Nuoret tekee pimeenä hommia. Ampuvat omaan polveen, vaikkei ne heti sitä tajua. #hetimullekaikkitänneEspanjassa työttömyysprosentti nousi 25:een. Minnehän lie työt hävinneet?
Nuoret tekee pimeenä hommia. Ampuvat omaan polveen, vaikkei ne heti sitä tajua. #hetimullekaikkitänneEspanjassa työttömyysprosentti nousi 25:een. Minnehän lie työt hävinneet?
Eikös tuolla nuorista ole työttömänä lähes puolet? Siinä tilanteessa ei varmaan ole mahiksia kauheasti valita ampuuko polveen vai ei.Nuoret tekee pimeenä hommia. Ampuvat omaan polveen, vaikkei ne heti sitä tajua. #hetimullekaikkitänne
Jos noin on niin tuskin on useimmille oma valinta vaan ainut vaihtoehto.Nuoret tekee pimeenä hommia. Ampuvat omaan polveen, vaikkei ne heti sitä tajua. #hetimullekaikkitänne
Ei taida olla eka kerta. Maaliskuulla muutettiin jo osa Kreikan lainoista, kun tarpeeksi paljon sijoittajia siihen suostui. Loput "pakotettiin" vaihtoon.Oi voi voi. Näyttää yllättävästi siltä, että "oikeaa" rahaa menee Suomelta Kreikan takia.
Sijoittajat näyttivät Kreikan tarjoukselle vihreää valoa
Kreikan valtiovarainministeriön mukaan maan valtion velkakirjojen vaihto-ohjelman hyväksyneiden sijoittajien määrä vastaa 83,5 prosenttia yksityissijoittajien hallussa olevien velkapapereiden arvosta. Aiemmin ilmoitettu 85,8 prosentin vaihtoaste koskee vain Kreikan lain alaisia velkakirjoja.
Vaihtoaste ylitti Kreikan hallituksen asettaman vähimmäistavoitteen 75 prosenttia, mikä merkitsee vaihto-ohjelman läpimenoa.
Jos sijoittajat mukaan pakottavat niin sanotut yhteistoimintalausekkeet (collective action clause) otetaan käyttöön, nousee vaihtoon tulevien velkakirjojen määrä jo 95,7 prosenttiin eli 197 miljardiin euroon.
Tarjouksen takana on nyt 172 miljardia euron edestä velkakirjoja, kun Kreikan lainapapereista yhteensä noin 206 miljardia euroa on yksityissijoittajien hallussa.
Kreikan lain alaisia velkakirjoja vaihtoon suostuneiden sijoittajien lainapapereista on 152 miljardin edestä, mikä vastaa 85,8 prosenttia Kreikassa liikkeelle lasketuista velkakirjoista. Kreikan lain alaisia velkakirjoja jäi vaihtamatta 25 miljardia euroa. Vaihtotarjous näiden velkakirjojen osalta on mennyt umpeen, käy ilmi Kreikan valtiovarainministeriön tiedotteesta.
Kreikan valtiovarainministeriö on sen sijaan päättänyt jatkaa ulkomaisen lain alaisten velkakirjojen vaihtotarjousta maaliskuun 23. päivän iltaan asti. Kreikan lain ulkopuolisten velkakirjojen vaihtoaste oli 69 prosenttia, ja velkakirjoja vaihdettiin yhteensä noin 20 miljardin euron edestä. Velkakirjoja jäi vaihtamatta noin kymmenen miljardin euron edestä. Valtiovarainministeriön mukaan jatkettu vaihtotarjous ei oikeuta vaihtoon jo suostuneita velkakirjanhaltijoita perumaan osallistumisensa.
Vaihto-ohjelmassa sijoittajat vaihtavat lainansa uusiin velkapapereihin, joiden nimellisarvosta on leikattu 54 prosenttia.
Vaihtotarjouksen läpimeno on edellytys Kreikan toiselle kansainväliselle 130 miljardin euron tukipaketille. Nimellisarvon puolittava tarjous on sinänsä yksityissijoittajille edullinen, sillä Kreikan pitkien eli 20-30 vuoden joukkolainojen käypä arvo on nykyisin vain noin 20 prosenttia nimellisarvosta.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/03/09/sijoittajat-nayttivat-kreikan-tarjoukselle-vihreaa-valoa/201224918/12
Täysin irrallaan todellisuudesta oleva kommentti. Pimeiden töiden vaihtoehtona olisi yleensä vain työttömyys.Nuoret tekee pimeenä hommia. Ampuvat omaan polveen, vaikkei ne heti sitä tajua. #hetimullekaikkitänne
http://yle.fi/uutiset/pimea_tyo_rehottaa_espanjalaisnuorten_keskuudessa/6237157- Tilanne on se, että nuoret eivät löydä yhtään työnantajaa, joka palkkaisi heidät sopimuksella esimerkiksi ilta- ja viikonloppuvuorojen tekijäksi, tilittää 24-vuotias Almon.
Pimeitä töitä tehdään Espanjassa ja paljon, muun muassa siksi että työmarkkinoiden joustamaton rakenne tekee nuorten työllistämisen monen työnantajan näkökulmasta vaikeaksi ja kalliiksi. Taloustieteiden professori Ferran Brunet Universitat Autònoma de Barcelonasta kertoo, että käytännössä monilla vanhoilla työntekijöillä on työpaikoilleen supersuoja, nuorilla taas ei minkäänlaista.
- Ilman sopimusta työskentelevät nuoret on helppo palkata töihin ja heistä pääsee helposti eroon, toisin kuin vakituisiksi palkatut työntekijät, joista työnantajan on nykysäännöillä todella vaikea päästä eroon taloustilanteen sitä vaatiessa. Kun työmarkkinamme ovat niin jähmeät kuin ovat, se ajaa ihmisiä toimimaan työlainsäädännön vastaisesti, Brunet selittää.
Eli Suomessakin työttömien nuorten tulisi tehdä pimeänä töitä vailla minkäänlaisia lain sallimia suojia.Täysin irrallaan todellisuudesta oleva kommentti. Pimeiden töiden vaihtoehtona olisi yleensä vain työttömyys.
http://yle.fi/uutiset/pimea_tyo_rehottaa_espanjalaisnuorten_keskuudessa/6237157
Tuohan se taitaa olla suomalaistenkin AY liikkeiden unelma. Pieni joukko töissä supereduilla ja loput kortistossa.Pimeitä töitä tehdään Espanjassa ja paljon, muun muassa siksi että työmarkkinoiden joustamaton rakenne tekee nuorten työllistämisen monen työnantajan näkökulmasta vaikeaksi ja kalliiksi. Taloustieteiden professori Ferran Brunet Universitat Autònoma de Barcelonasta kertoo, että käytännössä monilla vanhoilla työntekijöillä on työpaikoilleen supersuoja, nuorilla taas ei minkäänlaista.
- Ilman sopimusta työskentelevät nuoret on helppo palkata töihin ja heistä pääsee helposti eroon, toisin kuin vakituisiksi palkatut työntekijät, joista työnantajan on nykysäännöillä todella vaikea päästä eroon taloustilanteen sitä vaatiessa. Kun työmarkkinamme ovat niin jähmeät kuin ovat, se ajaa ihmisiä toimimaan työlainsäädännön vastaisesti, Brunet selittää.
Onneksi Suomessa nuoret pääsevät tutustumaan työelämään 9e/päivä orjatöiden muodossa, jottei tarvitse pimeitä töitä harkita.Eli Suomessakin työttömien nuorten tulisi tehdä pimeänä töitä vailla minkäänlaisia lain sallimia suojia.
Jep jep!:ahem:
Kun erilaisia lakeja ja säädöksiä tehdään unelmatilanne huomioiden, niin vaikutukset todelliseen tilanteeseen unohtuvat, sen seuraukset voivat olla suhteellisen vittumaisia.Eli Suomessakin työttömien nuorten tulisi tehdä pimeänä töitä vailla minkäänlaisia lain sallimia suojia.
Jep jep!:ahem:
Tai sitten ovat vaan muuteb epärehellisempiä luonnostaan kuten Kreikan tukisotkut ovat paljastaneet monin eri tavoin tehdyt kusetukset.Kun erilaisia lakeja ja säädöksiä tehdään unelmatilanne huomioiden, niin vaikutukset todelliseen tilanteeseen unohtuvat, sen seuraukset voivat olla suhteellisen vittumaisia.
Ei Suomessa nuo työllistämisen ehdot useinkaan ylivoimaisia ole, mutta ilmeisesti Espanjassa on päästy siihen tilanteeseen.
Tokihan tuo yleinenlainkuuliaisuuskin vaikuttaa. Toisaalta Kreikassa on lainsäädäntö ja byrokratia päässyt sellaiseksi, että jos jotain aikoo saada aikaiseksi, sitä ei voi tehdä määräysten mukaisesti.Tai sitten ovat vaan muuteb epärehellisempiä luonnostaan kuten Kreikan tukisotkut ovat paljastaneet monin eri tavoin tehdyt kusetukset.
Kreikan maarahtiliikennetoiminnan luvat ovat hyvä esimerkki tästä:Tokihan tuo yleinenlainkuuliaisuuskin vaikuttaa. Toisaalta Kreikassa on lainsäädäntö ja byrokratia päässyt sellaiseksi, että jos jotain aikoo saada aikaiseksi, sitä ei voi tehdä määräysten mukaisesti.
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Politiikka+vinossa+talous+vinossa/1135267084469Tuorein maan sisäiseen maarahtitoimintaan annettu lupa on vuodelta 1986. Tilanne näkyy siten, että maakuljetusten hinnat ovat hyvin korkeat, koska luvan saaneilla yhtiöillä on ollut käytännössä monopoli.
Ei tosiaan. Suomessakin raskas byrokratia ja ihan hyvin toimii tulonsiirto köyhiltä rikkaille.:ahem:Byrokratia ja tulonsiirrot eivät ole ihan sama asia.
Onnittelut EU - taas tuli ihan uusi ennätys! Nythän näitä uutisoidaan kuukausittain vuorotahtiin... velkaennätys, työttömyysennätys, velkaennätys..Euroalueen työttömyys nousi 11,6 prosenttiin syyskuussa.
Tuohon väitteeseen olisi kiva saada jotain perusteluja. Köyhiä ovat Suomessa lähinnä pitkä-aikaistyöttömät ja osa eläkeläisistä. He kuitenkin saavat erilaisia tulonsiirtoja, mutta eivät käytännössä maksa lainkaan veroja.Ei tosiaan. Suomessakin raskas byrokratia ja ihan hyvin toimii tulonsiirto köyhiltä rikkaille.:ahem: