GP2 2011

Makkonen

Guest
Formula ykkösten kisaviikonloppuina ajettavat GP2-sarja ja GP2 Asia-sarja ovat sopineet yhdistymisestä.

Ensimmäinen sarjojen yhdistynyt kausi ajetaan vuonna 2012. Valtaosa kisoista ajetaan F1-viikonloppuina Aasiassa ja Euroopassa.
GP2-sarja aloitti toimintansa 2005 ja GP2 Asia 2008. Sarjan mestaruuden voittaneista kuljettajista Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Timo Glock, Nico Hülkenberg ja Pastor Maldonado ovat nykyisin mukana Formula ykkösissä.

Tänä vuonna peräti 85 prosenttia GP2-sarjan kuljettajista on kilpaillut myös GP2 Asia -sarjassa, joten sarjojen yhdistyminen on järkeenkäypä liike.

Tampere
ART:n leiristä Team AirAsian värivaihdosta ei ole kommentoitu mitenkään, eikä kahdesta vihreästä tiimistä ole muutenkaan juuri möykätty. Toisaalta mitään spekulaatiota mahdollisesta ART:n vastaavasta värityksen vaihdoksesta ei ole ollut. Mikä on outoa.

No, ainahan voin spekuloida itseksenikin: eli voisko olla, että Group Lotus haluaisi yhdentää sponssaamiensa tiimien värit ja näin välttää sekaannusta Team Lotuksen leiriin, eli olisko ART:sta tulossa musta-kultainen JPS-auto? Vai voisko peräti olla niin, että GL:n sponssimiljuunat on loppumassa ja tiimi palaa perinteiseen puna-valkoiseen? Oli miten oli, tuntuisi oudolta, jos ART jäisi entiseen, AirAsian uuden kanssa lähes identtiseen, väritykseen.

Kuskirintamalla on tullut sellaisia muutoksia, että Adam Carroll korvaa Luca Filippin Super Novalla ja Filippi puolestaan siirtyy Colonille Cecconin tilalle. Auto GP:ssä Filippi jatkanee Super Novalla.

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18371
Kisan avauskierroksella saatiin tuttuun tapaan turva-auto radalle kun Varhaug ja Mirocha jäivät radan varteen. Kisan voittoon ajoi tähän kisaan Super Novalta Colonille siirtynyt Italialainen Luca Filippi jolle voitto oli uran kolmas, mutta ehkä merkitsevämpi saavutus on se että hän on ajanut tasan 100 osakilpailua GP2 urallaan. Toinen oli Pic ja kolmas Grosjean.

Coloni tiimi otti puolestaan pitkästä aikaa voiton GP2 sarjassa, sillä aiemmin he voittivat Barcelonassa 2005 jolloin kuljettajana toimi entinen Minardi F1 pilotti Gianmaria Bruni.

Viimeksi muokattu:

Betelgeuze

Liittynyt
27.2.2006
Viestit
557
Mitäköhän tuolla GP2:ssa tapahtuu? Turva-auto on radalla ja osa autoista liikkuu hiljaa kuin varikkonopeutta.

Jeeves

Liittynyt
19.2.2004
Viestit
2520
Otettiin radalle kun tuli vettä niin rankasti. Tosin turva-autoepisodin aikanakin on tapahtunut kaikenlaista, törmäilyä ym. Pulkkinen vain tahtoo nukuttaa katsojat "selostuksellaan". :thumbfh:

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
En tajua minäkään. Päästävät turva-auton ja letkan ohi... muutenkin ihan outoja kolareita ja keskeytyksiä ja hiljentelyjä mitä nyt vähän vajavaisella tarkkailulla bongailen.
Coletti vissiin otti isomminkin osumaa, ambulanssia tarvitaan.

kurski

Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18371
GP2-mestaruuden nappasi kolmantena maaliin tullut Romain Grosjean, jolla on myös GP2 Aasia sarjan mestaruudet 2008 ja tältä vuodelta. Täten Grosjeania ei nähdä enää koskaan GP2 sarjassa.