siitä?
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Koijärvi-liike
Tuo muuten oli huvittava kohta.Perussuomalaisten mukaan on vaarallista antaa kansalaisille viestiä, että lakeja ei tarvitse noudattaa, jos ne tuntuvat epäoikeudenmukaisilta.
Jos se on laissa, niin pitäisi. Jos demokraattisesti muutetaan lakia, niin mennään sen mukaan. Ei ihminen voi osana yhteiskuntaa itse valita ne lait joita haluaa noudattaa.Retorinen kysymys. Pitäisikö vakaumuksensa takia aseista kieltäytyviä rangaista?
KOMP.Jos se on laissa, niin pitäisi. Jos demokraattisesti muutetaan lakia, niin mennään sen mukaan. Ei ihminen voi osana yhteiskuntaa itse valita ne lait joita haluaa noudattaa.
Yhtä lailla on rikollinen, jos jättää veronsa maksamatta. Ei vaan pyöri yhteiskunta niin, että poimitaan itselle sopivat rusinat pullasta. Yhtä lailla Tapani Kansa voi perustella ylinopeuksiaan sillä, että HÄNELLÄ on kiire keikkapaikalle. HÄNEN ei siis tarvitse noudattaa lakia.
Ps. Laissahan ei ole aseisiintarttumispakkoa, kuten varmaan hyvin tiedät. Ns. asevelvollisuuden voi suorittaa myös aseettomasti. Jopa siviilipalvelus on mahdollista.
Mikähän sellainen vakaumus on, ettei voi siviilipalvelua suorittaa osana yhteiskuntaa ja saamaansa hyötyä esim. kirjastossa?