Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Työryhmä olisi voinut esittää lukuja siitä miten isosta ongelmasta on kyse. Montako väärää ajokorttia on tavattu ja miten sekä millaisia rikoksia niiden avulla on tehty. Mikäli ongelma on lukujen valossa oikea ja riittävän suuri, niin silloin muutokset voivat olla paikallaan. Jos ongelma on taas lähinnä teoreettinen tai hyvin pieni, niin virkamiehet voisivat keksiä parempaa tekemistä kuin kansalaisten kiusaamisen.
Halutaan ajaa ihmiset hankkimaan passeja, jonka ohessa saadaan mukavasti lisää tunnistemateriaalia.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Kelpaako kuvaton sotilaspassi?
Kelpaa mihin vaan. Sillä saa pankista saman tien miljoonan luoton käteisellä ja vakuuksia ei edes kysellä. Kuvaton sotilaspassi voittaa hiuksen hienosti kirjastokortin tässä suhteessa. Kirjastokortilla rahaa haettaessa ne soittaa kirjastoon, että onko tällä häiskällä ollu myöhästymää kirjanpalautuksissa. Jos on ollu, ne antaa lisähilloa, koska on selvästi kova poika lukemaan ja kirjaston kirjoja saa aina odotella. Mene ja osta ne kirjat, ne sanoo.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Kelpaa mihin vaan. Sillä saa pankista saman tien miljoonan luoton käteisellä ja vakuuksia ei edes kysellä. Kuvaton sotilaspassi voittaa hiuksen hienosti kirjastokortin tässä suhteessa. Kirjastokortilla rahaa haettaessa ne soittaa kirjastoon, että onko tällä häiskällä ollu myöhästymää kirjanpalautuksissa. Jos on ollu, ne antaa lisähilloa, koska on selvästi kova poika lukemaan ja kirjaston kirjoja saa aina odotella. Mene ja osta ne kirjat, ne sanoo.
Tyhjänpäiväisen kysymyksen tyhjänpäiväisestä vastauksestakin voi tehdä hauskan. Arvostaa.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Iltalehdessä luki, että Kiira Korpi kasvoi tytöstä naiseksi.

Aivan uskomaton juttu!!!
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
:eek!: Mieletöntä! YLEn sivuilla taas luki, jotta Sinnemäki uskoo Suomessa olevan täystyöllisyys vuosikymmenen loppuun mennessä.
Minä taas uskon, että Sinnemäki on kaikkein pöljin ministeri pitkään aikaan. Ihan vain siis sen perusteella mitä olen hänen kommenttejaan lukenut. Tosin ne ovat olleet varsin talousaiheisia.. joten jostain muusta hällä saattaa järkeevääkin sanottavaa.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Eräältä kaveriltani vietiin vähän aikaa sitten lompakko. Rosmo kärähti, kun oli yrittänyt avata kännykkäliittymää kaverini ajokorttia henkilöllisyystodistuksena käyttäen. Tässä tapauksessa ajokortti oli siis ainakin ollut riittävän tarkka paperi.
Mulle sattui taannoin tapaus, että minulle entuudestaan tuntematon nilkki oli väärentänyt nimissäni ajokortin, avannut sen avulla pankkitilin ja otti sitten siihen suurehkon summan pikavippejä. Vipit oli otettu samaisen väärennetyn ajokortin avulla avattua puhelinliittymää käyttäen. Tietoni nilkki oli kaivanut opiskelija-asuntolan roskiksesta, jonne minä onneton olin laittanut repimättömänä jotain opintotukilappuja. Homma selvisi mulle siinä vaiheessa, kun postiluukusta alkoi tipahdella pikavippifirmojen laskuja. Ei muuta ku rikosilmoitusta poliisille ja hirmuinen soittelurumba ja rikosilmoituskopioiden lähettely noihin pikavippifirmoihin, että pistävät laskut jäihin. Poliisin ja vippifirmojen kommenteista kävi nopeasti ilmi, että ei todellakaan ollut mikään harvinainen tapaus tämä.

Noh, nilkki jäi lopulta kiinni ja tuomio napsahti. Mutta kyllä noi väärätkin ajokortit näyttää menevän läpi, nimim. kokemusta on...
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Kirjastokortilla rahaa haettaessa ne soittaa kirjastoon, että onko tällä häiskällä ollu myöhästymää kirjanpalautuksissa.
Ainakin viivakoodi ajokortissa ja kirjastokortissa on ihan sama. Ei varmaan kovin villejä veikkauksia tarvitse tehdä minkä mystisen infon se antaa.

Mullekaan nyt ei ihan suoraan aukea mikä on riski ajokortin henkilövarmennuksessa. Poliisiviranomaisen myöntämä kortti kun on ja passikuvasäädöksillä ihan samoin. Ehkä se on että jää nämä tärkeät sormenjäljet sun muut mitä tulevaisuuteen halutaan, biotunnisteet ja sen sellaiset, ne pitää saada myös ajokorttiin. Mikään muu nyt tässä orastavassa tarkennustarpeessa tuskin voi olla takana. Jollakin aikavälillä näin varmaan käykin.

En tartte foliohattua. Näin vaan käy. Ja varmaan kuten kutakuinkin ihan kaikki ihmiset, niin isomitta urputuksitta sitä sitten läpyskät uusii. Haluaahan sitä räpiköidä yhteiskunnassa mieluummin myötä- kuin vastavirtaan. Ajattele lapsiasi!

Muuten kun katsoo lompakkoa niin ei löydy ajokortin lisäksi kuin yksi kuvalla varustettu kortti jonka myöntäjänä on ollut poliisiviranomainen. Järjestyksenvalvojakortissa on kuva, kortti painettu Setecillä. Etupuolella ei sotun loppuosaa. Viivakoodista takana sit ei ilman lukijaa osaa sanoa et tuleeko siitä se loppuosa. Tuskin. Eikä kelpaa henkilöllisyyden todistamiseen.
Olisi voinut kelvata, jos olisivat koko henkilötunnuksen halunneet siihen sisällyttää molemmin puolin, mutta ei. Ehkä ne eivät vaan osanneet yhdistää niitä leimaveroja henkkarille ja tälle kortille. Jokin hirveän vaikea byrokratia siinä vissiin on taustalla.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
On tää kyllä hirmuinen kylä tilastojen mukaan. Niin että ei kannata yhtään alkaa siellä, hei!

Riihimäki on Kanta-Hämeen väkivaltaisin kunta



Riihimäen asematunnelissa voi yömyöhällä joutua väkivallan uhriksi.
Kuva: YLE / Miki Wallenius

Riihimäki on Kanta-Hämeen väkivaltaisin kunta. Viime vuoden rikostilastojen mukaan poliisin tietoon tuli kaupungista reilusti yli kaksi sataa henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta.

Asukaslukuun suhteutettuna Riihimäen väkivaltarikosten määrä on selvästi maakunnan suurin.

Forssan heikko maine väkivaltaisena kuntana on viime vuoden rikostilastojen perusteella harhaa. Kun väkivaltarikokset siis henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset, suhteutetaan kuntien väkilukuun, on Forssa selkeästi Riihimäen ja hivenen jopa Hämeenlinnan paremmalle puolella.

Riihimäellä tehdään asukasta kohden väkivaltarikoksia puolitoista kertaa enemmän kuin Forssassa. Hämeenlinna pääsee suhteellisissa väkivaltatilastoissa Forssan rinnalle, mutta Hämeenlinnan lukuja kaunistaa se, että suuri osa kaupungista on maaseutua.

Maaseutumaisten kuntien väkivaltaluvut ovat yleensä suhteellisesti selvästi kaupunkikuntia pienemmät. Kuntaliitos kaunistaa siis Hämeenlinnan lukuja, mutta kuinka paljon, sitä eivät tilastot kerro. Joka tapauksessa Forssan väkivaltainen maine puhdistuu ainakin viime vuoden rikostilastojen perusteella.

Sen sijaan omaisuusrikoksia Forssassa tehdään paljon. Ei Riihimäki tosin näissäkään luvuissa jää paljoa jälkeen. Hämeenlinnassa sen sijaan omaisuus on selvästi paremmassa turvassa, tosin tässäkin tilastossa Hämeenlinnan lukuja kaunistavat jälleen liitoskunnat.

YLE Häme / Antti Ruonaniemi
Forssa on muuten Kuopion lisäks ehkä ainoo kaupunki Suomessa, johon tuskin koskaan tulen menemään enää ikinä milloinkaan.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Hornet onnettomuudessa Pirkkalassa

Keskiviikko 26.1.2011 klo 21.07 (päivitetty klo 21.58)

Ilmavoimien Hornet-hävittäjä on joutunut vaaratilanteeseen keskiviikkoiltana.


Aamulehti.fi seuraa tilannetta

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Tampere-Pirkkalan lentokentällä sattuneessa välikohtauksessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Ilmavoimat ei kerro aiheesta tarkempia tietoja, kuten ajankohtaa ja pelastuslaitos kieltäytyy kommentoimasta asiaa, koska kyseessä on sotilaskone.

Aamulehden tietojen mukaan laskeutumisessa olisi ollut ongelmia ja hävittäjä olisi ajautunut ulos kiitoradalta lumipenkkaan. Ilmavoimat on luvannut tiedottaa tapauksesta pian.

Hävittäjän lentäjä pelastautui heittoistuimen avulla. Hänet on toimitettu lääkäriin tutkittavaksi.

Satakunnan lennoston hävittäjälentäjät ovat harjoitelleet tällä viikolla pimeälentoja Pirkkalassa. Harjoituksia on ollut tarkoitus jatkaa torstaihin saakka.

IL-STT
Oho!
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös