Siellä se saatana taas on mua väijymässä!!!:mad_old::mad_old:
Mistä erottaa puhdistamattoman ja puhdistetun merisuolan?Puhdistamaton merisuola on hyvä. Himalajan suola vielä parempi. Vältä puhdistettuja ruokasuoloja, ne on paskaa. Mutta älä ala noillakaan ylettömästi holvaamaan.
Puhdistettu on puhdasta ja puhdistamaton ei.Mistä erottaa puhdistamattoman ja puhdistetun merisuolan?
Puhdistettu lukee pienellä tai ei ollenkaan, mutta puhdistamaton isolla.Mistä erottaa puhdistamattoman ja puhdistetun merisuolan?
Olisko esimerkkejä näistä HENKILÖK...puhdistamattomista suolamerkeistä mitä saisi jostain normikaupoistaPuhdistettu lukee pienellä tai ei ollenkaan, mutta puhdistamaton isolla.
Se on muuten sittenkin perulaista, ainakin pussin mukaan. Kävin keittiössä tarkistamassa.Entäpä bolivialainen ruususuola? Semmoinen häilyvän punertava. Sitä myytiin Citymarketissa taannoin 10 senttiä/pussi. Ostin muutaman.
Entäpä bolivialainen ruususuola? Semmoinen häilyvän punertava. Sitä myytiin Citymarketissa taannoin 10 senttiä/pussi. Ostin muutaman.
Ylihintaa oot maksanu. Molemmista maista tuota saa ilmatteeksi ja saattavat jopa maksaa siitä hyvästä että viet maasta pois.Se on muuten sittenkin perulaista, ainakin pussin mukaan. Kävin keittiössä tarkistamassa.
Itä-Suomen yliopiston professori Matti Uusitupa on näkyvä ravitsemusvaikuttaja tiedotusvälineissä. Hän on yksi siitä harventuvasta joukosta, jonka mielestä tyydyttynyt, “kova” rasva tukkii verisuonet ja ihmisten pitäisi syödä runsaasti hiilihydraatteja. Miksiköhän Uusitupa pitää niin tiukasti kiinni vanhoista teorioista?
Uusitupa on saanut tutkimusrahoitusta ainakin seuraavilta tahoilta:
Fazer Leipomot Oy, VAASAN Oy, Raisio Oyj, Raisio Benecol Ltd, Danisco Ltd, International Council of Olive Oil, Arla Foods, Carlshamn Mejeri AB, Svenska Nestlé AB, Van den Bergh Foods AB, Eridania Beghin-Say, Meadow Lea Foods, F Hoffman-La Roche Ltd, Novo Nordisk Foundation.
Uusitupa on itse ilmoittanut Suomen Lääkärilehdessä seuraavanlaisia sidonnaisuuksia:
“Matti Uusitupa on saanut luentopalkkioita yrityksiltä (Professio Finland, Unilever) ja omistaa osakkeita (Orion, Foodfiles Ltd).”
Oy Foodfiles Ltd tekee tilaustutkimuksia elintarvike- ja lääketeollisuudelle. Foodfiles mainostaa, että tutkimuksen tilaaja voi päättää sen julkaisusta. Saataapa siis käydä niinkin, että epämieluisat tutkimustulokset jätetään julkaisematta. Yrityksen myynti on vuosina 2006-2010 ollut yhteensä lähes 5 miljoonaa euroa, eli aivan pikkurahoista ei ole kyse. Matti Uusitupa omistaa hieman yli 13 % osakkeista. Foodfilesin asiakkaita ovat olleet mm. seuraavat yritykset:
Arla Foods Ab, AstraZeneca Oy, Atria Oyj, Camelina Oy, Danisco Sugar Oy, Oy Karl Fazer Ab, Oy Marli Ltd, Novartis Finland Oy, Oriola Oy, Pouttu Oy ja Valio Oy.
Uusitupa on Suomen Sydänliitto ry:n puheenjohtaja. Kyseinen yhdistys on saanut rahoitusta mm. seuraavilta yrityksiltä:
Boehringer Ingelheim Finland ky, HK Ruokatalo Oy, Medtronic Finland Oy, MSD Finland Oy, Normomedical Oy/Omron Healthcare, Oriola, Orion Corporation Orion Pharma, Oy Eli Lilly Finland Ab, Pfizer, Saarioinen Oy, Sanofi-aventis Oy, Unilever Finland Oy, Vaasan Oy, Valio Oy.
Uusitupa on myös toiminut Danisco tutkimussäätiön hallituksessa ja Diabetestutkimussäätiön hallituksessa samaan aikaan kun säätiö on myöntänyt Uusituvalle itselleen tutkimusrahoitusta.
Siinä onkin taloudellisia sidonnaisuuksia kerrakseen: leipää, aamiaismuroja ja muita viljatuotteita, margariinia, kasviöljyä, puhdasta sokeria, jäätelöä, maitotuotteita, kahvia ja muita juomia, makeisia, valmisruokaa, lastenruokaa ynnä muuta. Kovin hiilihydraatti- ja kasvirasvapainotteista ja pitkälle prosessoitua ruokaa. Lääkkeitä unohtamatta.
Matti Uusituvan verotettava tulo vuonna 2010 oli yhteensä 151 384 euroa. Kuukausitulona se tekee peräti 12 615 euroa. Professorin kuukausipalkka on yleensä 6 222 euroa tai johtavan tutkijan 5 427 euroa (Taloussanomien palkkavertailu). Uusituvalla on siis mahdollisesti useita tuhansia euroja kuukaudessa sivutuloja.
His dietary advice is simple: avoid wheat. All wheat, even that wholegrain or organic stuff everyone tells you is superior and heart healthy. Davis says the world's most popular grain is also the world's most destructive dietary ingredient.
Modern wheat is highly addictive and worse for diabetics than pure sugar, Davis says, but the most startling of his conclusions is that the destructive immune response caused by gluten sensitivity also affects your brain.
Davis links wheat to seizures, dementia and even brain damage.
He tells us that wheat consumption is a major cause of the belly fat that triggers inflammation, an underlying indicator of problems like diabetes, hypertension and heart disease. Other health conditions linked to this visceral fat include dementia, rheumatoid arthritis and colon cancer. Cutting out wheat can also improve the symptoms of acid reflux and irritable bowel syndrome.
So what if you eat a couple of slices of whole wheat toast every morning? Will you get sick?
The good doctor says 'yes' in answer to that question, recently asked on his blog. "Not sick in terms of vomiting and diarrhea. Sick in terms of knee and hip arthritis, acid reflux, diabetic and pre-diabetic sugars, small LDL particles leading to heart attack and stroke, the phenomena of glycationlike cataracts, neurologic impairment like ataxia, peripheral neuropathies, and dementia.
Tässä vielä sama suomeksi.
Hänen ruokavalio-ohjeita on yksinkertainen: välttää vehnää. Kaikki vehnää, sekin wholegrain tai orgaanista kamaa jokainen kertoo sinulle on ylivoimainen ja sydän terve. Davis sanoo maailman suosituin vilja on myös maailman tuhoisin ravinnon ainesosa.
Modern vehnä on erittäin koukuttava ja huonompi diabeetikoille kuin puhdasta sokeria, Davis sanoo, mutta silmiinpistävin hänen päätelmänsä on, että tuhoisa immuunivaste aiheuttama gluteeniton herkkyys vaikuttaa myös aivoihin.
Davis linkit vehnää kohtauksia, dementia ja jopa aivovaurioita.
Hän kertoo, että vehnän kulutus on suurin syy vatsa rasvaa joka laukaisee tulehduksen, taustalla indikaattori ongelmia, kuten diabetes, verenpainetauti ja sydänsairaudet. Muut sairaudet liittyvät tähän sisäelimiin ovat dementia, nivelreuma ja paksusuolen syöpä. Leikkaamalla vehnää voi myös parantaa oireita happamat röyhtäykset ja ärtyvän suolen oireyhtymä.
Joten mitä jos syöt pari viipaletta koko paahtoleipää joka aamu? Will olet sairas?
Hyvä lääkäri sanoo "kyllä" vastausta tähän kysymykseen, äskettäin kysyi blogissaan. "Ei sairas kannalta oksentelua ja ripulia. Sick kannalta polven ja lonkan nivelrikon, happamat röyhtäykset, diabeetikoilla ja pre-diabeettinen sokereita, pienet LDL partikkelit aiheuttavat sydänkohtauksen ja aivohalvauksen ilmiöitä glycationlike kaihi, neurologisia oireita, kuten ataksiaa, perifeerinen neuropatia, ja dementia.
Nyt selvis että markoj on kääntäny kans suomenkielisen TopGear -lehden! Ihan sama tyyli kun tossakin.Tässä vielä sama suomeksi.
Kylläpä vitutti kattoa taas sitä kärsimystä ja vielä enemmän niitä selittelyjä. Ei taas viitsi senkään vertaa kotimaista tehotuotantolihaa ostaa kuin tähän saakka. Että alkokin vituttamaan. No, onneksi on vaihtoehtoja: ostaa eettisesti kasvatettua lihaa ja painottaa entistä enemmän kasviksiin, juureksiin ja riistaan toki.A-Studiossa just kohta uusia sikatilakuvia tai -paljastuksia. Röyh.
Naapurista.Mistä saa eettisesti kasvatettua lihaa?