Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Kuvaavaa nykyisen lainsäädännön tiukkuudelle on se, että poliisi harkitsee myyjältä löytyneiden laillisten aseiden lupien jatkamista. Aseen myyminen laittomasti (tunnistenumero tuhoten) ei siis automaattisesti katkaise olemassa olevia aselupia eikä todennäköisesti myöskään aiheuta pysyvää estettä aselupien saamiselle.
Luetaanpa sitä uutista..
Aseen myyjältä löytyi kotietsinnässä kolme luvallista asetta, jotka otettiin poliisin haltuun lupaharkintaa varten.
..ja jos vaikka otettaisiin asioista vielä selvääkin..
Ampuma-aselaki sanoi:
92 §
Väliaikainen haltuunotto

Jos on perusteltu syy epäillä, että ampuma-asetta, aseen osaa, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia käytetään väärin, taikka jos niitä koskevan luvan peruuttaminen on pantu vireille, poliisin on viipymättä tehtävä päätös esineiden ottamisesta väliaikaisesti poliisin haltuun.
Ampuma-aselaki sanoi:
93 §
Väliaikaisen haltuunoton vaikutus luvan voimassaoloon

Väliaikaisesti haltuun otettua ampuma-asetta, aseen osaa, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia koskeva asealan elinkeinolupa tai yksityistä käyttöä varten annettu hallussapitoon oikeuttava lupa lakkaa olemasta voimassa.
:rolleyes:

Lupaharkinta pitää kuitenkin suorittaa (*, mutta koska on varsin selvää että epäilty todetaan syyllistyneen ampuma-aserikokseen, ei hallussapitolupia voi sen perusteella jatkaa. Ensin pitää kuitenkin tuomita epäilty ampuma-aserikokseen syylliseksi.
Byrokratiaa katos.

Aseet on kuitenkin poliisin hallussa.

edit:
*) Ellei sitten epäilty tajua itse tilanteensa toivottomuutta ja luovu luvista suosiolla. Tällöinhän toki mitään lupaharkintaa ei tarvita..
 
Viimeksi muokattu:

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Joukkuekaveri ampui 15-vuotiaan ampumahiihtäjien leirillä
16.7.2010 13:12
A A STT–AFP

Joukkuekaverin ampuma luoti tappoi venäläisen ampumahiihtojuniorin harjoitusleirillä. 15-vuotiaan kuolemaan johtanut turma sattui Iževskissä leirillä, jota johtaa lajin entinen venäläistähti Albina Ahatova. Hän on kilpailukiellossa dopingin takia.


Leirin johtajan Aleksei Zakoljukinin mukaan poliisi tutkii tapausta. Myös Venäjän ampumahiihtoliitto on asettanut komitean tutkimaan turmaa, jonka uhri kuoli vammoihinsa perjantaina sairaalassa.

"Emme tiedä vielä kaikkia yksityiskohtia. Tiedämme vain, että 15-vuotias ampui ikätoverinsa", Zakoljukin kertoi.


Poliisi tutkii, miten urheilija sai patruunoita harjoitustilanteen ulkopuolella. Yleensä aseen patruunat ovat käytössä vain ampumaradalla.
Ampumahiihtoharjoitusta sanan varsinaisessa merkityksessä. :eek:
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Kosti Rasinperä kertoi muinoin radiossa erään Brasilian olympiakomitean jäsenen kyselleen, että ampuvatko ampumahiihtäjät toisiaan kilpailussa.
Heh. :wink: Tuosta tuli taas mieleen vanha juttu/kysymys, että miksi eduskunnan taannoinen puhemies Erkki Pystynen ei halunnut seurata ampumahiihtoa kisapaikalla? Vastaus lienee kaikille tuttu. :eek:
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Navalla on merkitysta.....

http://www.iltalehti.fi/urheilu/2010071512048040_ur.shtml

Theage-sivuston mukaan tiedemiehet ovat löytäneet syyn siihen, miksi tummaihoiset juoksevat lujempaa.

Syynä on napa.

International Journal of Design and Nature and Ecodynamicsin tutkimuksen mukaan ei ole väliä, onko napa ulkoneva vai kuoppa. Tärkeämpää on, missä napa sijaitsee muuhun vartaloon nähden.

Navan sijainti on keskeinen, sillä se on vartalon painovoiman keskipiste.

- Länsiafrikkalaisilla juoksijoilla painovoiman keskipiste on merkittävästi korkeammalla kuin eurooppalaisilla juoksijoilla, professori Andre Bejan sanoo.

Länsiafrikkalaisten jalat ovat pidemmät kuin eurooppalaisten, joten heidän napansa on kolme senttimetriä korkeammalla. Näin afrikkalaiset juoksijat saavat niin sanottua piilotettua pituutta.

Uinnissa etu on valkoihoisilla. Heillä on pidemmät ylävartalot, joten heidän napansa ja painopisteensä ovat alempana.

Aasialaisilla ylävartalo on samanlainen kuin eurooppalaisilla. He kuitenkin usein häviävät eurooppalaisille altaassa, koska eurooppalaiset ovat pidempiä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Poliisi sanoi:
Kemikaalihuijareita esitetään vangittaviksi

Keskusrikospoliisi esittää tänään Vantaan käräjäoikeudessa vangittavaksi kahta ulkomaalaista miestä, joiden epäillään huijanneen vantaalaiselta yrittäjältä huomattavan summan rahaa. Rikosnimikkeenä on törkeä petos.

29- ja 31-vuotiaat miehet olivat esittäneet vantaalaiselle yrittäjälle pystyvänsä muuttamaan valkoisia ja mustia paperilappuja seteleiksi kemikaalien avulla. ”Rahanpesun” jälkeen miehet olivat kuitenkin poistuneet paikalta yrittäjän aitojen seteleiden kanssa.

Poliisi pääsi miesten jäljille omien tutkimustensa kautta. Heidät otettiin kiinni tiistaina 13. heinäkuuta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yrittäjältä huijatut rahat löytyivät matkalaukusta ja ne otettiin takavarikkoon. Poliisilla on takavarikossa myös materiaalia, jota epäillään käytetyn huijauksessa.

Samaa tekotapaa käyttäviä henkilöitä on mahdollisesti liikkeellä enemmänkin eri puolilla Suomea. Huijareiden kohderyhmänä ovat etenkin ulkomaalaistaustaiset yrittäjät. Poliisi muistuttaa, että rahat eivät synny taikatempuilla.
Poliisi vihaa taikureita :(
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Millan raaka murha - Tekijä mielentilatutkimuksiin
Perjantai 16.7.2010 klo 15.13 (päivitetty klo 15.28)

Lohjan käräjäoikeus katsoi 28-vuotiaan miehen syyllistyneen henkirikokseen.

Metsähaudasta löydetyn Millan, 22, surmaaja tuomittiin perjantaina Lohjan käräjäoikeudessa. Oikeus katsoo toteennäytetyksi, että mies on syyllistynyt henkirikokseen. Mies passitettiin omasta pyynnöstään mielentilatutkimuksiin.

Milla oli ollut yhteydessä surmaajaansa internetissä. Surmaaja oli saanut houkuteltua Millan luokseen Vihdistä Karkkilaan. Tytön mentyä ansaan mies oli vienyt tämän työpaikkansa lähistölle, sitonut osittain riisutun uhrinsa kädet selän taakse, kuristanut tätä kurkusta, viiltänyt partaterällä ja lyönyt kiven kaltaisella esineellä tätä useasti päähän.

Samalla mies oli anastanut tytön hallusta pankkikortin, avaimet, silmälasit, piilolasikotelon, hammastahnatuubin, maskaran ja parfyymipullon sekä tunnusluvun pankkikortin käyttämiseen. Oikeuden näkemyksen mukaan mies oli alunperinkin aikonut tappaa uhrinsa ryöstön päätteeksi.

Oikeus käsittelee tapausta uudelleen, kunhan mielentilatutkimuksen tulokset varmistuvat. Syyttäjän pyynnöstä oikeus haluaa myös selvitettävän, onko tuomittua pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.
No voe he****ttiläene. :doubtful: Siinä taas yks möötte.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
No voe he****ttiläene. :doubtful: Siinä taas yks möötte.
Ja vielä lisää...siitä aikaisemmasta yrityksestä,
Hän oli vuonna 2002 yrittänyt surmata 20-vuotiaan naisen, jonka hän oli tuntenut vain muutamia viikkoja. Molemmat olivat olleet tupaantuliaisissa, kun mies oli ilman mitään edeltävää riitaa käynyt makuuhuoneessa levänneen naisen kimppuun.

Mies oli ottanut repustaan kumihansikkaat välttääkseen sormenjäljet. Hän kuristi uhria ensin minuuttikaupalla ja löi lopulta useita kertoja keittiöveitsellä.

Naisen erotti kuolemasta vain viisi millimetriä, jotka jäivät veitsen ja aivovaltimon väliin.

- Pistot tuntuivat "siistiltä". Samalla tavoin "siistiltä" tuntuu moottoripyörällä ajaminen, mies kuvaili tuolloin poliisille.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös