Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Nyt puhuu Kimmo "Hesarin uhri" Sasi!

Kimmo Sasi vastaa sharia-kritiikkiin – “Olen Hesarin uhri”
Julkaistu: 16:21

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) syyttää Helsingin Sanomia saamastaan kritiikistä sharia-lausuntonsa suhteen. Sasin mukaan Helsingin Sanomien julkaisema otsikko on erehdyttänyt ihmiset luulemaan hänen kannattavan sharia-lain käyttöönottoa Suomessa.

- Minulta on kysytty, kannatanko kivitystuomioita. Suomen laki ei hyväksy kivitystuomioita, se ei hyväksy edes kuolemanrangaistusta, Sasi sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

Helsingin Sanomien Sasin lausuntoa koskeva juttu oli lauantaina kello 16 otsikoitu “Sasi Kotimaa24:ssä: Sharia-lain soveltaminen mahdollista”.

- Se otsake on täysin väärä.

Todellisuudessa Sasi sanoo kannattavansa uskonnollisten yhteisöjen harjoittamaa sovittelumenettelyä, mikäli sillä voidaan välttää jonkin siviiliasian vieminen käräjäoikeuden päätettäväksi.

- Kaikki sovittelutoimet ovat erittäin hyviä. Prosessi on halvempi ja uskon, että osapuolet ovat tyytyväisempiä keskinäiseen sovintoon.
"Minulta on kysytty, kannatanko kivitystuomioita."

- Uskonnollisilla yhteisöillä voi olla merkitystä, jos niissä on henkilöitä, joihin molemmat osapuolet luottavat. Omia traditioita voi soveltaa, mutta Suomen lakia tulee soveltaa alusta loppuun, Sasi painottaa kantaansa.

Sasi rajaisi uskonnollisten ja etnisten yhteisöjen sovittelun siviiliasioihin, joissa osapuolina on kaksi henkilöä. Suomessa laajalti käytössä olevaan kuntien sovittelutoimintaan hän ei sotkisi uskonnollisia yhteisöjä.

- Kuntien sovittelu koskee rikosoikeudellisisa tekoja. Ne ovat yksilön ja yhteiskunnan välisiä ongelmia, enkä näe uskonnollisiä yhteisöjä niissä sovittelijoina.

Alunperin Kotimaa24:n haastattelusta nousi perjantain ja lauantain aikana kohu verkossa. Esimerkiksi Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi tyrmäsi Uuden Suomen Puheenvuorossa ajatuksen uskonnollisten yhteisöjen tarjoamasta sovittelusta avioerotilanteissa.

Sasi vastaa Laavin kritiikkiin, että uskonnollisten yhteisöjen sovittelun jälkeenkin ero voidaan vahvistaa Suomen lakien mukaiseksi käräjäoikeudessa.

- Yhteiskunnan tulee taata se, että ei ole esimerkiksi painostusta osapuolia kohtaan. Myöskään lapsen etua ei voida huoltajuusasioissa syrjäyttää koskaan.

Lue Uuden Suomen aiempi juttu aiheesta.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107028-kimmo-sasi-vastaa-sharia-kritiikkiin-–-“olen-hesarin-uhri”
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Bernie Ecclestone pahoinpideltiin ryöstön yhteydessä.
- Tuntuu kivuliaalta.
Minut laitettiin maahan ja kuulin Fabianan (Ecclestonen naisystävä) huutavan.
Sitten minua potkittiin päähän ja menetin tajuntani, kommentoi Ecclestone.

Ecclestonelta ryövättiin lompakon lisäksi 300 000 dollarin arvoinen rannekello
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kaksi vapaaehtoista pelastuspalvelun jäsentä otti yhteen viime yönä Kuopion pelastusopistossa, koska toinen vapaaehtoisista oli kuulevinaan, että hänen kotikaupunkiaan Torniota haukuttiin.

Poliisin mukaan väärinkäsityksestä alkanut käsirysy johti siihen, että toinen miehistä joutui sairaalaan. Savon Sanomien mukaan tilanne oli hengenvaarallinen.

Nujakka alkoi, kun 45-vuotias torniolainen prosessimies kuuli käytävällä ohimennen, että 30-vuotias seinäjokelainen lähihoitaja olisi haukkunut Torniota. Torniolaismies kuristi seinäjokelaista miestä kaulasta ja tilanne rauhoittui vasta, kun useampi henkilö irrotti miehen kädet uhrin kaulalta. Seinäjokelainen mies joutui sairaalaan. Hän pääsi tänä aauman sieltä pois.

Poliisi on kuullut molempia miehiä. Torniolaismies katuu tekoaan. Alkoholilla oli osuutta tapahtuneeseen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä.

Miehet olivat Kuopiossa vapaaehtoisten Vapepa-foorumissa.
Kukapa sitä ei Tornion vuoksi linnaan lähtisi.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4953
Sijainti
Vantaa
Koruvarkaat kaahasivat poliisia pakoon Porvoosta Helsinkiin

Poliisi ajoi takaa koruvarkaita Porvoosta Helsinkiin lauantaina aamupäivällä. Porvoolaiseen kultasepänliikkeeseen tuli aamulla puoli yhdeltätoista mies, joka kultaketjuja sovittaessaan kaappasi esittelylaatikon mukaansa ja lähti juosten karkuun.

Todistaja näki epäillyn nousevan ruskeaan henkilöautoon, ja poliisipartio havaitsi mahdollisen pakoauton Porvoon moottoritiellä.

Kun tekijät huomasivat poliisipartion, kuljettaja lähti kiihdyttämään kovaa vauhtia karkuun Helsingin suuntaan. Kuljettaja ajoi pakoon nopeimmillaan 170 kilometrin tuntivauhtia liukkaalla moottoritiellä.

Auto kääntyi Kalkkirannan liittymässä pois moottoritieltä. Kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan hetkeksi, jolloin autosta pakeni juosten yksi mies. Poliisi otti miehen juosten kiinni. Miehen hallusta löytyi useita kultaketjuja.

Pakoauto jatkoi kuitenkin matkaansa Uutta Porvoontietä kohti Helsinkiä. Poliisi sai auton pysäytettyä vasta Karhusaaren risteyksen lähellä Helsingissä. Poliisi oli varautunut pysäytykseen piikkimatolla, mutta kuljettaja pysäytti auton juuri ennen piikkimattoa.

Poliisi otti autosta kiinni kolme henkilöä. Kaikki kiinniotetut ovat romanialaisia. Heitä epäillään törkeästä varkaudesta, minkä lisäksi auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Heillä oli käytössään Suomessa rekisteröity henkilöauto.

Poliisi arvioi saaneensa takaisin koko anastetun omaisuuden, jonka arvo ylittää 20 000 euroa.
Yksittäistapaus, minä en yleistä. Uutisointia pitää moittia siitä, että rikollisten kansallisuutta ei saa kertoa, koska se kuulemma lisää ennakkoluuloja kyseistä ryhmää kohtaan.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Yksittäistapaus, minä en yleistä. Uutisointia pitää moittia siitä, että rikollisten kansallisuutta ei saa kertoa, koska se kuulemma lisää ennakkoluuloja kyseistä ryhmää kohtaan.
Niillä oli varmaan kiire autolautalle ja kotiin Romaniaan Helsingin kaupungin kustannuksella.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Niillä oli varmaan kiire autolautalle ja kotiin Romaniaan Helsingin kaupungin kustannuksella.
:dunno: teki ne mitä tahansa, on se aina väärin. Jos ne olsi jääneet tänne, olis siitä tullu kova juttu, mutta nyt kun HKI:n kaupunki maksaa 200€/ autokunta (joka ei ole todellakaan paljon), jotta ne saatais pois täältä, niin se onkin sitten taas tätä hyysäämistä. Just.

[/OT]
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6759
Sijainti
Täällähä mä

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
:dunno: teki ne mitä tahansa, on se aina väärin. Jos ne olsi jääneet tänne, olis siitä tullu kova juttu, mutta nyt kun HKI:n kaupunki maksaa 200€/ autokunta (joka ei ole todellakaan paljon), jotta ne saatais pois täältä, niin se onkin sitten taas tätä hyysäämistä. Just.

[/OT]
Kuka takaa, että ne lähtee maasta, kun annetaan bensarahaa ja laivalippu käteen? Saattaako poliisi tai kaupungin virkamiehet satamaan? Kuka takaa että ne palaa romaniaan, eikä mene vaan johonkin toiseen maahan toiseen kaupunkiin, jossa annetaan bensarahaa ja laivalippuja? Toi olis varmaan kiertolaisten unelmaa, että minne tahansa meneekin saa bensarahat ja laivalipun matkan jatkamiseen. Tolleen vois lähteä kesällä eurooppaa kiertämään.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Sveitsiläiset ovat hyväksyneet lakiesityksen, jonka mukaan vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotetaan maasta automaattisesti. Kansanäänestyksen tulosten mukaan lakia kannatti vajaat 53 prosenttia kansalaisista.

Esityksen takana oli äärioikeistolainen sveitsiläinen kansanpuolue SVP. Viime vuonna Sveitsi hyväksyi puolueen ehdotuksesta minareettien rakennuskiellon.

Tuomioistuimet voivat jo nykyäänkin määrätä ulkomaalaisen rikollisen karkotettavaksi. SVP:n ehdotus muuttaa tilannetta siten, että esimerkiksi raiskaukseen tai väkivaltaan syyllistynyt karkotetaan automaattisesti.
Mielenkiintoista seurata, että miten tuo vaikuttaa ulkomaisten tekemiin rikoksiin Sveitsissä. Itsehän en noin ehdottomalla linjalla olisi, joskin tietyn määrän rötöstelyjä jälkeen olisin valmis palauttamaan ko. henkilön synnyinsijoilleen.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Kovalainen: Kaasu hirtti kiinni
(28.11.)

Heikki Kovalainen vastasi moottoriurheilun Race of Champions -kisassa Düsseldorfissa dramatiikassa ajettuaan rajusti seinään.

Syynä oli tiettävästi Kovalaisen oma virhe. Hän totesi Twitterissä menettäneensä ohjauksen. Kaasu hirtti Kovalaisen mukaan kiinni ja hän menetti autonsa hallinnan.
Kovalainen ja kyydissä ollut hänen brittityttöystävänsä Catherine Hyde selvisivät rajusta törmäyksestä vammoitta.
Huh!
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
EU hyväksyi Irlannin lainapaketin
julkaistu tänään klo 19:44, päivitetty tänään klo 19:52

Euroalueen sekä Ison-Britannian, Ruotsin ja Tanskan valtiovarainministerit ovat päässeet sopuun Irlannin lainapaketista. Paketin suuruus on 85 miljardia euroa. Siitä 50 miljardia on suunnattu Irlannin valtiontalouden tasapainottamiseen ja 35 miljardia pankkien pääomitukseen.

Lainapaketti jakautuu niin, että yksi kolmasosa on Euroopan komission, kolmasosa Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n ja kolmasosa takauksina jäsenvaltioiden vastuulla.

7,5 vuodelle jaetun lainan korko on 6,05 prosenttia.

Paketin ehtona on, että Irlannin valtiontalouden viimeinen sopeutusvuosi on 2015, jonka loppuun mennessä alijäämän on oltava alle 3 prosentin.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) korosti valtiovarainministerien Ecofin-kokouksen jälkeen, että pakettisovun jälkeenkään ei ole takeita siitä, että kriisin leviäminen on estetty.

YLE Uutiset
http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/11/irlannille_85_miljardin_euron_lainapaketti_2177573.html
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös