Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Halonen on kuva muija, kuulemma kyykyttää Penaa harva se päivä kansan mandaatilla.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4948
Sijainti
Vantaa
Mies uhkasi sytyttää itsensä tuleen Forssan keskustassa

Forssalaismies sai aikaan mittavan poliisi- ja pelastusoperaation perjantaina päivällä Forssassa, kun hän uhkasi sytyttää itsensä palamaan. Rikoskomisario Tomi Repo kertoo, että mies saatiin otettua kiinni, ennen kuin hän ehti toteuttaa uhkaustaan. Tilanne oli ohi alle tunnissa.

"Saimme häneen puhelinyhteyden ja tilanne laukesi rauhallisesti", Repo kertoo.

"Nyt selvittelemme sitä, mistä hänen käytöksensä johtui, ja minkälainen vaaratilanne siitä olisi voinut tulla."

Mies esitti uhkauksensa sisällä kotonaan omakotitalossa lähellä Forssan keskustaa. Häntä epäillään mahdollisesta tuhotyön yrityksestä eli käytännössä yrityksestä polttaa oma kotitalonsa.

Tilanne herätti paljon huomiota Forssassa, kun miehen kotitalon luo kokoontui suuri joukko poliisin ja pelastuslaitoksen autoja.
Herää pari kysymystä tästä uutisesta. Entä jos hän olisikin seisonut hangessa ja esittänyt uhkausensa sieltä, niin olisiko häntä silloin voitu syyttää mistään?

Ja toiseksi, kun hän uhkasi sytyttää itsensä tuleen, niin olisiko silloin joku ulkopuolinen saanut valella hänet esim. bensalla ja sytyttää tuleen?
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
8 000 kyyhkyä putosi kuolleena maahan Italiassa

Perjantai 7.1.2011 klo 20.18

Uusin selittämätön lintujen massakuolema sattui Pohjois-Italiassa.
Lintujen joukkokuolemia on sattunut lyhyen ajan sisällä eri puolilla maailmaa.

5 000 linnun joukkokuolemalle löytyi selitys

Tuhannet turturikyyhkyt ovat pudonneet kuolleina talojen ja autojen katoille, pusikkoihin ja puihin Pohjois-Italian Faenzassa, lähellä Ravennaa.

- Ensin kyyhkyt putosivat yksitellen. Sitten niitä alkoi tulla 10 ja 20 kappaleen ryhmissä, silminnäkijä sanoi Examiner.com-sivustolla.

Expressenin mukaan kuolleita lintuja on yhteensä peräti 8 000. Pelkästään tänään niitä on löydetty 300.

Myrkytys tai hapenpuute

Kuolleilla linnuilla oli nokassaan sinistä väriä. Tutkijoiden mukaan se viittaisi myrkytykseen tai hapenpuutteeseen.

- Koskaan ennen tätä vuotta ei ole tapahtunut vastaavaa massakuolemaa, sanoi WWF Italian johtaja Giorgio Tramonti.

Vaikka Italiassa valvotaan vain heikosti teollisuuden päästöjä ja saasteiden määrää, Tramontin mukaan kyyhkykuolemat "eivät ole normaaleja".

Tapauksia ympäri maailmaa

Mystiset lintujen joukkokuolemat eri puolilla maailmaa ovat askarruttaneet jo useiden päivien ajan. Ensin satoja kuolleita lintuja löydettiin viime viikolla Yhdysvaltain Kentuckyssa, Murrayn yliopistoalueelta.

Uudenvuodenaattona maahan putosi peräti 3 000 kuollutta lintua Beeben pikkukaupungissa Arkansasissa, ilmeisesti ilotulitusrakettien aiheuttaman stressin vuoksi.

Tiistaina sadat naakat lysähtivät kuolleina maahan Ruotsin Falköpingissa. Naakat olivat saaneet selittämättömiä sisäisiä verenvuotoja. Samana päivänä noin 450 lintua löydettiin kuolleena Yhdysvaltain Louisianassa sijaitsevassa Baton Rougessa.

Lisäksi viime aikoina on löydetty miljoonia kuolleita kaloja muun muassa Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Uudessa-Seelannissa sekä 40 000 kuollutta rapua Britanniassa.

IL
Ei mee mulle selitys läpi.Jotain suurta on tapahtumassa,mutta mitä se jää nähtäväksi.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Helsingin Sanomat sanoi:
Sähkön tukkuhinnat ovat Suomessa Euroopan kalleimpia

Teollisuuden ja kaupan suurten sähkönkäyttäjien yhteisyrityksen Elfin mukaan sähköenergian on Suomessa eurooppalaisittain kallista.

Elfin laskelmien mukaan sähkö oli suurkuluttajille viime vuonna Suomessa kalliimpaa kuin missään muussa vertailumaassa.

Muissa Pohjoismaissa sähkö oli hieman edullisempaa kuin Suomessa, mutta kalliimpaa kuin Länsi- ja Keski-Euroopan maissa.

Näin piintynyt mielikuva siitä, että Pohjoismaissa sähkö on aina muita maita edullisempaa, kääntyy viime vuoden tietojen pohjalta päälaelleen.

Hinnat määräytyvät sähköpörsseissä. Pohjoismailla on Norjassa toimiva yhteinen sähköpörssi Nord Pool.

Elfin vertailussa Nord Poolin hintoja on vertailtu viiteen muuhun eurooppalaiseen sähköpörssiin.

Britannian ja Manner-Euroopan pörsseissä hinnat ovat heiluneet viime vuonna selvästi vähemmän kuin Pohjoismaissa.

Tämä johtuu lähinnä siitä, että näissä maissa kivihiilellä tehdään enemmän sähköä kuin Pohjoismaissa, joissa käytössä on paljon vesivoimaa ja ydinvoimaa.

Kivihiilen hinta pysyi viime vuonna melko vakaana. Pohjoismaissa taas oli kaksi ongelmaa.

Norjan ja Ruotsin vesivoimaloissa oli erittäin vähän vettä ja Ruotsin ydinvoimaloiden käyttöaste oli jälleen seisokkien takia huono.
Hyvä Suomi\o/
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Uusi-Suomi sanoi:
Mies ajoi huumeissa työhaastatteluun – poliisi haki pois

Perjantainen työhaastattelu Rovaniemellä päättyi siihen, että poliisi otti työnhakijan kiinni ja kuljetti pois. Miespuolinen työnhakija oli ajellut huumaavan aineen vaikutuksen alaisuudessa Rovaniemen Rovakadulle ja pysäköinyt ajoneuvonsa kadun varteen.

Tämän jälkeen mies meni haastatteluun.

Epäonnisesti keskeytyneen haastattelun jälkeen kävi myös ilmi, ettei rattijuopumuksesta epäillyllä miehellä ollut ajolupaa.

Poliisi ei kerro, saiko hakija työpaikan.
Koskakohan meinasivat pitää tiedotustilaisuuden?
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mikä käyttis sulla on?
Win7/64 nyt kyllä. Sain mä ne sitte takas, mutta alunperin sähelsin jonkin näppisyhdistelmän, joka laitto jenkkinäppiksen päälle. En vieläkään tiedä sitä komentoa, jolla ne meni päälle, mutta CP:stä pistin takas. Firefox mitä nyt piti uudelleen käynnistää. Euronmerkkiä yritin kirjoittaa ja sen yhteydessä toi tapahtu.
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Win7/64 nyt kyllä. Sain mä ne sitte takas, mutta alunperin sähelsin jonkin näppisyhdistelmän, joka laitto jenkkinäppiksen päälle. En vieläkään tiedä sitä komentoa, jolla ne meni päälle, mutta CP:stä pistin takas. Firefox mitä nyt piti uudelleen käynnistää. Euronmerkkiä yritin kirjoittaa ja sen yhteydessä toi tapahtu.
Mulla sattu tota alvariinsa duunissa XP:n kanssa. Se oli tosiaan joku näppäinyhdistelmä, jonka sai otettua pois päältä jostain Control Panelin Regional/Language settings-valikosta.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mulla sattu tota alvariinsa duunissa XP:n kanssa. Se oli tosiaan joku näppäinyhdistelmä, jonka sai otettua pois päältä jostain Control Panelin Regional/Language settings-valikosta.
Pitää tarkastella, kunhan tästä ilmat selkenee.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Mielipuoli järjestänyt verilöylyn Arizonassa.
Uhrien joukossa kongressin jäsen.
:nope:

Kongressiedustajaa ammuttiin päähän, kuusi ihmistä kuoli
julkaistu tänään klo 03:36, päivitetty tänään klo 08:31

Demokraattien kongressiedustaja Gabrielle Giffords on kriittisessä tilassa sairaalassa Tucsonissa, Arizonassa lauantai-iltana tapahtuneen ampumavälikohtauksen jäljiltä. Kuusi ihmistä kuoli ja 12 loukkaantui, kun nuorehko mies avasi tulen kesken Giffordsin emännöimän ulkoilmatilaisuuden.

Giffordsia ammuttiin lähietäisyydeltä puoliautomaattisella käsiaseella päähän, kun hän oli puhumassa kannattajilleen ruokakaupan edustalla pidetyssä tilaisuudessa. Giffordsin kerrottiin aluksi kuolleen välikohtauksessa, mutta sairaalalähteet kertoivat myöhemmin, että hän on kriittisessä tilassa sairaalassa.

40-vuotias kongressiedustaja on leikattu ja hän on tehohoidossa Tucsonin yliopistollisessa sairaalassa. Lääkärien mukaan seuraava vuorokausi on ratkaiseva hänen selviämisensä kannalta.

Häntä hoitanut tohtori Peter Rhee kuvaili sairaalan tiedotustilaisuudessa, että luoti meni suoraan Giffordsin pään läpi, lävistäen samalla aivot.

- Neurokirurgit ovat saaneet leikkausoperaation valmiiksi. Tällä hetkellä olen hyvin optimistinen hänen toipumisestaan, Rhee kertoi tilaisuudessa.

Yhdeksän muuta ammuskelun uhria on hoidettavana samassa sairaalassa. Giffordsin lisäksi neljä muuta uhria on kriittisessä tilassa.

Kuuden ammuskelussa kuolleen joukossa on uutiskanava CNN:n mukaan 9-vuotias tyttö, liittovaltion tuomari John Roll ja Giffordsin avustaja. Poliisin mukaan kahta menehtyneistä ei ole vielä tunnistettu.

Ampuja on pidätetty

Silminnäkijöiden mukaan nuorehko mies juoksi ruokakaupan edustalla pidettyyn tilaisuuteen ja aloitti ammuskelun. Tilaisuuteen oli kerääntynyt satoja ihmisiä. CNN:n mukaan paikalta kuultiin parikymmentä laukausta.

Mies tappoi välittömästi ainakin kuusi ihmistä ja haavoitti 13 muuta. Ampuja juoksi pois paikalta, mutta paikalla olleet sivulliset saivat hänet kiinni.

Poliisi on pidättänyt ampujan. 22-vuotiaan arizonalaismiehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Yöllä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Piman piirikunnan seriffi Clarence Dupnik sanoi uskovansa, että kongressiedustaja Giffords oli asemiehen kohde.

Tutkimuksia johtava paikallispoliiisi uskoo myös, että 22-vuotias ei myöskään toimut yksin, vaan saapui tilaisuuteen toisen miehen kanssa. Miehen motiiveista poliisilla ei ole kuitankaan tietoa.

Giffordsia oli aiemmin uhkailtu Yhdysvaltain terveydenhuoltouudistusta koskevan lakiäännestyksen tiimoilta. Paikallispoliisin lisäksi liittovaltion poliisi FBI tutkii ampumavälikohtausta. Yhdysvaltain presidetti Barack Obama on tuominnut ampumisen.

Kolmannen kauden edustaja

Julkisissa "Congress on Your Corner" -tapahtumissa Giffords tapasi kansalaisia ja kuunteli heidän huoliaan, kerrotaan Giffordsin kotisivuilla. Välikohtaus tapahtui tällaisessa tapaamisessa.

40-vuotias Giffords oli Yhdysvaltain demokraattipuolueen jäsen. Hänet valittiin kongressiin ensi kerran vuonna 2006. Hänen kolmas virkakautensa alkoi marraskuussa.

Giffordsin aviomies on astronautti Mark Kelly. Pariskunnalla on kaksi lasta.

AP, AFP, Reuters, YLE Uutiset
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Miksi uutisessa on lause "Giffords oli demokraattipuolueen jäsen" ? Ei se kuollut ole ja jos selviää tuosta,niin siinä on amerikan seuraava presidentti.Hullua touhua ja toivottavasti tälläistä ei usein tapahdu.Toinen lause joka herätti hilpeyttä tuossa "Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on tuominnut ampumisen" No shit sherlock!
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4948
Sijainti
Vantaa
Kuorma-autokuski kiivastui - työnsi henkilöauton tieltään

Kuorma-auton ja henkilöauton jääräpäisten kuljettajien kohtaaminen Helsingin Merikadulla sai iltapäivällä yllättävän käänteen.

Päivystävä komisario Kirsi Kanth kertoo, että vastakkaisista suunnista tulleet autot eivät mahtuneet ajamaan toistensa ohi, eikä kumpikaan kuski katsonut asiakseen peruuttaa. Kuskien tunteet kuumenivat, ja he väittelivät aikansa siitä, kumman tulisi väistää.

Lopulta kuorma-auton kuljettaja kiivastui niin, että nousi autoonsa ja työnsi henkilöautoa noin 30 metriä, kunnes sai sen pois tieltään. Kun tie oli vapaa, kuorma-auto ajoi saman tien pois.

Henkilöauton etuosa vaurioitui, ja sen kuljettaja teki poliisille ilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuorma-auto oli kuljettamassa lunta Eiran kapeilta kaduilta.
Ihan oikein tolle henkilöauton kuskille. Jos ei ymmärrä, että pienemmän auton on helpompi peruuttaa, niin joutaakin tulla työnnetyksi. Nyt kävi noin, voi syyttää itseään joustamattomuudesta. Minä olisin vastaavassa tilanteessa henkilöauton kuljettajana peruuttanut, ei se ole niin vaikeaa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös