USA:n GP:n sunnuntai

epeli

Well-known member
Liittynyt
4.9.2002
Viestit
3144
Sijainti
Tre
Noniin.Vielä on monta tuntia kisan alkuun, mutta Kannattaja silmäilee hermostuneena kelloa.Voih, vielä 6 tuntia... Kannattaja surffaa netissä, ja katselee tilastoja. Luotto Kimiin on kova, mutta Mersuun noin 107% heikompi. Kannattajan mielessä liikkuu, miten Kimi pärjää yhden kaikkien aikojen taitavimmista ratinkääntäjän ja tulisieluisen Kolumbialaisen kovassa seurassa?

Schumacher on taitava,pelottavan taitava.

Voi kunpa Kimi pääsisi liikkeelle nopeasti. Pois pahan Rubensin alta.Lähtöhässäköiden alta. Kannattaja toivoo Oliverilta hyvää starttia.Kunpa Cuutio pysyisy Schumin edellä.

Schumacher on taitava,pelottavan taitava.

Miten Ralf aikoo tällä kertaa auttaa isoveljeään? Tai Montoyaa? Kimiä Ralf ei auta. David ei pysty auttamaan. Kimi on yksin.Miten McLarenin varikkotiimi toimii? Ferrari ei mokaa,ei ikinä. Williamsille saattaa tulla pieniä virheitä.Miten ensimmäinen mutka sujuu? Pysyykö Kimi ykkösenä? Tuleeko keskikastissa kolarointeja? Entäpä takarivin tahvot? Mitä tekee Kiesa? Firman? Wilson?

Startti on vaarallinen, pelottavan vaarallinen.

Entäs bensamäärät? Kimi ei voi, Kimi ei saa olla kovin paljon kevyemmällä autolla liikkeellä, kuin Schumi ja Monty.Kannattaja on huolissaan.

Montoya on hyvä, pelottavan hyvä.

Schumacher on taitava, pelottavan taitava.

Mutta kannattaja on varma,että Kimi Räikkönen,Suomi ja Finland, on nopein,paras ja voittaja.
 

Ma

Arrogant Opportunist
Liittynyt
7.5.1999
Viestit
3606
Sijainti
UP, Michigan
Eniten tässä pelottaa tuo sateen mahdollisuus, ei nyt perkele voi olla totta. Pullkisten mukaan tänään olisi kuivaa, mutta säätiedot lupaa aika kovaakin sadetta. Bridgestone tuntuu olevan edeleen sateella nopeampi, tuollaisen kuvan sai lauantain ekoista hakoista ja perjantain aika-ajoista. Kuivalla kaikki vaikuttaisi loistavalta.
 

McLaren 4ever

Well-known member
Liittynyt
8.8.2003
Viestit
156
KIMI voittaa!! :D :D


<small>[ 28-09-2003, 15:15: Message edited by: McLaren 4ever ]</small>
 

Czesc

Well-known member
Liittynyt
3.12.1999
Viestit
300
Sijainti
Lappeenranta, FINLAND
epeli:
Kimiä Ralf ei auta. David ei pysty auttamaan.
Ehkä kumpikaan ei suoraan tässä kisassa auta, mutta jopa Ralf auttaisi Kimiä mestaruustaistelussa sijoittumalla ison Schumin edelle. Samaa koskee Davidia. Ralfilla saattaisi olla jopa pientä saumaa tallikaverinsa edelle, mikä olisi luonnollisesti Kimin mestaruushaaveiden kannalta vielä hienompaa, olettaen, että Kimin auto kestää maaliin asti ja mieluiten kisan ykkösenä.
 

Karpow

Korpikylän korskea orhi
Liittynyt
26.3.2001
Viestit
3316
Sijainti
Kauhajoki
Kimi: Ajan oman kisani
28.09.2003 13:54

Paalupaikalta starttaava Kimi Räikkönen lähtee ajamaan USA:n GP:ssä vain omaa kisaansa. Muiden kuljettajien tekemiset eivät suomalaista huolestuta.

- Yritämme ajaa vain omaa kisaamme. Toivottavasti olemme riittävän nopeita, jotta pystymme pitämään muut takanamme ja voittamaan kisan. Kilpailun aikana en seuraa sitä, mitä muut tekevät. Keskityn vain omaa tekemiseemme. Katsotaan, mihin se riittää, Räikkönen mietti USA:n GP:n alla.

Räikkönen ei myöskään ota minkäänlaisia paineita maailmanmestaruuskamppailusta.

- En ole enää edes ajatellut, että olisimme mukana mestaruustaistossa. Mutta totta kai olemme niin kauan kuin siihen on edes pieni mahdollisuus. Tilanteemme näyttää nyt tietysti paremmalta kuin ennen aika-ajoja, Kimi sanoi.

Michael Schumacher johtaa MM-sarjaa kolmella pisteellä ennen Juan Pablo Montoyaa ja seitsemällä pisteellä ennen Kimi Räikköstä. USA:n GP MTV3-kanavalla klo 20.30 alkaen.

(MTV3)

---

Kimillä on oikea lähestymistapa kisaan. Mestaruustaisto ja pistetilanne täytyy unohtaa ja tehdä 107% suoritus kisassa murehtimatta muita asioita kuin sitä, että tulee ensimmäisenä maaliin. Vasta kisan jälkeen katsotaan mikä on pistetilanne.

Nyrren moottoririkko kärjestä on kyllä edelleen tuoreessa muistissa. Toivottavasti ei käy samalla tavalla. Tosin, jos moottoririkko on tullakseen, niin ei tietysti ole parempaa (tai pahempaa, miten sen katsookin.) paikkaa kuin keskeyttää kärjestä. Silloin on ainakin todistanut, että voitto ei ollut kuskista kiinni.
 

Mustaerkki

Well-known member
Liittynyt
18.9.2003
Viestit
325
Sijainti
Jumalan selän takaa
Sade saattaa sekoittaa pakan

28.09.2003 14:47

Sääolosuhteet saattavat nousta ratkaisevaan osaan, kun formula ykkösten mestaruustaistelu jatkuu sunnuntaina USA:n GP:ssä. Sääennusteet lupailevat Indianapolisiin iltapäiväksi sadekuuroja.

USA:n GP käynnistyy paikallista aikaa klo 13 viileässä kelissä, sillä ilman lämpötilan uskotaan jäävän iltapäivällä vain 12 asteeseen. Sadekuurojen todennäköisyys pysyy ennusteiden mukaan 30 prosentissa koko kilpailun ajan.

Viileän ilman ja mahdollisen sateen uskotaan suosivan Ferrarin käyttämiä Bridgestonen renkaita. McLarenin ja Williamsin alla olevat Michelin-renkaat ovat yleensä toimineet paremmin helteisissä olosuhteissa.

USA:n GP MTV3-kanavalla klo 20.30 alkaen.

(MTV3)
Toivottavasti ei tule vettä. Vaikka Miikhaili onkin kaukana Kimin takana, olisi siinä Rubens äkkiä kiusaamassa ja varmasti hidastelemassa Kimin menoa.
 

Czesc

Well-known member
Liittynyt
3.12.1999
Viestit
300
Sijainti
Lappeenranta, FINLAND
Karpow:
- En ole enää edes ajatellut, että olisimme mukana mestaruustaistossa. Mutta totta kai olemme niin kauan kuin siihen on edes pieni mahdollisuus.
Mitenhän tuo Kimin lausahdus on tommoiseksi saatu väännettyä? Enkkuversio kuului:
I haven’t even been thinking that we are not in the championship fight any more, because as long as there is even a small chance...
(lähde:F1-live)

