Archie
Well-known member
- Liittynyt
- 14.2.2000
- Viestit
- 13050
Monivalinnat on muutenkin hankalia.En viitti, oon huono arvaamaan.
Monivalinnat on muutenkin hankalia.En viitti, oon huono arvaamaan.
Riippuupi kyllä tosi paljon työnantajasta, ts. haastattelijasta.Tai työhaastattelussa (vaikka palvelutapaa ei saisikaan kysyä, ellei liity työtehtävien suorittamiseen) enpä usko että sivarista "plussaa" heruu.
Tietysti, ja pitäisihän sitä neutraali olla, mutta esim. se, että haastattelija olisi itse käynyt sivarin on aika marginaalinen mahdollisuus vielä. (Siis siinä mielessä, että sivarinkävijöitä on lukumääräisesti kuitenkin vähän).Riippuupi kyllä tosi paljon työnantajasta, ts. haastattelijasta.
Mä sain kerran kesätyöhaastattelussa "saarnan" armeijan johtajakoulutuksen tärkeydestä (itselläni kun oli ihan pelkkä 9kk miehistön koulutus) Haastattelija oli vähän vanhempaa ikäpolvea, mutta vähän ihmetytti kyseisen motivointipuheen merkitys, kun ko. työtehtävään ei liittynyt johtamista millään tavalla. Eipä siinä oikein voinut muuta tehdä kun nyökytellä. Ehkä se vaan tahtoi sanoa, että ylenemismahdollisuudet tulevaisuudessa on heikot... Niin, ja mä sain sen työpaikanTai työhaastattelussa (vaikka palvelutapaa ei saisikaan kysyä, ellei liity työtehtävien suorittamiseen) enpä usko että sivarista "plussaa" heruu.
Tuotapa pointtia just hain. Uskallanpa kuitenkin sanoa, että sivariuden suorittaminen ei enää tulevaisuudessa ole niin suuri este työnsaannille, kuin on ollut aikaisemmin ja on nyt. Tämä ei ole mun mielipiteeni, eikä toiveeni, vaan arvioimani näkemys asiasta.Tietysti, ja pitäisihän sitä neutraali olla, mutta esim. se, että haastattelija olisi itse käynyt sivarin on aika marginaalinen mahdollisuus vielä. (Siis siinä mielessä, että sivarinkävijöitä on lukumääräisesti kuitenkin vähän).
...ja niille, jotka opiskelevat taloustieteellisen puolella johtamista pääaineenaan nimenomaan painotetaan siitä kuinka armeijan opit eivät missään tapauksessa sovi siviiliorganisaation johtamiseen.Mä sain kerran kesätyöhaastattelussa "saarnan" armeijan johtajakoulutuksen tärkeydestä (itselläni kun oli ihan pelkkä 9kk miehistön koulutus) Haastattelija oli vähän vanhempaa ikäpolvea, mutta vähän ihmetytti kyseisen motivointipuheen merkitys, kun ko. työtehtävään ei liittynyt johtamista millään tavalla. Eipä siinä oikein voinut muuta tehdä kun nyökytellä. Ehkä se vaan tahtoi sanoa, että ylenemismahdollisuudet tulevaisuudessa on heikot... Niin, ja mä sain sen työpaikan
Niin, joissain siviilipuolen organisaatioissa ollaan vielä huomattavasti puolustusvoimia jäykempiä ja uppiniskaisempia. Puhumattakaan vastuun ottamisesta/pakoilusta - voi tauti sentään. Juu ja erästä toista forumistia lainaten, myös moraalisilla arvoilla on eroja....ja niille, jotka opiskelevat taloustieteellisen puolella johtamista pääaineenaan nimenomaan painotetaan siitä kuinka armeijan opit eivät missään tapauksessa sovi siviiliorganisaation johtoon.
Varmasti on. Viittasin kuitenkin siihen, miten tulevia johtajia koulutetaan johtamaan, eli minkälaista johtamista pidetään tavoitteellisena. Se on sitten jotain ihan muuta kuin armeijan tahi kuvailemiesi organisaatioiden tyyli.Niin, joissain siviilipuolen organisaatioissa ollaan vielä huomattavasti puolustusvoimia jäykempiä ja uppiniskaisempia. Puhumattakaan vastuun ottamisesta/pakoilusta - voi tauti sentään. Juu ja erästä toista forumistia lainaten, myös moraalisilla arvoilla on eroja.
Jos ruotsalaiseen johtamiseen viittaat niin - tuo nyt rankkana yleistyksenä ja väliheittona. Tietyissä yhteisöissä tarvitaan omanlaista johtamista ja toisissa hommissa toisenlaista. Riippuu pitkälti työnkuvauksesta sekä alaisista.Varmasti on. Viittasin kuitenkin siihen, miten tulevia johtajia koulutetaan johtamaan, eli minkälaista johtamista pidetään tavoitteellisena. Se on sitten jotain ihan muuta kuin armeijan tahi kuvailemiesi organisaatioiden tyyli.
Juu, tosin toi mun homma oli korjausmies mekaanisessa kunnossapidossa, ja seuraavana kesänä tosta olisi ollut mahdollisuus päästä "ylenemään" ko. tehtävän työnjohtajaksi. Eli ei toi tietty ehkä ihan mitään taloustiedettä ollut Kyllä mä uskoisin että voi intin johtajakoulutuksestakin jotakin hyötyä olla työnjohtotehtävässä, jos aiempaa kokemusta ei ole....ja niille, jotka opiskelevat taloustieteellisen puolella johtamista pääaineenaan nimenomaan painotetaan siitä kuinka armeijan opit eivät missään tapauksessa sovi siviiliorganisaation johtamiseen.
Eipä tuolla terveyshallintotieteen puolellakaan ole intin metodeja varsinaisesti kehuttu. Mutta varmaan vieläkin jossain on paikkoja myös korostetun autoritääriselle johtamiselle. Ainakin jos työ on urakkaluonteista ja mekaanista, ja pomon voi olettaa ymmärtävän alaistensa työtehtävistä vähintään yhtä paljon kuin nämä itse. Nykypäivänä tilanne vain ei läheskään aina ole tämä.Juu, tosin toi mun homma oli korjausmies mekaanisessa kunnossapidossa, ja seuraavana kesänä tosta olisi ollut mahdollisuus päästä "ylenemään" ko. tehtävän työnjohtajaksi. Eli ei toi tietty ehkä ihan mitään taloustiedettä ollut Kyllä mä uskoisin että voi intin johtajakoulutuksestakin jotakin hyötyä olla työnjohtotehtävässä, jos aiempaa kokemusta ei ole.
Samaa mieltä siitä että palvelusaika pitää suhteuttaa etenkin siihen että työpäivän päätteeksi siviilipalvelusmiehellä on vapaa-aikaa. Mitä tulee noihin kuntsareihin niin en usko että tuo kuvailemasi käytäntö on samanlainen joka paikassa. Jotkut työnantajat haluavat hyödyntää maksimaalisesti edullisen työpanoksen (näin teki myös omani - toki muistaakseni joitakin kuntsareita sain).Mutta jos ottaa kantaa siihen palvelusaikaan, joka aiheuttaa aina joskus polemiikkia, niin kummitätini toimii esimiehenä invalidiliiton kuntouttamiskeskuksessa, jossa on sivareita palveluksessa aina välillä. Hän kertoi, että siellä on tapana jakaa kaikki, siis KAIKKI kuntsarit mitä voi vain jakaa, vapaina. Niitä ei tarvitse ansaita. Ja kotiin lähdetään aina työpäivän päätteeksi. Eiköhän tuonlainen kompensoi sitten sitä palvelusaikaa, joka osalla varusmiespalveluksen suorittavilla on siis lyhyempi
Sivareita?Vielä enemmän niitä tosin näki intissä