Örfil
Guest
Toivotko vai pelkäätkö sitä?
Eivät luovu. Poliitikot voideltuja. Hupaisaa kyllä, sillä rahalla voideltuja jonka saavat poliitikoilta. Kansan rahoilla.Sehän olis suoraan rikkailta (ruokakauppa, rakennustarvikekauppa, rakennusfirmat ja asuntoja vuokraavat tahot) pois joten ei onnistu. Aikamoista haihattelua. Johan em. tahoja tuetaan verorahoista massiivisesti, joten älä luule että noin hyvistä eduista ollaan ihan helpolla valmiita luopumaan.
No esim. ydinvoimalupia.Mitähän sääntelyä meinaat?
Lisätään kilpailua mahtikäskyn voimin ja pilkotaan K&S-ketjut?
Jotain esimerkkejä voisi olla tietty.
Kukapa nyt lakkoja toivoisi. Pelkään että tuo yhteiskuntasopimus ei synny aivan kivutta, jos merkittävissä mittasuhteissa lainkaan. Ja tiettyjen tahojen lakkoherkkyys lienee kaikilla tiedossa.Toivotko vai pelkäätkö sitä?
Onko sellasta ollutkaan? Eipä ne paljoa ole palkoista välittäneet taikka työntekijöistä kun orjatyöläisiksi päätyy väkeä jopa samoihin yrityksiin joissa ennen olleet töissä. Kunhan omille pampuilleen etuja järkkäilleet.AY-liikkeen alasajo hallituksen toimesta lupaa hyvää seuraaviin vaaleihin.
Ei tarvita edes yleislakkoa. Muutaman vahvan liiton lakolla nuo uhkavaatimukset on helposti estetty. Kukaanhan ei lakkoa toivo, eikä sellaista pelätäkään tarvitse, jos kuuluu itse liittoon.Ammattiliitot tuskin helpolla alistuvat jos hallitus meinaa alkaa kurmoottamaan ja viemään saavutettuja etuja (sekä valtaa). Yleislakko ennen juhannusta.
Tää on taas makuasia. Toisten mielestä kaikki mikä on perseellään tässä maassa on AY-liikkeen vikaa, ja toisten mielestä AY-liike ei ole tehnyt juuri mitään. Totuus on jostain sieltä väliltä, mutta kyllä se joka tapauksessa tarpeellinen taho on. Jos yritykset saavat kohdella työvoimaa kuten haluavat, ei siitäkään mitään tule. Kyllä sitä sääntelyä tarvitaan tuossakin mielessä.Onko sellasta ollutkaan? Eipä ne paljoa ole palkoista välittäneet taikka työntekijöistä kun orjatyöläisiksi päätyy väkeä jopa samoihin yrityksiin joissa ennen olleet töissä. Kunhan omille pampuilleen etuja järkkäilleet.
Kts. viesti 749.Milloinkahan olen viimeksi lukenut McRäkän kommentin jossa ei ole ollut sarkasmia? Vai olenkohan koskaan?
Onhan se toki oiva lisämauste ja tehokeino, täsmäpommina, mutta kovin puuduttavaa kun sitä ymppää joka viestiin.
Ahtaajien tukilakkoa odotellessa...Alan hamstraamaan säilykkeitä kaappeihin ja sokeria saunaan.
Muista pääkkikset.Alan hamstraamaan säilykkeitä kaappeihin ja sokeria saunaan.
Ay-liikkeellä on aloillaan monopoli. Jos olisi kilpailua, se saattaisi toimiakin. Eli työntekijä jos voisi valita liittyykö liittoon a vaiko b tai vaikka voisi perustaa omansa. Nykyisellään on isot yksiköt jotka korruptoituneet eikä enää osa niistä aja jäsentensä etuja.Tää on taas makuasia. Toisten mielestä kaikki mikä on perseellään tässä maassa on AY-liikkeen vikaa, ja toisten mielestä AY-liike ei ole tehnyt juuri mitään. Totuus on jostain sieltä väliltä, mutta kyllä se joka tapauksessa tarpeellinen taho on. Jos yritykset saavat kohdella työvoimaa kuten haluavat, ei siitäkään mitään tule. Kyllä sitä sääntelyä tarvitaan tuossakin mielessä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015053119785989_uu.shtmlMikko Alkio: Uhkauslistaa ei ole
Sunnuntai 31.5.2015 klo 19.59
Antti Lindtman vaatii, että hallitusneuvotteluiden salaiset muistiot julkaistaan heti.
Sunnuntai 31.5.2015 klo 20.10
Alkon lakkauttaminen vähentäisi sentään viinarallia ja maan tavan lopettaminen kaavoituksissa ja S/K-ketjun suosimisessa ihan hyvä homma.No esim. ydinvoimalupia.
Aloitetaan esim. vapauttamalla muutkin kuin käymisteitse valmistetut miedot alkoholijuomat ruokakauppoihin, sitten viinit ja lopulta viinat. Sitten ei Alkon sijainti enää sanele kaupan kilpailusuhteita. Vapautetaan esim. aukioloajat. Pienempiä kauppoja on halvempi pitää auki kuin isoja automarketteja. Jotkut järjettömät neliörajoitukset roskakoriin.
Sitten voidaan esim. alkaa tarkastella osuuskauppojen hallintoneuvostojen ja hallitusten jäsenten sidonnaisuuksia. Aika moni kuntapoliitikko istuu myös osuuskauppojen palleilla. Ei ole yllätys että löytyy halpoja/ilmaisia tontteja huippupaikoilta kun etsitään uudelle Prismalle sijaintia, mutta Lidl joutuu ostamaan laitakaupungilta ylihintaan.
Sitä ei tunnuta ymmärtävän että kun sääntöjä on tarpeeksi luodaan tahtomattakin monopoleja, joka yksinkertaisesti tarkoittaa korkeampia hintoja, pienempiä investointeja, vähemmän työpaikkoja ja huonompia tuotteita. Isot ostaa pienet pois markkinoilta kun niiltä katoaa kilpailuedut. Uusia kilpailijoita ei tule markkinoille, koska se vaatisi megalomaanisia investointeja helvetin pitkillä minimaalisilla tuotoilla.
Lidl aloitti Suomessa 2002 ja vasta nyt usean lamavuoden jälkeen Keskon ja S-ryhmän on tarvinnut alkaa laskea hintoja.