Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8259
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/thln_kilpi_sikainfluenssarokote_lapsille_ja_nuorille_oli_ehka_virhe_2326700.html
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Terhi Kilpi myöntää, että lapset ja nuoret olisi ehkä pitänyt jättää rokottamatta sikainfluenssaa vastaan. Kilpi sanoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisessa, että rokotetta ei olisi ehkä pitänyt vuosi sitten antaa 5 - 20-vuotiaille.

Kilpi sanoo nyt, että ei enää suosittelisi rokotetta 5 - 20-vuotiaille. Hän olisi jättänyt lapset ja nuoret ilman sikainfluenssapiikkiä, jos olisi tiennyt sen seuraukset.

- Vuosi sitten oli vallalla tieto, että sikainfluenssa on vaarallinen juuri nuorille. Silloin ei ollut vielä aihetta epäillä rokotteeseen liittyvän vakavia haittavaikutuksia, Kilpi perustelee.

Rokotteella on epäilty olevan yhteys lasten ja nuorten lisääntyneeseen narkolepsiaan Suomessa, Ruotsissa ja Islannissa. Suomessa narkolepsia on todettu 54 lapsella.

Rokote on kaikesta huolimatta otettu uudelleen käyttöön Britanniassa, jossa sikainfluenssaan on uudessa epidemiassa kuollut parisataa ihmistä. Heistä parikymmentä on lapsia. Sikainfluenssa on yhä vaarallisinta lapsille ja nuorille.

Sikainfluenssarokotteen negatiivinen julkisuus ei kaikesta huolimatta huolestuta Kilpeä.

- Useimmat ymmärtävät, että rokotukset ehkäisevät vakavia, kuolemaan johtavia sairauksia. Niistä saatava hyöty on moninkertainen haittoihin verrattuna.

THL julkaisee tiistaina väliraporttinsa narkolepsian, sikainfluenssan ja sikainfluenssarokotteen välisistä yhteyksistä.

YLE Uutiset

Härregguud, kaikkea sitä näkee kun vanhaksi tulee. Eikä ole edes huhtikuun eka päivä.
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Tämmöstä blogia lueskelen Egyptin tilanteesta. Ihan järkitekstiä.
Egyptissä asuu 80 miljoonaa ihmistä, joista merkittävä osa elää äärimmäisessä köyhyydessä, valtion almuista riippuvaisina. Egypti on, sananmukaisesti, muutama glorifioitu turistirysä, sekä valtava kasa paskaa Niilin rannalla. Massiivisten, korruptoituneiden poliisivoimien mielivallalla hallitsema, hiljalleen rappeutuva avovankila.
Kymmenisen vuotta sitten olin Egyptin matkalla, Hurghadasta kävimme Kairossa päiväreissulla. Kairoa lähestyttäessä paikallinen opas näytti erään lähiön, joka näytti aika modernilta suomalaiselta asuinalueelta kerrostaloineen. Valtio oli tämän lähiön kuulemma suurella rahalla rakennuttanut, sillä tarkoituksella että ihmiset siirrettäisiin sieltä Kairon köyhistä hökkelikylistä asumaan näihin uusiin asuntoihin. Nekin savi/pahvimajat tuli nähtyä ja aikamoisessa kurjuudessahan siellä eletään.

Ihmisille tarjottiin mahdollisuus vaihtaa hökkelinsä uuteen asuntoon, jossa on valmiina kaikki mukavuudet: TV:t, jääkaapit, hellat, vessat jne. Valtio halusi näin tyhjentää nämä hökkelikylät Kairon ytimestä, että ne pääsisi purkamaan maan tasalle ja tilalle voisi rakentaa jotain siistimmän näköistä asutusta. Nämä kurjuudessa elävät ihmiset kuitenkin kieltäytyivät. He asuvat mielestään pyhällä maaperällä, eivätkä halua jättää sitä.

Näin tämä uusi lähiö näytti lähinnä aavekaupungilta, kaduilla ei ketään näkynyt. Koko projekti oli aika kallis ja nolo tapaus Egyptin valtiolle..
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Erittäin mielenkiintoista.
BB-Inka: Raskaana ja ero!
27.1.2011
53
Asiasanat: Inka Tuominen, BB, Big Brother

Inka TuominenBig Brotherista ja Suomen Huippumalli haussa –ohjelmasta tuttu Inka Tuominen oli lähdössä ensi viikon alussa silikoni-implanttileikkaukseen, mutta nyt matkaan on tullut este.

-Olen raskaana, Inka paljastaa Hymylle.

Kaksikymppinen kaunotar sanoo tehneensä eilen raskaustestin ja yllättyneensä sen tuloksesta. Testi näytti positiivista. Raskaana olevaa henkilöä ei luonnollisesti suostuta operoimaan kauneuskirurgisella klinikalla.

-Näin tässä on käynyt. Olen menossa ehkäisyneuvolaan juttelemaan asiasta, sillä kyllä tässä on nyt valitettavasti kyseessä suunnittelematon raskaus. Ehkäisy on pettänyt, Inka toteaa Hymy-lehdelle.

Raskaudenkeskeytys on siis Inkan mielestä ainut oikea vaihtoehto. Silikonileikkaus siirtyy tehtäväksi myöhempään ajankohtaan.

Inka paljastaa Hymylle isän olevan varmuudella hänen entinen poikaystävänsä. Suhde ehti tosin jo päättyä hiljattain.

Oletko kertonut isäkandidaatille raskaudestasi?

-Laitoin hänelle kyllä viestiä Facebookin välityksellä, mutta hän poisti minut kaveripiiristään, Inka huokaisee.
Ja kannattaa tietenkin laittaa hymylle viestiä facebookstatuksista.
 
Viimeksi muokattu:

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Iltalehti sanoi:
Kokeile L-kuppia!

Bravissimo-yhtiön mukaan jopa 40 prosentin naisista tulisi käyttää vähintään D-kupin rintaliivejä. (COLOURBOX.COM)Naisten vartalonmuoto on muuttunut viime vuosikymmenien aikana, ja elämäntapa ja ruokavalio ovat kasvattaneet myös rintojen kokoa.

- Tämä saattaa vaikuttaa liioittelulta, mutta on helppo aliarvioida sitä, miten paljon oikeanlaiset rintaliivit muokkaavat vartaloa, mielipidettä itsestä ja sitä, miltä vaatteet näyttävät päällä, yhtiön tiedottaja sanoo Daily Mailissa.

- Vääränkokoisia rintaliivejä käyttää naisista lähes 80 prosenttia.
Kuppikoon kasvaminen ei haittaa minua, mutta harmiksi leviävät siinä samalla muualtakin.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Bill Gates huolissaan köyhien asemasta!

Taas todella korkean tason hv-uutinen. Kaverilla on massia enemmän kuin jollain Kenialla on laittaa vuotuiseen budjettiin, ja silti penätään lisää länsimaisten veronmaksajien rahoja tuohon pohjattomaan saaviin. Billille ei sitten tullut mieleen, että ne meitin sijoittamat rahat menevät joko diktaattoreille (ehdoton enemmistö maanosan hallitsijoista) tai sitten rosvopäälliköille, miliiseille yms. porukoille. Vain pieni prosentti päätyy oikeasti apua tarvitsevalle joukolle.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Bill Gates huolissaan köyhien asemasta!

Taas todella korkean tason hv-uutinen. Kaverilla on massia enemmän kuin jollain Kenialla on laittaa vuotuiseen budjettiin, ja silti penätään lisää länsimaisten veronmaksajien rahoja tuohon pohjattomaan saaviin. Billille ei sitten tullut mieleen, että ne meitin sijoittamat rahat menevät joko diktaattoreille (ehdoton enemmistö maanosan hallitsijoista) tai sitten rosvopäälliköille, miliiseille yms. porukoille. Vain pieni prosentti päätyy oikeasti apua tarvitsevalle joukolle.
Bill Gates kuitenkin itse sijoittaa rahojansa hyväntekeväsyyteen, joten hänellä on kyllä ihan oikeus penätä myös muita tunkemaan rahojaan sinne. Että vähän väärää puuta haukut nyt.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Karjalainen sanoi:
15 kiloa patruunoita takavarikkoon moottoripyöräkerhon naapurista

Pohjois-Karjalan poliisi on takavarikoinut 15 kiloa eli noin 1 400 kappaletta ampuma-aseen patruunoita jatkaessaan sunnuntaina Joensuussa moottoripyöräkerhon tiloissa tapahtuneen pahoinpitelyn tutkintaa.

Patruunat löytyivät kotietsinnässä moottoripyöräkerhon naapurissa Lylykoskentiellä olevasta kiinteistöstä.

Keski-ikäinen mies sai vammoja päähänsä ja keskivartaloonsa, kun hänet pahoinpideltiin nyrkeillä ja putkella Cannonball MC -moottoripyöräkerhon tiloissa varhain sunnuntaiaamuna.

Koska kyse oli moottoripyöräkerhon tiloista, paikalle lähti useita poliisipartioita Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon poliisilaitoksilta. Lisäksi paikalle tilattiin puolustusvoimilta virka-avuksi panssariajoneuvo Pasi.

Poliisi tutkii tapahtumia törkeänä pahoinpitelynä, ampuma-aserikoksena, huumausainerikoksena, alkoholirikoksena ja kolmena huumausaineen käyttörikoksena.

Rikoksesta epäiltynä on sunnuntaista lähtien ollut pidätettynä kolme henkeä, jotka vapautettiin tänään.
Aika velikultia. Ainakaan kalustosta ei ole kiinni jäänyt porukan kiinniottaminen.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Bill Gates kuitenkin itse sijoittaa rahojansa hyväntekeväsyyteen, joten hänellä on kyllä ihan oikeus penätä myös muita tunkemaan rahojaan sinne. Että vähän väärää puuta haukut nyt.
Billin on helppo kannustaa muita hyvää tekemään, kun niskassa ei ole asuntolainaa, muuta velkaa ja hitonmoista stressiä. Jeesusteluksi tämä lahjoitusjuttu meni siinä vaiheessa, kun niitä rahoja syydetään jatkuvalla syötöllä Afrikkaan, kun omalla takapihallakin riittäisi köyhyyttä kitkettäväksi. Vai mitä tähän sanovat miljoonat Yhdysvalloissa työttömiksi ja asunnottomiksi jääneet ihmiset?
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Afrikkalaisen Malawin hallitus aikoo tehdä julistaa julkisen piereskelyn rikolliseksi.

Hallituksen tavoitteena on saada "ilmaa päästävät" kansalaiset kunnioittamaan järjestystä.

Paikalliset pelkäävätkin nyt, että rikoksen pidättely osoittautuu vaikeaksi.

Lisäksi pelätään, että oikeuden eteen joutuu viattomia, joita "rikolliset" väittävät syypäiksi.

- Herran Jumala! Mitä tapahtuu julkisissa kokoontumisissa? Lukitaanko puolet väestä minibusseihin? Ja miten todeta oikeat syylliset, kirjoitti eräskin malawilainen Africanews.com nettikeskusteluun.

Piereskelylaki tulee osana paikalliseksi luotua oikeusjärjestelmää, joka pitää sisällään muitakin rangaistavia rikoksia.

Rikoksiksi luettaisiin mm. naisen siveellisyyden loukkaus, kaksintaisteluun haastaminen sekä oikaiseminen hautausmaan läpi.


Laittomiksi luettaisiin myös ennustajana esiintyminen, paikallinen lehdistö kirjoittaa.

IS
Tuossa kokouksessa olisi ollut ihan mahtava olla mukana.

- Oliko jollain vielä jotain asiaa, vai päätetäänkö kokous?
- Niin, se pieremisen kieltäminen.
- Jäsen Mganababana-zanagebe ehdottaa pieremisen kieltämistä, onko vastalauseita?
- Ei. Selvä, piereminen kiellettäköön iäksi. Oliko muuta?

- No, minun mielestäni kukaan ei saisi oikoa hautuumaan poikki.
- Viikonloppuisinko?
- Ei kun ei IKINÄ!
- Milläs se todetaan oikaiseeko, vai tuleeko kiertotietä, meinaan on hankala määrittää meneekö joku juurikin suorinta reittiä.
- EI IKINÄ SAA OIKOA!!
- Selvä, kirjataan, ettei saa oikoa.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Saakohan Suomessa haastaa kaksintaisteluun?
Toivottavasti ainakin hautausmaan poikki saa oikaista tai minua on odottava suuret takautuvat sanktiot, koska vanhalta kämpältä nopein tie kaljakauppaan vei hautausmaan läpi.
 
Viimeksi muokattu:

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Laittomiksi luettaisiin myös ennustajana esiintyminen
Tuossa kokouksessa olisi ollut ihan mahtava olla mukana.
- PJ: Jos ei enää ollut muuta päätän...
- Hra M: PUHEENJOHTAJA!
- PJ: Niiiiiin...! (hieman närkästyneenä ja nälkäisenä. Sauhuillekin olisi jo tarve päästä)
- Hra M: Herra puheenjohtaja. Ennustan, että ilmavaivojen kieltäminen johtaa ongelmiin, saattavat pitää meitä jopa naurettavina jos päästämme tällaisia lakialoitteita...
- PJ: Herra Magumbal! Eikös tämä jo päätetty?
- Hra M: Kyllä, mutta ennustan...
- PJ: Ehdotan ennustajana esiintymisen kieltämistä! Onko eriäviä mielipiteitä?
- PJ: Hyvä, ei eriäviä mielipiteitä. Ennustajana esiintyminen kielletään rangaistuksen uhalla! Kiitos. Kokous on päättynyt.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös