Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Saisko tarkennusta, kun ei kiinnosta iltalehden sivustoja klikkailla.
Tässäpä juttu:
Oikeusasiamieheltä huomautus: Poliisin olisi pitänyt häätää häiriköivät teinit ruotsiksi

Poliisin on kaksikielisellä alueella käytettävä puhekielenä sekä suomea ja ruotsia, toteaa eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen.

Tämä kattaa sekä viranomaisen kirjallisen että suullisenkin toiminnan.

Kaikkien nuorten kielelliset oikeudet eivät toteutuneet marraskuussa 2008 Espoossa, kun poliisit käyttivät vain suomen kieltä keskeyttäessään naapureita metelöinnillään häirinneiden noin 50 nuoren öiset juhlat. Poliisien olisi pitänyt esittää poistumiskäskyt sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kun poliisi kehottaa joukkoa hajaantumaan ja ilmoittaa, mitä käskyn noudattamatta jättämisestä seuraa, olisi tietoa oikeusasiamiehen mielestä saatava omalla kielellä.

Poliisit kertoivat käyttäneensä vain suomen kieltä, koska tapahtuman alkuvaiheessa heidän tietoonsa ei tullut, että joku olisi halunnut käytettävän myös ruotsia. Oikeusasiamiehen mielestä poliisien olisi pitänyt kielilain mukaan puhua myös Ruotsia.

Poliisin tietoon oli sittemmin tullut, että jotkut nuorista olisivat halunneet käytettävän myös ruotsia. Yksi nuori oli jopa soittanut hätäkeskukseen kieliongelman vuoksi. Oikeusasiamiehen mukaan tapahtumien kulku osoittaa, että poliisilla ei ollut riittävää halua, kykyä tai ymmärrystä toteuttaa kielellisiä perusoikeuksia. Yksi poliiseista oli pitänyt ruotsin kielen vaatimusta lähinnä kiusantekona, jolla haluttiin vaikeuttaa poliisin työtä.

Poliisien menettelystä kanteli oikeusasiamiehelle kolme nuorta ja Folktinget.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Oikeusasiamies voisi perehtyä hiukka tarkemmin tällaisiin tapauksiin ja lähteä katselemaan touhua poliisipartion mukana.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Joku Fingerporin kilpailija?
Hieno järjestö selkeästi.
Riippumaton perustuslakivaliokunta oikeusvaltion uskottavuuskysymys

Päääministeri Kiviniemi mainitsee Ylen ruotsinkielisen kanavan Svenska Ylen haastattelussa, että ensi vaalien jälkeen valittavaan perustuslakivaliokuntaan tulee valita henkilöitä, jotka ovat valmiita asettamaan ensisijaisiksi pikemminkin muut oikeudet kuin kielelliset perusoikeudet. Mitä nämä muut oikeudet ovat tai voisivat olla, jää epäselväksi.

Tällainen lausunto ei ole paikallaan pohjoismaisessa oikeusvaltiossa. Suomi ei voi lähteä sellaiselle tielle, että perustusvaliokunta politisoidaan mukailemaan pääministerin poliittista ohjelmaa.

- Kaipaamme kaikilta puolueilta selkeitä kannanottoja ja näkemyksiä perustusvaliokunnan tehtävästä ja kokoonpanosta. Asia on varsin vakava. Pääministerin lausumalla on vaikutuksia koko poliittista järjestelmäämme koskeviin näkemyksiin. Kysymys on suomalaisen oikeusvaltion perustasta. Emme halua sellaista tilannetta, että perustuslakivaliokunta yhtenä päivänä tinkisi kielellisistä perusoikeuksista ja seuraavana päivänä – niin, mistä perusoikeuksista se silloin hieroisikaan kauppaa, kysyy Folktingetin puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Folktinget haluaa suojella sitä periaatetta, ettei pääministeri eivätkä muutkaan ministerit sekaannu perustuslakivaliokunnan työhön. Perustuslakivaliokunnan riippumattomuudessa on kysymys Suomesta uskottavana oikeusvaltiona.
Perustuslakivaliokunnan kuuluisi pitää ensisijaisena tehtävänään kielelliset oikeudet, koska:confused:
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Mtv3.fi sanoi:
IS: Uusipaavalniemi loikkaa perussuomalaisiin

Keskustan kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi vaihtaa puoluetta keskustan riveistä perussuomalaisiin. Ilta-Sanomien mukaan loikkaus tapahtuu virallisesti tänään torstaina.

Uusipaavalniemi on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Eduskunnan istunnon puhemies lukee tänään kello 16 alkavan kyselytunnin aluksi Uusipaavalniemen eronpyynnön keskustan eduskuntaryhmästä ja liittymisestä perussuomalaisten ryhmään.
:nope:
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Tainnut arvioida eduskunnasta putoamisen olevan todennäköisempää kepun kuin persujen ehdokkaana.
Lienee kohtalaisen järkevää valita puolue sen mukaan, mitä aikovat äänestää ne, jotka jakavat aatteesi. Esim. Kataisen tuskin kannattais yrittää kommareiden listalta.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Oikeusasiamies voisi perehtyä hiukka tarkemmin tällaisiin tapauksiin ja lähteä katselemaan touhua poliisipartion mukana.
Oikeusasia mies voisi pyyhkäistä ....... näillä ilmoituksilla. Virkamiehet voisivat keskittyä oikeasti tärkeisiin asioihin.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Veikkaampa että suurinosa äänestäneistä olisi äänestänyt samaa henkilöä, puoluekantaan katsomatta.
Jep.
Tuskin yksikään julkkis sinne on mennyt puoluekantansa, tai poliittisten visioidensa ansiosta. Vaan "hei ton mä tiedän!" ja numero paperiin.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Veikkaampa että suurinosa äänestäneistä olisi äänestänyt samaa henkilöä, puoluekantaan katsomatta.
Totta kyllä. Tosin omilla äänillään Uusipaavalniemi ei olisi eduskuntaan päässyt, mutta suhteellisen vaalitavan takia muiden kepulaisten ehdokkaiden äänien avulla pääsi.


Eli jos nyt ei omia äänestäjiään pettänyt, niin aika monta (samassa vaalipiirissä ehdokkaana olleen) Vanhasen äänestäjää kyllä.
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6760
Sijainti
Täällähä mä
Pommin ei tarvitse näyttää hienolta ja uskottavalta, sen tarkoitus on räjähtää. Kaasupullon saa osaava hahmo räjähtämään ja se sirpaloituu räjähtäessään, ei toki samalla tavalla kuin sirpaloituvaksi suunniteltu räjähde mutta kuitenkin. En tiedä kuinka paljon naurattaisi pommin ulkonäkö kun vatsasta törröttää viisisenttinen metallisuikula.. mene ja tiedä.

Etäisestikin pommia muistuttavat löydökset on aina otettava vakavasti, silläkin uhalla että se osoittautuisi myöhemmin vitsiksi.
Juu tiedän että on otettava vakavasti. Mutta kaasuputelin sirpaloituminen on jo aika "hyvää" tuuria... Tuollainen peltinen puteli kun tuppaa lähes 100% varmuudella repeämään räjähtäessään ... Been there done that...
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös