Kimin autourheilu-uran jatko

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Rälle

Well-known member
Liittynyt
24.5.2000
Viestit
397
Kopioin tämän tekstin tuolta toisesta toikista. Jatketaan keskustelua täällä. Rälle
Kimi ei palaa F1-kuskiksi, mikäli nyt ei löydy autoa alle. Miettikääpä: mistä se voittaja-auto löydettäisiin Kimille vuodeksi 2011?

Ferrari - ei ole Kimillä paluuta sinne
McLaren - Hamiltonilla ja, jos Buttonin 3 vuotinen sopimus pitää paikkaansa, Buttonilla monivuotiset sopimukset
Red Bull - Webber todennäköisesti joutuisi luopumaan omasta paikastaan joka tapauksessa, mutta kysymys onkin enemmän siitä, onko Red Bull voittajatalli enää vuonna 2011? Sehän tarkoittaisi sitä, että Ferrari ja McLaren olisivat jälleen epäonnistuneet autojensa suunnittelussa ja toteutuksessa. Ei uskottavaa.
Mercedes - Kukaan ei tiedä, mihin suuntaan tämä talli on menossa. Rosbergilla tulee olemaan pitkä sopimus, se on selvää, mutta toisen kuljettajan paikka voisi olla mahdollinen.

Vai onko teillä muita ehdokkaita voittajatalleiksi 2011? Eli käytännössä Kimi voisi ajaa 2011 Red Bullilla tai Mercedeksellä.

Itse en jaksa uskoa, että kumpikaan vaihtoehto on Kimille itselleen mielenkiintoinen, koska niillä autoilla ei ajeta maailmanmestaruudesta.

Kimi ei palaa F1-kuljettajaksi. :(
 
Liittynyt
28.3.2007
Viestit
847
Jos Kimi ei ollut kiinnostunut RB:stä kaudelle 2010 niin miksi hän olisi siitä kiinnostunut 2011?
Kannattaa perehtyä asioihin. Red Bullille ei ollut asiaa koska Webberillä on sopimus 2010 ajaksi. Tallipäällikkö Horner sanoi että kunnioittaa sopimusta.
 

GFarina

Well-known member
Liittynyt
14.9.2009
Viestit
153
Jos Kimi ei ollut kiinnostunut RB:stä kaudelle 2010 niin miksi hän olisi siitä kiinnostunut 2011?
RB oli kiinnittänyt kaksi kuljettajaa ensi kaudelle.

En ymmärrä alkuunkaan tätä porua ja voivottelua. Toistaiseksi on puhuttu vain siitä, että Kimi pitää välivuoden. Toisekseen jokaisen pitää ymmärtää, että Räikkösen ura olisi kuitenkin päättynyt muutaman vuoden kuluessa. Joko peli on lopullisesti ohi tai sitten tauko tuo lisää virtaa ja muutaman lisävuoden F1-uralle.

Toivon todella, että Heikki Kovalainen jatkaa uraansa, vaikka sitten jossakin pienessä tiimissä. Se toisi kisoihin edelleen sen pikantin lisämausteen. Ensi kaudesta tulee muutenkin erittäin kiinnostava, vahingonilon määrä on suunnaton, jos Alonso ja Ferrari floppaavat täydellisesti. Olisi myös hienoa nähdä Jenson Buttonin todistatavan kykynsä ja lyövän Hamiltonille luun kurkkuun.

Älkää nyt pillahtako aikuiset miehet itkuun, vaan katsotaan, mitä kausi tuo tullessaan! Jokun huippukuskin sairastuminen tms. voisi yllättäen tuoda Räikkösen ämmän pojan takaisin jo ensi kauden kisoihin. Eihän sitä ikinä tiedä... :thumbup:
 

Vertti

Well-known member
Liittynyt
16.3.2008
Viestit
1533
Sijainti
Helsinki
Onhan tämä valtava pettymys. :thumbfh:

Toivottavasti Kimi kuitenkin palaisi kaudeksi 2011. Toisaalta niinhän se Häkkinenkin sanoi pitävänsä välivuoden, muttei sitten koskaan palannut.

Kyllä ensi kausi tulee katottua, mutta on kyllä paljon tylsemmät lähtökohdat kun viimeisinä vuosina. Toivottavasti Red Bull ja Renault rakentavat hyvät autot, niin saataisiin jotain mielenkiintoa ensi kaudeksi. Voin kyllä kuvitella, kuinka Mclaren voittaa ylivoimaisen mestaruuden. Kai se on lyötävä vetoa niiden puolesta tai jotain, koska ei muuten ensi kautta kestä millään.
 

Herman Gold

Well-known member
Liittynyt
15.5.2007
Viestit
555
Niin loppu Kimi-Matias Räikkösen lento formuloissa :( Oli vähän surkea lopetus uralle..

No, ylihintaista roskapakettia (plus-tv) ei tähän talouteen enään tilata. Jälkilähetykset riittää hyvin ensikaudella.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Näin taitaa päättyä myös putki suomalaiskuskien osalta Formula ykkösissä. En usko Heikinkään tallipaikkaa saavuttavan.

On surullinen päivä.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Vaikka suoraan sanottuna vitutus Ferraria kohtaan ja vähän McLarenia sekä lajin urheilullisuuden puutetta on nyt omakohtaisesti huipussaan, niin on asioissa hyviäkin puolia. Ensinnäkin Ferrariltä lähtö oli varmasti Kimille hyväksi - siis henkisesti. Sen verran sekavaa touhua tuo on ollut. Hyvä epäilys aiheesta on se, että ilmeisesti Kimi halusi vain McLarenille siksikin, että katsoi sen tallin ainoaksi ensi vuonna jolla voisi antaa suoraan sanottuna Ferrarille turpaan. Kertonee oikeaan osuessaan siitä, että kyllä Kimiäkin korpesi.

Vaikea kylläkin ottaa kantaa, olisiko Kimi ollut liian joustamaton macin kanssa. Kertoiko se tarvittavan poltteen puuttumisesta. Vai oliko se Mac joka ei joustanut vaan luuli saavansa huippukuskin formaattiinsa itse vastaan tulematta. Kimi tiesi miksi aikoinaan tallissa ei viihtynyt ja halusi ilmeisesti nämä asiat osin korjata - tai olisiko Kimin pitänyt haluta enemmän jotta niillä ei olisi ollut hänelle niin suurta vaikutusta??? Ja toisaalta oliko Kimi täysin asennoitunut välivuoteen ja vaikka keskustelut RB:lin kanssa koskivatkin tulevia vuosia jos Mac ei anna sitä mitä Kimi haluaa.

Aika latteaksi muuten jää nämä kuskikaksikot ja odotusarvot näillä miehityksillä: Button/Hamilton - Alonso/Massa - Rosberg/Heidfeld. Toivottavasti Vettel pesee koko poppoon. Button nyt ottanee turpaansa ellei eturengasuudistus käy McLarenille kompastukseksi. Alonso ja Massan kädenvääntö - no hälläväliä, latinolotinaa luvassa kuitenkin. Rosberg toki ok kaveri mutta onko Mersu heti iskussa ilman tupladiffuetua. Suurin jännite siellä lienee pitääkö Nick näppinsä erossa komeasta Nicosta.

Mutta Kimiin. Kunpa tuo RedBull yhteistyö todella käynnistyisi. Ensinnäkin on osin selvittämättä kuinka suuri osuus Loebin dominoinnista on ollut Citroenin ansiota kun vain Ford on ollut vastavoimana. Jos, niin kuin toiset epäilevät, auto on niin hyvä - niin nuotinkuuntelun opittuaan Kimi voi todellakin menestyä rallissa. Niin epätodennäköistä kuin se muuten olisikin, niin tälle ihmelahjakkuudelle ei välttämättä.

Jos se olisi boosti rallille, niin kantoa tulisi kyllä RedBullillekin. Kimi on oiva kapinallinen juomajätin mannekiiniksi - oikea itsetuntoaan rakentavien teinien toiveuni. Ja vähän vanhempienkin - nuoruuttaan kaipaavien. Ja rehti mannekiini. Voi jo nähdä mielessään, kuinka innoissaan Robertson on virittelemässä kuvioita Kimin ja Redbullin kesken. Ja tässä ei ole lainkaan vähäpätöisin mielenkiinto siinä, että Kimin paluu RedBullin kautta on todella mahdollista. Useita vanhoja mestareita on tuotu takaisin - miksi sitten ei sellaista joka todella osaa ajaa ja on voimissaan. Kysykää tästä vaikka Bernieltä. Ratkaisevinta lienee kuitenkin miten Kimin F1-ajohalut vuodessa kehittyvät ja onko sitä ajopaikkaa vuoden päästä tarjolla.

Ja mitä lajin seuraamiseen tulee, niin tietty tämä latistaa kun yksi parhaista on poissa. Mutta eiköhän arki tästäkin vielä koita ja esim tekninen puoli nousee enemmän ohi kuskien henkilökemioiden. McLareniin en koe intohimoja näillä asetelmilla, mutta hyviä autoja tekevät - se on mielenkiintoista seurata. Ferraria on ilo inhota ja näillä asetelmilla sekin onnistuu helposti. Mersuun on myönteinen suhtautuminen vaikka Brawn henkilönä ei sytytäkään ( ketku ). Nicon puolta tottakai, mutta hieman kaveri on toistaiseksi liian sliipatun oloinen sytyttämään etenkin ajosuoritusten osalta. Mutta Newey on aina ollut arvossaan ja Vettel on ok - joten siitä saisi tyydytystä kun kaveri kyykyttäisi näitä edellä mainittuja.
 
Viimeksi muokattu:

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8255
Sijainti
Helsinki
Jaha, se oli sit siinä. Eipä tarvii turhaan kattoo enää "ykkösiä". Kyllä ihmetyttää Ferrarin ja McLarenin meininki? :nope:
 

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
RB oli kiinnittänyt kaksi kuljettajaa ensi kaudelle.

En ymmärrä alkuunkaan tätä porua ja voivottelua. Toistaiseksi on puhuttu vain siitä, että Kimi pitää välivuoden. Toisekseen jokaisen pitää ymmärtää, että Räikkösen ura olisi kuitenkin päättynyt muutaman vuoden kuluessa. Joko peli on lopullisesti ohi tai sitten tauko tuo lisää virtaa ja muutaman lisävuoden F1-uralle.
Tosiaan niin kuin aiemmin kirjoitin niin tämä on ensi kerta yli viiteentoista vuoteen kun suomalainen kuljettaja ei aja F1-huipputallissa. Onko se niin vaikea ymmärtää että lajin seuraaminen on huomattavasti tylsempää/puuduttavampaa jos siellä ei ole yhtään suomalaista taistelemassa huipulla?
 

Sam the Man

Registered Yes-man
Liittynyt
21.9.2009
Viestit
1351
Jos nuo julkisuuteen tihkuneet tiedot pitävät paikkansa niin Kimi halusi rusinat pullasta eikä siihen suostuttu. Valitettavasti. Hieman olen kyllä pettynyt tuohon Kimin asenteeseen mutta eipä minulla ole häntä varaa omaa elämäänsä koskevissa päätöksissä opastaa.

Voisi kai jossain mielessä sanoa, että tuo testauskielto oli kuolin isku Kimin F1-uralle sillä vapaa aikaa on nyt kuljettajilla paljon ja sitä ei voi edes käyttää kuten haluaisi. Testeissä sentään pääsi ajamaan - nyt sitä iloa ei juuri kisojen ulkopuolella pääse kokemaan. Lisäksi sponsoritilaisuuksissa patsastelu taitaa olla Kimille aika tuskaa.

Joku voisi sanoa että Kimin kovat vaateet johtuvat motivaation puuteesta. Kyse voi olla siitäkin mutta ehkä enemmänkin kyse on tinkimättömyydestä ja voittamisen halusta. Kimi voitti maailmanmestaruuden ja ehkä hänelle ei tuota enään kovinkaan paljon lisäarvoa kuinka monta niitä tulisi lisää. Tarjolla olisi ollut jos McLarenin kanssa olisi päästy sopimukseen.

Onhan tässä hieman nieleskeltävää.
 

GFarina

Well-known member
Liittynyt
14.9.2009
Viestit
153
Jaha, se oli sit siinä. Eipä tarvii turhaan kattoo enää "ykkösiä". Kyllä ihmetyttää Ferrarin ja McLarenin meininki? :nope:
Varmaan tiimeillä on ollut pätevät syyt valita itselleen sopivin kuski ja Kimi on ollut ilmeisen joustamaton vaatimuksissaan.

DexDexter: asiat voivat muuttua ensi kauden aikana, Heikki saattaa myös saada sopimukseen johonkin lupaavaan tiimiin.

Ei tämä maailma tähän loppunut, mutta nyt testataan, ovatko suomalaiset oikeita F1-faneja vai kiinnostaako laji vain sen takia, että siellä on sattunut olemaan suomalaisia.
 

Vegelius

Well-known member
Liittynyt
30.11.2006
Viestit
199
Onko tämä nyt kuinka veden pitävää tietoa? Itse en normaaliin Suomalaiseen tapaan usko ennenkuin kuulen sen Kimin suusta :doubtful:
 

GFarina

Well-known member
Liittynyt
14.9.2009
Viestit
153
Jos nuo julkisuuteen tihkuneet tiedot pitävät paikkansa niin Kimi halusi rusinat pullasta eikä siihen suostuttu. Valitettavasti. Hieman olen kyllä pettynyt tuohon Kimin asenteeseen mutta eipä minulla ole häntä varaa omaa elämäänsä koskevissa päätöksissä opastaa.
Juuri näin.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Sarjan kannalta on tietysti harmi, että yksi parhaista kuskeista ei olekaan ensi kaudella mukana. Henkilökohtaisesti tietysti harmittaa myös, koska suomalaisten puolia on tullut aina pidettyä. Viime viikkojen aikana tätä osasi kuitenkin odottaa, ei tämä niin suuri yllätys ollut. Kimi palaa jos hänestä siltä tuntuu, sitä on turha täällä päässä pohtia sen enempää. Lisäksi Räikkösen siirtyminen johonkin toiseen sarjaan nostaisi sen yleistä kiinnostavuutta melkoisesti, eli kyllä tästä jotain positiivistakin saattaa löytyä.

Omaan formuloiden seuraamiseeni tällä ei ole vaikutusta, laji kiinnostaa itsessään yhä samalla tavalla kuin ennenkin.
 

GFarina

Well-known member
Liittynyt
14.9.2009
Viestit
153
KV-media ei ole kovinkaan näyttävästi reagoinut Räikkösen lopettamiseen/välivuoteen. Esim. Times ei ole kirjoittanut aiheesta riviäkään ja mm. Autosport toteaa asian varsiin tiivissä artikkelissaan. Joko kyseessä on tietokatkos Turun sanomien ja kv-median välillä tai sitten suomalaiset olivat ainoita joille tämä ratkaisu tuli minään varsinaisena uutisena.
 

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
Varmaan tiimeillä on ollut pätevät syyt valita itselleen sopivin kuski ja Kimi on ollut ilmeisen joustamaton vaatimuksissaan.

DexDexter: asiat voivat muuttua ensi kauden aikana, Heikki saattaa myös saada sopimukseen johonkin lupaavaan tiimiin.

Ei tämä maailma tähän loppunut, mutta nyt testataan, ovatko suomalaiset oikeita F1-faneja vai kiinnostaako laji vain sen takia, että siellä on sattunut olemaan suomalaisia.
Tottahan tuokin, veikkaanpa että täältä tietyt kirjoittajat häviävät, toisaalta asiakeskustelu saattaa lisääntyä.
 

keke-82

Well-known member
Liittynyt
31.3.2009
Viestit
188
Sijainti
Espoo
samaa mieltä.
Kovasti on ohutta tuo F1:n fanitus, jos Kimin pistuminen vetää latteaksi koko ensi kauden odotukset. Mietitäänpä vähän ennakkoasetelmia: Laittaako Massa hanttiin myös toiselle supertähdelle ja mitäs sitten? Miten Nico käsittelee älyttömät paineet Mersun ykköspilottina ja Heidfeldin, joka edelleen on mielestäni arvoitus? Buttonilta kukaan ei odota mitään, entä jos ei menekään niin? Vettel ja sadekelit? Uusien tallien tuoma värikkyys, kun autoja hajoilee taa pitkästä aikaan tyyliin takasiipi irtosi jne? Uudet pikkutallien kuskit, joilla hurja näyttämisen raivo joka kisassa? jne...

(Kisaliput jo ostettu Australiaan ja Malesiaan...)
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Kyllä tuli eilen illalla lähes tippalinssiin, kun kuuli asiasta. Yksi 2000-luvun nopeimmista kuljettajista, ellei jopa nopein, lopettaa uransa (En todellakaan usko mihinkään paluuseen). En ymmärrä kuinka noi saksalaiset, britit ja muut saavat aina katsella omien huippujensa ajavan melkein tappiin asti, mutta meidän huiput lopettaa aina 30 vuoden iässä.

:frown:
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös