Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Oi!

Great news!!! DeeDee, Joey, Johnny, Tommy and myself are getting the Lifetime Achievement Grammy Award. I want to thank the best fans and friends any band could have!! Thanks, Marky Ramone
Millähän perusteella just he? Lähinnä Marky ihmetyttää. Miksei esimerkiks C.J. kanssa? Ja Richie?

Ei sillä, hieno hommahan toi, vaikka kolme viidestä onkin jo mennyt manan maille.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Yllätyslöytö: suomalaisten humalahakkaamisen taustalla geenivirhe!

Suomalaisilta löytyi vaikeaa impulsiivisuutta aiheuttava perimän muutos, tiedotti Helsingin Yliopisto keskiviikkona.

Geenivirhe on osasyy suomalaisten humalaaggressioihin.


Suomalaisten alkoholistimiesten impulsiivisen humalaväkivallan taustalta löytyi aivojen välittäjäaineenvaihduntaan vaikuttava geenivirhe. Samaa mutaatiota ei löytynyt muista väestöistä.

Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Yhdysvaltain National Institutes of Healthin tutkijat ovat löytäneet perimän muutoksen, joka saattaa johtaa väkivaltaiseen impulsiiviseen käytökseen alkoholin vaikutuksen alaisena. Tutkimus julkaistaan 23. joulukuuta arvostetussa Nature-lehdessä.

Vaikuttaa serotoniinin eritykseen

Tutkimuksessa löydettiin väestössä suhteellisen harvinainen geenimutaatio, joka lisäsi tuntuvasti toistuvan impulsiivisen väkivaltakäytöksen riskiä. Geenimutaatio vaikuttaa serotoniiniaineenvaihduntaan.

Serotoniini on yksi hermosolujen viestinvälityksen välittäjäaineista, joka liittyy muun muassa käyttäytymisen ja mielialan säätelyyn; serotoniinia pidetään yhtenä tärkeänä tekijänä ihmisen impulsiivisen väkivaltaisen käyttäytymisen, itsetuhoisuuden ja tuhopolttokäyttäytymisen taustalla.

Rikollisia mukana tutkimuksessa

Tutkimusaineisto koostui yli 9 000 henkilöstä, joista noin 3 000 edusti Yhdysvaltojen väestöä tai maailmanlaajuista etnistä jakautumaa, ja loput noin 6 000 olivat suomalaisia. Suomalaisaineistossa oli mukana Helsingin yliopiston oikeuspsykiatrian tutkijoiden kokoama väkivaltarikollisten ryhmä: 228 alkoholisoitunutta miestä, jotka olivat syyllistyneet impulsiivisiin väkivaltarikoksiin. Heillä oli myös lisääntynyt riski itsetuhokäytökseen.

Serotoniinireseptorin mutaatio löytyi 97 suomalaiselta, joista 17 oli alkoholisoituneita väkivaltarikollisia. Muista väestöistä mutaatio löytyi vain yhdeltä yhdysvaltalaiselta naiselta, joka osoittautui suomalaistaustaiseksi. Suomalaisväestöstä mutaation kantajia on reilu prosentti.

"Selittää 8 prosenttia humalaväkivallasta"

Tutkijat korostavat, että geenimuutos yksinään ei riitä impulsiivisen ja väkivaltaisen käytöksen laukaisijaksi; valtaosa mutaation kantajista on täysin normaalisti käyttäytyviä ihmisiä.

- Tähän mutaatioon näyttää liittyvän suuria ongelmia vain alkoholisoituneilla miehillä voimakkaiden humalatilojen yhteydessä. Suomalaisesta humalaväkivallasta tämä geenivirhe selittää arvioni mukaan noin kahdeksan prosenttia, mutta kysymyksessä ovat juuri sellaiset väkivaltarikokset, jotka näyttävät saaneen alkunsa täysin mitättömästä ulkoisesta ärsykkeestä ja ovat käsittämättömiä sekä ulkopuolisille että jälkeenpäin yleensä myös tekijälle itselleen, sanoo oikeuspsykiatrian professori Matti Virkkunen Helsingin yliopistosta yliopiston tiedotteessa.
@ Il.fi

Hyvä. Eipähän tarvitse enää itseään syyttää kun pilkun jälkeen käy poken rinnuksiin ja saa turpaansa.

Lystikkäin kohta oli kuitenkin tuo alempi boldattu, joka oli jutussa kuvatekstinä.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Onkohan IS:llä ja IL:llä joku linja, ettei noihin aviiseihin saa kirjoittaa kieliopillisesti siedettävää suomea? Tai sitten poimivat tulevat toimittajanalkunsa äidinkielen tukiopetuksesta. Kaltaiseni pedantti sielu kärsii.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Kuukausi sitten Tampereen keskustassa 3 henkilöä surmannut räjähdys ja tulipalo on varmistunut pizzerian pitäjän vakuutuspetosyritykseksi.
Nyt jää rahat saamatta ja vankeuttakin lienee tiedossa.

Petosmielessä sytytetyssä tulipalossa kuoli Tamperelaisen yhteistyökumppanimme yrityksestä 2 nuorta insinööriä. :jaska:
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
@ Il.fi

Hyvä. Eipähän tarvitse enää itseään syyttää kun pilkun jälkeen käy poken rinnuksiin ja saa turpaansa.
Sitä paitsi nyt löytyi hyvä vastaus sellaisille eläjille, jotka päivittelevät sitä kuinka me suomalaiset ollaan kännissä niin väkivaltaisia. Voi vastata viileän asiantuntevasti, että "se on semmonen serotoniiniaineenvaihduntaan vaikuttava geenimutaatio".
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Sitä paitsi nyt löytyi hyvä vastaus sellaisille eläjille, jotka päivittelevät sitä kuinka me suomalaiset ollaan kännissä niin väkivaltaisia. Voi vastata viileän asiantuntevasti, että "se on semmonen serotoniiniaineenvaihduntaan vaikuttava geenimutaatio".
"Zeromiimivaihdantaan liittyvä geenimanipulaatio!"
Näin aion huutaa seuraavan kerran kun portsari on heittämässä baarista ulos.
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Ohhoh.

Lehdet: Kimi Räikkösen isä kuoli

Ralliautoilija Kimi Räikkösen isä Matti Räikkönen on kuollut. Asiasta uutisoivat sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen nettisivuillaan.

Räikkösen asioidenhoitaja Riku Kuvaja on vahvistanut suru-uutisen kyseisille lehdille.

(MTV3)
Vasta 56v. Ilkan mukaan lähtö tuli eilen.
 
Viimeksi muokattu:

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
TV1:n uutisissa esitellään suomalaisten huopatossujen, huopikkaiden (vinkkelitossujen) tuotantoa ja menekkiä. Niistä on tullut kovinkin suosittuje muuallakin maailmassa. Tulipa lapsuus/nuoruus mieleen, kun 'vinkkelitossuissa' kouluun pisteltiin. :eek:
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18407
Matti Räikkönen Rip

Matti Räikkösen viimeinen haastattelu: Kaipasi lapsenlapsia

Kotoaan hyväntuulisena tavoitettu Matti Räikkönen kertoi viettävänsä mielellään aikaa lastenlastensa kanssa. Jälkikasvua on vain hänen vanhemmalla pojallaan, niin ikään rallia ajavalla Ramilla. Kysyttäessä, toivoisiko isä-Räikkönen perhenlisäystä jo nuoremmalle pojalleenkin, hän innostui.

– No mikä ettei. Olisihan se kiva. Toivon mukaan hän osaa ainakin harjoitella hyvin, Matti naureskeli.
Toivottavasti Jenni ja Kimi hankkivat lapsukaisia, kannattaa katsoa jo hieman ikääkin sillä ei ainakaan yli 40veen kannata jättää ekan lapsen hankkimista. (Urheilijat tuppaa olemaan vanhoilla päivillä synttyjiä/isäksi tulijoita, toki poikkeuksiakin on)
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös