Sekalaisia uutisia maailmalta

Böö

Well-known member
Liittynyt
21.5.2009
Viestit
968
Uusi topic: BTCC/TTA/SRL 2013?
Kuka avaa sen?

Yhdistetäänkö TTA ja STCC?

Superstars = SRL?
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18375
Uusi topic: BTCC/TTA/SRL 2013?
Kuka avaa sen?

Yhdistetäänkö TTA ja STCC?

Superstars = SRL?
TTA sarjaa ei oo enää, koska se ajetaan nykyään STCC nimen alla, TTA kalustolla ja ihan hyvin ainakin omasta mielestäni tähän osioon voi postailla vanhaaan malliin BTCC/Super TC2000/STCC/Brasil Stock Car/Superstars Series ym sarjoista, eikä uusi toikki ole välttämättä tarpeellinen. Jos välttämätöntä ois perustaa niin oisko parempi nimi Silhuette/TouringCar sarjat
 
Viimeksi muokattu:

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26854
Kävin viikonloppuna hollantilaista autourheilua ihmettelemässä Zandvoortissa. Reissusta uhkasi tulla floppi, kun ensin pääluokka Dutch gt peruikin tulonsa (aloittavat kautensa vasta kesäkuussa) ja sen jälkeen selvisi, että muiden luokkien kilpailulähdöt onkin kaikki maanantaina, itse olin paikalla lauantaina. Assenissa olis ollut RR-kisat, mutta kiinnosti enemmän kuitenkin Zandvoortin seutu ja se on paljon lähempänä Amsterdamia. Mukavaa oli kuitenkin aika-ajoja ja harjoituksiakin seurata vieraalla radalla.

Mukana oli Suzuki Swift, Renault Clio, historic formula ja paikallinen tuotantoautosarja. Itseäni kiinnosti eniten Hollannin kuorma-autoluokka, jotka eivät kuulemma ole vuosiin Zandvoortissa ajaneet. Muista luokista poiketen, kuorma-autot ajoivat lyhyemmällä radalla.

Zandvoortin rata oli mun mielestä profiililtaan ihan mielenkiintoinen. Muutama nopea mutka, pieniä korkeuseroja ja ainoastaan yksi turhan hidas shikaani. Radan ympäristö oli persoonallinen: kumpuilevaa ruohoaroa, ei yhtään puuta missään. Meri siinä on aivan vieressä ja Zandvoortin kaupunki onkin rantalomakaupunki. Tuskin minkään muun eurooppalaisen moottoriradan vieressä on niin suurta majoituskapasiteettia kuin tuolla. Nyt ei ollut biitsikelejä: 3-5 astetta lämmintä ja parit lumikuurotkin tuli.

Näistä radoista joissa olen käynyt, Zandvoortin tavoitettavuus Suomesta oli helpoin. Lyhyt lento, puolen tunnin junamatka kentältä ja parinkymmenen minuutin kävelymatka asemalta. Sinne tulee varmasti lähdettyä toistamiseenkin.

Olin paikkakunnalla jo perjantaina ja lähdin pörinää kuultuani radalle. Ilmeisesti avoin ratapäivä oli meneillään. Oli vähän muutakin kalustoa kuin tuon kisan autoja:



Tuotantoautosarjassa kalusto oli paikoitellen yllättävänkin tuttavallista:



Kuorma-autosarjasta löytyi yleisölle päivän suosikkiauto:



Kyllä, siipi nousi aina jarrutuksessa pystyyn, ajossa vaakatasossa. Kahdella ekalla warm-up kierroksella tämä Ford teki edessäni näyttävät 180 asteen pyörähdykset. Sen jälkeen meno olikin varovaisempaa, kunnes värkki hajosi. Ei päässyt lainkaan mukaan aika-ajoihin. Rahtareilla oli muutenkin niin kovat kisahalut, että aika-ajoissakin nähtiin kunnon mies-miestä vastaan taisteluja tiukkoine ohituksineen.

Tuon albumin alussa loput kuvat.
 

Red Evil

Well-known member
Liittynyt
21.12.2012
Viestit
210
Loeb ajaa Barcelonan ja Monacon Porsche Supercup -sarjan kisat oman tiimin autolla. Ihan mielenkiinnolla odotan...:thumbup:

mtv3
 

Jellinek

Banned
Liittynyt
27.1.2010
Viestit
6719
Sijainti
Tiimarin tasavalta
Suomeen ehkä tulossa moottoriveneiden F1-kisa

Autotoday sanoi:
Neuvottelut Suomeen järjestettävästä F1-veneiden MM-osakilpailusta ovat käynnistyneet F1-sarjan kauden kolmannen MM-osakilpailun yhteydessä Kiinan Liuzhoussa.

Esillä neuvotteluissa on vaihtoehto, joka palvelisi niin Suomen kuin myös Ruotsin moottoriveneurheilun yhteisiä intressejä. Tällä hetkellä F1-veneiden MM-sarjassa kilpailee kaksi suomalais- ja ruotsalaiskuljettajaa sekä yksi kuljettaja Norjasta. F1-veneiden MM- sarjan oheisluokassa kilpailee useampi skandinaavi.

Päätöksiä kansainvälisen moottoriveneliiton UIM:n ja F1-sarjaa pyörittävän Idea Marketing –yhtiön neuvotteluista kauden 2014 kisapaikoista ja MM-kalenterista odotetaan kuluvan syksyn aikana.
http://auto.fi.msn.com/moottoriurheilu/suomeen-ehkä-tulossa-moottoriveneiden-f1-kisa :thumbup:
 

FrubbeF1

Well-known member
Liittynyt
11.10.2011
Viestit
240
Porsche Supercup -sarjaa johtava Sean Edwards menehtyi Porsche kolarissa Australian Queensland Racewayn radalla. R.I.P :(
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9191


Kuva Le Mansin 24 tunnin ajosta 1981. En osaa sanoa, kuka kuskeista on ratissa, mutta viikon tapahtumien valossa piti tämä ottaa esiin. Autokuntaan kuuluivat Emilio de Villota ja Guy Edwards, jotka siis molemmat menettivät jälkikasvunsa muutaman päivän sisällä. Kolmas kuski oli Juan Fernandez.
 
Ylös