markoj
Custom User
- Liittynyt
- 28.12.1998
- Viestit
- 38925
:frown:Useita kertoja.
:frown:Useita kertoja.
Silti löytyy valopäisiä ehdotuksia omistusasumisen verottamisesta, kun on halvempaa vuokraan nähden :alppu:Eikä Suomessa ole käytössä lehdentilauslupamaksua.
Täysin irrelevanttia. Mediamaksuahan on perusteltu sillä, että se karsisi pois ns. vapaamatkustajat, jotka käyttävät YLE:n palveluita, mutta eivät maksa TV-maksua. Yhtä hyvin voitaisiin todeta, että vapaamatkustajien karsimiseksi jokaisen suomalaisen kotitalouden pitäisi maksaa seiskalle vaikkapa 200 euroa vuodessa. Olisihan se hyvä keino laittaa kuriin ne vapaamatkustajat, jotka käyttävät seiskan palveluita, mutta eivät maksa siitä yhtään mitään. Samalla perusteella jokaisen kotitalouden pitäisi maksaa myös Hesarille, Aamulehdelle, Iltalehdelle, Iltasanomille jne.Seiska -lehdellä tai muilla yksittäisillä yrityksillä ei ole mitään tekemistä Ylen kanssa.
http://www.suvilinden.com/blogi/blogi/nykyisen-tv-maksujarjestelman-perusta-aikansa-elanyt.htmlTällä hetkellä televisiomaksua maksaa yli 1,9 miljoonaa kotitaloutta, noin 350 000 ei maksa maksua. Arvio ns. vapaamatkustajien määrästä on noin 200 000. Olen jokseenkin varma, että Yle kuitenkin sisällöillään kohtaa nämäkin kotitaloudet.
Sitten olisi, kun siitä säädettäisiin laki.Eikä Suomessa ole käytössä lehdentilauslupamaksua.
Eikun jos lähdetään mediamaksumallista, kaikki asiat voidaan rahoittaa määräämällä kullekin kotitaloudelle tasasuuruinen vero, vaikkapa 1500€/kk.Jos me lähdetään tuosta Fasaldin ajattelumallista, niin jokaisen pitäisi rakentaa suomeen omat tiet, sillat, koulut, jne. Kukin rakentaa (ja maksaa) vain siitä mitä itse tarvitsee.
En ole ottanut kantaa maksumallin oikeudenmukaisuuteen. Olen lähinnä todennut, että palveluista kuuluu maksaa. Nythän moni käyttää Ylen palveluita maksamatta niistä mitään. He siis 'elävät' muiden (veron)maksajien siivellä.Eikun jos lähdetään mediamaksumallista, kaikki asiat voidaan rahoittaa määräämällä kullekin kotitaloudelle tasasuuruinen vero, vaikkapa 1500€/kk.
Ylen, tai minkään muunkaan valtion laitoksen rahoitus ei mitenkään ole perusteltavissa tällaisella kotitalouskohtaisella pakkomaksulla.
Itse katselen toisinaan yle-areenaa ja muita nettitv:itä, vaikken lupamaksua maksakaan. Olisin valmis/'halukas' maksamaan jotain noiden juttujen katselusta vastikkeellisesti, mutten vastiikkeettomasti pakotettuna mitään mediamaksua. TV-maksua pidän 107% liian kalliina yhden hengen taloudessa, kun sitä kummemmin ei edes ehdi katsomaan. Lapsiperheessä katselu tulee paljon halvemmaksi nenää kohden.En ole ottanut kantaa maksumallin oikeudenmukaisuuteen. Olen lähinnä todennut, että palveluista kuuluu maksaa. Nythän moni käyttää Ylen palveluita maksamatta niistä mitään. He siis 'elävät' muiden (veron)maksajien siivellä.
Mikäli joku on sitä mieltä, että Yle on tarpeeton, koska samat palvelut saa muualta, niin silloin ymmärrän paremmin maksuhaluttomuuden.
Eduskuntaryhmien tahto saattaa kääntää Lindénin pään
julkaistu tänään klo 12:36, päivitetty tänään klo 15:17
Eduskunnassa on laajaa halua jatkaa YLEn rahoitusta ja hallintoa uudistavan YLE-lain valmistelua. Eduskuntaryhmien puheenjohtajat käsittelevät YLE-lain kohtaloa ensi viikolla. Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi arvioi, että eduskuntaryhmien yhteinen tahto voisi saada viestintäministeri Suvi Lindénin arvioimaan tilannetta uudelleen.
