Trumppi, Puuttini ja meijän Sipilä

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Olin samaa juttua linkkaamassa, mutta Antsa ehti ensin.

Aika synkkää luettavaa tuo toinen boldaus :( Siinä olisi rauha mennyttä Euroopassa, jos tuo tapahtuisi. Taivas ja kaikki mahdollinen meitä varjelkoot siltä, että näin ei käy.

Miten hälvetissä Trump luulee että tuo vakauttaisi asioita mitenkään? On alkanut tuntua siltä, että Trumppa kärähtää vielä noista kytköksistä ja sitten tulee lähtö. Joku tässä hommassa nyt haisee ja kauas.
Kop. Joku tässä haisee. Hämmentävää on se, että ei tiedä että mikä. Ja kuka yrittää kusettaa ja ketä.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
On muuten Venäjän politiikka ja strategia monta vuotta Yhdysvaltoja edellä. Olkaamme mitä mieltä tahansa naapurin politiikasta, mutta hyvin harkittuja liikkeitä tehdään. Jos nyt verrataan sinne shakkiin, niin siirto pari vastustajaa edellä.

Huolissani olen, mutta Natoon en silti halua. Pidetään oma itsenäinen linja.
 

Örfil

Guest
On muuten Venäjän politiikka ja strategia monta vuotta Yhdysvaltoja edellä. Olkaamme mitä mieltä tahansa naapurin politiikasta, mutta hyvin harkittuja liikkeitä tehdään. Jos nyt verrataan sinne shakkiin, niin siirto pari vastustajaa edellä.

Huolissani olen, mutta Natoon en silti halua. Pidetään oma itsenäinen linja.
Tuo on väärä luulo. Luitko tuon aiemmin linkkaamani uutisen?

Venäläiset kyllä mielellään pitävät yllä myyttiä Putinin master planista, joka on muka suunniteltu vuosia eteenpäin. Höpsistä semmoiset jutut. Aika perstuntumalla on vedetty ja päin helvettiä asiat on menneet.
Ainoa venäläisten etu on päinvastoin se, ettei ole mitään suunnitelmaa ja reagoidaan nopeasti sekä agressiivisesti. Ja lopussa kielletään kaikki.
 

Örfil

Guest
Huolissani olen, mutta Natoon en silti halua. Pidetään oma itsenäinen linja.
Tässä ollaan raottamassa matolaatikon kantta kun tästä postaan, mutta sanonpa nyt vaan että säälipisteillä, kauniilla hymyllä tai luulotellulla erikoisasemalla Venäjän suhteen ei turvallisuutta taata, koska mitään erityisasemaa ei ole ja raaka voima on ainoa, jota itänaapuri kunnioittaa.

Se on harmi että asiasta keskustellaan tunnepohjaisesti, vanhan propagandan painolastin ja harhakuvien perusteella, ei niiden tosiasioiden perusteella, miten maailma makaa ja jonka seuraukset ovat näkyvissä joka päivä (Syyria, Ukraina, Georgia ym.). Trumpin perkele meni vielä sotkemaan asiat perinpohjin pitkäksi aikaa.


Mikä tämä "oma itsenäinen linja" muuten on? Miten sillä taataan maamme rajojen turvallisuus
 

Örfil

Guest
Matolaatikon raotusta

Postaan ensi viikon kiintiöpolitiikkapostaukseni jo tänään.

Naton suhteen voisi toimia sellainen idea, että yksittäisen jäsenten sijaan siihen liittyisi EU kokonaisuudessaan tai sitten solmitaan puolustusliitto EU:n ja Naton kesken. Siten välttyisimme suomalaisina siltä ennakkolta odottettavissa olevalta massiiviselta propaganda- ja häirintäoperatioilta, sekä mahdollisilta suoranaisilta alueloukkauksilta, jotka ovat kirjattuina riskitekijöihin, jos hakemuksen jättäisimme.

Aihetta liipaten:
Asiantuntijaraportti: EU:n ja Naton puolustusyhteistyö avaa merkittäviä mahdollisuuksia
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/eu_nato_raportti-65651

Ex-diplomaatti Nato-keskustelusta: Täydellistä itsenäisyyttä ei ole olemassakaan

Vouhkaaminen täydellisestä itsenäisyydestä on harhaa: sellaista ei ole.

