Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Mistäs saatais Paras puolue Suomeen?
Kokoomus?

No joo. Leikki leikkinä. Ei taida kelvata. :eek:

Islannin mallin mukaista protestipuolueen voittoa en kyllä haluaisi. Varmaan saataisiin ENTISTÄ sekaisemmaksi se päätöksenteko. Pitää olla tosissaan liikkeellä. Kuten esmes isoista puolueista demarit :eek:, kokoomus ja kepulit.
 

sooda

Alan Parsa
Liittynyt
25.1.2001
Viestit
5068
Sijainti
the real mid-west, Seinäjoki
Suomi ulkoistaa viisumien haun Moskovassa:

Suomi ulkoistaa viisumipalvelunsa Moskovassa
julkaistu tänään klo 07:33
Erityinen viisumikeskus alkaa hoitaa Suomen viisumipalveluita Moskovassa. Muutoksen tavoitteena on tarjota viisuminhakijoille nykyaikaiset odotustilat ja parantaa asiakaspalvelua. Viisumipalveluiden ulkoistaminen nostaa Suomeen saatavan viisumin hintaa.

Nykyisin viisumipalvelut hoidetaan Suomen Moskovan-suurlähetystössä, jossa hakijat joutuvat odottamaan vuoroaan suurlähetystön edessä sijaitsevalla kadulla.

Tuntuu että ne sisäistetään koska hakijat saavat odottaa ja asioida sisäällä entisen katujonottamisen sijaan. Mitähän noille intialaisille vielä voitais siirtää?
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Vielä tuosta em. uutisesta (http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/05/olkiluodon_voimalan_valmistumisaika_hamaran_peitossa_1720382.html)




Saavat siis "avaimet käteen" palttiarallaa neljä vuotta myöhässä, ja Areva sanoo että vitut me mitään korvauksia makseta :thumbup:
Noh, eipä voi kyllä kehua TVO:takaan kun tollanen on ylipäänsä edes mahdollista.
Muistelen, että aikoinaan voimalan rakentamisesta oli tarjouskilpailu, jossa tarjoajana oli myös paikallisia yhtiöitä, kuten YIT. Siemens Areva siis kilpailutti. Suomalaiset hävisivät ulkomaisille kisailijoille, jotka nyt ähräävät vuosia myöhässä halpatyövoimallaan. Kalliimpi olisi ollut halvempi!
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
No v...siin oli sitten kaikki. Lisäsin myöhemmin ton demarit...kun ajattelin olla kerrankin "avaruuskatseinen".

:wink:
Demarit saattavat hyvinkin nousta oppositiosta. Oikeistohallituksen veronkevennykset kun ovat todellakin avaruudesta. Kansa kuuntelee, puoluesihteeri on mukava johtaja ja sanavalmis. Papukaijaan kun vielä saataisiin nokittua vähän karismaa niin ehkä maa(ilma) pelastuisi.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Huolimaton pysäköinti johti motoristin kuolemaan
Tiistai 8.6.2010 klo 11.23

Auton pysäköinti kapealle soratielle aiheutti nuoren motoristin kuoleman Sotkamossa viime vuoden huhtikuussa.

Tätä mieltä oli Kainuun käräjäoikeus, joka tuomitsi autoilijalle 640 euron sakot kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Vuonna 1949 syntynyt sotkamolaismies oli erittäin sumuisena kevätiltana pysäköinyt autonsa kapealle soratielle. Auto oli kokonaan ajoradalla, eikä siinä ollut seisontavaloja päällä.

Nuori motoristi ei huomannut henkilöautoa ajoissa, vaan törmäsi auton vasempaan takakulmaan. Nuorukainen sai vakavia vammoja ja menehtyi niihin myöhemmin.

Oikeus otti tuomiota määrätessään huomioon motoristin oman toiminnan. Huonon näkyvyyden takia ajonopeuden olisi tullut olla hiljaisempi.

STT
Tällainen ratkaisu.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Lesboäitien lapset sopeutuvat yhteiskuntaan heteroperheiden lapsia paremmin

Tiistai 8.6.2010 klo 11.01

Pitkällä aikavälillä tehdyn tutkimuksen mukaan lesboäitien lapset ovat psykologisesti kypsempiä ja heillä on vähemmän käytösongelmia kuin heteroperheiden lapsilla.

Lesboperheiden lapsia haastateltiin useasti monen vuoden aikana.

Maanantaina julkaistu 25-vuotinen tutkimus seurasi 78 lesboparin ja heidän lastensa elämää. Tutkimuksessa arvioitiin lesboäitien keinohedelmöityksellä alkunsa saaneiden lasten hyvinvointia haastatteluin ja kyselylomakkein, kertoo CNN.

Tutkimuksen mukaan lesboäitien lapset pärjäävät heterovanhempien lapsia paremmin sosiaalisesti ja akateemisesti. Heillä ilmeni myös vähemmän aggressiviista ja rajojarikkovaa käyttäytymistä.

Tutkimus alkoi jo vuonna 1986. Äitejä haastateltiin jo raskauden tai keinohedelmöitysprosessin aikana, ja haastattelut jatkuivat lasten ollessa 2-, 5-, 10- ja 17-vuotiaita. Lähes aikuiseksi ehtineet lapset vastasivat myös internetkyselyyn, joka keskittyi henkiseen sopeutumiseen, kaveri- ja perhesuhteisiin sekä koulumenestykseen.

Lasten hyvinvointia mitattiin tarkoitukseen yleisesti käytettävällä standardimenetelmällä, joka mittaa muun muassa ahdistusta, masennusta, aggressiivisuutta ja sosiaalisia taitoja. Lesbovanhempien lasten vastauksia verrattiin heteroperheiden lapsista kerättyyn vastaavaan tietoon.

Tulokset yllättivät

- Odotin, että tutkimukseen vastanneilla lapsilla menisi yhtä hyvin kuin muillakin. En odottanut, että heillä menisi jopa paremmin, yllättynyt tutkija Nanette Gartrell kertoo.

Hän pohtii, että tuloksiin saattaa vaikuttaa vanhempien suurempi panos lapsensa elämään, sillä lesboäidin raskaus on aina suunniteltu.

Osa haastatelluista teini-ikäisistä lapsista kertoi tulleensa leimatuksi vanhempiensa seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Gartrellin mukaan tulevaisuudessa tulisikin tutkia, millä keinoin syrjityt nuoret selviytyvät hankalassa tilanteessa.

Homovastaiset takajaloillaan

Kiistelty homovanhemmuus on herättänyt kysymyksiä muun muassa adoption rajoituksista ja lasten henkisestä sopeutumisesta heteronormista poikkeavan perheen jäseninä. Homoadoption ja homovanhempien keinohedelmöityksen vastustajat ovatkin Yhdysvalloissa kyseenalaistaneet myös tämän tutkimuksen, sillä sen rahoittajina on toiminut useita homojen oikeuksia ajavia järjestöjä.

- Rahoittajilla ei ollut mitään roolia tutkimuksen suunnittelun tai tekotavan kanssa. Kyseessä on kiertelemätön tilastollinen analyysi, vakuuttaa tutkija Nanette Gartrell.

Gartrell kertoo tutkineensa vain lesboäitien lapsia, koska homoisien lasten tilanne ei ole hänen mukaansa aivan vastaavanlainen. Homoisyys on yleensä vaikeamman tien takana, sillä homoisien vaihtoehdot saada lapsi ovat rajoittuneet adoptioon ja sijaissynnyttäjään.

IL
Feministit tehneet tutkimuksen, jonka perustana on että miehille tyypillinen käytös on sairasta ja naisille tyypillinen tervettä?
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Haluatko valottaa, oliko se mielestäsi hyvä vai huono?
En halua. No voi kyl kysyä, njotta onko ihmishenki noin halpa. (juu-juu eihän sitä rahalla voi mitata ollenkaan...) Huomioden sen, että motoristissakin oli vikaa.

Tonttumaisia pysäköintejä ja pysyköinnistä lähtöjä suoraan eteen näkee kyl silloin tällöin.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Ei ole lapsen kehitykselle missään nimessä hyväksi, jos molemmat vanhemmat ovat vaikka miehiä ja lapsi näkee heidän "tuhkaluukuttavan" keskenään!
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Ei ole lapsen kehitykselle missään nimessä hyväksi, jos molemmat vanhemmat ovat vaikka miehiä ja lapsi näkee heidän "tuhkaluukuttavan" keskenään!
Entä jos 50% vanhemmista on mies ja 50% ei-mies, ja lapsi näkee makuuhuoneen puolella tuhkaluukutusta? Onko se hyvästä? Mvastaan, että joo...
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
En halua. No voi kyl kysyä, njotta onko ihmishenki noin halpa. (juu-juu eihän sitä rahalla voi mitata ollenkaan...) Huomioden sen, että motoristissakin oli vikaa.

Tonttumaisia pysäköintejä ja pysyköinnistä lähtöjä suoraan eteen näkee kyl silloin tällöin.
Juu, kyllähän toi kuulostaa halvalta hinnalta ihmishengestä. Toisaalta syynä "pieneen hintaan" saattaa olla sekin, että virheellisen pysäköinnin osuus onnettomuudessa oli niin vähäinen. Eli motoristi on saattanut kaahata kapeaa soratietä erittäin kovassa sumussa, jolloin siinä ei olis oikeakaan pysäköinti auttanut. Tie on voinut olla myös joku yksityistie, jolla ei ole voinut olettaa liikkuvan muita... ei näistä oikein pysty uutisen perusteella sanoa suuntaan jos toiseenkaan. Täytyy luottaa oikeuden sanaan.

Ikäviä juttuja nuo on. Motoristin omaiset tietenkin ovat todennäköisesti melko katkeria tapahtuneesta, ja toisaalta, vaikkei väärinpysäköijälle mitään velkavankeutta tullutkaan, niin jonkin sortin leima ottassa ja itsesyytökset pysynevät hänelläkin koko lopun ikää.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös