Hiukan tuo ainakin liventää esitettyjen vastaväitteiden tehoa mun mielestäni....pitäiskö myös voittoa tekevältä yritykseltä kieltää irtisanomiset?
No jaa. Tossa on hetkeksi määrittelemistä, että mikä ylipäätään on voittoa tuottava yritys ja mikä ei, ja tuollainen rajoite tekisi tappiolle "pääsystä" tietyissä tilanteissa tavoiteltavaa jopa yrityksen senhetkiseen kannattavuuteen liittymättömistä syistä, mikä nyt on ihan järjetöntä. Määräaikaisuuksien suhteen tuo johtaisi todella monella alalla samaan kuin ehdoton irtisanomiskielto, koska puskuria olisi pakko pitää ja sikäli kun voitollisuus tai tappiollisuus luettaisiin vuosituloksesta, voisi mennä toista vuotta vaikeuksien alkamisen jälkeen, ennen kuin työntekijämäärälle voisi tehdä mitään. Mä ehkä jopa pitäisin ehdotonta kieltoa parempana kuin tuollaisen rajan asettamista, jos pitäisi joku irtisanomiskieltomalli valita.Ihan kuin olisi jäänyt huomaamatta tuo aloitusviestin kohta:
Hiukan tuo ainakin liventää esitettyjen vastaväitteiden tehoa mun mielestäni.
ja tuo johtaisi "hauskoihin" tilanteisiin. Firmalla on vaikka 10 liikettä, joista 7 tekee selkeästi voittoa ja 3 on selkeästi tappiollisia ja ne sijaitsee esim. paikoissa joissa ei ole kehitysmahdollsiuuksia. Firma on kuitenkin voitollinen noiden 7 liikkeen ansiosta, joten noita 3 liikettä ei voi lopettaa.No jaa. Tossa on hetkeksi määrittelemistä, että mikä ylipäätään on voittoa tuottava yritys ja mikä ei, ja tuollainen rajoite tekisi tappiolle "pääsystä" tietyissä tilanteissa tavoiteltavaa jopa yrityksen senhetkiseen kannattavuuteen liittymättömistä syistä, mikä nyt on ihan järjetöntä. Määräaikaisuuksien suhteen tuo johtaisi todella monella alalla samaan kuin ehdoton irtisanomiskielto, koska puskuria olisi pakko pitää ja sikäli kun voitollisuus tai tappiollisuus luettaisiin vuosituloksesta, voisi mennä toista vuotta vaikeuksien alkamisen jälkeen, ennen kuin työntekijämäärälle voisi tehdä mitään. Mä ehkä jopa pitäisin ehdotonta kieltoa parempana kuin tuollaisen rajan asettamista, jos pitäisi joku irtisanomiskieltomalli valita.
Silleen hauskaa, että lakko-oikeuden vastakohtahan on työsulku. Ei suinkaan irtisanomisoikeus.....ei sillä lakollakaan lopeteta työsuhteita.Olympiavoittajaksi meni..
Mielestäni irtisanomisoikeutta ei pitäisi poistaa, mutta toisaalta jos lakko-oikeus poistetaan niin sitten kyllä tämäkin ihan yhtä hyvin perustein!
Kyllä ne vo lopettaa, mutta ensiksi pitää myös noiden 7 liiketoiminta saada niin huonoon jamaan, että tulee kokonaisuutena tappiota.ja tuo johtaisi "hauskoihin" tilanteisiin. Firmalla on vaikka 10 liikettä, joista 7 tekee selkeästi voittoa ja 3 on selkeästi tappiollisia ja ne sijaitsee esim. paikoissa joissa ei ole kehitysmahdollsiuuksia. Firma on kuitenkin voitollinen noiden 7 liikkeen ansiosta, joten noita 3 liikettä ei voi lopettaa.
Tuo oli lähinnä vertauskuvallisuutta.. Yhtä järjettömältä kuulostava ehdotus siis. :alppu: Eli siis jos lakko-oikeus kielletään, niin kai nyt sitten tämäkin ja kaikki muukin.Silleen hauskaa, että lakko-oikeuden vastakohtahan on työsulku. Ei suinkaan irtisanomisoikeus.....ei sillä lakollakaan lopeteta työsuhteita.
Sehän se pointi olikin. Jos joku on niin idiootti, että olisi valmis kieltämään lakko-oikeuden, niin yhtä idioottimaista olisi kieltää irtisanomiset.Tuo oli lähinnä vertauskuvallisuutta.. Yhtä järjettömältä kuulostava ehdotus siis. :alppu: Eli siis jos lakko-oikeus kielletään, niin kai nyt sitten tämäkin ja kaikki muukin.
No mä en pidä noita kahta (edes osittain toteutettuna eli koskisi vain voitollisia yrityksiä) ollenkaan vertauskelpoisina asioina. Sikäli erittäin pahasti jaskattu polli.Tuo oli lähinnä vertauskuvallisuutta.. Yhtä järjettömältä kuulostava ehdotus siis. :alppu: Eli siis jos lakko-oikeus kielletään, niin kai nyt sitten tämäkin ja kaikki muukin.
Oothan sä yksinkertainen, mutta ei se mitään!:thumbup:No mä en pidä noita kahta (edes osittain toteutettuna eli koskisi vain voitollisia yrityksiä) ollenkaan vertauskelpoisina asioina. Sikäli erittäin pahasti jaskattu polli.
Työsuhteen voi purkaa, jos tietyt edellytykset täyttyvät. Esim. työntekijä ryyppää työpaikalla tai tekee esim. virkarikoksen tms. Toki esim. tuohon ryyppäämiseen liittyen pitää tulla ensin varoituksia ja voi olla muitakin koukeroita. Sikäli naurettavaa, jos noista tai jopa vakavemmista syistä hyvin taloudellisesti toimeentuleva yritys ei voisi tälläisiä työntekijöitä irtisanoa.
Edit: Työsulku vs. Lakko-oikeus.
Minusta taas tuntuu, njotta itse unohdit ihan kokonaan työsulun. Vai miksi muuten olisit suoraan hypänyt lakko-oikeuden purkua huomattavasti voimakkaampaan keinoon (joka ei edes ole ns. työtaistelukeino) työnantajien kohdalla.Oothan sä yksinkertainen, mutta ei se mitään!:thumbup:
Et siis vieläkään tajunnut tämän pollin tarkoitusta?:doubtful:Minusta taas tuntuu, njotta itse unohdit ihan kokonaan työsulun. Vai miksi muuten olisit suoraan hypänyt lakko-oikeuden purkua huomattavasti voimakkaampaan keinoon (joka ei edes ole ns. työtaistelukeino) työnantajien kohdalla.
Tuossa vastakkainasettelussasi näkyy ne tietyt ennakkoasenteet mitä sinulla on työnantajia kohtaan.
No ei tässä ainakaan olla kaksisuuntaisella kadulla, vaan toinen on moottoritiellä ja toinen pyörätiellä.Et siis vieläkään tajunnut tämän pollin tarkoitusta?:doubtful:
JA sanoi:Niin, jotkut haluavat lakko-oikeuden pois. Mutta two way roadilla pitää myös kysyä, pitäiskö myös voittoa tekevältä yritykseltä kieltää irtisanomiset?
Tuli ja se selvisi viimeistään äsken, kun vilkaisin mitä vaihtoehtoa olet tässä pollissa äänestänyt. :thumbup:Tuliko mieleen että se voilla myös idiotismi vs idiotismi eikä faktisiin vastakohtiin perustuva?