Kiitos!Ei kestä kiittää.
Kiitos!Ei kestä kiittää.
Ei kestä.Kiitos!
En kyllä edelleenkään ymmärrä tätä sun perustelua. Tietysti tuosta 3,25 Gt muistista ei mene yhtään mihinkään näytönohjaimelle, mutta sellaistahan mä en koskaan edes väittänyt (ovelasti asetettu jarna-ansa?). Neljän gigan muistiavaruudesta osa on varattu näytönohjaimelle yms laitteille, jotka on kytketty muistiväylään. Tuon lisäksi (kuten näytit) windowsissa on tehty erikseen rajoitus tuohon reilun kolmen gigan kohdalle. Minkähän takia, jos ei sen takia, että näytönohjaimen muistiavaruus on tuolla 4 gigan avaruuden loppupäässä? Muuten vaan?32-bittinen käyttis osaa käyttää 3,25 Gt muistia, eikä tuossa mene yhtään mihinkään näytönohjaimelle (tai härdelleille), koska se on erillinen.
Siltähän tää vaikuttaa.Tämä 4gigan juttu taitaa päätyä Forum-jarnoissa Raamattu-keskustelun tasolle.
En kyllä edelleenkään ymmärrä tätä sun perustelua. Tietysti tuosta 3,25 Gt muistista ei mene yhtään mihinkään näytönohjaimelle, mutta sellaistahan mä en koskaan edes väittänyt (ovelasti asetettu jarna-ansa?). Neljän gigan muistiavaruudesta osa on varattu näytönohjaimelle yms laitteille, jotka on kytketty muistiväylään. Tuon lisäksi (kuten näytit) windowsissa on tehty erikseen rajoitus tuohon reilun kolmen gigan kohdalle. Minkähän takia, jos ei sen takia, että näytönohjaimen muistiavaruus on tuolla 4 gigan avaruuden loppupäässä? Muuten vaan?
"Auto ei vaan kulje satasta, koska on 120:n rajoitus"... Huono analogia, mutta riittävä.Ja mitä perustelua sä et ymmärrä?
32-bittinen käyttis ei osaa käyttää koneen keskusmuistia enempää kuin hieman yli 3 Gigaa, koska käyttöjärjestelmä ei ymmärrä osoiteavaruuttaa enepää kuin maksimissaan 4 Gt.
...
Menikö perille/olenko jossa väittänyt muuta
Jostain syystä katoin ensin, että tää oli Puolipöhkön hassutteluja, mutta täähän oli sittenkin sun tekstiäsi ;-)Ja mitä perustelua sä et ymmärrä?
32-bittinen käyttis ei osaa käyttää koneen keskusmuistia enempää kuin hieman yli 3 Gigaa, koska käyttöjärjestelmä ei ymmärrä osoiteavaruuttaa enepää kuin maksimissaan 4 Gt.
Joten siitä 4 Gt osoiteavaruudesta, jonka siis tuo 32-bittinen käyttöjärjestelmä osaa, osa on annettu raudan, eli näytönohjaimen, piirisarjan, ynnä muiden härpäkkeitten käyttöön ja se loppu, hieman yli 3 Gt keskusmuistista käyttää sen lopun, mitä siitä osoite avatuudesta jää jäljelle.
Näin ollen 32-bittinen käyttöjärjestelmä ei pysty siitä 4 Gt fyysisestä muistista, joka on sinne emolevylle muistikampojen muodossa kiinnitetty, kaikkea käyttämään.
Menikö perille/olenko jossa väittänyt muuta
3. edelleenkin tämä lause32-bittisellä järjestelmällä maksimimuisti on 2^32 = 4GB.
Käytännössä osa tuosta muistiavaruudesta menee näytönohjaimelle yms härdelleille, joten reilu 3 gigaa lienee hyvä arvaus käytössä olevalle muistille.
ei aukene mulle, mitä oikeasti haluat sanoa.32-bittinen käyttis osaa käyttää 3,25 Gt muistia, eikä tuossa mene yhtään mihinkään näytönohjaimelle (tai härdelleille ), koska se on erillinen.
Kyllä se vaikuttaa, mutta ei yleensä enempää kuin 256 Mb.Myönnän, etten itse tiennyt, että tuolla windowsissa on tuo rajoitus tehtynä, mutta OoPee:n mukaan tuosta rajasta huolimatta näytönohjaimen muisti vaikuttaa suoraan käytettävissä olevaan muistiavaruuteen (jos koko 4gigaa on asennettuna).
Joo, kyllähän varmasti näin on, mutta kun perustelut menee (IMHO) aivan vituralleen. Ja jos perustelut menee väärin, niin on aivan tsägästä kiinni, onko se asia sitten oikein. Yleensä ei.Miten mulla on semmonen fiilis, että te ootte kumpikin oikeastaan täysin samaa mieltä asiasta, mutta ette vaan huomaa sitä![]()
Mut eikö se ole loistavan jarnan edellytys? Hyvän jarnan saa aikaan olemalla erimieltä, loistavan vain olemalla samaa mieltä...Miten mulla on semmonen fiilis, että te ootte kumpikin oikeastaan täysin samaa mieltä asiasta, mutta ette vaan huomaa sitä![]()
Puhutko sä nyt siitä, että joissakin (ainakin) integroiduissa ohjaimissa on mahdollista käyttää osaa keskusmuistista näytönohjaimen muistina? Tuollahan on tietysti juurikin samanlainen vaikutus kuin näytönohjaimen isommalla muistimäärällä.Kyllä se vaikuttaa, mutta ei yleensä enempää kuin 256 Mb.
Se on joissakin emoissa biosista valittavissa, paljonko tota "kaistaa" annetaan näytönohjaimelle. Silloin kun muistia oli vielä vähän koneissa ja meni asettamaan tuon liian isoksi biosista, alkoi tulla mukavia kaatumisia, kun muistit tilttaili yllättäin![]()
Käännän saksasi ja rinttaan tuan toimiston seinälle!32-bittinen käyttis ei osaa käyttää koneen keskusmuistia enempää kuin hieman yli 3 Gigaa, koska käyttöjärjestelmä ei ymmärrä osoiteavaruuttaa enepää kuin maksimissaan 4 Gt.
Joten siitä 4 Gt osoiteavaruudesta, jonka siis tuo 32-bittinen käyttöjärjestelmä osaa...
Miten mua ei yllätä yhtään, että jaska tietää loistavasta jarnasta ja sen perusedellytyksistä kaiken tietämisen arvoisen ja todennäköisesti paljon enemmänkinMut eikö se ole loistavan jarnan edellytys? Hyvän jarnan saa aikaan olemalla erimieltä, loistavan vain olemalla samaa mieltä...
Ota screenshotti ja linkkaa se sinne kuvaan.Älä nyt tmoi loukkaannu, mutta ihan pakko kyllä myöntää, että tässä oli jotain kertakaikkisen legendaarista:
Käännän saksasi ja rinttaan tuan toimiston seinälle!
:thumbup::thumbup::thumbup:
Selvyydeksi: ymmärsin kyllä mitä yritit ajaa takaa, mutta toi meni silti ihan vähän vituiks![]()
Joo, kyllähän varmasti näin on, mutta kun perustelut menee (IMHO) aivan vituralleen. Ja jos perustelut menee väärin, niin on aivan tsägästä kiinni, onko se asia sitten oikein. Yleensä ei.
Kohtaan YksiPuhutko sä nyt siitä, että joissakin (ainakin) integroiduissa ohjaimissa on mahdollista käyttää osaa keskusmuistista näytönohjaimen muistina? Tuollahan on tietysti juurikin samanlainen vaikutus kuin näytönohjaimen isommalla muistimäärällä.
1-vaihtoehdossa (integroitu) keskusmuistin käyttö näytönohjaimen muistina vähentää käytettävissä olevaa muistiavaruutta ja käytettävissä olevaa muistia. (Tässä on tietysti vielä se vaihtoehto, että asennettu muistimäärä ja näytönohjaimelle annettu muistimäärä ovat liian lähellä toisiaan).
2-vaihtoehdossa (erillinen näytönohjain) näytönohjaimen muistin määrän kasvatus vähentää käytettävissä muistiavaruutta, mutta ei sitä fyysistä keskusmuistia. Lopputulos on kuitenkin sama.
Kumpikaan tapaus ei kuitenkaan mun mielestä vaikuta tuohon mun alkuperäiseen kommenttiini mitenkään, joten niiden vetäminen tähän mukaan oli aika turhanpäiväistä. Jos tarkoitit jotain muuta, niin mitä?
Eipä mitään :thumbup:Älä nyt tmoi loukkaannu, mutta ihan pakko kyllä myöntää, että tässä oli jotain kertakaikkisen legendaarista:
Käännän saksasi ja rinttaan tuan toimiston seinälle!
:thumbup::thumbup::thumbup:
Selvyydeksi: ymmärsin kyllä mitä yritit ajaa takaa, mutta toi meni silti ihan vähän vituiks![]()
Ei puhu. Tmoi puhuu siitä, että useissa modernissä näytönohjaimissa näytönohjaimen oma muisti ei ole kokonaisuudessaan ja kerralla käytettävissä suoraan käyttöjärjestelmästä käsin. Näinollen siis näytönohjaimen muistimäärä (esim. 1GB) ei ole kokonaisuudessaan pois siitä 4GB:n osoitevaruudesta. Käyttöjärjestelmälle tarjotaan pienempää muistiikkunaa, jonka kautta pääsee käsiksi näytönohjaimen muistiin, usien tuo ikkuna on kooltaan 256MB, tosin sen kokoa voi toisinaan muutella BIOS:ista käsin. Tuon ikkunan koko siis on luonnollisesti pois siitä 4GB:n pökäleestä. Näin oli ainakin AGP-aikaan, suoraansanottuna en ole edes ihan varma onko tuo hoidettu PCIe:ssä samalla tavalla.Puhutko sä nyt siitä, että joissakin (ainakin) integroiduissa ohjaimissa on mahdollista käyttää osaa keskusmuistista näytönohjaimen muistina?