Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Näitä lisää. Ihan vitun reilu meininki.

IL


Apu:
Talvivaaran maaliskuinen vuoto sisälsi uraania


Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa maaliskuussa tapahtuneen vuodon yhteydessä ympäristöön pääsi uraania sisältävää lietettä, Apu-lehti kertoi tiistaina.
Vuoto sattui Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa maaliskuussa.

Lehden mukaan yhtiö julkisti tiedon vuodosta vasta kaksi päivää vuodon alkamisen jälkeen. Yhtiön tiedotteessa 18. maaliskuuta kerrottiin kuitenkin virheellisesti, että vuoto olisi havaittu vasta samana päivänä.

Vasta nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että vuodon mukaan ympäristöön pääsi uraania sisältävää lietettä.

Talvivaaran kaivoksen vastuuvalvoja Ilkka Haataja Kainuun ELY-keskuksesta vahvistaa Avun haastattelussa, että vuoto tapahtui juuri siinä kipsisakka-altaassa, johon uraani päätyy kaivoksen prosessissa. Hänen mukaansa liete karkasi ajoittain lähes hallitsemattomasti.

- Talvivaarassa uskottiin ensin, että vuodosta selvitään tukkimalla allas ja pumppaamalla vuotanut liete pois. Mutta se (liete) tosiaan karkasi. Ei nyt voi sanoa, että kaaoksenomaisesti, mutta lähes kaaoksenomaisesti, Haataja kuvailee.

"Ei vaaraa"

Haatajan käsitys kuitenkin on, ettei uraania sisältävää lietettä ehtinyt päästä vesistöön.

- Minulla on sellainen käsitys, että juurikaan tavaraa ei poistunut. Ei sanottavasti.

Kun toimittaja pyytää täsmennystä vastaukseen, Haataja jatkaa:

- Käsitykseni mukaan ei ollenkaan.

Talvivaaran kaivoksen johtaja Lassi Lammassaari vakuuttaa STT:lle, ettei kipsisakka-altaan vuoto aiheuttanut vaaraa ihmisille tai ympäristölle.

- Vuoto hallittiin käytännössä sataprosenttisesti. Kohonneita uraanipitoisuuksia ei ole havaittu myöhemminkään.

Lammassaaren mukaan vuoto oli aluksi hyvin pieni. Asiasta tiedotettiin, kun vuoto äityi pahemmaksi.

Lähde: Apu

STT-IL
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
IT-terroristit ovat ottaneet mallia amerikkalaisesta jännärihömpästä.

Hämmästyttävä supermato herättää pelkoa asiantuntijoissa

Iranissa riehuva Stuxnet-mato on kuin taideteos.

Räätälöity, etäohjattava, monimutkainen, vaarallinen, äänetön ja erittäin vaikea pysäyttää. Asiantuntijat ovat suorastaan ihastuneita ensi kertaa heinäkuussa julkisuuteen nousseeseen virukseen.

Stuxnet on tiettävästi ensimmäinen virus, joka on räätälöity hyökkäämään tärkeitä laitteita kohtaan. Se on suunniteltu iskemään tietyntyyppisiin Siemensin valmistamiin koneisiin.

Stuxnet on levinnyt pelkästään elokuussa 60 000 koneelle Iranissa, jossa 60 prosenttia tartunnoista maailman johtavan tietoturvayhtiön Symantecin mukaan on. Tartuntojen suuri määrä ja niiden sijainti on aiheuttanut spekulaatiota siitä, että virus on kohdistettu nimenomaan Irania ja tarkemmin Bushehrin ydinvoimalaa kohtaan.

Syytä huoleen

Bushehrin on tarkoitus käynnistyä muutaman viikon sisään. Mato pääsi jo työntekijöiden omille koneille, mutta varsinaisiin hallintalaitteisiin mato ei ole päässyt.

Onneksi, sillä tässä tulee Stuxnetin pelottavin ominaisuus: joku voi ohjata sitä. Mato raportoi satojen palvelinten verkoston kautta olemassaolostaan ja teoriassa ryhmä ihmisiä toisella puolella maapalloa voisi kontrolloida iranilaisessa ydinvoimalassa sijaitsevia koneita.

- Jos joku olisi kysynyt minulta kesäkuussa, onko näin hienostunut etäohjattava mato edes mahdollinen, olisin vastannut ehdottomasti ei, Patrick Fitzgerald Symantecista kommentoi The Daily Telegraphille.

- Nyt kun sen on osoitettu olevan mahdollista, meidän olisi syytä olla hyvin, hyvin huolissamme.

Kohdistettu isku

Stuxnet pystyy leviämään internetissä, mutta se ei ole sen tarkoitus. Se metsästää. USB-laitteiden välityksellä liikkuva mato pyrkii tunkeutumaan suoraan jotakin laitetta ohjaavaan ohjelmoitavaan prosessoriin, koneen "aivoihin". Vastaava, autotehdasta vastaan suunnattu mato voisi yksinkertaisesti ottaa robottikäden haltuunsa ja alkaa paiskoa autonovia ympäriinsä.

Asiantuntijat eivät halua veikata, mihin Stuxnet pystyy ydinvoimalassa.
Yhteen etsimäänsä laitteeseen päästyään se pyrkii leviämään paikallisessa verkossa. Lisäksi se ei iske yhteen haavoittuvuuteen, vaan neljään.

Uskomattomat vaatimukset

Vaatimukset Stuxnetin kaltaisen madon toteuttamiseksi ovat kuin suoraan elokuvasta.

Symantecin Pohjois-Amerikan vastaoperaatioista vastaava johtaja Liam O'Murchu spekuloi, että koodaajat tarvitsisivat oman kohdelaitteen, jolla ajaa lukuisia testejä ja jonkun, joka on soluttautunut kohdelaitetta valmistavaan yhtiöön.

Lisäksi tekijät ovat todistetusti onnistuneet varastamaan kahden taiwanilaisen mikrosiruvalmistajan digitaalisen allekirjoituksen, eräänlaisen sormenjälkitunnisteen, jonka haltija pystyy ohittamaan suojaukset.

Koodi on O'Murchun mukaan uskomattoman kaunista ja hyvin kirjoitettua.
- Me emme ole kohdanneet mitään tässä mittakaavassa koskaan ennen, O'Murchu kommentoi CNN:n haastattelussa.

Hän arvioi, että tarvittaisiin 5-10-henkinen ryhmä ja puoli vuotta aikaa Stuxnetin kaltaisen haittaohjelman luomiseen.

Vain yksi virhe

Suuri kysymys on, kuka madon takana on? Asiantuntijat sanovat, että takana on hyvin rahoitettu yksityinen ryhmä tai jokin valtio. Tavallinen hakkeri ei edellä mainittuihin tekoihin kotiluolastaan pysty.

Rohkeimmat ovat veikanneet syylliseksi Israelia. O'Murchu uskoo, että syyllisiä ei saada koskaan kiinni.
- He ovat peittäneet jälkensä liian hyvin.

Maailman paras haittaohjelma on tehnyt vain yhden kriittisen virheen: me tiedämme siitä. Ehkä se levisi liian herkästi Windows-koneiden välillä. Täydellisimmillään Stuxnet olisi suorittanut tehtävänsä, mikä se sitten olikaan, täydessä hiljaisuudessa.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Noniin, josko lähtisi firman osake laskuun? Voipi tulla kiire Lehtomäelle... eikun siis sen parivuotiaille lapsille myydä ennen kuin kokonaan romahtaa.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Just tuo. Viidakkopuhelin kertonut mullekin samanlaista tarinaa.
Joo, eipä näy E:llä työskennelleet hoitsut juuri antavan arvostusta työnantajalleen. Päinvastoin, pelkkaa shittiä tuntuu olevan lukuunottamatta kauniiksi ja myyväksi rakennettuja tiloja.
http://hoitajat.net/foorumi/topic/9004-esperi/