Olen elänyt läpi suomettuneisuuden kauden ulkopolitiikan keskiössä ja nähnyt aitiopaikalta, miten ulkopuoliset voimat ovat vaikuttaneet Suomen sisäiseen poliittiseen historiaan tehosekoittimen lailla. Olen kokenut sen henkilökohtaisesti. Näen, miten suomettuneisuuden varjot yhä leijuvat Suomen yllä.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ex-diplomaatti nato US-65662
 
Viimeksi muokattu:

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Onhan tuossa Bildtin sanomisissa osa totuutta toki mukana, mutta hänellä on ollut tapana kuvitella kovin suuria itsestään eivätkä hänen omat hommansa / sanomisensa ole olleet aina suuria menestyksiä.
Mitkä kohdat Bildtin sanomisissa ovat sitten mielestäsi epätosia?
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Meinaakohan Trumppi saada NATOnkin sekaisin?

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on pitänyt avauspuheenvuoronsa Naton päämajassa Brysselissä. Puheesta keskeisin seikka oli se, joka puuttui: Trump ei missään vaiheessa maininnut viidennen artiklan velvoitetta puolustaa liittolaisia, vaikka tilanne oli pedattu mahdollisimman alleviivaavasti sitä varten.
Trumpille oli annettu tehtäväksi avata Wold Trade Centerin raunioista tehty muistomerkki joka on sijoitettu keskelle vastavalmistunutta Naton päämajaa. Juuri Yhdysvaltoihin kohdistuneet WTC-iskut ovat toistaiseksi ainoa tapaus, joka on käynnistänyt Naton viidennen artiklan vaatiman puolustusvelvoitteen.
Kymmenet tuhannet kanadalaiset ja eurooppalaiset sotilaat ovat tämän jälkeen seisoneet rinta rinnan Yhdysvaltain joukkojen kanssa Afganistanissa ja Irakissa, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi omassa puheenvuorossaan.

Trump: Nato-mailla on valtavasti "velkaa"
Stoltenbergin ja tilaisuuden luonteen luomat vihjailut eivät kuitenkaan Trumpiin purreet.
Omassa puheenvuorossaan Trump ei maininnut turvatakuita tai viidettä artiklaa sanallakaan. Sen sijaan hän ryöpytti jäsenmaita liian vähäisestä maksuosuudesta.
Suurin osa Naton jäsenmaista jää alle puolustusbudjettitavoitteen joka on kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta.
Trumpin mukaan mailla on valtavasti "velkaa", ilmaisu jota hän on käyttänyt ennenkin. Tässä kohtaa useat yleisössä olevista pääministereistä ja valtionpäämiehistä selvästi kohottelivat kulmiaan ja muutamat kuiskuttelivat päät yhdessä.
Trump pyrki kuitenkin pehmentämään retoriikkaansa puheensa loppua kohti.

– En nyt kuitenkaan aio kysyä paljonko tämä uusi päämaja on maksanut, hän vitsaili ja kirvoitti kuulijoilta pienet hymyt.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Nöyristelee terroristivaltio Saudi-Arabian sheikeille ja sitten kun tulee eurooppaan, niin aukoo turpaansa asiasta joka ei edes pidä paikkaansa. Se on jenkkien ihan oma päätös laittaa liikaa rahaa NATOn budjettiin. Putinin nukke tekee työtä käskettyä näköjään. Tää on oikeasti ihan saatanan pelottava tilanne.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Tuskikin toteaa, ettei EU ja USA näe Venäjää samassa valossa.

EU-johtajien ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ensikohtaaminen Brysselissä oli odotetusti viileä. Vierailu EU-johtajien luona kesti kokonaisuudessaan vain reilun tunnin. Yhteistä linjaa ei löytynyt juuri mistään – terrorismin torjuntaa lukuunottamatta.
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk on todennut, että hänen ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaaminen ei sujunut erityisen yhteisymmärryksen merkeissä. Yhteisiä käsityksiä muun muassa ympäristöstä, kaupasta tai Venäjästä ei saatu aikaan.
Sen sijaan turvallisuudesta ja terrorismin vastaisesta taistelusta oltiin odotusten mukaisesti jotakuinkin samalla kannalla.
Mainos*(uutinen jatkuu alla)

