Yksittäisiä 'muun urheilun' uutisia

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Matti Mononen on voittanut seiväshypyn halli-SM:n. :thumbup: Mattihan ei ole juurikaan kisaillut vuoden 2012 jälkeen erilaisten vaivojen takia ja lopettaminenkin on ollut lähellä. Nyt 33-vuotiaana hyppy taas kulkee. Vaikka Mononen onkin vaihtanut Imatran Urheilijoista Lappeenrannan Urheilu-Miehiin, niin kyllähän tuo "meidän poikia" on.
Toivottavasti on tullut järkeä sen verran että ymmärtää että seiväshypyssä mitataan kuinka korkealta riman voi ylittää eikä siitä kuinka nopeasti voi juosta 400 metriä seiväs kädessä.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18200
Oli. Internet-foorumeilta olin lukenut ennen lähtöä, että ei nelivuotiaat jenkkihevoset näissä riitä, mutta olihan se rehellisesti lähdön paras esitys. Lähdekorpi sanoi hyvin toisessa mutkassa, että varmaan Melander miettii ensi kerralla antaaako lainakuskille ohjat Elitloppet-finaalissa.

E: Toki vedin Örjanin hevosen voitolle kivitalon heti kun rata-arvonnan tulos selvisi.
Antoihan se jo karsintaan. Viime vuoden voittava ohjastaja Kihlström ajaa kisan ennakkosuosikkia Nunciota. Myös vuodentakainen voittajahevonen Magic Tonight on samassa karsintalähdössä kasiradalla.

Onpa muutenkin aika mielenkiintoisen näköiset Elitloppet-ravit tulossa ihan suomalaisnäkökulmastakin. Muun muassa Flynn Boko on jännä nähdä samassa lähdössä Pinkmanin kanssa, lähinnä sen takia, että paljon näiden hevosten ero on. Niin ja onhan tuo Elitkampen, kylmäveristen Elitloppet, ennakkoon suomalaiskaksari.
 
Viimeksi muokattu:

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18200
Vähän tylsä finaali. Goop onnistui jäämään toiseen ulos pussiin Timokolla, jota olin pelannut kympillä voittajaksi. Eihän se noin kaukaa ehkä olisi voittanut, mutta olis voinut edes koittaa.

Un Mec d'Heripe ja Timoko on kuulemma jo alustavasti lupautunut St. Micheliin. Olishan se kova juttu, varsinkin jos ensinmainittu tulisi ja vielä Jos Verbeeck ajamaan.
 
Viimeksi muokattu:

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Suomen Henri Kontinen voitti parinsa Heather Watsonin kanssa Wimbledonin sekanelinpelin mestaruuden! Upeaa! :thumbup:
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Sotshista Wadan raportointia.

Uusi dopingshokki julki: Venäjä rötösteli järjestelmällisesti myös Sotshin olympiakisoissa
Venäjän urheilun dopingkriisi syvenee.

Maailman antidopingjärjestö Wada julkisti maanantaina raporttinsa Venäjän olympiajoukkueen toiminnasta Sotshin talviolympiakisoissa 2014.

Wadan selvityksen mukaan venäläiset ovat järjestelmällisesti käyttäneet dopingia ja pyrkineet peittämään sen testaajilta.

Tutkimusta johti kanadalainen urheiluasioihin keskittynyt juristi Richard McLaren. Hänen mukaansa kokonainen moskovalainen laboratorio on ollut manipuloimassa venäläisurheilijoiden näytteitä. Myös Sotshissa oli ollut laboratoriotoimintaa.

McLaren sanoi, että Venäjän urheiluministeriö oli asiasta tietoinen.

Raportin odotetaan pahentavan Venäjän dopingkriisiä merkittävästi. Maan yleisurheilijat on tällä hetkellä suljettu kansainvälisistä kilpailuista. Skandaalin syveneminen asettaa koko Venäjän olympiajoukkueen osallistumisoikeuden Rioon kyseenalaiseksi.

Wadan raportin teki puolueettomaksi määritelty tutkijoiden ryhmä.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Saisi Venäjän tiputtaa kokonaan kisoista. Varmuuden vuoksi voisi kieltää Turkin, Norjan, USAn, Jamaikan, Kenian, Kiinan ja Valko-Venäjän osallistumisen. Hei, sittenhän Suomella on mahiksia pisteille!
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Sillä lailla.

Kaikki mukana vuosisadan dopinghuijauksessa: positiiviset näytteet vaihdettiin puhtaisiin

Kansainvälisen antidopingtoimisto Wadan julkaiseman raportin mukaan Venäjän dopingohjelmassa ja näytteiden peittelyssä olivat mukana kaikki urheilijoista ja laboratorioista Venäjän urheiluministeriöön ja tiedustelupalvelu FSB:hen. Likaiset näytteet vaihtuivat puhtaisiin laboratorion seinässä olevan reiän kautta.

Lähes kaikki Venäjän Sotshin talviolympialaisissa 2014 harjoittaman, systemaattisen dopingohjelman ympärillä pyörineet huhut todettiin maanantaina todeksi, kun kansainvälisen antidopingtoimiston Wadan raportin koonnut Richard McLaren julkaisi tutkimustyön tulokset Torontossa.

Raportin päätulokset olivat:
1.Moskovan Laboratorio oli päävastuussa dopingia käyttäneiden venäläisurheilijoiden suojelusta. Tämä oli mahdollista, sillä Venäjän valtio oli mahdollistanut laboratorion laajamittaisen toiminnan – systeemiä luonnehditaan Wadan raportissa "vikaturvalliseksi" ja metodista käytetään nimeä "The Disappearing Positive Methodology", jolla viitataan katoaviin positiivisiin dopingnäytteisiin.
2.Sotshin Laboratorio kehitti ainutlaatuisen näytteidenvaihto-metodin, joka mahdollisti dopingia käyttäneiden urheilijoiden osallistumisen olympialaisiin.
3.Venäjän urheiluministeriö ohjasi, kontrolloi ja johti venäläisurheilijoiden antamien näytteiden manipulaatioon ja peittelyyn liittyvää operaatiota. Venäjän tiedustelupalvelu FSB, Venäjän maajoukkueen urheilijoiden valmistautumisesta vastaava järjestö CSP (Center of Sports Preparation of National Teams of Russia) ja sekä Moskovan että Sotshin laboratoriot avustivat operaatiossa.

McLarenin johtama tutkimus kesti 57 päivää, jonka aikana tutkimusryhmä keräsi todistusaineistoa epäillystä dopingjärjestelmästä. Tutkimuksen aikana ryhmä haastatteli montaa venäläistodistajaa, jotka kertoivat Venäjän systemaattisesta dopingin peittelystä.

Systeemi oli laajalle levittynyttä, ja monella dopingpeittelyyn osallistuneella Venäjän urheiluministeriön virkamiehellä oli aiempaa taustaa dopingohjelman kanssa työskentelystä. Raportin mukaan myös esimerkiksi Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko oli täysin tietoinen dopingmanipulaatiosta.

Steroidicocktaileja ja näytteenvaihtoa

Wadan raportin mukaan Venäjän dopinginkierto-ohjelma oli laaja. Sen mukaan Sotshin dopinglaboratoriota johtanut Grigori Rodtshenkov muun muassa kehitti erityisen steroidicocktailin, joka läpäisi dopingtestit. Raportin mukaan venäläisurheilijat käyttivät versiota cocktailista jo Lontoon olympialaisissa 2012, ja myös Moskovan yleisurheilun MM-kisoissa 2013 doupattiin ja manipuloitiin näytteitä.


Kuvankaappaus Wadan raportista, joka käsitteli Venäjän systemaattista dopingis Sothsin olympialaisissa 2014.

Kuvankaappauksessa Wadan raportista näkyy pohjapiirros Sotshin dopinglaboratoriosta. Näytteet vaihdettiin huoneiden 5 ja 6 välisessä seinässä olevan reiän kautta.Kuva: Kuvankaappaus Wadan raportista

Sotshin laboratoriossa vaihdeltiin myös aktiivisesti venäläisurheilijoiden näytteitä. Toimintatapa oli eritoten kisoja varten kehitetty ja se mahdollisti kärynneiden venäläisurheilijoiden osallistumisen Sotshin kisoihin – raportin mukaan systeemin valmistelu alkoi venäläisvirkamiesten ja lääkärien toimesta jo 2007, ja sai lisäpontta vuonna 2010, kun Venäjä pärjäsi huonosti Vancouverin olympialaisissa.

Päätöksestä vastasivat Wadan raportin mukaan urheiluminsiteri Mutko, varaministeri Juri Nagornikh, sekä CSP:n johtaja Irina Rodionova. Näytteenvaihto tapahtui raportin mukaan yksinkertaisesti seuraavan ketjun mukaisesti:
1.Venäjän dopingohjelman "suojeluksessa" oleva urheilija antoi dopingnäytteensä kisapaikalla valvovan dopingviranomaisen läsnäollessa. Urheilija sinetöi näytepullon ja ottaa kännykällään valokuvan pullon sarjanumerosta.
2.Kuva sarjanumerosta lähetettiinn CSP:n johtajalle Irina Rodionovalle, joka puolestaan lähetti tiedon edelleen puhelimitse tohtori Rodtshenkoville.
3.Kaikkien urheilijoiden antamat näytteet toimitettiin Venäjältä eteen päin eri lähetyksissä, mutta Venäjän antidopingtyöstä vastaava taho huolehti aina siitä, että Venäjän näytteet olivat päivän viimeisten erien joukossa. Samalla kulki tieto suojeltujen venäläisurheilijoiden pullojen sarjanumeroista: näiden pullojen sisällöt tarvitsivat vaihtamista.
4.Sotshin laboratiossa A- ja B-näytteet eroteltiin. Samalla kuviossa mukana oleva venäläislääkäri otti takin taskuunsa ennalta ilmoitetut näytepullot.
5.Keskiyön aikaan lääkäri siirsi kähveltämänsä pullot seinässä olevan reiän kautta toisella puolella odottavalle Rodtshenkoville.
6.Putkimiehen valeasussa ollut FSB:n agentti Jevgeni Blokhin, jolla oli myös erityislupa toimia dopinglaboratoriossa, palasi puhtaiden näytteiden kanssa laboratorioon, ja asetti nämä aiemmin poistettujen tilalle.

Näytteiden vaihtosysteemin takia dopingia käyttäneet urheilijat eivät kärynneet ja saattoivat osallistua Sotshin olympialaisiin. Vyyhti alkoi kuitenkin purkautua Saksassa 2014 esitetyn dopingdokumentin ja New York Timesin toukokuussa julkaiseman artikkelin myötä. Osa eri maiden antidopingtoimistoista on vaatinut koko Venäjän joukkueen sulkemista Rion olympiakisoista, joskin tästä päättää vasta Kansainvälinen olympiakomitea.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7191
Venäjän hallinto takuuvarmasti leimaa Wadan raportin poliittiseksi ajojahdiksi ja siinä esitetyt väitteet ovat tuulesta temmattuja.

Samaa potaskaa Venäjän hallinto syöttää sitten vielä omille kansalaisilleenkin joista suurin osa on niin aivopestyjä, että uskovat kaiken pajunköyden mitä hallinto heille syöttää.

Mikäli KOK ei sulje Venäjää kokonaan pois Rion olympialaisista saavat venäläiset urheilijat varautua kuulemaan buuausta, koska yleisö tulee takuuvarmasti buuaamaan heille.
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7480
Venäjän hallinto takuuvarmasti leimaa Wadan raportin poliittiseksi ajojahdiksi ja siinä esitetyt väitteet ovat tuulesta temmattuja.
Näinhän se aina menee. Kirkkain silmin selitetään, että eihän me vaan noi muut. Mutta hyvä että nyt alkoi oikeasti tapahtua.

MOSKOVA. Venäläisten mukaan Wadan tiedot eivät ole luotettava, vaan kyse on poliittisesta painostuksesta.

– Kyse on politiikasta, eikä tilaa ole faktoille, kommentoi duuman varapuhemies Igor Lebedev raporttia uutistoimisto R-Sportille.

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä taitoluistelijoista, duumanedustaja Irina Rodnina näkee Wadan raportin jatkavan samaa suuntausta kuin Venäjä vastainen pakotepolitiikkakin.

– Käynnissä on valtava ulkoinen painostus Venäjää kohtaan, Rodnina kertoo uutistoimisto Tassille.
http://yle.fi/urheilu/3-9034448
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2699
Sijainti
Penkalla
Vähän monipiippuisia juttujahan nää on, on tuolla Venäjällä varmaan ihan puhtaitakin urheilijoita. Banni on vääryys heitä kohtaan.

Ja esim. Ivan Tsikhan (Valko-Venäläinen) taitaa olla Riossa mukana, vaikka on kärynnyt kahdesti. No, teknisesti ottaen kerran mutta käytännössä kahdesti.

Olisko Suomi pitänyt Lahden 2001 hiihdon dopingskandaalin myötä sulkea kaikesta kansainvälisestä kisatoiminnasta koska doping.

Politiikkaahan tässä on pakko olla mukana osittain, vaikka syyt sanktioille periaatteessa onkin olemassa
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
TEkstiTV sanoi:
Lisäksi KOK pyytää kaikkien talvi-
olympialaisten lajien kansainvälisten
liittojen jäädyttävän valmistelunsa,
jotka liittyvät Venäjällä käytäviin
tapahtumiin.

KOK ei myöskään anna Venäjälle
toistaiseksi oikeuksia mihinkään
tapahtumaansa mukaan lukien vuoden
2019 Euroopan kisat, jotka oli
tarkoitus järjestää Venäjällä.
Tämä tarkoittanee joidenkin kilpailujen siirtoa (esim. hiihtolajien maailmancupeissa). Suomella on hyvät mahdollisuudet saada lisää kansainvälisiä kilpailuja.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Martin Jonsered Sundby kärähti väärän astmalääkkeen käytöstä kaudella 14-15. Siinä meni MC:n ja TdS:n voitto samalla. Kesy 2 kk:n kilpailukielto. :nope:
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Perustelut lyhyeen banniin:
Following the WADA appeal, CAS overturned the FIS decision, but handed Johnsrud Sundby a suspension shorter than usual as ''there was medical justification for the athlete's use of salbutamol'' and ''that his degree of fault was light.''
FoxSports
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Jätkä on käyttänyt kymmenkertaisen määrän salbutamolia ja koko annos otettu 5 tunnin sisällä. Ja joukkueen lääkäri ottaa täyden vastuun.

Ei ole kummallinen astmalääkäri, joka näin on 'neuvonut'. Anabolinen vaikutus ja rasvaa poistava myös.

Users are losers.
 
Ylös