Suomen radat

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4463
Sijainti
Event horizon
Kymiringin taksat on jotain 20x kertaa kalliimmat kun muilla radoilla. Niillä hinnoilla pitää olla todellisia rahamiehiä jotka sinne kisan buukkaa.
 

Los Cojones

Avohoidossa
Liittynyt
26.2.2004
Viestit
539
Sijainti
Törnävä
Kymiringin taksat on jotain 20x kertaa kalliimmat kun muilla radoilla. Niillä hinnoilla pitää olla todellisia rahamiehiä jotka sinne kisan buukkaa.
Sillä vain ajattelin, kun BaTCC ajetaan Botniaringillä Rata-SM:n kanssa samana viikonloppuna, ja Rata-SM ajetaan myös Kymiringillä. Ainakin kalustosta päätellen niitä rahamiehiä on nimenomaan tuolla balttiassa.
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4463
Sijainti
Event horizon
Voihan niitä siellä olla mutta haluaako BaTCC sarjaorganisaatio haaskata rahaa Kymiringin ratavuokriin jos halvemmallakin pääsee? Ihmettelen et HRF on halunnut upottaa rahojaan tuohon. Jonkin LUxury Cars Collectionin asiakastilaisuuksiin ei varmaan paljoa heilauta ratavuokrat.
 

IntriguingMan

Matinkylän Mimmo Schiattarella
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
3563
Sijainti
Salo
Baltic Touring Car Championship on taas ensi kesänä tulossa Botniaringille, jos koronatilanne sen sallii. Jännä, että sarjaa ajetaan nimenomaan Botniaringillä. Kuvittelisi, että Kymiringille haalittaisiin jo pikkuhiljaa myös ulkomaisia rata-autosarjoja.

Näytä liitetiedosto 1909
Kymiringille taitaa olla vaikea olla saada mitään kun rata ei ole valmis, kalenterit kuitenkin on päätetty aikaisin syksyllä, että ne saadaan hyvissä ajoin julkistettua.
 

Freak

Well-known member
Liittynyt
13.4.2012
Viestit
1127
Sijainti
EP
Enemmänkin epäilen sitä, että varikkoalue ei ole valmis. Toki jos pohjat ovat valmiina, niin ei sinne pikipintaa kovin montaa päivää lasketa, jos sen oikein urakakseen ottaa. Tai sitten ne vaan niin tykkää Botniaringistä.
 

speedman

race is in my head
Liittynyt
26.10.2008
Viestit
1098
Mutta olisihan Kymiring aivan erilainen paikka. Ihme tosiaan, että nuo eivät sinne mene: itse rata hieno, varikkokompleksi aivan omaa luokkaansa, nyt ainakin.
 

inox

Well-known member
Liittynyt
26.8.2017
Viestit
244
Yksi erikoinen piirre Kymiringin ratakartassa on MotoGP:n sivulla. Nopeusmittauspiste sijaitsee nimittäin ~500 metrisen lähtösuoran puolivälissä. :eek:
https://photos.motogp.com/2022/track/fin.svg
MotoGP_kymiring.png
Oletan että kartassa olevien lyhenteiden merkitykset ovat seuraavat:

LT - Lap Timer
FL - Finish Line
S - Speed Trap

i1 - Interval 1
i2 - Interval 2
i3 - Interval 3

En nyt ole niin tarkkaan asiaa seurannut, mutta eikös MotoGP:ssäkin ole nopeusmittauspiste vähintään maaliviivalla ja nopean suoran päässä? F1:ssä on ollut nopeusmittaus lisäksi jokaisessa interval mittauspisteessä. Tosin nykyään on käytössä GPS minisektorit, joilla saadaan mitattua nopeudet käytännössä mistä vain. En tosin ole aiheeseen sen tarkemmin tutustunut.

Sektoreita MotoGP:ssä on 4, eli yksi enemmän kuin F1:ssä.

Sitä vaan kummastelen, että mistä on taas tempaistu tuollainen mutkanumerointi kartta. Ei tuo ainakaan lopullinen voi olla, koska i3:n jälkeiselle mutkalle on aivan pakko antaa numero.
 
Viimeksi muokattu:

inox

Well-known member
Liittynyt
26.8.2017
Viestit
244
Pari vuotta sitten (21.2.2020) Hesari uutisoi Kymiringin turvasuunnitelman hyväksymisen yhteydessä mutkien määrän kasvaneen 18:sta 22:een. Artikkeli on näköjään maksumuurin takana, joten en pääse tietoa juuri nyt varmistamaan.

Muistaakseni samankaltainen tiedote löytyi myös Kymiringin sivuilta, mutta ei löydy enää. Tällä hetkellä Kymiringin sivuilla mainitaan mutkia olevan 21.
KymiRingin GP-rata täyttää ainoana ratana Pohjois-Euroopassa FIA:n ja FIM:n korkeimman rataluokituksen. 4,5 kilometriä pitkä rata koostuu 21 kaarteesta ja radalla on korkeuseroa 18 metriä. 1,1-kilometrinen suora on Euroopan pisin GP-radan pääsuora.
Näköjään on hyvin vaikeaa päättää, kuinka monta mutkaa rakkaalle radalle lopulta tulee.

Pari vuotta sitten väsäsin uutisioinnin perusteella tämän arvauksen mutkanumeroinnista, olettaen että niitä tulisi 22. En nyt lähde päivittämään arvaustani tällä erää.


Kuvassa keltaiset numerot edustavat mutkia, joiden numeroinnista en ollut tuolloin varma. Melestäni ainakin mutka 22 B rajautui ulos numeroitavien mutkien joukosta myöhemmin taannoisen kallionlouhinta raportin tietojen perusteella. Edellisen viestin MotoGP ratakartan mukaan tässä kuvassa näkyvä mutka 17 jakautuisi kahteen eri mutkaan, missä saattaa kyllä olla perää ulosajopaikan ilmoittamisen kannalta. Muttta ei tätä lottoriviä taida voida saada sohvalta käsin oikein...
 
Ylös