Trump ei pitänyt tiedotustilaisuutta, Tusk sen sijaan kommentoi tapaamista jälkeenpäin skeptiseen sävyyn.
– Enpä nyt ole ihan sataprosenttisen varma voimmeko me sanoa –*meillä tarkoitan presidentti Trumpia ja itseäni –*että meillä olisi samanlainen käsitys Venäjästä. Vaikkakin näyttää, että olemma samalla linjalla, mitä tulee itse Ukrainan konfliktiin, Tusk kommentoi tapaamisen jälkeen.
– Pääviestini presidentti Trumpille on, että se, mikä antaa yhteistyöllemme ja ystävyydelle sen syvimmän merkityksen, on yhteiset arvomme kuten vapaus, ihmisoikeudet ja kunnioitus ihmisarvoa kohtaan, Tusk sanoi.
– Arvot ja periaatteet ensin, niin meidän Euroopan ja Amerikan pitäisi sanoa, Tusk jatkoi viitaten selvästi Trumpin kampanjan iskulauseeseen "Amerikka ensin".


EU-johtajien tapaamisen jälkeen Trump lounastaa Ranskan uuden presidentin Emmanuel Macronin kanssa. Illalla odottaa Nato-maiden huippukokous Naton päämajassa Brysselissä
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Putinin nukke tekee työtä käskettyä näköjään. Tää on oikeasti ihan saatanan pelottava tilanne.
Tuskikin toteaa, ettei EU ja USA näe Venäjää samassa valossa.
Jos joku tekee hallaa maailman turvallisuustilanteelle, niin Trump.

Suurella Oranssilla Kuplapäällä ei ole mitään hajua kuinka maailma toimii ja jos liennytystä haluaa, kuinka se pitää hoitaa. Voi kiesus, että Kremlissä on pojilla hauskaa Trumpin kustannuksella. Lienevät samalla vähän hämillään ja peloissaan sielläkin, että mihin nämä höpöpuheet voivat johtaa.

Se mikä tässä on hyvä, eurooppalainen puolustusyhteistyö tulee lisääntymään kiihtyvällä tahdilla. Nyt ei kannata jäädä odottamaan Trumpin poistumista kuvioista, seuraava ukko voi olla yhtä kahjo.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Putin tietää yhteyksien paljastuvan varmasti ja kehittelee vaihtoehtoisia totuuksia.
LA Times sanoi:
Putin denies a Russian state role in U.S. election, but says 'patriotic' hackers may have mounted attacks
Vladimir Putin
Russian President Vladimir Putin in Moscow on Feb. 6. (Alexei Nikolsky / Associated Press)
Sabra Ayres

After months of categorically denying Russian involvement in cyberattacks during last year’s U.S. presidential election, Russian President Vladimir Putin said Thursday that although the Kremlin has never used state-sponsored cyberattacks to meddle in other countries’ elections, some “patriotically minded” volunteer hackers may have acted on their own to defend Russian interests.

“Hackers can be anywhere and pop out from anywhere in the world,” Putin said in an address to Russian and foreign media during the opening day of an annual economic forum in St. Petersburg, Russia.


Vladimir Putin Denies Russian Interference in French Presidential Race

The Russian president compared hackers to artists who can act creatively, particularly when they are motivated by international relations and in the defense of Russia’s interests.

“If they woke up today, read that there is something happening in interstate relations,” he said. “If they are patriotic, they start contributing, as they see it, in the fight against those who do not speak well about Russia.”

Putin’s comments are a departure from the strong denials from what the Kremlin has been saying for months since the United States intelligence community accused Russia of orchestrating the hacking of the Democratic National Convention’s emails, a move that was seen as aiding the election of Donald Trump.

While reiterating that Russia was not conducting cyberattacks “on the state level,” Putin’s suggestion that individual freelance Russian hackers could be operating on their own sounded similar to statements he made in 2014, when he first denied the presence of Russian troops in Crimea.

Then, months after the annexation of Crimea, Russia said in a statement that the Kremlin had in fact sent troops in to the Black Sea peninsula to protect Russian interests.

Like President Trump, Putin has dismissed media reports accusing the Trump administration of colluding with Russia to influence the U.S. election as “fake news.”

On Thursday, he blamed a growing “anti-Russian” campaign in the media that he said was rooted in the West’s goal of monopolizing power and preventing Russia from emerging on the world stage as a global player. Such “Russophobia” was counterproductive, Putin said.

Putin said the campaign had gone so far as to place Russia on the same threat level as Islamic State.

“We see, let's say, what is happening in the United States. This anti-Russian campaign, Russophobia continues,” Putin said. “How will the situation develop? We do not know. It does not depend on us. We are not the initiators of this process.”

Since coming to power in 2000, Putin has tried to assert Russia as an emerging power and himself as a global leader. At home, his popularity remains high even as the economy continues to struggle under the weight of low global oil prices and economic sanctions placed on the Kremlin after the 2014 annexation of Crimea.

“Some time ago, our partners in individual countries or groups of countries began to make attempts to contain Russia, to restrain its legitimate desire to safeguard its national interests by undertaking any actions that are not within the framework of international law, including economic restrictions,” he said.

Such sanctions have had “zero effect,” Putin said.

Russia has no choice but to build up its military defense systems in the Pacific region in response to the challenge of America’s deployment of the antimissile system to South Korea to counter a North Korean missile threat, and to Washington’s plans to improve a launch site for antiballistic missiles in Ft. Greely, Alaska, he said.

“Should we just stand idly by and watch this? Of course not,” Putin said. “We are thinking about how to respond to these challenges.”

Trump-Putin Meeting

By most accounts, the Kremlin was initially positive about Trump’s victory in November over Hillary Clinton, whom Putin sees as promoting an anti-Russia agenda. But Trump has yet to meet with the Russian president face-to-face, and the White House stance on Russia remains unclear despite campaign rhetoric from the Trump campaign that praised Putin’s leadership.

Putin said Thursday that Russia was patiently waiting for the “anti-Russian hysteria in the U.S.” to subside before any productive relationship could be established between Washington and Moscow.

The two presidents are expected to meet for the first time during a Group of 20 summit in Hamburg, Germany, next month.

“Of course, we are ready for the dialogue with the U.S. president, and we don’t know how these relations will evolve considering in the U.S. there is a continuing fight that doesn’t allow them to build relations,” Putin said. “When it comes to our friendship with Donald Trump, how can you be friends with a person you don’t know?”

Until a personal meeting happens, Putin said, he can’t predict the nature of their relations.

“This is a person with a fresh view of things, even if anyone likes it or not. But it brings certain benefits,” he said.

Some analysts say the Kremlin is more concerned about the scandal’s effect on the U.S. audience than its statements have let on.

“When faced with uncertainty, the Kremlin frequently takes a default position with that kind of uncertainty in the form of a ‘wait and see’ rather than to take a positive position,” said Robert Legvold, a professor at Columbia University and an expert on foreign policy in the post-Soviet states.

“If things get cloudy and there’s not real progress, the Russian position of ‘wait and see’ will mean that nothing will happen when it comes to improving U.S.-Russian relations,” Legvold said.

For the Kremlin, a presidential face-to-face will hold more weight. What comes out of that meeting could be the first step in setting the agenda for U.S.-Russian relations.

“Tactically, I think there is a very intensive buildup to their personal meeting,” said Vladimir Milov, a liberal politician and former deputy energy minister. “There are fair chances that the meeting will result in establishing a strong, very warm and direct contact between Trump and Putin, and with very strong strategic implications.”

For one thing, the two leaders may find a lot of personal common ground and similarities and will probably get along. “They understand each other; I mean they have the same language, the same body language,” Milov said.

Despite frustrations with the uncertainties of the White House strategy on Russia and the deepening election-meddling investigations, many believe Putin is sincere when he says he remains patient with Trump.

In what could be a slight boost to Russia’s struggling economy, Russia last month agreed with OPEC to increase oil prices. This could satisfy Russia’s domestic economic woes and buy Putin more time to wait for Trump to emerge from the investigations.

“Putin is exceptionally good at recruitment skills. This is what they taught him at the KGB school,” Milov said. “He will look him in the eye, show him his soul, once again as he did with [President George W.] Bush, and say, ‘Donald, I’m 100% on your side. I’m your guy.’”

“From then on, whatever happens will be determined also by Trump, who I believe was inclined to make a grand bargain with Putin from Day One,” Milov said.
http://www.latimes.com/world/la-fg-putin-russia-hacking-20170601-story.html
 

Örfil

Guest
Luoja meitä edelleen varjelkoot Puttentrop-Molotrump -sopimukselta.
 

Örfil

Guest
Ei tainnut Comeyn kuulemisesta kesää tulla, mutta kauankohan trumpaduurin psyyke kestää tuota prässiä?

Se pisti silmään asiassa, että Trump uhkaili nauhoilla, jos keskustelu menee julkiseksi ja nyt niitä nauhoja ei olekaan?
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Käsittämätön farssi. Ja tuon pasuunan retoriikka alkaa jo riittää.
 
Ylös