Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kieltämättä hyvä selitys.

Mullon ollut pieni ongelma sen kanssa, että koiran irrottaa jo pihassa sen jälkeen kun äidin naapuri oli sitä mieltä, että niin voi hyvin tehdä. Yksi raadeltu kissa oli tuloksena.
Kissan oma vika kun tulee teidän pihalle.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Salaa nauhoitettu brittiministeri julisti sodan mediakeisari Murdochille
21.12.2010 18:28
Anssi Miettinen

Kirjoittaja on Lontoon kirjeenvaihtaja.

* Sähköposti

Anssi Miettinen
Helsingin Sanomat
Andrew Winnning / REUTERS


LONTOO. Britannian yritysministeri Vince Cable kertoi tavallisiksi äänestäjiksi naamioituneille toimittajille, että hän on "julistanut sodan" mediakeisari Rupert Murdochia ja hänen imperiumiaan vastaan.

Liberaalidemokraattisen puolueen ykkösministereihin lukeutuva Cable sanoi myös, että hän voi halutessaan kaataa konservatiivien ja liberaalidemokraattien koalitiohallituksen.

"Sodanjulistus" Rupert Murdochia vastaan ja muut Cablen salaiset kommentit ovat hallitukselle äärimmäisen kiusallinen asia, sillä australialainen mediamoguli on Britanniassa erittäin vaikutusvaltainen mies.

Murdochin sanomalehdet tukivat päähallituspuolue konservatiiveja vaaleissa.

Murdochin News-konserni yrittää paraikaa hankkia kokonaan itselleen satelliittitelevisio BSkyB:tä, josta se nyt omistaa 39 prosenttia. Cable sanoi salanauhoituksessa tekevänsä kaikkensa, jotta Murdoch ei saa televisioyhtiötä kokonaan haltuunsa.

Maksutelevisio Sky:lla on hallussaan muun muassa suuri osa jalkapallon televisiointioikeuksista. Cable pyysi viestintävirasto Ofcomia tutkimaan ehdotetun kaupan, koska pelkää sen johtavan liian keskittyneeseen mediaan.

EU:n komissio on jo näyttänyt kaupalle vihreää valoa.

Lopullisen päätöksen kaupan sallimisesta tekee kuitenkin Cable, jos hän salanauhoitusten paljastumisen jälkeen pystyy enää toimimaan tehtävässään.

"Olemme sokissa ja tyrmistyneitä", News-konsernin tiedottaja kommentoi uutista.

Cablen salanauhoituksen teki The Daily Telegraph -lehti. Se on konservatiiveja tukeva lehti, joka ei ole osa Murdochin lehtiyhtiöitä. Telegraph ei kuitenkaan julkistanut poliittisesti arkaluonteisinta osuutta "sodanjulistuksesta" Murdochille. Tämä osa nauhasta vuodettiin BBC:lle, joka julkisti uutisen.

Liberaalidemokraatti Cable oli vielä viime keväänä Britannian arvostetuimpia politiikkoja. Entinen ekonomisti oli harvoja poliitikkoja, jotka etukäteen varoittelivat finanssikriisistä.

Oppositio vaati hänen eroaan.
Hienoa, että Britannian Berlusconia yritetään saada suitsiin, on tuo sellainen sananvapauden vastustaja ettei tosikaan.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Tuon uutisen perusteella ei voi vielä tuomita huonoksi koiranomistajaksi.
Mun mielestä koiranomistaja on huono jos sen koira käyttäytyy niin aggressiivisesti, että tappaa toisen koiran tai kissan. Hyvän omistajan lemmikki ei tee niin. Huonot omistajat selittelevät aina, jollain koiran luonteella tms. vaikka kyse on heidän osaamattomuudesta (jota he eivät yleensä edes itse ymmärrä).
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Meillä Riksussa on viharikoksien määrä yli kaksinkertaistunut, tiesi päivän aviisi kertoa. Jutussa kerrottiinkin, että kun vuonna 2008 niitä (viharikoksia siis) oli kolme kappaletta, niin viime vuonna niitä olikin jo kahdeksan kappaletta.

Ei mulla tässä muuta.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Meillä Riksussa on viharikoksien määrä yli kaksinkertaistunut, tiesi päivän aviisi kertoa. Jutussa kerrottiinkin, että kun vuonna 2008 niitä (viharikoksia siis) oli kolme kappaletta, niin viime vuonna niitä olikin jo kahdeksan kappaletta.

Ei mulla tässä muuta.
Onko olemassa edes mitään rakkaus- tai lempeysrikoksia?

Kaipa ne on niitä viharikoksia kaikki?:doubtful:
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Tyrkkäänpä vielä yhden melkein-paikallisuutisen, joka kaikessa karuudessaan nauratti:

Huono työilmapiiri syynä postin jakeluongelmiin Hyvinkäällä

14.12.2010 7:30

Pirjo Häyrinen

Hyvinkään postin jakelukeskuksissa Niinistönkadulla ja Kehäkujalla on kahden henkilöstökyselyn mukaan huono ilmapiiri. Myös työn johtaminen saa heikon arvosanan. Itellan työntekijöitä ja toimihenkilöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kartoitti jakajien mielipiteitä viime keväänä ja tänä syksynä.

PAU:n järjestösihteeri Seppo Kinnunen sanoo tulosten olevan karua luettavaa.

Työntekijöiden mielestä suunniteltu työaika ei riitä: postinjakelu venyy iltapäivästä ylitöiksi tai sitten reittien jako jätetään kesken.

Viime torstaina Hyvinkäällä lähes tuhat taloutta jäi ilman päiväpostia.

Tilanteen selitykseksi kerrottiin useiden työntekijöiden sairastumisesta kesken postinjaon.

Kaikki työntekijät eivät niele tätä selitystä.

Itellan palvelutuotannon aluejohtaja Hannu Kaihilahti ei kommentoi PAU:n itsenäisesti tekemää tutkimusta.

Kaihilahti sanoo, että sopeuttamistoimia tarvitaan.

Postinjakelun kilpailu kiristyy ensi vuonna entisestään, kun myös päiväposti aukeaa kilpailulle.

Jo nyt tuloa tuovasta osoitteettomasta postista kilpailee moni muukin kuin Itella.
Siis mitä vittua? Useat postinkantajat sairastuvat kesken postinjaon?
Hyvä kuitenkin, että KAIKKI työntekijät eivät niele tätä selitystä.


Sitten se osuus (pätkä toisesta uutisesta) joka ei naurata, vaan jonka lukeminenkin vituttaa:

20.12.2010 7:30

Aluetuotannon palvelujohtaja Hannu Kaihilahti totesi perjantaina, ettei hän voi sataprosenttisella varmuudella sanoa, etteikö joitakin reittejä olisi voinut jäädä joinakin päivinä jakamatta kokonaan.

Toisaalta Kaihilahti kertoo saaneensa Hyvinkään paikallisilta johtajilta kieltävän vastauksen.

–Olen tämän tiedon varassa ja uskon heitä, hän muistuttaa.
Ei siis mitään ongelmaa.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Onko warettajan omaatuntoa kolkutellut? Noh, enää ei tarvitse, sillä jatkossa waret on jo etukäteen maksettu ja ainakin musaa voi warettaa kaapelit punaisina:



PikkuPuuCee

Oikeastihan tuo menee niin, että tavan käyttäjä maksaa noista ulkoisista kovoistaan tolkuttomia hintoja, ja Veijo-Warettaja tilaa Saksasta samat levyt murto-osalla Suomen hinnoista. Niin kävi jo tyhjien cd- ja dvd-levyjen kanssa, ja niin tulee aivan varmasti käymään näidenkin levyjen kanssa. Ja tyhmät ihmettelee että miks ihmeessä ne hyvitysmaksutulot eivät nousseetkaan.
Ahneella on paskainen loppu, ja eniten tässäkin kärsii rehellinen taatelintallaaja joka haluaa digitalisoida vanhoja kotivideoitaan, tahi ripata omia musalevyjään käyttäjäystävällisempään muotoon. Elämä on.

Vituttaakohan muuten pelien ja muun softan valmistajia yhtään? Teosto vetänee hirveitä tilejä eduskunnan ystävällisellä avustuksella, mutta softapuolelle ei käsittääkseni mene latiakaan tuostakaan tulossa olevasta potista.

-edit- En muuten jaksanut lukea itsekään ku vähän alkua tosta uutisesta, joten jos siinä on jotain mikä kumoaa mun lätinät, niin se johtuu sitten siitä. Mutta en silti muuta mielipidéttäni.
Noh, ei se hinta niin kova olekaan, vaikka sekin vähä on yhtä perusteeton ku isompi maksu:

Hyvitysmaksu ulkoisista kovalevyistä on 5 tai 10 euroa
Kuva ja ääni | Julkaistu: Dec 21, 2010, 10:36

Julkisuudessa on esiintynyt virheellistä tietoa hyvitysmaksusta. On muun muassa uutisoitu virheellisesti, että ulkoisille kovalevyille tulisi jopa yli 20 euron hyvitysmaksu.

Vuoden 2011 alusta lukien ulkoisissa kovalevyissä hyvitysmaksu on 5 tai 10 euroa. Maksu määräytyy kovalevyn kapasiteetin mukaan.

Hyvitysmaksu on viisi euroa 250 - 950 gigatavun kovalevyissä ja 10 euroa, jos kapasiteettia on enemmän kuin 950 gigatavua, mutta korkeintaan kolme teratavua. Alle 250-gigatavuiset ja yli 3- teratavuiset kovalevyt eivät ole hyvitysmaksun piirissä.

Piraattipuolue on väittänyt, että Teosto vääristelisi hyvitysmaksulukuja
(Aamulehti 16.12.). Piraattipuolueen mukaan vuoden 2007 ilmoitettu 15,2 miljoonan euron hyvitysmaksukertymä ei voi pitää paikkaansa, koska opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan hyvitysmaksuja maksettiin tuona vuonna 12,7 miljoonaa euroa.

”Vuosi 2007 oli digisovittimien myynnin ansiosta hyvitysmaksukertymän huippuvuosi. Opetus- ja kulttuuriministeriö teki tuolloin fiksun päätöksen ja siirsi 2,4 miljoonaa euroa jaettavaksi kahdelle seuraavalle vuodelle.

Päätöksellä pystyttiin tasaamaan hyvitysmaksukertymässä tapahtunutta romahdusta”, sanoo Teoston hyvitysmaksuyksikön päällikkö Olli Valkama.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Siis mitä ihmettä. Katainen on taas tehny jotian vitun poppakonsteja :rolleyes:

Paatero: Tilanne Supossa on hyvin hankala
julkaistu tänään klo 22:16, päivitetty tänään klo 22:24

Poliisin ylin johto jatkaa Suojelupoliisin työpaikkakiusaamisväitteiden selvittelyä. Poliisiylijohtaja Paateron mukaan tilanne on hyvin vaikea. Esimerkiksi Supon kenttävalvontayksikön päälliköltä on estetty omien tehtäviensä hoitaminen. Poliisiylijohto tekee päätöksen Supon tilanteesta tammikuussa.

Supon entinen terrorismiyksikön päällikkö ja nykyinen kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin istuu päivät pitkät ilman työtehtäviä. Hänellä ei ole oikeutta edes päästä johtamansa yksikön tiloihin, hänelle ei voi lähettää sähköposteja eikä puheluita yhdistetä.

Poliisin ylijohto selvittää parhaillaan, mitä Supossa tapahtuu. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kuvailee tilannetta hyvin hankalaksi.

Tänään hän keskusteli Supon johdon kanssa tilanteesta.

- Ne ovat tähän sisäiseen toimintaan liittyviä kysymyksiä, onko tällaista häirintää tai vastaavaa siellä olemassa. Näitä asioita käsiteltiin.

Kärjistyneen tilanteen taustalla on viiden vuoden takainen Paavo Selinin lausunto, jonka mukaan Euroopassa Natolla ei ole merkitystä terrorismin torjunnassa.

Lausunnosta hermostui silloinen oppositiojohtaja Katainen, joka soitti silloiselle Supon päällikölle, joka puolestaan haukkui alaisensa kovasanaisesti puhelimessa. Syyskuussa nauhoitus puhelinkeskustelusta julkaistiin Nelosen uutisissa ja Selinin eristäminen työpaikallaan alkoi. Siitä ei ole tietoa, kuka nauhan antoi julkisuuteen.

Paavo Selin ei tänään halunnut kommentoida tilannetta. Myös Supon nykyinen päällikkö Ilkka Salmi kieltäytyi haastattelusta, mutta kommentoi asiaa YLE Uutisille viime perjantaina.

- Tämä ikävä julkisuus, jonka kourissa Supo on ollut, niin ne ovat kuitenkin yksittäistapauksia.

Julkisuudessa olleiden väitteiden mukaan Supossa työpaikkakiusaamisen kohteeksi ovat joutuneet useat henkilöt. Poliisiylijohtajan mukaan aiemmin Suomessa ei ole missään poliisiorganisaatioissa ole tehty yhtä laajaa selvitystä kuin nyt Supossa.

- Me otamme kantaa siihen, mitä me nähdään, että on tapahtunut. Mutta ennen kaikkea me katsomme tulevaisuuteen ja saatamme tilanteen siihen, että kaikilla on työrauha.

Poliisin ylijohto tekee ratkaisunsa asiassa tammikuussa. Sen jälkeen nähdään, löytyykö Supossa kaikille virkamiehille työtehtäviä.

YLE Uutiset
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Minäkin haluan jobin, jossa palkka juoksee, mutta töitä ei saa tehdä.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Koskaan en ole lukenut hesaria niin tarkasti kuin yhdessä kesäduunissa, silti tekeminen loppui aina kesken :rolleyes:

Pikkunen jaksaa hyvin, sais vaan ottaa lihoamisessa enemmän mallia isästään ;) Hyvällä onnella päästään kotiin vielä tänä vuonna (juuri uudenvuodenaattona :eek!: )
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Ei ole pidemmän päälle mielekästä. Varma tieto.
Ei varmasti palkanmaksajalle, minulla ei olisi tilanteessa valittamista. Osaan kyllä keksiä mielekästä tekemistä itsekin, ilman työnantajan ohjausta.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös