Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Poliisi ratsasi Lusin suoralla
Nuoli 11:01 - 25. kesäkuuta 2010
Poliisilla on ollut Päijät-Hämeessa vilkas ilta ja yö.
Poliisi kirjasi eilen lukuisan määrän törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia. Liikkuvan poliisin partiot valvoivat juhannuksen menoliikennettä Heinolan korkeuksilla. Lusin suoralla moni ylinopeutta ajanut jäi poliisin haaviin.

ESS.fi

F One person likes this.
Yleensä uutisista tykkää vähän useammat kuin yksi henkilö.
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Taytyy olla aika posilo jos Lusin suoralla luukuttaa ylinopeutta. Aika usein on tutkaa siella... :thumbfh:
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26883
Pohjois-Karjalan Tohmajärvellä kolmikymppinen mies puhalsi alkometriin peräti 5,91 promillea aaton vastaisena yönä.

Iltalehti
Vähän muutakin kuin kansalaisluottamusta...
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Juhannuksen tienoon huonoja uutisia

Monta on hukkunut ja/tai menehtynyt viinanhöyryisissä tappeluissa. Surullisin on kuitenkin (minusta) tämä uutinen.
Emäntä ja poika kuolivat maatilan siiloon Juankoskella
Perjantai 25.6.2010 klo 23.06

Maatilan emäntä ja poika löydettiin kuolleena rehusiilosta Juankoskella Pohjois-Savossa juhannusaaton iltana.

Kuolleet löysi illansuussa tilan isäntä, joka hälytti paikalle apua ja aloitti pelastustoimet.

Siilossa oli onnettomuushetkellä vain vähän happea, ja poliisin mukaan kuolemat aiheutuivat todennäköisesti tästä syystä. Sairaankuljettajat yrittivät elvyttää uhreja paikan päällä.

Onnettomuuteen ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisin mukaan tarkoituksena oli siirtää rehusiilossa olleet painot toisen täyden siilon päälle.

Tilan emäntä oli hieman alle viisikymmentävuotias ja poika noin kaksikymmentävuotias.

STT
Voi kauhistus. :frown:
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Nuorukainen suditti renkaita - auto katolleen, yksi sairaalaan
25.06.2010 17:08


17-vuotias poika loukkaantui auton ajauduttua ojaan Kajaanissa torstai-iltana.

Paikkakuntalainen 18-vuotias mies oli sudittanut autonsa renkaita Jormualla Pohjajoentiellä sillä seurauksella, että auto alkoi heittelehtiä. Auto päätyi lopulta soratieltä katolleen ojaan.

Poliisin mukaan kyydissä ollut 17-vuotias kajaanilaispoika loukkaantui. Hänet kuljetettiin Kainuun keskussairaalaan.

STT
Ilmeisesti samat sällit, joista kerroin täällä muutama viikko sitten. :doubtful:
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Emäntä ja poika kuolivat maatilan siiloon Juankoskella
Maatiloilla ei ilmeisesti ole mitään työturvallisuussääntöjä, tai niitä ei noudateta? Ei meinaan ole ensimmäinen kerta kun tämmöistä tapahtuu, ja ei varmasti viimeinen.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26883
Maatiloilla ei ilmeisesti ole mitään työturvallisuussääntöjä, tai niitä ei noudateta? Ei meinaan ole ensimmäinen kerta kun tämmöistä tapahtuu, ja ei varmasti viimeinen.
No valvontaa siellä ei ainakaan ole. Lisäksi näissä maatilaonnettomuuksissa on yleensä tyypillistä, että uhri on työskennellyt yksin ja saattanut kitua kauankin ennen, kuin kukaan on huomannut (siis tarkoitan puristuksiin jäämisiä ym.).

Tosin täytyy myöntää, että itsekin olen muutaman kerran tehtaassa puhdistanut säiliötä ilman happilaitetta, mutta meillä on sentään toinen äijä valvomassa luukun ulkopuolella ja tarvittaessa kiskomassa ulos. Sitä en ymmärrä, miksi noissa säiliössä pitää olla niin pirun pienet huoltoluukut (noin 60cmx40cm).
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Maatiloilla ei ilmeisesti ole mitään työturvallisuussääntöjä, tai niitä ei noudateta? Ei meinaan ole ensimmäinen kerta kun tämmöistä tapahtuu, ja ei varmasti viimeinen.
Jaa, pitänee kirjoittaa, kun eit taida monella olla kokemusta tuosta.

Koulutus, ohjeet ja valvonta ovat varsin puutteellisia. Tilojen ( ainkaan sivutoimisten viljelijöiden) ei liene edes pakko kuulua Melan/ terveyskeskusten/ ProAgrian neuvojien pyörittämään työterveyshuoltoon.
Siinä tilalla pitäisi käydä 2 vuoden välein terveydenhoitaja ( työasennot, työn kuormittavuus yms fysiologien ja henkinen puoli ) ja piiriagrologi tai vastaava ( koneet, kasvinsuojeluaineet, hapot yms "mekaaninen ja kemiallinen puoli") Lisäksi sihen kuuluu terveyskeskuksessa terveystarkastus + jatkotoimet tarvittaessa.

Tuo työterveyshuolto toimii eri tehokkuudella eri paikkakunnilla. Maatilojen työtervyshoitajia lie hieman hankala saada palkattua? ( Ei varmaan innosta lähteä talvella aamuviideltä tirkkimään haiseviin navetoihin lypsyä yms, verrattuna tavalliseen terveydenhoitajan työhön?)

Mulle on tulossa parin viikon päästä ko tarkistus, mutta edellisestä terveyskuskuskännuitä ko. asian tiimoilta lie n 4 v ja tilakäynnistä varmaan jotain 6 v. Ja tiedostoissa olin keväällä edellen maidontuottaja, vaikka lehmät lähteneet n 7 v sitten...

Ohjevihkoja jaetaan tilakäynnillä ja hieman ehkä keskustelua asioiden tiimoilta. Muistaakseni sain muiden esitteiden mukana "myrkylliset maatilan kaasut" tjsp esitteen* silloin n 6 v sitten. Toisaalta ei kukaan valvo, että sen edes lukisi. Suurimmaksi osaksi työturvallisuuus "tavan tiloilla" ( ei palkattua työvoimaa) on henkilöiden oman asenteen, viitseliäisyyden ja "järjenkäytön" varassa.

Kaasuista lietelantakaasut ( mm. metaani, riikivety, ammoniakki) ovat pahin mahdollinen. Tuossa tapauksessa lukee, että tyhjästä ( matalammalla olveasta )siilosta painoja oltiin siirtämässä täyden päälle. Veikkaisin, että on käytetty perinteistä muurahaishappoa, jonka kaasut ovat ilmaa raskaampaa ja jääneet toisen siilon pohjalle syrjäyttäen hapen. Ja eilen oli sellainen "seisova ilma", ettei tuuli sotkenut. Olisko poika mennyt ensin ja äiti perässä, kun näki hänen tuupertuvan.:( Turha, täysin turha murhenäytelmä.

Kiirehän on ollut aivan selvä osatekijä tuossa. Painojen laitto on viimeinen vaihe säilönnässä, ja homma on päätetty tehdä valmiiksi ja hieman "huilia" Juhannuksen aikaan ( "Huili" tarkoittaa sitä, että ei muuta kuin eläinten hoito)

Itselläkin on ollut aikoinaan muurahaishapposäilöntää. AIV-siilo oli onneksi "läpituulettuva" ja välittömästi pintalevityksen jälkeen hapon haju on erittäin pistävä, sieltä on pakko päästä pois. Murskeviljasiilot olivat sitä vastoin tekovaiheessa 4-5 metriä syviä "monttuja" ja siellä pari kertaa oli miedompi haju (muutaman tunnin säilömisen jälkeen), mutta ei varmaan paljon happea. Lopetusvaiheessa avasin perkuoven aina osittain ( vaakalautoja sopiva määrä pois) jotta ilma vaihtuisi, tai sitten se tuli niin täyteen, että ilma väkisin vaihtui. Välillä en käynyt levittelemässä. Päivä tai parikin oli joskus väliä. Hapenpuutteeseen ei taida paljoa auttaa suodattimet.

*Tuossa naapurikummassa kuoli kaksi miestä lietevaunuun, kun ensin toinen oli mennyt sen sisään aukaisemaan jotain "paalinarumyttyä" purkupuolelta. Tuupertui, ja toinen perään auttamaan, tuupertui hänkin. Tuon tapauksen tiimoilta tuo "vaaralliset kaasut"-ohjekirjanen uudistettiin.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Hyvin ymmärrettävää, ettei kokematon ymmärrä tuollaisissa säiliöissä hapenpuutteen ongelmia. Teollisuudessa säiliöiden ym. tilojen huollossa pitää olla mittarit mukana, jolla seurataan ilmanlaatua. Silti paljon huolellisemmissakin paikoissa on noita tukehtumisia tapahtunut, muistan muutaman junanvaunun puhdistuksessa menehtyneen, heillä kuitenkin on täytynyt olla selvää mitä ovat tekemässä.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
YLE sanoi:
Pienkone putosi Saimaaseen

Ultrakevyt pienkone putosi lauantaina aamupäivällä Saimaaseen Taipalsaarella Etelä-Karjalassa. Kone oli juuri noussut ilmaan.

Onnettomuus sattui Kyläniemen lossin lähellä ennen keskipäivää. Yksin koneessaan ollut lentäjä loukkaantui turmassa ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Lentäjän vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Tutkijalautakunta ja poliisi tutkivat onnettomuuden syytä. Syyksi arvellaan teknistä vikaa.
YLE Uutiset

Taipalsaarellahan putosi 2008 viimeksi pienkone Saimaaseen, joten tuli pieni Deja Vu.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös