Suunnittele yleisöpyöritys 2022

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
Otetaas taas yksi tällainen. Eli suunnittele oma yleisöerikoiskoe ja kerro siitä jotain, mihin ralliin se sopisi ja millaisia väyliä pitkin reitti kulkee jne. Ei tällä kertaa kummempia rajoituksia.

Tehkää reitti mapfabilla, reitin väriksi punainen, alkuun vihreä lippu, maaliin ruutulippu. Mapfab-linkki, pätkän nimi ja pituus sekä kuvausteksti minulle yksityisviestinä. Takaraja on 6.10. klo 23:59. Sitten teen viestiketjun johon lisään äänestettävät pätkät anonyymisti ja sen jälkeen kukin saa äänestää viestien like-nappuloilla. Äänestys loppuu vaikkapa sunnuntaina 9.10. klo 22:00 ja voittaja julkistetaan heti kun ehdin.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
Viideskin osallistuja ilmoittautui ja kuudes on ainakin ilmoittanut kiinnostuksensa, kyllähän tästä vielä kisat saadaan, mukaan vaan!
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
#1 Areena Tampere 3,13 km

https://www.mapfab.com/map/AbKN/SSS-Areena-Tampere

Suomen MM-rallin reitin laajetessa jälleen maantieteellisesti enemmän etelään, ajetaan myös Tampereen keskustassa vuosikymmenten tauon jälkeen erikoiskoe. Kilpailijat saapuvat Tampereen keskustaan lauantaina puolen päivän jälkeen ajettuaan ensin neljän erikoiskokeen lenkin matkalla Jyväskylästä Tampereelle.

Hämeenpuiston bulevardille on järjestetty rengashuolto ennen kaupunkierikoiskoetta. Yleisö pääsee seuraamaan läheltä, kun auton hiipivät sähköllä paikalle ja saavat alleen uudet sorapyörät asvalttipyöritystä varten.

SSS Areena Tampere hyödyntää Tampereen visionääristä 2000-luvun kaupunkirakentamista ja yhdistää reitille myös perinteisiä kansallismaisemia. Erikoiskoe lähtee Keskustorin mukulakiviltä ja poikkeaa heti Hämeenkatua koskettuaan bussikatosten alta kiertämään. Tästä taitetaan takaisin Hämeenkadulle ja kiihdytetään yli Hämeensillan, josta tarkka jarrutus vasemmalle Koskikadulle ja siellä ahdas takapiikki alas Koskipuiston soraisille kävelyteille. Koskimaisemassa edetään kohti Rongankatua. Kilpailijat kaasuttavat ohi Tammerhotellin respan Pellavatehtaankadulle, missä ajetaan alas Ojakadulle ja ylös Aleksanterinkadulle, mistä palataan takaisin Rongankadulle. Siellä kilpailijat kiihdyttävät takaisin kohti Koskipuistoa, mikä antaa Pikku Kakkosen puistossa katselemassa oleville mahdollisuuden nähdä ralliautot toisen kerran. Neulansilmä vasempaan ja sataa oikeaan, kilpailijat joutuvat tähtäämään kovavauhtisesti alas Hämpin parkkiluolaan. Parkkiluolassa on reitin paras paikka katsella ääniä. Tullinpäädyn ympyrässä kierretään ylimääräinen kierros ja sieltä käännetään takaisin ylös kohti maanpintaa ja Ratapihankatua. Sieltä kiihdytetään suoraviivaisesti kohti kaupunkierikoiskokeen viimeistelevää osuutta, Nokia Areenaa. Areenan sisälle on järjestetty yksi takapiikki ja kiihdytys keskiympyrän paikkeilla olevaan hyppyyn, joka on myös erikoiskokeen maali. Etäisyyttä tälle pikataipaleelle kertyy Aku Ankan auton rekisterinumeron inspiroimana 3,13 kilometriä.
 
  • Like
Reaktiot: DC

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
#2 Pötkä - Ylisoutaja 4,9 km

https://www.mapfab.com/map/AbQY/SSS-Pötkä-Ylisoutaja-v2

1.auto: 18:30
Asvalttia: 80 prosenttia
Soraa: 20 prosenttia

Tämä kaupunkierikoiskoe sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, ja tarjoaa aivan varmasti jokaiselle nähtävää. Tämä erikoiskoe ottaa erinomaisesti huomioon Joensuun ydinelementin, eli keskustan halki virtaavan Pielisjoen, ja superspesiaalin erikoisuutena onkin siltojen ylitykset, niitä on tällä erikoiskokeella yhteensä 4 kappaletta.
Erikoiskokeen nimi tulee alku- ja loppupisteistä, lähtö sijaitsee Pötkän alueella, jossa oli aikanaan Joensuun ensimmäinen jääkiekkokaukalo. Maali puolestaan sijaitsee Ylisoutajan sillalla, joka valittiin vuoden sillaksi 2015.

1665087683862.png

Järjestäjän suosittelemat katselualueet:
A (0,5-1 km): Monipuolisia mutkia Sirkkalanpuistossa.
B (2 km): Haastava oikea + vasen ylös aivan joen rannassa.
C (3,5 km): Näyttävä oikea alamäkeen + pyöreä serpo. Hyvä näkymä.
D (4 km): Ahdas sinksaus aivan joen rannassa.
E (4.5 km): Suoran jälkeen tarkka jarrutus, ja siirtyminen soralle.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
#3 Kajaani 2,48 km

https://www.mapfab.com/map/AbQl/SS-Kajaani
Kajaanin keskustassa kulkeva vauhdikas erikoiskoe lähtee Kajaanin linnan päältä menevän sillan päältä. Erikoiskoe muodostuu enimmäkseen 90 asteen mutkista, joita yhdistää kohtalaiset suorat. Erikoiskokeella ajetaan myös liikenneympyrä. Liikenneympyrän jälkeen erikoiskoe käy Kajaanin entisen opettajakoulutuslaitoksen vieressä. OKL:n jälkeen erikoiskokeella on pari "neulansilmää". Erikoiskoe päättyy Pohjolankadullle lähelle Lönnrotinkadun risteystä.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
#4 Kakolanmäki 2,54 km

https://www.mapfab.com/map/AYq2/Kakolanmäki-Superspecial

Turun keskustassa ajettava yleisöerikoiskoe muistuttaa Jyväskylän Harjua korkeuseroineen sekä asvaltin ja soran vaihteluineen. Alussa mennään ylös ja alas ysikympistä toiseen, sitten kurvataan kapeille sorapintaisille puistoteille Tallimäenpuistoon ja kierretään Topeliuksen koulu ennen kipuamista Kakolanmäelle. Pätkän kliimaksina on laskeutuminen sorapintaista Chiewitzin serpentiiniä alas Linnakadulle (recce-video). Tätä loppuosuutta voi seurata funikulaarista, joka myös kuljettaa katsojia erikoiskokeen varteen. Föri-lautan kyydistäkin on näköyhteys maalimutkaan.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
#5 Jyväsjärvi 5,79 km

https://www.mapfab.com/map/Aa8Z/Jyväsjärvi
Jyväsjärven erikoiskoe tuo Suomen MM-rallin Jyväsjärven rantamaisemiin ennennäkemättömällä tavalla. Erikoiskokeen lähtö ja maali ovat huoltoparkin välittömässä läheisyydessä, mikä luo upeat puitteet tapahtuman järjestäjille. Erikoiskokeen lähtö on Schaumanin puistotien ja Satamakadun liikennevaloristeyksessä, josta ek ylittää tämän kesän Jyväskylän MM-rallin yhteydessäkin Toyotan tiimikuvasta kuuluisaksi tulleen Kuokkalan sillan. Sillan jälkeen liikenneympyrässä Suomen MM-ralli saa osansa donitseista, josta mennään Suuruspääntietä alaspäin kuuluisalle ulkoilureitille, Jyväskylän rantaratille. Rantaraitilta siirrytään nopeasti sorapinnalle, kun ek ohittaa Survo-Korpelan omenatarhan kapeita kävelyteitä pitkin. Ek saapuu Survon kartanon historialliseen pihapiirin, jossa se palaa asvaltille. Liikenneympyrän jälkeen käydään pieni lenkki Kuokkalan kauppakeskuksen parkkipaikalla, jonka jälkeen käännytään Kopparinkadulla, joka muuttuu sorapintaiseksi pyörätieksi. Tämä johtaa tunneliin, josta noustaan pyörätien kautta Kekkolantielle. Komeaa sivuluisua liikenneympyrästä ja eteenpäin Survontielle. Tiukka takapiikki soralle, josta hienon käännöksen kautta takaisin rantaraitille aivan Jyväsjärven rannalle. Tässä kohdalla toimii myös Euroopan mestari Topi Raitasen VIP-areena, koska kyseessä on hänen harjoituslenkkinsä. Seuraava asvalttiosuus on tiukkaa ja kapeaa ränniä hurjilla nopeuksilla, jopa rungin mahdollisuus on olemassa todella tiukassa vasurissa. Ylistön siltaa pitkin tullaan järven toiselle puolelle ja loppu on erittäin vauhdikasta osuutta rantaraitin upeissa järvimaisemissa.

Jyskälä tunnetaan meillä ja maailmalla edelleen 1000 Lakes Rallyna ja sen keskeinen elementti ovat lukuisat vesistöt. Tämä erikoiskoe olisi takuulla yksi historian näyttävimmistä ilmakuvauksen kannalta. Järven pintaa pitkin liitävä drone taltioi, kun Rally1-auton pauke kiertää ympäri peilityynen järvenrantoja auringon painuessa mailleen heinäkuisena helleiltana. Erilaiset ravintolalaivat voisivat myydä upeita vip-pakettaja ja yleisölle löytyy erikoiskokeen varrelta monia todella mielenkiintoisia katselupaikkoja. Sataman läheisyys tuo mahdollisuuden tulla seuraamaan kilpailua veneellä, aivan kuten Monacon F1-kilpailuissa.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
#6 Keimola 5,35 km

https://www.mapfab.com/map/AbSU/SS-Keimola-5-35km
Paluu tulevaisuuteen. Kun kaikki ovat kyllästyneitä Keski-Suomen sinänsä hienojen ralliteiden vuodesta toiseen jatkuvaan hinkkaamiseen, vedetään Suomen MM-rallissa etähuolto Keimolanportin Nesteelle ja jotta tolkuton siirtymä saadaan edes välttävästi perusteltua, ajetaan samaan laskuun yleisö-ek Keimolan alueella teemalla "jokaiselle jotakin". Ratamestarin visiossa on ollut mahduttaa samalle pätkälle sekä järjetöntä kaahaamista sora- ja asfalttiteillä (ihan vain youtuben max attack-videoita varten), että myöskin tyhjänpäiväistä donitsin pyörittelyä (kohdeyleisöä ei vielä tunneta).

Pätkä aloitetaan Keimolan golf-radan maisemissa, johon ainakin Tor Andre Børresen menee kuvaamaan 200 km/h kiitäviä ralliautoja. SpectatorPro ei löydä pätkältä ensimmäistäkään hyvää katselupaikkaa ja jättää protestiksi Yariksen poikittain parkkiin Tampereen motarille.

Pätkän loppupuolella kosiskellaan nuorta tai muuten vaan urbaania yleisöä ja käytetään kaikki donitsipaikat hyödyksi. Juuri ennen maalia kuitenkin vakavoidutaan ja kierretään legendaarinen varikkotorni ennen kuin valokenno katkaisee sekunnin kymmenykset.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
Nyt saa siis äänestää "tykkäämällä" viesteistä. Omaansa saa äänestää. Minä taas en kisan järjestäjänä voi äänestää mitään. Äänestys sulkeutuu sunnuntaina klo 22:00
 

Lupatarkastaja

Well-known member
Liittynyt
18.3.2009
Viestit
1694
Sivuhuomiona mainittakoon huomioni, että parin vuoden aikana olen ruokaillut konttiravintola Mortonissa kahden pyörityksen aivan kupeessa. Ihan tuli vesi kielelle.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
Äänestys on päättynyt! Tällä kertaa päädyttiin tasapeliin, eli kuusi ääntä saivat Onzahin Pötkä - Ylisoutaja ja Ralssonin Jyväsjärvi. Myös kolmossija on jaettu, sillä oma erikoiskokeeni Kakolanmäki ja DC:n Keimola saivat viisi ääntä. Kiitos kaikille osallistujille ja äänestäjille! Otetaan taas joskus uusiksi.
 
Ylös