Pohjoismaiset hiihtolajit Vancouverin Olympialaisissa 2010!!

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Hoopi ei ole onnistunut bongaamaan Koivurannan aikoja. Outo homma.

Manninen taisi olla ainakin top20:n nopein hiihtoajaltaan?
 

SPE 04A

Well-known member
Liittynyt
18.3.2009
Viestit
652
Olipa hieno suomalaispäivä (tai sitten tähänastinen mupellus on laskenut odotuksia). Upea suoritus Hannulta. Todella harmi, että mitali jäi puuttumaan. Ainakin olympiauran paras sijoitus löytyy nyt yh-puolelta.

edit: Onhan Mannisella kuitenkin 7. sija Salt Lake Cityn yh-sprintistä, eli samojen kisojen 8. sija maastohiihtosprintistä ei ollut paras (henkilökohtainen) olympiasijoitus.
 
Viimeksi muokattu:

Faustus

Well-known member
Liittynyt
31.3.2000
Viestit
6745
Manninen ei ole edelleenkään tainnut hävitä loppukirissä kenellekään muulle kuin Lajuselle.

Mitali taisi mennä niihin opiskeluihin.
 

Wit?

******
Liittynyt
17.12.2003
Viestit
2499
Olihan kisan mäkiosuus kyllä aivan täyttä lottoa. Suurimpina epäonnen sotureina Gottwald ja Moan, joiden molemmat henk.koht. kisat menivät aivan perseelleen olosuhteiden takia.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Jos puhutaan hitaudesta, niin doping-kontrolli näyttää purreen Venäjän vauhtiin aika kiitettävästi.:eek:
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8262
Kuvittelin kyllä että nuo maastohiihdon päätösmatkat hiihdettäisiin läpi ihan yhdellä ja samalla suksiparilla mutta näköjään olympiakisaakaan ei voi jättää tältä pitstop-pelleilyltä rauhaan:

Aino-Kaisa Saarinen ei ole mielissään siitä, että Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n sääntöjen mukaisesti olympialaisten 30 kilometrin hiihdossa saa vaihtaa suksia kolme kertaa.

Vaihdon saa tehdä stadionilla minkä tahansa 5 kilometrin mittaisen lenkin jälkeen. Saarisella on vain kaksi aikaisempaa kilpailukokemusta 30 kilometrin yhteislähtökisasta, jossa vaihdetaan suksia.

- En minä suksienvaihtoa hirveän hyvällä katso, mutta tietenkin teen niin kuin FIS käskee. Mielestäni 30 kilometriä voidaan hiihtää yksilläkin suksilla. Siihen pitää jonkinlainen strategia miettiä, mutta en tiedä vielä, minkälainen se on, Saarinen vastasi kysymykseen suksienvaihdon tarpeellisuudesta.

Suksienvaihto tuo hiihtäjille ylimääräistä hässäkkää, jota on kuitenkin nyt vähennetty sillä, että jokaisella hiihtäjällä on oma numeroitu paikkansa, jossa sukset vaihdetaan. Aiemmin paikka on ollut joukkuekohtainen.

- Aiemmin niitä omia suksia ei meinannut löytää sieltä rivistä. Liberecissä olin kuulemma meinannut suksienvaihdosa sohaista Pirjo Murasta sauvalla silmään. Itse en sitä huomannut. Nyt ei satu sitten tällaisia vahinkoja, Aikku kiitteli parannusta.

-MTV3-
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kuvittelin kyllä että nuo maastohiihdon päätösmatkat hiihdettäisiin läpi ihan yhdellä ja samalla suksiparilla mutta näköjään olympiakisaakaan ei voi jättää tältä pitstop-pelleilyltä rauhaan:
Mäkihypyssä ja yhdistetyssä ei voi olla tuulikompensaatiota, mutta kyllä sitten tuollaista turhuutta ympätään..
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8262
..ja olympiakisan arvon mukaisesti urheilijatkaan ei ole vielä selvillä näin paria päivää ennen starttia siitä, että mitkä ne säännöt tuon suksipelleilyn suhteen lopulta on. No kaipa ne norjalaiset sen kertoo sitten ennen lähtöä muillekin, koska helppo arvaus on että tällaisen vaihtosäännön takana on ne, jotka tällaisesta vaihtosirkuksesta eniten hyötyy. Eli juurikin ne joilla on eniten resursseja ja populaa kopeilla ja ladun varressa käytössä. Pienemmät joukkueet viedään tällaisessa rumbassa sitten sinne kebab-kioskille, sitä kai näillä pitstopeilla oikeasti haetaan. Ei niistä muuta hyötyä ole.

Lauantaina hiihdettävässä naisten 30 kilometrin yhteislähtökilpailussa saa vaihtaa suksia peräti kolmeen kertaan. Hiihtäjä voi tehdä vaihdot haluamanaan ajankohtana aina 5 kilometrin lenkin jälkeen.

Kilpailuun osallistuvan Virpi Kuitusen mukaan suksienvaihtosäännöt ovat muuttuneet jo useampaan otteeseen.

- Kisasta tulee varmasti aikamoinen sirkus. Tällä hetkellä tilanne on se, että sukset saa vaihtaa minkä tahansa kierroksen jälkeen ja kolme kertaa kisan aikana. Jokainen voi valita, milloin suorittaa vaihdon. Aiemmin vaihtokohdat oli määritelty. Täälläkin oli aiemmin, että 5 km, 15 km ja 25 km ovat ne välit, joissa vaihdetaan. Se olisi huomattavasti rauhoittanut tilannetta. Nyt ainakin eilisen jälkeen on sellainen tieto, että vaihdon saa tehdä milloin vaan, Kuitunen sanoo.

Kuitunen pohtii vapaavalintaisen suksienvaihdon vaikeuttavan Suomen joukkueen toimintaa kilpailussa.

- Se tekee ennakkosuunnittelusta aika hankalaa huollon puolesta, koska huolto on sitten kiinni huoltokopilla. Myös juottopisteisiin ja väliaikapisteisiin pitäisi saada ihmisiä ja urheilijan pitäisi saada infoa siitä, milloin kukakin vaihtaa suksia ja jos vaihtaa, mitä etua hän siitä saa. Koko joukkueen pitää olla hereillä kisan aikana, jotta vaihdot tulevat oikeisiin kohtiin ja jotta niistä hyötyy.

Hiihtäjät voivat käyttää samaa suksiparia uudestaan kilpailun aikana.

- Sukset saa kyllä käydä voitelemassa välillä, jos ehtii, Kuitunen tietää.

-mtv3-
 

de rong

Banned
Liittynyt
17.1.2005
Viestit
3194
Poutiainenki jäi sitten ilman mitalia ja alisuoritti varsinki suurpujottelun. Kovin äänin tuli mitali mielessä kisoihin ja vähin äänin poistuu ilman mitalia!
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Mielenkiintoinen artikkeli Teroselta noista suksitouhuista: http://yle.fi/urheilu/suurtapahtumat/vancouver_2010/lajit/maastohiihto/2010/02/sekaisin_suksista_1484776.html

Melkoiseksi välineurheiluksi on mennyt.
Tuo Teronen on vallan mainio toimittaja, hänen hiihtoselostuksia on todella miellyttävä kuunnella radiosta. On asiantuntemusta toisin kun tv puolella, koskakohan nämä heput saataisi televisioon selostamaan. Yks asia mikä tv puolella ottaa päähän on Jarmo Punkkinen, ihme höppänä joka päästelee suustaan mitä sattuu.

No tänään kisassa ei liene kun kaks suosikkia, Björgen ja Kowalchuk. Ronssia on sitten tarjolla jollekkin yllättäjälle: Longa, Saarinen, Kuitunen jne... Kelistä ja suksesta riippuen, niin ja sitten vielä kun saatas tää tyhmä yhteislähtökisa pois.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kukakohan on eka pöljä, joka tulee uhoamaan tänne Suomelle mitalia tänään akkain hiihtelystä?:doubtful::rolleyes:
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Kukakohan on eka pöljä, joka tulee tänne tai tonne jääkiekkotoikkiin uhoamaan tietäneensä huonon menestyksen jo etukäteen? :eek:
 

Timmyh

Formuloita vuodesta -98..
Liittynyt
23.2.2009
Viestit
2933
Sijainti
Tampere
Kukakohan on eka pöljä, joka tulee uhoamaan tänne Suomelle mitalia tänään akkain hiihtelystä?:doubtful::rolleyes:
En mä ymmärrä jos jotkut on positiivisia ihmisiä jotka uskoo suomalaisiin eikä hylkää heitä epätoivon hetkillä niin sitten löytyy jopa niitä jotka sanoo näitä ihmisiä pöljiksi.

Etenkin kun mitali illan hiihdossa on täysin mahdollinen.
 
Ylös