Kokoomuslaisen viestintäministerin Suvi Lindénin (kok.) päätös siirtää YLEn rahoituksen uudistus seuraavan hallituksen huoleksi yllätti eduskunnan.
Lindén nojasi päätöksessään kokoomuksen ministeriryhmän tukeen. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä pidetään kuitenkin mahdollisena, että eduskuntaryhmien yhteinen tahto voisi vielä kääntää ministerin pään.
Eduskuntaryhmät käsittelevät YLE-lain kohtaloa ensi keskiviikkona. Keskustan ryhmäjohtaja Timo Kalli on luvannut tehdä oman esityksensä siitä, miten umpikujasta päästään vielä eteenpäin.
Kokoomuksen ryhmäjohtaja Pekka Ravi sanoo, että eduskunnan kannalla on merkitystä.
- Jos täältä eduskuntaryhmistä tulee ministerille ja hallituksen suuntaan selkeä viesti, että asiaan ollaan sitoutuneita sen nyt luonnostellun mallin pohjalta, niin sen jälkeen varmaan hallituksen puolelta ja ministeri Lindénin puolelta arvioidaan tilannetta, että olisiko sittenkin mahdollisuuksia edetä. Kyllä tämä on eduskunnan päässä selvitettävä tämän uudistuksen nauttima tuki tai onko sitä, Ravi sanoo.
Kokoomuksen Ravi kummastelee yksimielisyyden rakoilua.
- Kyllä tämä on mitä suurimmassa määrin eduskunnan asia. Täytyy muistaa, että tätä YLEn uutta hallinto- ja rahoitusmallia pohjustettiin eduskunnasta kootulla parlamentaarisella Mika Lintilän johtamalla työryhmällä, jonka raporttiin tämä jatkovalmistelu on pohjautunut.
- Koska työryhmän sitoutuminen oli erittäin suurta ja yhtenäistä mallin läpiviemiseen, kummastuttaa, että päätöksentekovaiheessa yksimielisyys alkoikin merkittävästi rakoilla, Ravi huomauttaa.
YLEn hallintoneuvoston kokoomuslainen puheenjohtaja Kimmo Sasi siirtäisi YLEn asiat kokonaan eduskunnan käsiin.
- Pitää muistaa, että Yleisradio on eduskunnan alainen laitos. Ja tietysti omistajapolitiikassa joutuu kysymään, onko mitään syytä siihen, että viestintäministeriö käsittelee YLE-asioita. Ehkä olisi parempi, että eduskunta ottaisi kaikki YLE-asiat hoitoonsa, valvoisi Yleisradiota ja valmistelisi myös sitä koskevan lainsäädännön, Sasi linjaa.
Katainen syyttää demareita
Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Katainen vyöryttää syyn YLE-maksun hautautumisesta sosiaalidemokraateille. Hänen mukaansa SDP oli haluton hyväksymään ulkopuolisen asiantuntijaelimen, joka valvoisi YLEä.
Kataisen mukaan asia voi kuitenkin vielä edetä jo tämän hallituksen aikana.
YLE Uutiset / Pekka Kinnunen
Kokoomus pitää kiinni uudesta Yle-valvojasta
Viestintäministeri Suvi Lindén (kok) on valmis jatkamaan Yleisradio-uudistuksen valmistelua vain, jos oppositiopuolue SDP pyörtää kielteisen kantansa hallituksen ehdotukseen.
Yle-maksun kompensointikeinoja haetaan yhä
- Kun Yleisradio on eduskunnan laitos, on tärkeää, että uudistukselle on laajapohjainen tuki. Tämä on siltä osin ydinkysymys, Lindén sanoi perjantaina.
SDP vastustaa sitä, että Ylen hallintoneuvoston rinnalle tulisi asiantuntijoista koottu julkisen palvelun neuvosto. Sellaista on ehdotettu valvomaan, ettei julkisella rahoituksella toimiva Yleisradio vääristäisi toiminnallaan media-alan kilpailua.
Hallitus päätyi esittämään ulkopuolista valvontaelintä, vaikka Yle-uudistusta valmistellut Mika Lintilän (kesk) johtama parlamentaarinen työryhmä ei yksimielisessä ehdotuksessaan sellaista tarjonnut.
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) sanoi perjantaina, että ulkopuolinen valvoja oli tärkeä periaatekysymys hallitukselle.
- Kun kerran ihmiset pakotetaan maksamaan Yle-maksua, niin pitää olla joku elin - joka ei ole Yle itse - joka arvioi, kuinka laaja Yleisradio Suomeen tarvitaan. Ihmisiltä Ylen rahoitukseen perittävän rahan pitää olla jossakin muussa kuin Ylen omassa kontrollissa. Sen takia tähän pitää saada ratkaisu.
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma syytti Lindéniä ja kokoomusta siitä, että hallitus lähti osin toisille teille kuin Lintilän työryhmä.
- Toivon, että hallituksessa nopeasti mietitään asiat uusiksi niin, ettei yksi ministeri tai yksi poliittinen ryhmä voi estää koko Yleisradion asioiden hoitoa.
Uusi yritys keskiviikkona
Eduskuntaryhmien puheenjohtajat neuvottelevat ensi keskiviikkona Lindénin kanssa tilanteesta. Keskustan ryhmäjohtaja Timo Kalli toivoi, että tuloksena olisi yhteinen tahto viedä Yle-uudistusta eteenpäin, eikä antaa asian siirtyä vaalien yli. Kallin mielestä Lintilän työryhmän ehdotus on hyvä pohja.
Ylen hallintoneuvostoa johtava Kimmo Sasi (kok) tulkitsi, että eduskunnassa on suurta halua hoitaa uudistus vielä tänä keväänä. Sasin mielestä Lindénin päätös pistää asia jäihin ei ollut ehkä aivan loppuun harkittu.
Lindén arveli itse, että hallintomallia vaikeampi asia uudistuksessa on kaikille kotitalouksille kaavailtu Yle-maksu ja siihen liittyvät oikeudenmukaisuuden ongelmat. Vähävaraisia ihmisiä on erilaisissa elämäntilanteissa, ja silloin kompensointi pelkästään toimeentulotuen kautta on ongelmallista, hän sanoi.
STT
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/87361-yle-maksu-uusi-ehdotusYle-maksu: Uusi ehdotus
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki esittää, että Yleisradion rahoitus kerättäisiin pysyvällä osuudella verotuloista, jotka siirrettäisiin erilliseen rahastoon. Arhinmäen mielestä näin turvattaisiin Ylen riippumattomuus toisin kuin suorassa budjettirahoitusmallissa.
Arhinmäen mielestä korvamerkityt verotulot ovat myös sosiaalisesti tasa-arvoisempia kuin tasamaksut.
Yle-maksun poisvetäminen viime hetkellä on Arhinmäen mukaan vastuuton temppu kokoomukselta ja viestintäministeri Suvi Lindéniltä. Samalla hän epäilee, ettei kokoomuksella ole halua puolustaa nykyisenkaltaista Yleä, vaan puolue haluaisi ajaa alas Ylen kaupallisuuden tieltä.
- Mediamaksun kohtaaman vastustuksen tulisi johtaa esitysten parantamiseen yhdessä muiden puolueiden kanssa, ei suosion kalasteluun ripustamalla toivotalkoiden työhanskat naulaan ja sulkemalla silmät muutostarpeilta, Arhinmäki toteaa.
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Gallup+Joka+toinen+kannattaa+Ylen+rahoittamista+verorahoilla/1135254812593Gallup: Joka toinen kannattaa Ylen rahoittamista verorahoilla
19.3.2010 6:11
STT
Reijo Hietanen
Tampere. Joka toinen suomalainen kannattaa Yleisradion rahoittamista valtion budjetista, kertoo Aamulehti.
Aamulehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan budjettirahoituksen kannatus on kasvanut. Vastaajista 48 prosenttia kannatti Ylen rahoittamista verovaroista, kun viime toukokuussa verovarojen käyttöä suosi 41 prosenttia.
Viestintäministeri Suvi Lindén (kok) sanoo Aamulehdelle, että hänen mielestään kyselyn tulos kertoo siitä, että budjettirahoitus koetaan oikeudenmukaisemmaksi kuin kaikille samat maksut.
Kaikilta kansalaisilta perittävää Yle-maksua piti parhaana 17 prosenttia vastaajista. Nykyistä tv-lupamaksua puolestaan kannatti 20 prosenttia vastaajista.
Kyselyyn vastasi reilu tuhat suomalaista.
Nyssonsiel, jos joku jaksaa kuunnella.Varsin hyvää läppää asian tiimoilta ajastimessa parasta aikaa. Loppuu vaan kohta ja ilmestynee tuonne kotvan kuluttua. Ei kuitenkaan näy vielä. Heinäluoma (sdp), Junger (sdp/yle), Pentikäinen (sanoma/kok) ja joku hevosmies Pekka (kok) siellä jutustelee.
http://areena.yle.fi/haku//uusimmat/hakusana/ajastin
Kuinka täytyisi menetellä, jos ei jaksa?Nyssonsiel, jos joku jaksaa kuunnella.