Simo Lampinen

-Japé-

Well-known member
Liittynyt
18.11.2005
Viestit
1242
carl on hyvin koonnut foorumin ralliosioon eri suomalaiskuljettajista omat topicinsa, mutta rallilegenda Simo Lampisesta ei vielä näyttänyt olevan omaansa ennen kuin nyt. Simo oli myös vieraana Kristian Sohlbergin Twitch lähetyksessä ja vaikuttaisi siltä että Simolla olisi edelleen hyvää taipumusta lähetysten vetämiseen, railakasta juttua riittää:

https://www.twitch.tv/videos/909787166?t=00h41m00s

Simon meriittejä muunmuassa. 4x SM 1. 3x Suurajojen voittaja, voittoja mm. RAC, Portugali, Chamonix 24h jäärata, Le Mans luokkavoitto, jne. ja tietenkin vuosikymmenien kansainvälinen järjestövaikuttaja ja organisaattori vailla vertaa. Laitetaas alle muutamat google kuvahaun kuvat Triuphia, Saabia, Lanciaa ja Fiatia Simon käskyttämänä: 

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
1872
Sijainti
JKL
Juu kyllä Simo oman topicin ansaitsee. Pari kertaa jutellut hänen kanssaan jossain ja huikea ukko täytyy sanoa... Meriitit on kovat sekä kilpailijana että kilpailun järjestäjänä... Samanlaisia ei ole montaa...
 

DC

Oi mieletöntä!
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
3070
Sijainti
Benjamin Franklin Parkway
En ole jaksoa vielä kuunnellut, mutta Simo taitaa olla myös yksi niitä harvoja ammattikuljettajia, jotka ovat lopettaneet uransa ns. omilla ehdoillaan. Käsittääkseni hänellä oli pöydällä Triumphin sopimus kaudesta 1980, mutta työ suksitehtaan johdossa vei tuossa vaiheessa voiton. 1980-luvulla Lampinen Ski toimi usean vuoden ajan Juniorien SM-sarjan sponsorina (ja Simo nolla-auton kuljettajana, kun töiltään ehti), joten siinäkin mielessä Simo antoi paljon takaisin lajille (ilman että monivuotista panosta Suomen MM-rallin johdossa edes lasketaan mukaan). Lisäksi tietysti Simon lapsena voittama taistelu ankaraa sairautta vastaan tekee tarinasta entistäkin vaikuttavamman.
 

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
2609
Sijainti
Lahti
Simo Lampinen ja Rauno Aaltonen eivät osanneet perinteistä ralli-englantia. Puhuivat perkuleet erinomaista englantia ja montaa muutakin kieltä. Simo on hauska ukko, kun se vaikuttaa aina niin innokkaalta.
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4225
Sijainti
Event horizon
Jumalaade mä jo säikähdin otsikon nähdessäni et ei kai vaan Simo ole siirtynyt Timo Mäkisen ja Leksan seuraksi isommille erikoiskokeille..... Mikä muutes on tuo sininen pirssi Kajakki-kaksikon ja Stratoksen välissä, jolla Simo ajanut Monte Carlon joskus vuonna miekka ja kivi?
 

carl

Well-known member
Liittynyt
28.1.2009
Viestit
1188
Simossa on aika paljon samaa Latvalan ja Vatasen kanssa. Kaikki nämä kohteliaita, ystävällisiä kuskeja, jotka kertoilee mielellään tarinoita aikaisemmalta uraltaan. Aina kun heitä pyydetään muistelemaan jotain aikaisempia ralleja, kaikki alkaa kertoa silmät innosta kiiluen tarinaa. Innostus lajiin on säilynyt, vaikka varsinainen ralliura onkin jo takanapäin. Ralli on heille elämäntapa.
Sitten on niitäkin kuskeja, jotka suhtautuu lajiin kuin johonkin liiketoimintaan, johon sijoitetaan ja satsataan kaikki ja jos ei tuota tulosta, tehdään jotain ihan muuta.
 

-Japé-

Well-known member
Liittynyt
18.11.2005
Viestit
1242
Simo Lampinen ja Rauno Aaltonen eivät osanneet perinteistä ralli-englantia. Puhuivat perkuleet erinomaista englantia ja montaa muutakin kieltä. Simo on hauska ukko, kun se vaikuttaa aina niin innokkaalta.
Nuo kielitaitoasiat kyllä tulee huomattua kun katsoo vanhoja rallihaastiksia. Myös Mikkola ja Vatanen oli erittäin hyvällä tasolla ainakin ilmaisun luontaisuudessa. Vatanen tuntui saavuttaneen hyvän tason helposti heti Tuupovaarasta lähdettyään. Sittemmin mitä vuosikymmenet ovat edenneet niin suomikuskien kielitaidossa on päädytty yhä enemmän sinne reis vas päät pat carlos vas guut tasolle. Toki se ajotaito on tärkein ja kielet nyt vaan ei ole kaikille yhtä helppoja, mutta silti ihmetyttänyt etenkin ne nuoret jotka on pyrkinyt tosissaan rakentamaan kv uraa miltei ummikkona ja jotkut aika pitkälle päässeetkin.

Simo voisi kyllä hyvin käydä vaikka itse vetämään englanniksi kuukausittain rallihistoria striimilähetyksiä tai vastaavia ja luulen että keräisivät helposti tuhansia katseluita ympäri maailmaa.
 
Ylös