Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Siinäpä tämä sankari:



Poliisi etsii aseistautunutta miestä Helsingissä. Mies on tehnyt illalla kaksi aseellista ryöstöä, toisen Viikissä ja toisen Konalassa.

Myös eilen illalla Kannelmäessä tapahtui aseellinen työstö. Tekijä on todennäköisesti sama kuin tämäniltaisissa ryöstöissä. Poliisin julkaisemien kuvien mukaan mies on ryöstänyt ainakin yhden R-kioskin.

Poliisi pysäyttää autoja ainakin Itäväylällä keskustaan menevällä kaistalla. STT:n mukaan Viikin ryöstö on tehty Norkkotiellä, missä sijaitsee Alepan myymälä.

Poliisi tiedottaa myöhemmin lisää, ja pyytää asiasta jotakin tietäviä ottamaan yhteyttä puhelinnumeroon 071 - 877 4002.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/07/1156420
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Toihan on ihan kuin Stig Doggin kanssa biittiä vääntävä DJPP :eek:

 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kävinhän minä Venäjällä. Ajoin kissan, ketun ja hirven päälle mennessä, mutta muuten meni ihan hyvin. Söin kaalilihiksen. Hyvää oli, ihan toista kuin suomalaisten einespuljujen tekeleet. Maksa menee vasta tänä viikonloppuna.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Poliisi etsii aseistautunutta Viikin Alepan ryöstäjää. Mitähän siellä tapahtunut kun ei kait poliisi yleensä rynkyin varustaudu?
No kylläpä se varustautuu jos aseistautunutta kohdetta etsii. Tällä kertaa sentään toimittaja on saanut sen aseen oikein. Monesti uutisoidaan poliisin olevan varustautunut "konekiväärein", joka kyllä jo olisi hieman ylimitoitettu varotoimi..

Vilkasta on näköjään, pojilla riittää askaretta:
Piiritystilanne Suur-Miehikkälässä
julkaistu tänään klo 07:55, päivitetty tänään klo 08:07

Suur-Miehikkälässä on käynnissä piiritystilanne. Poliisi on eristänyt rivitalon asuinhuoneiston ja evakuoinut alueen asukkaita ja ulkopuolisia henkilöitä. Tilanne on kärjistynyt vielä tuntemattomasta syystä, mutta poliisi pyrkii ratkaisemaan tilanteen neuvottelemalla. Paikalla on useita poliisipartioita.

Poliisin mukaan uhkaava tilanne alkoi jo torstai-iltana, mutta tilanne kärjistyi yön aikana. Asunnossa on aseistautunut henkilö, mutta mahdollisesta ampumisesta poliisilla ei ole tietoa. Poliisilla ei ole varmuutta myöskään siitä, onko asunnossa muita henkilöitä.

YLE Kymenlaakso
 

jokkis

Active member
Liittynyt
11.6.2010
Viestit
38
Sijainti
kaakkoisraja
Pikkuveli oli aamulla töihin mennessään kohdannut Kotkan motarilla poliisiauton perässä harmaan Viton ja mustan Toyota Land Cruiser, sinisillä vilkuilla varustettuna hirveällä vauhdilla. Oli ihmetelly onko poliisilla tuollaisia mutta nehän oli varmaa Karhu-ryhmän tai jonkin vastaavan autoja.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Puheet siitä, että laillisten käsiaseiden määrän rajoittaminen ei auttaisi Porvoon ampumatapauksen kaltaisissa rikoksissa, joissa käytetään laitonta asetta asettuvat aika kyseenalaiseen valoon poliisin tutkimusten valossa. Nythän kävi niin, että useita luvallisia käsiaseita omistanut henkilö päätti myydä aseitaan eteenpäin sellaisillekin henkilöille, joilla ei mitään lupia omistaa asetta ollut. Tunnistetiedot poistettiin aseesta, jotta myyjää ei voitaisi selvittää, mutta tällä kertaa se ei auttanut.

Tällä tavalla laillisesta käsiaseesta tulee siis laiton hyvin lyhyessä ajassa. Myynnistä ei mennyt kuin pari kuukautta, kun kyseisellä aseella jo tapettiin ihmisiä. Aiheellista olisi varmaan tutkia paljonko maasta löytyy useiden käsiaseiden omistajia, jotka ovat saaneet lupansa joskus viime vuosituhannella ja joiden kohdalla ampumaharrastus tms. on vähentynyt siinä määrin, että aseiden myyminen eteenpäin on ajankohtaista.

Kuvaavaa nykyisen lainsäädännön tiukkuudelle on se, että poliisi harkitsee myyjältä löytyneiden laillisten aseiden lupien jatkamista. Aseen myyminen laittomasti (tunnistenumero tuhoten) ei siis automaattisesti katkaise olemassa olevia aselupia eikä todennäköisesti myöskään aiheuta pysyvää estettä aselupien saamiselle.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+löysi+Porvoon+surma-aseen+myyneen/1135258622142
Poliisi on selvittänyt Porvoon viimeviikkoisissa surmissa käytetyn aseen alkuperän. Kyseisen puoliautomaattipistoolin myynnin on tunnustanut vuonna 1944 syntynyt mies, jota epäillään ampuma-aserikoksesta.

Pirkanmaan poliisilaitoksella kuulusteltu mies on myöntänyt myyneensä surma-aseen kahdelle tuntemattomalle miehelle toukokuun lopulla.

Omistajalla oli aseelle vuonna 1991 myönnetty lupa, mutta ostajilla ei ollut ostolupaa aseelle. Aseen myynyt kertoi itse poistaneensa aseesta tunnistenumeron. Näin oli yritetty vaikeuttaa aseen alkuperän selvittämistä. Aseen myyjältä löytyi kotietsinnässä kolme luvallista asetta, jotka otettiin poliisin haltuun lupaharkintaa varten.

Poliisilla ei ole vielä varmaa tietoa siitä, miten ase oli päätynyt surmista epäillyn haltuun.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös