Thunderin etukäteinen räjähdys vuoden lopulle 2018

Thunder

Vihan aiheuttaja
Liittynyt
20.1.2002
Viestit
7963
Vuosi 1985

- Voi jee! Huusi perheen ainoa, joka on saanut kaksi valtavaa pommi- ja rakettikassia.
- Ajatelkaa, kuinka huikeaa tästä tuleekin! Ilmoitti Ilmo kavereilleen Jopelle ja Ranelle.
- Huikeaa, miten iskälläsi äidilläsi oli varaa noihin? Ihmetteli Jope, vilkaistaessaan kassien sisältöjä.
- Ne vaan antoi yllätykseksi. Oli Ilmo pakahtua onnesta.

- Semmoisessa perunasäkissä ja sisällöstä ei tunne kukaan niistä paukkeista? Jope tylytti.
- Äläs nyt, tässä muovisäkissä on kaikkea kivaa, ne tunnistan. Rauhoitteli Rane.
- Niin, siinä kuulit, kivahti Ilmo.
- Mutta kun perunasäkissä oli tykäreitä, isompia kuin näkemämme?! Jope räknätti.
- Kateeks tais tulla yksi vihreä naama? Nälvi Ilmo.
- Silmäs kauniin mustikaks tulleepi! Uhoili Jope.
- Rauhoitutaan nyt jätkät, hei! Meille tulee kunnon jysäysvuosi, ilmoitti Rane rauhallisena.

Pojat olivat yksimielisiä, että otetaan kaikki ilo irti. Todettiin myös, että ettei Ilmon kaukainen koti oikein kerää ihmisiä ihastelemaan paukkeitaan ja päätettiin, että paukutussessio pidettäisiin kirkonkylässä sovittuna ennen keskiyön vaihdetta.

Myöhemmin Ilmo huomasi, että matka oli aika pitkä sinne kirkonkylälle ja kassit painavia. Hän päätti kokeilla aluksi kävellä sinne, mutta totesi kassien olevan kirottujen painavia ja sai idean, että hän laittaisi ne kassit polkupyörän tankojen molempiin päihin ja matka menisi jouhevasti.

Hän lähti katsomaan, että löytyisikö tallista käyttökuntoisia fillareita? Isä ei koskaan sellaista tsykkeliä polkaissut ja jos oli, on se varmasti mädäntynyt ja uponnut maan alle. Äidille ei tullut mitään sille filurille tarvetta, kun oli perheen kakkosauto käytössä työnsä takia.

Ilmon tsykkelin hän romutti ajamalla vauhdilla suoraan korkeaan kiviporsaaseen ja etuvanne meni ihan mutkalle. Muuta renkaan korviketta ei ollut kuin se nuoruudessaan kolmipyöräisen pyörä ja olisi ollut ihan hölmöä, että takarengas oli ihan monsteri ja eturengas söötin pikkuruinen. Ajettavuuskin olisi ollut hirveän vaikeaa eturullalla.

Mummo tosiaan käytti fiblaria säännöllisesti. Hän ei tosin ole katsonut tarkemmin, että millaisella kaksipyöräisen satulassa käpy oikein lähti kyläilemään? Ei jelvetti, se oli väriltään ihan pinkki, sillä sen päällä humuilevat vain likat eivätkä pojat!

Hän ajatteli, että repisi pyörästä pinkit koristeet pois, sun muut kuten etukorin helvettiin ja spreijaisi sen häkkyrän kokonaan eri väriseksi. Isä kun oli ammatiltaan autonkorjaaja ja häneltä löytyi kaikkea maalaustarvikkeita.

Ilmo huomasi, että painavien kassien kanssa tangolla ohjailu olisi hankalaa, niin hän laittoi siihen löytämänsä vähän vanhemman entisen polkupyöränsä apupyörät ja asennutti ne mummunsa etupyörään enemmän tasapainoa vakauttamaan.

Keskiyön tultua lähemmäksi, hän päätti lähteä polkemaan polkupyörää kaksi painavaa kassia tangossaan kohti kirkonkylää ja häntä hikoilutti, juuri ennen ylämäkeä hän tuli muistaneeksi, että juuri siinä kohtaa alkaa alamäki.

Vauhdin kasvaessa suuremmaksi hän yritti jarruttaa mutta jalat eivät oikein yltäneet kunnolla polkimiin saadakseen jarruvoimaa ja kirosi mummelinsa pitkiä sääriä, olisi pitänyt satulaakin säätää alemmaksi ja samassa matkassa lähti yksi kengästään hevon vittuun. Hän polkaisi hyppäämällä alas kiinni polkimiin ja huomasi, että mitään hyötyä ei niistä ollutkaan, sillä renkaat olivat ihan sliksit ja selittää paljon sen, että mummeli kävi vain niinä aikoina, jolloin ei ollut liukasta ja Ilmo nyt porhalsi talvisilla hangeilla vauhtia alamäkeä.

Pakko oli hylätä kuolemankyyti hyppäämällä ojaan ja se ohjus eteni etupyörän apupyörien ohjastamina pomminvarmasti T-risteyksessä sillä puolen kirkon hautausmaata kohti. Se torpedo vain jatkoi vauhtia lisäten ja rymisti rikkoen orapihlajan lävitse sisälle ja rysähti johonkin. Ilmo toivoi, että kaikki ei ole pilattu ja että mummonsa pyöreli on säilynyt kunnossa. Hän voi maalata sen takaisin pinkiksi, jos käsiinsä saa.

Hän ei viitsinyt etsiä kenkäänsä ja laittoi jalkansa ympärille kaulahuivinsa lämmikkeeksi ja jatkoi sen hirmuisen suihkarifillarin jälkeä kohti hautausmaata. Fillari oli kuitenkin keikahtanut suoraan hautakiven vieressä olleisiin kynttilöihin ja siellä kynttilöiden iloiset lämmöt alkoi jakamaan viestiä.

Kylänpitäjässä perinteisessä paikassa kokoontuneet ihmiset odottelivat julistusta ja sitten tapahtui kovat pamaukset ja räiskeet pitkin taivaita. Asukkaat ihmettelivät, että valittiinko esityspaikaksi jokin muu kuin tämä perinteinen paikallinen kirjasto, jossa juhlallisesti julistettiin ja aikaakin oli vain 10 minuuttia ennen ajan loppua. Jotkut kiroilivat, että huijausta ja jotkut iloitsivat, kun näkivät etäältä kauhean ilotulituksen.

Jope ja Rane ihmettelivät, että jollakulla oli vielä isommat paukkeet kuin meillä ja päivittelivät kavereidensa kanssa, josko Ilmolla olisi vielä mahtavammat räjähteet kuin noilla hautakumpujen tienoilla. Jope tuli kylältä jonkin ajan kuluttua perille huivi jalassaan ja kertoi, että se jopo paukkeet tangoissa aiheutti.

- Mitä helvettiä, Ilmo?! Meille ei jaa muuta kuin tähtisädetikut ja kiinalaiset papatit? Jope meuhkasi.
- Miksi sinä oikein teit filtsun kanssa ja eikö pitänyt tulla kävellen? Rane kysyi.
- Kassit oli liian painavia.
- Keiden?
- No, ne paukekassit.
- Miksi sinun pyllysi ja lahkeesi ovat ihan mustat? Ilmoitti joku tyttö.

Ei vidu. Spreijasin kaiken pyörän mustana ja myös sen istuimenkin, joka oli ihan valkoinen eikä pinkki, Ilmankos tuntui hikiseltä kun kaikki paikat hankaili istuinta ja tankoja, tuskaili Ilmo.

- Sain räjähdykset aika liian läheltä ja siksi vaatteet korventuivat.
- Tosi koolia, tykkään niistä. Rupesi tyttö tarjoamaan ilmeviestejä Ilmolle ja Ilmo tykkäsi.

Sitten kylänpitäjän kirjaston viralliset paukkeet tuntuivat olevan lähinnä pieruja tuohon edelliseen kolossaalisiin paukkeisiin verrattuna ja niitäkin kuitenkiin ihailtiin, vaikka tyhjin käsin jäätiin.

Seuraavana päivänä isä ihmetteli, että tallissa ei löytynyt sitä perunasäkkiä, jonka hänen oli tarkoitus säännöllisesti tarkistaa, että pysyisi kuivana ja käyttää sitä kallioisen maaperän maakellarin rakentamiseksi ja se oli varastettu.

- Samalla se mumminne polkema vehje on kadonnut, ne samat hullut varmaan veivät säkin mukanaan.
Vaari lueskeli sen päivän lehdestä, että poliisin tietojen mukaan paikalla oli ilmeisesti saatananpalvojien kultti, joka kaatoi ison määrän hautakiviä ja ison kuopan keskelle hautausmaata, missä keskelle syntyi palanut, metallinen pentagrammi. Tekijöitä vielä etsitään ja pyydetään vihjeitä. Lehdessä oli otettuja tapahtumakuvia.
Mummu tokaisi: Tuossahan kuvassa korventuneessa oksassahan näkyy omalaatuiset pinkit rusetit, jotka oli tankoni kahvoissa kiinnitettynä!

Ne Ilmo oli unohtanut riisua hittoon, eikä halunnut kertoa yhtään mitään.


Jotta sellainen oli Thunderin kaunis ja kurja tarina Hyvälle Uudelle Vuodelle 2019!
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69602
Sijainti
Toinen Maailma
Hassua, että ylämäki muuttuu alamäeksi vasta, kun muistaa, että se on alamäki.

No alan mäki tästä uuden vuoden kunniaksi nukkumaan.
 
Ylös