Eli tuosta mtv3 versiosta puuttuu yksi sana "emme" (ja -mme liite olisimme sanasta pitäisi poistaa), eli pitäisi kuulua "että emme olisi enää mukana".
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Odotan huippumielenkiintoista kisaa. Lähtöasetelmat ovat ainakin ihanteelliset MM-taistelun kannalta ja ihan muutenkin. Uskoisin jopa kahdeksalla kuljettajalla olevan mahdollisuuksia voittoon, hieman taktiikoista ja sääolosuhteista riippuen. Jopa kuivalla kelillä voidaan nähdä paljon tapahtumia radalla. Indianapolisissa on ennenkin nähty ohituksia, sen takaavat osittain syheröosuutta varten säädetyt siivekkeet.

Panisin on pakko olla jonkin verran pienemmällä bensakuormalla liikkeellä. Ei tuo kolmosruutu ihan perusnopeudella tullut. Kimin ja Rubensin uskon olevan myös hieman muita kärkikuskeja kevyemmällä autolla liikkeellä. Puhutaan kuitenkin vain joistakin (2-5) kierroksista. Williamsien arvelen tulevan sisään peräkkäisillä kierroksilla. Ehkäpä raskaimmalla kuormalla kuitenkin on liikkeellä Michael Schumacher, tai sitten mies karttaa riskejä aika-ajoissa ehkä liikaakin. Ilman hyvää starttia kisasta tulee hänelle työntäyteinen millä taktiikalla tahansa. Schumille riittää periaatteessa Montoyan voittaminen ja kohtuullinen sijoitus vaikka Kimi veisikin koko potin. Suzuka on kuitenkin ihan toinen juttu.

Kisaan tiputetaan perinteisesti siipiä jonkin verran. Syheröllä kukaan ei pääse ohi vaikka olisi kuinka hidas. Saa nähdä kenelle tämä muutos sopii parhaiten, Ferrari ja Williams ovat tällä kaudella olleet tässä aika hyviä. En oikein jaksa uskoa että esim. Mclarenilla päästään kisasäädöissä Ferrarista tai Williamsista ohi.

Sää on sitten oma lukunsa. Sadetta ei tapahtumien takaamiseksi välttämättä tarvita. Sadekelin renkaiden voimasuhteet ovat taas pieni arvoitus. Mitään rankkasadetta tuskin tulee, mutta välikeli on hyvinkin mahdollinen. Rata kuivuu jostain syystä varsin hitaasti, kuten nähtiin vuonna 2000.

Toivottavasti kisa ratkeaa huikeisiin kaksinkamppailuihin ja siihen että paras voittaa. Teknisiä vikoja, kolareita tai tallin virheitä varikolla ei voi toivoa nyt kenellekään.
 

vormula

Well-known member
Liittynyt
15.8.2003
Viestit
359
Nyt olis kimillä hyvä paikka täydentää tätä suomalaista kisa vkoloppua, kun JJ:kin voitti Miamissa wink

Ja on perkele jos se cuutio ei pysty nousemaan schumin edelle lähdössä....??

Toyota voisi auttaa mäkkiä...panis rubinhon ohi ja da matta schumin ohi :D
 

Karpow

Korpikylän korskea orhi
Liittynyt
26.3.2001
Viestit
3316
Sijainti
Kauhajoki
Hmmm... Mitenkähän mahtaa noiden sadarenkaiden kanssa tilanne olla... Kun muistellaan Brasilian kisaa, niin ainakin siellä molemmat, David ja Kimi, menivät heittämällä Rubensista ohi Misukoilla. Onko oikein muuta vertailukohtaa sateelta tällä kaudella? Itse en oikein muista...

Pitää nyt kyllä toivoa sormet ja varpaat pystyssä, että Kimi pystyy ajamaan kisan ilman mitään ongelmia. Rubensista voi kyllä olla kiusaa. No jaa... Illalla se sitten nähdään! :)
 

kristian.s

Well-known member
Liittynyt
10.12.2000
Viestit
1548
Sijainti
Helsinki
Karpow:
Hmmm... Mitenkähän mahtaa noiden sadarenkaiden kanssa tilanne olla... Kun muistellaan Brasilian kisaa, niin ainakin siellä molemmat, David ja Kimi, menivät heittämällä Rubensista ohi Misukoilla. Onko oikein muuta vertailukohtaa sateelta tällä kaudella? Itse en oikein muista...
Ei taida kisoista olla kuin tuo Brasilia, mutta Kanadassahan Bridgestonet olivat viisi sekuntia nopeammat kuin Michelinit oliko se nyt harjoituksissa ja ensimmäisissä aika-ajoissa.
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9211
Saderenkaista sen verran, että Michelinit taitavat olla parempia, kun ollaan pahemmissa olosuhteissa kuin mihin renkaat ovat tarkoitettu. Brasilian GP:n alussa tämä nähtiin, kun monet Bridgestone-kuskit olivat vaikeuksissa, mutta kisan lopulla tilanne oli toisinpäin.

Myös Itävallassa saatiin jonkun verran viitteitä pienen sadekuuron aikana. Kukaan ei käynyt vaihtamassa saderenkaita autoon, mutta Montoya ja Räikkönen saivat huomattavasti Schumia kiinni ja repivät eroa Barrichelloon parin hieman kosteamman kierroksen aikana.

Muuten Bridgestonen saderenkaat ovat paljon paremmat.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
No eikös tilanne ollut Brasiliassa edelleen se, että siellä sai olla vain yhdentyyppisiä sadekelinrenkaita. Michelinillä oli silloin enemmän mosuuni-tyyppinen rengas, kun taas Bridgestonella välikeli-tyyppinen. Ainakin autojen nopeudet radalla eri keleillä viittasivat tähän.

Kanadassa oli tosiaan aivan märkää, ja silloin Bridgetone oli monta sekuntia nopeampi kierroksella. Nyt on vähän paha sanoa mitään kun ihan hiljattain ei ole ollut kunnon sadekeliä. Kehitystyötä on varmasti ehditty tehdä.
 

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
hmmm, taas kun MSc:llä menee hieman heikosti niin ferrari fanaatikot (lue: wannabe tifosit) on taas karannu maan alle... eikös siellä nyt pitäs hehkuttaa sitä eturivissä olevaa punaistakin joskus? Meinaan hieman eri kannatus meininki nyt menossa kun monzan aikana...

edit: sen verta takasinpäin, Ferrari4Ever on kyl aikaajon jälkeen kannustanut rubensii, tuloksia ja kisaa... muut on kadonnu siis wink

<small>[ 28-09-2003, 18:04: Message edited by: FO110K ]</small>
 

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
mutta kisasta... toivotaan että saadaan puhdas kisa, ei mitn kilkkailuja... samoin tekn. viat sais nyt jäädä MM top 3:n osalta pois... Go Kimi! :)
 

Finn75

Well-known member
Liittynyt
12.12.2001
Viestit
620
Sijainti
Jyväskylä
Kimillä paikka karata

TAKTIIKKANURKKA
Turun Sanomat, Indianapolis
PAOLO FILISETTI
Nappiin mennyt aika-ajo tarjoaa Kimi Räikköselle mahdollisuuden pysyä muiden edellä kärjessä myös kilpailussa.
Rubens Barrichellon ainoa tehtävä on seurata Räikköstä ja samalla pitää Juan Pablo Montoya takanaan. Ferrari keskittyy kolumbialaiseen päävastustajana eikä uhraa Barrichelloa Räikkösen häirintään.
Ferrari vaihtoi taktiikkaa perjantaista lauantaihin ja sääti Michael Schumacherin auton hyvin pienille siiville hyödyntääkseen pitkän ovaalisuoran. Ferrarin perässä ei varmasti pysytä, mutta eri asia on, pystyykö Schumacher näistä asemista ohittamaan edellään olevia. Näitä on enemmän kuin lääkäri määrää.
On odotettavissa, että yleinen taktiikka on kaksi varikkokäyntiä. Riskillä tietysti voidaan satsata vähäiseen bensiinilastiin, jolloin stoppeja tulisi kolme.
Räikkösen McLaren ei ole vahvin paketti ja Bridgestone näyttää myös valmistaneen lähes identtisiltä näyttävät renkaat Michelinin kanssa, joten silläkin puolella etu on vähäinen.
Kimiä siivittää kuitenkin hänen asenteensa, joka näyttää kuin hän ei välittäisi koko MM-taistosta. Se tarjoaa suojaa kuumaan taistoon.
Montoyan ja Schumacherin taisto on varmasti tiukka, koska autot näyttävät olevan niin tasavahvat. Odotettavaa myös on, että tässä vaiheessa tallimääräyksetkin astuvat kuvaan, jos suinkin niistä apua on tarjolla.

Kirjoittaja on italialainen F1-teknologian asiantuntija

____________________________________

Kuulostaa hyvältä. Todella hyvältä. Noi kaksi kisaa toisiaan vastaan ja kaikki halutaan jättää suzukan varaan. Sopinee meille? wink
 

Heitu

New member
Liittynyt
8.8.2003
Viestit
3
Sijainti
f1racing.net
Nyt jo jännittää niin kamalasti, kun aamu yhdeksästä asti on oottanut kisaa, että pakko kirjoittaa ensimmäinen posti tälle foorumille! Mitään muuta en tällä hetkellä toivo niin paljoa kuin sitä ettei sataisi ja että Kimi pääsis startissa jatkamaan ykkösenä ja Panis ohittais Barrichellon.

Nyt vaan jännäämään ja Go Kimi! :cool:
 

Ferrari 4ever

Well-known member
Liittynyt
12.8.2001
Viestit
2669
Sijainti
Saarimaa
Kyllähän tässä on pulssi koholla, itsekullakin. Jos nyt vaikka vähän tihkuttais. Rubens on tänään se, joka todennäköisimmiten voisi punaisille voiton tuora - ja tuokin! Schumin päätavoite olisi saada hyvä lähtö ja päätyä lopputuloksissa Montoyan eteen. Veikkaisin, että he ovat samanlaisilla kuormilla liikkeellä. Räikkösen taktiikoista ei ole mitään hajua.

Kaksi punnerrusta vielä ja sitten ohi. Nyt ei saa sössiä/mokata/puppeloida. FORZA FERRARI!
 

petri99

Well-known member
Liittynyt
16.10.2000
Viestit
438
Luulen että Rupensista on Maikkelille enemmän kiusaa ku ei pääse ohi ilman tallimääräyksiä :D
 

vormula

Well-known member
Liittynyt
15.8.2003
Viestit
359
Kimi Räikkösen on tänä viikonloppuna käytännössä pakko nujertaa Ferrarin Michael Schumacher ja Williamsin Juan Pablo Montoya pysyäkseen mukana formula ykkösten mestaruusjahdissa.

Voi olla, että Räikkösen on kukistettava vielä kolmaskin kova vastustaja. Se tulee taivaalta.

Indianapolisiin on luvattu viikonlopuksi viileää ja epävakaista säätä. Säidenhaltija saattaa järjestää pirullisen iskun Kimin mestaruushaaveille.

Formulavarikolla ollaan yhtä mieltä siitä, että Ferrarin rengaskumppanilla Bridgestonella on edelleen selvästi paremmin märälle kelille sopiva rengas kuin McLarenin ja Williamsin rengastoimittajalla Michelinillä.

- Tihkusade olisi Kimille pahin mahdollinen keli, McLarenin tekninen johtaja Adrian Newey myöntää.
 
Ylös