Eikä ihme, kun tarkoituksena on pääasiassa lyödä sijoittajille rahoiksi :
http://www.capman.fi/Fi/Media/Releases/CapMan_to_acquire_Esperi_2010.htm

http://www.talouselama.fi/uutiset/article216014.ece
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Tuo pukki-taiteilija haluaa kritisoida kärjäläisten kohtelua, mutta silti iskee samoille apajille!
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Varsin mielenkiintoinen ehdotus. Ei välttämättä hassumpi ajatus tuo 4kk, jos koulutuksesta saadaan riittävän tehokasta ja turhaa luppoaikaa karsittua? Esim. hahmon YSP mielipide tästä kiinnostaisi noinniinkun kouluttajan kantilta tarkasteltuna.
Joopa joo.. Teoriassa toki voidaan tehostaa ja tiivistää loputtomiin, mutta kuten työelämässäkin tuloksen laatu heikkenee kun tekijät ylirasittuvat. Koko palvelusaikaa ei voi sinkoilla peräsuoli pitkänä, vaan välillä pitää olla kevyempää. Se on sitä taistelukunnon ylläpitämistä myöskin.
Toisaalta nykyinen kalusto on niin teknistä, että pelkästään sen käytön ja huoltamisen oppiminen optimiolosuhteissa yhdessä taistelutekniikan perusteiden kanssa vie sen pari kuukautta (nyk. E-kausi). Sitä ennen pitää kuitenkin oppia yksittäisen soturin perustemput ja selviytyminen taistelukentällä (nyk. P-kausi).
Siinäpä se 4kk sitten onkin. Oppimatta jää kaluston käsittely ja huolto vaikeissa olosuhteissa, yhtenäisenä yksikkönä toimiminen ja yksikön toimiminen osana isompaa kokonaisuutta, harjaantuminen. (nyk. J-kausi). Ilman harjaantumista joukko on vain kasa ukkoja jotka osaavat kyllä pitää huolta itsestään, mutta joilla ei ole hitonkaan tajua mitä ympärillä tapahtuu. Semmoinen yksikkö ei ole taistelukelpoinen. Kouluttajan näkökulmasta nykyisellä systeemillä mikään yksikkö ei ole kyennyt toimimaan harjoituksissa itsenäisesti ilman kouluttajan opastusta ennen kuin pääsotaharjoituksessa, jos silloinkaan. Maastovuorokausia on jo vähennetty rutkasti viime vuosien aikana säästösyistä ja jo nykyisellä määrällä tekee tiukkaa koulia perusyksiköstä toimiva osa panssarijääkäriprikaatia.

Herrat paperinpyörittäjät ovat tervetulleita näyttämään miten se tehdään nykyistäkin pienemmässä ajassa..
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
P-Kauden saa lyhennettyä puoleen kun vähentää niistä pinkoista ja punkista touhottamista.
Vastaavasti kyllä sitte E-kausi oli liian lyhyt ja herra sissikomppanian viestimies ei ollut nähnyt kuin kerran vilaukselta radiolaitteen ennen J-kauden alkua. Siinä oli meinaan ilo ylimmillään ruveta sitten metsässä ihmettelemään, että mitäs ihmeen vimpaimia nämä ovat.
Tokkopa sitä lyhentää tarvitsee lain, mutta asioita priorisoida kyllä.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
P-Kauden saa lyhennettyä puoleen kun vähentää niistä pinkoista ja punkista touhottamista.
Vastaavasti kyllä sitte E-kausi oli liian lyhyt ja herra sissikomppanian viestimies ei ollut nähnyt kuin kerran vilaukselta radiolaitteen ennen J-kauden alkua. Siinä oli meinaan ilo ylimmillään ruveta sitten metsässä ihmettelemään, että mitäs ihmeen vimpaimia nämä ovat.
Tokkopa sitä lyhentää tarvitsee lain, mutta asioita priorisoida kyllä.
Priorisoida kyllä. P-kaudella on kieltämättä paljon epäolennaisuuksia, mutta liian vähän olennaisuuksia. Henk koht olen sitä mieltä että nykyinen p-kausi kaipaa enemmän ampumaratapäiviä, liikuntakoulutusta ja sitä rakastettua rastikoulutusta. Sotilaan perustemppuja enämpi, sosiaalikuramoottorin yms höpinöitä vähempi. P-kausi ei kylläkään siinä lyhene yhtään..
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Henk koht olen sitä mieltä että nykyinen p-kausi kaipaa enemmän ampumaratapäiviä
Ampuminen on kallista ja mitä sitä sotilas sellaisella taidolla tekeekään. Jos nyt tuota lisättäis ensin menemällä pari ekaa viikkoa ampumaradalle huutamaan laukaus, laukaus ja noin toteutettuna voitaisiin kustannustehokkaasti opetella ampumaan sarjojakin.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Ampuminen on kallista ja mitä sitä sotilas sellaisella taidolla tekeekään. Jos nyt tuota lisättäis ensin menemällä pari ekaa viikkoa ampumaradalle huutamaan laukaus, laukaus ja noin toteutettuna voitaisiin kustannustehokkaasti opetella ampumaan sarjojakin.
Just näin. Säästyneet rahat voitais sijoittaa Siilasvuon ehdottamaan wlaniin, jotta sotilaat pystyis päivittämään fb-statuksensa reaaliaikaisesti. Nykysotahan kun on kuulemma informaatiosotaa. Lisäsäästöjä saadaan kun laukauksen sijasta huudetaan L ja sarjan sijas S.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Vittu olen saanut kertauskäskyn, jonka olen autuaasti unohtanut. Siitä onkin aikaa, kun noita on käskynä tullut. Pitäisköhän mennä lomaileen?
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Just näin. Säästyneet rahat voitais sijoittaa Siilasvuon ehdottamaan wlaniin, jotta sotilaat pystyis päivittämään fb-statuksensa reaaliaikaisesti. Nykysotahan kun on kuulemma informaatiosotaa. Lisäsäästöjä saadaan kun laukauksen sijasta huudetaan L ja sarjan sijas S.
Tuo on hyvä pointti, kun vihollistaistelija hyökkää ampuen ja kranaatteja viskoen, niin johan tokenee kun päin sen naamaa tuleekin kunnon informaatiopläjäys.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Vittu olen saanut kertauskäskyn, jonka olen autuaasti unohtanut. Siitä onkin aikaa, kun noita on käskynä tullut. Pitäisköhän mennä lomaileen?
Sinne vaan. Ei oo huolta kun jaksaa vaan kantaa vitutuksen mitä tulee kaman kuittaamisesta ja pakkaamisesta. Se oli jotakuinkin rasittavaa. Multahan pöllittiin kertsuissa jonkin verran tavaraa repusta, mutta eipä noita alettu perimään vaan päiväraha tuli ihan täytenä.

Vittumaista oli kyllä maata Santiksen kylmillä ja märillä kalloilla ja tihrustella että missä milloinkin päsähtää. Vielä työläämpää oli yrittää pysyä hereillä luennoilla. Mutta aina se kotiolot voittaa.

Ja jos Santikseen joudut niin se saatanan saunankynnys on yhä paikallaan.
 

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Vittumaista oli kyllä maata Santiksen kylmillä ja märillä kalloilla ja tihrustella että missä milloinkin päsähtää. Vielä työläämpää oli yrittää pysyä hereillä luennoilla. Mutta aina se kotiolot voittaa.

Ja jos Santikseen joudut niin se saatanan saunankynnys on yhä paikallaan.
Ja jos Santikseen joudut, niin tuuppa käymään!
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös