Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kovaa peliä Tukholmassa.

Samaa henkeä tapahtumissa, kun Mosleyn kikkailuissa. Tosin Mosley oli oikeasti tehnyt jotain. Mutta mustamaalaamista kuitenkin.
En mä tiedä onko Assange syyllinen vai syytön raiskauksiin. Kuulostaahan tuo syytös ajallisesti mustamaalauspyrkimykseltä, mutta toisaalta Assangehan on voinut syyllistyä väitettyihin tekoihin ja uskoo selviävänsä juuri noiden mustamaalausepäilyjen takia.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Kovaa peliä Tukholmassa.

Samaa henkeä tapahtumissa, kun Mosleyn kikkailuissa. Tosin Mosley oli oikeasti tehnyt jotain. Mutta mustamaalaamista kuitenkin.
Mosley tosin ei ollut tehnyt mitään laitonta, ainoastaan "tuhmaa". Tässä syytetään varsin törkeästä rikoksesta.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Assangea ei enää epäillä raiskauksesta. Pääsyyttäjä puuttui peliin ja kumosi alaisensa päätöksen. Nopeasti tapahtui muutos, kun vielä YLE:n klo 18 uutisissa sanottiin, että Assangesta on annettu pidätysmääräys.

Chefsåklagare Eva Finné har hävt anhållan mot Julian Assange.
Hon gör bedömningen att han inte är misstänkt för våldtäkt.

- Då finns det inte skäl att ha honom anhållen längre, säger Karin Rosander, informationsdirektör på åklagarmyndigheten.

Chefsåklagare Eva Finné hävde anhållan mot Assange vid 16.30-tiden på eftermiddagen. Därmed behöver han inte överlämna sig till polisen.

– Hon gör bedömningen att han inte är misstänkt för våldtäkt. Då finns det inte skäl att ha honom anhållen längre, säger Karin Rosander, informationsdirektör på åklagarmyndigheten.


Är han fortfarande misstänkt för något?
– Utredningen pågår, men det här är allt hon kan säga för närvarande.
Har brotten rubricerats om?
– Det kan jag inte svara på. Det här är det beslutet som har fattats just nu.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2105554/anhallan-mot-assange-havd

Aftonbladet kaivoi toisen naisen haastatteluun. Tämä nainen oli harrastanut vapaaehtoisesti seksiä Assangen kanssa ja meni antamaan poliisille lausunnon tukeakseen Assangea raiskauksesta syyttävää naista, jonka kokemukset alunperin vapaaehtoisesta seksistä olivat samantapaisia mutta pahempia kuin hänellä. Haastatellun naisen mukaan kyseessä ei ollut hänen osaltaa raiskaus vaan "ett sexuellt övergrepp" tai "ofredande.

Jag trodde direkt på hennes uppgifter eftersom jag själv haft en upplevelse som liknande hennes berättelse, säger kvinnan till Aftonbladet.

Den andra kvinnan ville anmäla för våldtäkt. Jag gav min berättelse som vittnesmål till hennes berättelse och för att stötta henne. Vi står fullt ut för uppgifterna, säger kvinnan till Aftonbladet.

– Anklagelserna mot Assange är förstås inte iscensatta av varken Pentagon eller någon annan. Ansvaret för det som hänt mig och den andra tjejen ligger hos en man med skev kvinnosyn och problem att ta ett nej.
Pidemmin täällä:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7652935.ab

Verkkouutiset kirjoittaa uutisessaan osapuilleen samat asiat kuin viitatuissa ruotsinkielisissä lööpeissä:
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=36442:ruotsin-viranomaiset-peruivat-assangen-pidaetysmaeaeraeyksen&catid=35:ulkomaat&Itemid=6
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Hätäkeskus tunaroi taas

Aivoinfarktipotilaalle lähetetty apu myöhästyi liki puoli tuntia.

Kesäkuussa tapahtunut hengenvaarallinen tilanne oli koitua 78-vuotiaan helsinkiläisvanhuksen kohtaloksi, kun hätäkeskuspäivystäjä ei suostunut lähettämään paikalle ambulanssia.

- Hätäpuhelun vastaanottanut hätäkeskuspäivystäjä ei ole tunnistanut aivohalvaukseen viittaavaa keskeistä oiretta... Tilanteessa ei noudatettu voimassa olevia riskinarvio- eikä toimintaohjeita, selvityksessä todetaan.

Luuri korvaan

Tapahtumasarja käynnistyi illalla 15. kesäkuuta, kun helsinkiläinen Taimi Varsamäki havahtui nukkumassa olleen puolisonsa liikehdintään. Mies ei pystynyt puhumaan mitään, puristi vain vaimonsa kättä ja katsoi tätä hädissään.

Taimi Varsamäki luuli ensin, että kyseessä oli sydänkohtaus. Kun nitroista ei ollut apua, hän soitti 112:een.

Vaimo kertoi päivystäjälle miehensä oireista ja pyysi ambulanssia. Vaikka vaimo sanoi, ettei mies pystynyt puhumaan, päivystäjä vaati antamaan luurin potilaalle. Kun päivystäjä huomasi, ettei saanut vastauksia, hän kehotti antamaan luurin takaisin soittajalle.

Vaikka vaimo kuinka selosti miehensä oireita, päivystäjä ei suostunut lähettämään ambulanssia.

- Kun kysyin, oliko hän valmis ottamaan tilanteesta vastuun, minulle lyötiin luuri korvaan, Varsamäki kertoi Iltalehdelle.


Lisää koulutusta

Hätääntynyt vaimo muisti eteisen pöydällä olleen esitelehtisen ja siinä olleen yksityisen kotilääkärin päivystysnumeron. Puheluun vastannut lääkäri tunnisti oireet heti ja lupasi itse soittaa hätäkeskukseen.

Tuo puhelu sai ambulanssin liikkeelle. Apu oli paikalla kymmenessä minuutissa. Aivoinfarktin saanut potilas kiidätettiin Meilahden sairaalaan.

Vaikka vanhus on jo päässyt kotihoitoon, hän ei edelleenkään pysty puhumaan eikä kirjoittamaan.

Omaiset ovat kuitenkin tyytyväisiä, että hätäkeskus on myöntänyt virheensä.

- Hätäkeskuslaitoksen lakimies soitti ja pahoitteli tapahtunutta. Hän kertoi, että kyseisen päivystäjän kanssa oli keskusteltu tilanteesta ja että tämä tulisi saamaan lisäkoulutusta, tapauksesta kannellut vanhuksen tyttärentytär kertoo.
Joskus tuntuu että noita asiakaspalvelijoita koulutetaan siten, että apua lähetettäisiin mahdollisimman tiukoin perustein. No onhan se kallista, mutta lähes viikottain saa lukea näitä ihmejuttuja hätäkeskuksen 'asiakaspalvelijoista'.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Tota, ei taida olla asiakaspalvelumittarit kirkkaanvihreällä jos matkustamohenkilökunta ei ole halukas auttamaan vanhusta nostamaan käsilaukkuaan hattuhyllylle?

Lentoemäntä paljastaa: Tästä syystä vihaan lentokoneessa matkustavia

Pheonix NewTimes paljastaa nimettömänä pysyttelevän lentoemännän kertomuksen siitä, miksi asiakkaat käyvät hermoille ja mikä tekee työstä välillä sietämätöntä.

Haastateltu lentoemäntä kertoo, että usein matkustajien tavat kiinnittää hänen huomionsa saa niskakarvat nousemaan pystyyn.
-Koskettaminen selkään, kylkiin tai mihin tahansa kohtaan vartalossani ei ole hyväksyttävää. Ihan vaan "anteeksi" kelpaa hyvin, jos haluat kiinnittää huomioni, hän kertoi.

Lentoemäntä kertoi lehdelle myös siitä, miten uskomattomia asioita ihmiset tuovat käsimatkatavarassa koneeseen. Koneessa on nähty käsimatkatavarassa mm. kameran jalusta ja pakaste-eväitä.


Myös käsimatkatavarat saavat lentoemäntien hermot kiristymään.
- Saat nostaa kassisi hattuhyllylle itse. Ymmärrämme, että sinulla saattaa olla jokin vaiva joka estää sinua nostamasta kaikkea sitä painoa, mutta meilläkin saattaa olla. Jos et pysty tekemään sitä itse, et voi odottaa jonkun toisen pystyvän.


Ruuasta valittavat matkustajat eivät myöskään usein miellytä.
- Lentoyhtiöt kamppailevat pysyäkseen hengissä tässä taloustilanteessa. Olen pahoillani, etten voi tarjota sinulle viiden ruokalajin illallista.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Asiakas on aina oikeassa.

Vai onko nykymuoto tyyliin: Asiakas on mulkku (Kuten eräässä Fordin huollossa taannoin)
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Aika vaikea uskoa tuohon lentoemon väitteeseen, että heilläkin saattaa olla vaiva, joka estää käsimatkatavaran nostamisen hyllylle. Sellainen vaiva todennäköisesti estäisi koko duunin teon.

Noin muuten, asiakkaat toisinaan ovat sellaisia mulkvisteja, että joutaisivat heittää meren yllä koneesta ulos.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Johan siltä just eilen hauis repesi jossain parruhalailussa. :confused:
Mutta onnea vaan valitsemallesi "uralle"! :thumbup:

Kouvolle testiin kova jenkki

Kouvo testaa neljän viikon mittaisella koeajalla 196-senttistä, 24-vuotiasta amerkkalaislaituri Derick Nelsonia.
- Nelson on voimakasrakenteinen karju. Kauniin "heiton" lisäksi hän pystyy ajamaan myös vahvasti "korille".

Link
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kouvohan taitaa olla kovempi jätkä kuin Jacques.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Onko tämä nyt joku japsien vastaus jenkkien hot dog -kisoille?

YLE sanoi:
Japanissa kauhottiin kilpaa kultakaloja

julkaistu tänään klo 13:43, päivitetty tänään klo 14:14
Yli 2 000 japanilaista osallistui tapahtumaan, jossa kauhottiin mahdollisimman monta kultakalaa haaviin kolmessa minuutissa. Eräs osallistujista kauhoi yli 40 kultakalaa.

Japanissa Yamatokōriyaman kaupungissa on järjestetty jo 16:nnen kerran kansalliset kultakalan nappauskilpailut. Viikonlopun kestävään tapahtumaan osallistui noin 2 400 kilpailijaa.

Kultakalojen pyytäminen — kingyo sukui — on Japanissa niin lasten kuin aikuistenkin suosima harrastus. Kansallisissa kilpailuissa oli tänäkin vuonna oma sarjansa alle 15-vuotiaille, aikuisille sekä kolmihenkisille ryhmille.

Kaloja napataan erityisellä paperikauhalla, joka tunnetaan nimellä poi. Herkän materiaalinsa vuoksi poit olivat kovilla jälleen tämänkin vuoden kilpailuissa — ja mikäli saalistusväline hajoaa, on kilpailijankin urakka ohi.

Kilpailijoilla on kolme minuuttia aikaa saalistaa mahdollisimman monta kultakalaa omaan kulhoonsa. Tänä vuonna yksi kilpailijoista sai napattua yli 40 kalaa haaviinsa. Aiempien vuosien ennätys lienee semifinaalissa vuonna 2004 napattu 61 kultakalaa, eli yksi joka kolmas sekunti.

Naran prefektuurissa Honshūn saarella sijaitseva Yamatokōriyaman kaupunki tunnetaan kultakalatoristaan, joka on Japanin suurin. Kansallinen kilpailu järjestetään joka vuosi juuri Yamatokōriyamassa, jotta kaupungin kultakalamarkkinat saavat kaipaamaansa mainosta.

YLE Uutiset
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Joskus tuntuu että noita asiakaspalvelijoita koulutetaan siten, että apua lähetettäisiin mahdollisimman tiukoin perustein. No onhan se kallista, mutta lähes viikottain saa lukea näitä ihmejuttuja hätäkeskuksen 'asiakaspalvelijoista'.
Jokunen aika sitten kaveri loukkasi itseään sen verran, että ajattelimme ambulanssin olevan siihen tilanteeseen ihan paikallaan. Eivät lähettäneet, vaikka liikkuminen oli hyvin vaikeaa ja kivut kovat. Mentiin sitten taksilla sairaalaan.

Siitä taksikuskista taas voisi avautua tuohon huonoon asiakaspalveluun liittyen, mutta jätetään se nyt tällä kertaa väliin.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Olgalta jäänyt jotain kertomatta?

HS sanoi:
Espanjan puheenjohtajakausi teki Mikki Hiirestä yleisen nimen
22.8.2010 18:00 A A
STT–DPA
Espanjan EU-puheenjohtajuuskaudella monet toimittajat törmäsivät erikoiseen ongelmaan: heillä ei ollut tarpeeksi sukunimiä.

Toisin kuin useimmissa Euroopan maissa, Espanjassa ihmisillä on yleensä kaksi sukunimeä. Ilmeisesti tästä johtuen espanjalaisiin akkreditointilomakkeisiin oli lipsahtanut kohta, jossa toimittajia vaadittiin täyttämään myös toinen sukunimi.

"Virhe. Kenttä puuttuu. Ole hyvä ja täytä: sukunimi 2", verkkolomake herjasi niille, jotka yrittivät jättää kohdan täyttämättä.

Brysselissä kiertävät tarinat kertovatkin, että puolen vuoden puheenjohtajuuden aikana toiset sukunimet "Mickey-Mouse" (Mikki Hiiri) ja "Donthaveoneyouidiot" (Ei ole, senkin idiootti) yleistyivät kovasti.

Sukunimet ovat esimerkki siitä, miten erilaisia käytäntöjä EU:n alueella edelleen vallitsee integraatioyrityksistä huolimatta. Muille eurooppalaisille päänvaivaa tuottavat erityisesti keski- ja itäeurooppalaiset sukunimet.

Slaavilaisissa ja balttilaisissa kielissä sukunimi paljastaa yleensä ihmisen sukupuolen. Esimerkiksi Puolan presidentin nimi on Bronislaw Komorowski, mutta hänen vaimonsa on Anna Komorowska.

Liettuassa naisen sukunimi kertoo jopa sen, onko tämä naimisissa. Liettuan pääministeri on Andrius Kubilius ja hänen vaimonsa on Rasa Kubiliene. Jos pariskunta saisi tyttären, tulisi hänen sukunimekseen Kubiliute.

Latviassa tilanne on erityisen monimutkainen niille, jotka menevät naimisiin ulkomaalaisen kanssa ja ottavat puolisonsa sukunimen. Latvian laki vaatii, että maan kansalaisten ottamat ulkomaiset nimet tulee translitteroida latvialaisen mallin mukaan.

Latvialainen Olga meni naimisiin Matthews-nimisen brittimiehen kanssa. Häiden jälkeen Olgasta ei kuitenkaan tullut Matthews, vaan latvialaiseen suuhun paremmin sopiva Metjusa.

"Aina kun näytämme passimme, meidän täytyy todistella että olemme oikeasti naimisissa. Olemme alkaneet kuljettaa avioliittotodistusta mukanamme kaiken varalta", Olga kertoo.

Omituisin sukunimikäytäntö löytyy ehkä kuitenkin Tshekistä. Tshekissä suurin osa naisten sukunimistä päättyy -a tai -ova. Erikoista on, että sääntö pätee myös ulkomaalaisiin naisiin.

Siksi Tshekin mediassa Saksan liittokansleri Angela Merkel on Angela Merkelova, Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Michelle Obama on Michelle Obamova ja filmitähti Marilyn Monroe tietysti Marilyn Monroeova.
Jäänyt näköjään toimittajalta huomaamatta että jo aiemmin mainitussa Latviassa on lähes samanlainen käytäntö.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Jäänyt näköjään toimittajalta huomaamatta että jo aiemmin mainitussa Latviassa on lähes samanlainen käytäntö.
Onhan Suomen puhekielessäkin ollut, ja taitaa edelleen olla käytössä ilmaisut Virtaska, Korhoska ja Salmiska. Ja niin edelleen. Tietenkin tarkoitan naimisissa olevia naisia. Mielestäni hyvinkin verrannollinen Venäjän sukunimikäytäntöön. Gorbatshova ja Putina. Ja monet muut. Gulakova.

Jossain latvialaisella nettisivulla luki joskus Bills Kilntons. Huvitti.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Onhan Suomen puhekielessäkin ollut, ja taitaa edelleen olla käytössä ilmaisut Virtaska, Korhoska ja Salmiska. Ja niin edelleen. Tietenkin tarkoitan naimisissa olevia naisia. Mielestäni hyvinkin verrannollinen Venäjän sukunimikäytäntöön. Gorbatshova ja Putina. Ja monet muut. Gulakova.

Jossain latvialaisella nettisivulla luki joskus Bills Kilntons. Huvitti.
Enemmänkin viittasin tuossa tuohon ulkomaalaisten nimien taivutteluun.

Wikipedian mukaan George W. Bush on latviaksi Džordžs V. Bušs. :D Jos nyt lukisin tuon ensi kertaa niin kestäisi varmasti hetki miettiä että kuka olikaan kyseessä...
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24271
Sijainti
lappeen Ranta
Onhan Suomen puhekielessäkin ollut, ja taitaa edelleen olla käytössä ilmaisut Virtaska, Korhoska ja Salmiska. Ja niin edelleen. Tietenkin tarkoitan naimisissa olevia naisia. Mielestäni hyvinkin verrannollinen Venäjän sukunimikäytäntöön. Gorbatshova ja Putina. Ja monet muut. Gulakova.

Jossain latvialaisella nettisivulla luki joskus Bills Kilntons. Huvitti.
Jossain ketjussa suht hiljattain spekuloin tilanteella, jossa miehen sukunimi olisi Kurapa. Toinen hyvä nimi olisi Sikani.
 

Moss

melkein mestari
Liittynyt
27.1.2008
Viestit
1546
Enemmänkin viittasin tuossa tuohon ulkomaalaisten nimien taivutteluun.

Wikipedian mukaan George W. Bush on latviaksi Džordžs V. Bušs. :D Jos nyt lukisin tuon ensi kertaa niin kestäisi varmasti hetki miettiä että kuka olikaan kyseessä...
Olin muutama vuosi sitten Latviassa, ja näin mainostettavan Džeimss Braunsin keikkaa Riiassa. :D
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös