Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Eiks se liene juuri Wikiliiksin tehtävä varmistua julkistamansa materiaalin totuudellisuudesta? Jos siis leikitään, että se pyrkii olemaan vakavasti otettava instanssi.
En mä nyt aivan noinkaan ajattelis, että niiden pitää tarkistaan joka ainoan mielipiteen oikeellisuus, jonka joku lähetystö on jostain tyypistä tai maasta antanu. Menee jo aika erikoiseksi.

Edit: Materiaali kai lienee totta siinä mielessä, että näin on lähetystön raportissa kerrottu. Toinen asia on sitte raportin sisältö, onko se totta ja siitä ei liene Wiki vastuussa vaan lähetystö.

Eduskunnan entinen puhemies Paavo Lipponen kiisti lauantaina Ylen TV1:n Ykkösaamussa tavanneensa Yhdysvaltain Helsingin-lähettilästä Earle I. Mackia presidentti Tarja Halosen Venäjän-vierailun jälkeen joulukuussa 2004.

Wikileaksin kautta vuotaneessa Yhdysvaltain Helsingin lähetystön raportissa kerrotaan yksityiskohtaisesti Halosen ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisesta 14. joulukuuta. Raportin mukaan tiedot olivat peräisin kahdelta suomalaisvirkamieheltä sekä Lipposelta.
 
Viimeksi muokattu:

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Ei kai aikataulu ole mielipide, tai edes kovin erikoinen tarkastettava?
Editoin tonne jo lisää. Ei mun mielestä Wiki ole mitenkään vastuussa noiden raporttien sisällöstä, jos se vaan välittää ne oikein ja vääristelemättä.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Ei mun mielestä Wiki ole mitenkään vastuussa noiden raporttien sisällöstä, jos se vaan välittää ne oikein ja vääristelemättä.
No joo, ihan totta olettaen, että noista nyt tiedetään niiden olevan ihan oikean lähetystön ihan oikeita raportteja eikä keskustan puoluetoimiston tuottamaa Lipposen mustamaalausmateriaalia. Tosin jos raportit ovat näin totuudenmukaisia, niiden julkituonnin arvo on melko lailla mitätön.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
No joo, ihan totta olettaen, että noista nyt tiedetään niiden olevan ihan oikean lähetystön ihan oikeita raportteja eikä keskustan puoluetoimiston tuottamaa Lipposen mustamaalausmateriaalia. Tosin jos raportit ovat näin totuudenmukaisia, niiden julkituonnin arvo on melko lailla mitätön.
Onko tässä nyt sama logiikka, kuin ilmastonmuutoksen kiistämisessä? On löydetty satojen tuhansien viestien joukosta yksi, jonka sisältämä informaatio on kiistettävissä ja samalla koko materiaali muuttuu epäkelvoksi.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Elämä on enimmäkseen teeskennelty kapina (Edu laulaa just)

Paska iskee potkuriin

Juha Sainio

Kirja-alennusmyynneissä käsiini osui Yhdysvaltain keskuspankin entisen pääjohtajan Alan Greenspanin muistelmateos The Age of Turbulence (Sekasortoinen aika).

...

Demokraattien kongressiedustaja Henry Waxman kuulusteli televisioiduissa istunnoissa syksyllä 2008 Wall Streetin ja Yhdysvaltain hallinnon avainhenkilöitä finanssikriisin syistä. Greenspanin vuoro oli 23. lokakuuta.

Waxman: "Olette lausunut näin: 'Minulla on ideologia. Käsitykseni mukaan vapaat, kilpailulle perustuvat markkinat ovat selvästi vertaansa vailla oleva kansantalouden perusta. Olemme kokeilleet erilaisia sääntelymalleja, mutta mikään niistä ei ole toiminut mielekkäällä tavalla.' Sellainen oli lausumanne."

"Teillä oli valtuudet estää vastuuton lainananto, joka johti subprime-kriisiin. Monet kehottivat teitä tekemään niin, ja nyt koko kansantaloutemme maksaa siitä hyvästä. Tuntuuko Teistä, että ideologianne ajoi Teidät tekemään päätöksiä, jotka nyt toivoisitte jättäneenne tekemättä?"

Greenspan: "Niin, muistattehan toki, mitä ideologia on. Se on käsitteellinen kehys sille, miten ihmiset suhtautuvat todellisuuteen. Jokaisella on sellainen. On pakko olla. Voidakseen elää ihminen tarvitsee ideologian. Kyse on siitä, onko se virheetön vai ei. Yritän tällä sanoa, että kyllä, löysin virheen. En tiedä, miten merkittävä tai pysyvä se virhe on, mutta tämä seikka on kyllä järkyttänyt minua suuresti."

Waxman: "Löysitte virheen?"

Greenspan: "Löysin virheen mallista, jota pidin sinä ratkaisevan tärkeänä toimintamallina, joka määrittää, miten maailma niin sanotusti toimii."

Waxman: "Toisin sanoen huomasitte, että maailmankatsomuksenne, ideologianne, ei ollut oikea. Se ei toiminut."

Greenspan: "Täsmälleen. Juuri siitä syystä olin järkyttynyt, koska olin 40 vuoden ajan ja kauemminkin ollut vahvasti vakuuttunut todisteista, joiden mukaan se toimi poikkeuksellisen hyvin."

Markkinauskon ylipappi siis sanoi, etteivät kaikkivoiviksi kuvitellut markkinat toimineetkaan niin kuin hän oli 40 vuotta uskonut. Kuuluisa näkymätön käsi huiteli ties missä, kun sen olisi pitänyt olla komentosillalla tasapainottamassa maailmantalouden laivaa.

Tilanne oli vähän niin kuin keisarin uudet vaatteet H. C. Andersenin sadussa, mutta nyt oli pienen lapsen sijasta Alan Greenspanin vuoro sanoa, että keisarilla ei ollutkaan vaatteita.

Kuvitelkaapa vertailun vuoksi seurauksia, jos Jeesus olisi tokaissut ilmestyessään opetuslapsilleen kuolemansa jälkeen: "Unohtakaa se iankaikkinen elämä. Se oli pelkkää läppää."

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Paska+iskee+potkuriin/1135263753195/?cmp=tm_etu_paakirjoitus
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Nyt onkin ollut harvinaisen paljon mielenkiintoisia uutistapahtumia. (jopa mulle siis...)

Lipposesta täytyy sanoa, että pidän enämpi tollaisesta suorasta tyylistä, kuin poliitikoille tyypillisestä kierrän-kaarran-myönnän-tahi-sitten-en -tyylistä. Tämä wikileaksin ns. huima paljastus on mielestäni lähes tulkoon pannukakku. Tosin siitä tunnutaan nyt ottavan kaikki irti niin mediassa, kuin lähinnä kekkuloiden toimesta...asia, joka tekee pannukakustakin maukkaan.

Toinen suorastaan --tuttava asia on Nokian ympärillä käytävä kohu. Tämä Elop taitaa olla melkoinen floppi. Jätkällä miljuunia mikkisoftan osakkeita ja eikös heti ole linjaamassa Nokian softankehitystä wintoosaan. Voihan em. olla järkeväkin asia...ja varmaan sitä onkin, kun symbian on mitä on, mutta olisi nyt ekaksi myynnyt Mikkisoftan -osakkeensa. Lisäksi ärsyynnyin suunnattomasti tästä artikkelista:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Nokian tuhon syy Suomen saunakulttuuri/art-1288368824721.html
WTF, siis juu ei eli artikkelin kirjoittaja ei taida tietää mistään mitään. Kaikista vähiten eri kulttuureita. Vähän niinku Elopkaan ei taida ymmärtää tai haluta ymmärtää.

Kolmas juttu onkin sitten arabimaailmassa oleva kuohunta. Egyptiläiset pääsivät eroon Mubarakista, mutta fakta on että juurikaan muuta konkreettista ei ole vielä saavutettu. Armeija ei kertonut mm. koska uudet vaalit järjestetään jne. Saapa nähdä loppuiko kuohunta todellakin Egyptissä tähän. Yksi arabimaa missä toivoisi näkyvän vallanvaihdon on Syyria.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
"Teillä oli valtuudet estää vastuuton lainananto, joka johti subprime-kriisiin. Monet kehottivat teitä tekemään niin, ja nyt koko kansantaloutemme maksaa siitä hyvästä. Tuntuuko Teistä, että ideologianne ajoi Teidät tekemään päätöksiä, jotka nyt toivoisitte jättäneenne tekemättä?"
Keskuspankki olisi voinut vaikuttaa asiaan vain koron kautta, tosin se on vahva vaikutin.

Ja väitteet että jenkkien asuntomarkkinat olisivat olleet säätelemättömiä tai pankkitoiminta ovat pelkkää puppua. Mainittakoon että säätelyllä haluttiin varmistaa, että varattomat(kin) saavat asuntolainoja. Epäonnistunut säätely ei tarkoita vapaata markkinataloutta. Säätelyä voi toki lisätä, mutta siinä pitää onnistua aiempaa paremmin.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24271
Sijainti
lappeen Ranta
Toi Seppo Lehto vs. hiv-raiskaaja homma menee varmaan silleen, että Lehto on sitä kunnianloukkaus tms. hommelia tehnyt toistuvasti ja monta kertaa ja paljon ja sitä rataa. Varmaan autolla ylinopeutta ajamallakin lopulta jonkinlaisen kakun saa lusittavaksi jos tarpeeksi monta kertaa tutkaan ajaa ja jättää sakot maksamatta. Todennäköisesti tuon hiv-hepunkin lusinnat pitenee jos jatkossa jatkaa touhujaan. On noi tuomiot silti jotenkin epäsuhdassa kyllä munkin mielestäni.

Oliskohan takana sellainen logiikka, että lainsäätäjät alitajuisesti olettaa olevansa todennäköisemmin kunnianloukkauksen kuin hiv-raiskauksen kohteena ja sitten sen pohjalta edelleen alitajuisesti määrittävät tuomiot. Tuskin.
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6754
Sijainti
Täällähä mä
Erikoista tuossa on sekin , että tuota hiv miestä kohtaan oli poliisinkin puolelta korvausvaatimusta jne . Yleensä jos poliisikin on asianomaisena niin tuomio on x kertaa kovempi.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Hiv -miehen tuomio on annettu käräjäoikeudessa, joten voihan tuo hovissa jne. vielä muuttua ankarammaksi.

Oleellinen asia on se, että tuomioistuimet ovat toisistaan riippumattomia, eivätkä ne määritä rangaistuksen pituutta sen perusteella mitä joku toinen oikeus tuomitsee toisesta rikoksesta. Hiv -miehen tapaus pitää sisällään selkeästi sellaisia asioita, jotka suorastaan inhoittavat eli herättävät hyvin negatiivisia tunteita (alaikäisen raiskaus, vakavasti sairaana - tahallisesti (?) sekä virkamiesten väkivaltainen vastustaminen).
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Toi Seppo Lehto vs. hiv-raiskaaja homma menee varmaan silleen, että Lehto on sitä kunnianloukkaus tms. hommelia tehnyt toistuvasti ja monta kertaa ja paljon ja sitä rataa.
Ainakin henkilön toilailuista on puhuttu sfnetissä jo reilu kymmenen vuotta sitten ja silloinkaan muistaakseni ei ollut kyse uudesta ilmiöstä. Uhosi kyllä itsekin oikeuteenhaastoilla alvariinsa, ellen väärin muista.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Toi Seppo Lehto vs. hiv-raiskaaja homma menee varmaan silleen, että Lehto on sitä kunnianloukkaus tms. hommelia tehnyt toistuvasti ja monta kertaa ja paljon ja sitä rataa. Varmaan autolla ylinopeutta ajamallakin lopulta jonkinlaisen kakun saa lusittavaksi jos tarpeeksi monta kertaa tutkaan ajaa ja jättää sakot maksamatta. Todennäköisesti tuon hiv-hepunkin lusinnat pitenee jos jatkossa jatkaa touhujaan. On noi tuomiot silti jotenkin epäsuhdassa kyllä munkin mielestäni.

Oliskohan takana sellainen logiikka, että lainsäätäjät alitajuisesti olettaa olevansa todennäköisemmin kunnianloukkauksen kuin hiv-raiskauksen kohteena ja sitten sen pohjalta edelleen alitajuisesti määrittävät tuomiot. Tuskin.
Ainakin henkilön toilailuista on puhuttu sfnetissä jo reilu kymmenen vuotta sitten ja silloinkaan muistaakseni ei ollut kyse uudesta ilmiöstä. Uhosi kyllä itsekin oikeuteenhaastoilla alvariinsa, ellen väärin muista.
Lehdon tuomio on kai osaltaan kertymä pitkältä ajalta monista rikoksista. Sankarillä näyttää olevan tuomioita monenlaisesta häirinnästä, väärentämisistä, muuna henkilönä esiintymisestä ja kuka tietää mistä.

Siinäpä lauantailukemista
http://totaalistasotaa.blogspot.com/
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Luin osan alustuksesta, eli kummankin sodan osapuolen henkilökuvan. Se riittää nyt toistaiseksi aiheesta kyllin ja antaa ajatuksien aiheita.

Ilmoitan, kun paneudun asiaan syvemmin.
En tiedä onko tuo sen arvoista, että siihen kannattaa paneutua. Mutta kertoo se jotain jostain. En oo ite varma mistä, mutta hyvä esitys tuo siitä on. Alustus lienee Halla-Ahon laatima.

Totaalisen Sodan© kauneus ei siis perustu ensisijaisesti rivouksien latelemiseen. Kauneus on konfliktissa, joka syntyy, kun kaksi täysin eri säännöillä toimivaa maailmankaikkeutta internetin ansiosta on jatkuvassa kosketuksessa, ja kummankin maailmankaikkeuden edustajat kuvittelevat maailmankaikkeuksia olevan vain yksi.
Totaalista Sotaa© ei käydä samassa ulottuvuudessa, jossa useimmat meistä elävät arkitodellisuuttaan. Internet on luonut Totaalisen Sodan© ulottuvuudelle kosketuspinnan meidän maailmamme kanssa. Tästä syntyy konflikti. Tämä valkeni minulle pohtiessani ystäväni kanssa erästä korpukseen sisältyvää episodia (osa 17). Helsingin Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajien nokkamies Erik Pöntiskoski sai eräänä aamuna, yhtenä sadoista vastaanottajista, Lehdolta sähköpostiviestin. Viesti sisälsi "luettelon eläimistä, joita jutkusika Klaus Juutilainen on nylkyttänyt tai yrittänyt nylkyttää".
Pöntiskoski reagoi kuten useimmat ihmiset reagoisivat. Hän ei tiennyt,
* kuka on Klaus Juutilainen,
* miksi tämä on "jutkusika",
* mikä on "jutkusika",
* mitä tarkoittaa "eläinten nylkyttäminen",
* miksi tämä asia on merkityksellinen yleensä, tai
* mitä se kuuluu Ylioppilaskunnan Laulajille erikseen.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös