Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
tätä juuri tarkoitin, nykyään ei välttämättä katkea. Oliko se vuosi sitten syksynä kun uutisoitiin että näistä on päästy soppariin. Vakituinen työsuhde ja sen edut, vastavuoroisesti työaikaa voidaan säädellä siten että talvella tehdään enemmän ja kesällä lomaillaan.

Toki kausityöntekijöitä on edelleen, mutta prosessissa on päästy alkuun.

Tällaisia pitäisi saada lisää, edellyttää joustamista molemmilta puolilta - erityisesti "saavutetuista eduista" -ideasta pitää luopua.
Tarkoitatko, että molempien puolien pitäisi, vaiko pelkästään työntekijöiden :rolleyes:
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Että näin meinaavat opettajat

Opettajat:
Maahanmuuttajien määrää kouluissa rajattava


Keskiviikko 23.2.2011 klo 11.41

Maahanmuuttajat lisäävät hälinää ja melua luokkahuoneissa, selviää Opettaja-lehden kyselystä.

Opettajien mielestä maahanmuuttajien osuutta kouluissa ja päiväkodeissa pitäisi rajoittaa, paljastaa Opettaja-lehden teettämä kysely.
Rajoittamista kannattaa 41 prosenttia kaikista opettajista.

Opettajien mielestä koulun antamaan opetukseen ja kasvatukseen heijastuu, jos suuri osa koulun oppilaista on maahanmuuttajia. Näiden lisäksi vaikutusta on myös muihin asioihin.

Hälinää ja väkivaltaa

Joka neljännen opettajan mielestä maahanmuuttajien suuri osuus lisää hälinää ja melua luokkahuoneessa sekä kasvattaa väkivallan määrää koulussa. Osa vastaajista epäilee lisäksi, että Suomeen tulee syntymään väkivallan ja rikollisuuden valtaamia maahanmuuttajaghettoja.

Opettajien mukaan maahanmuuttajien opettaminen on ylimääräinen rasite ja lisätyö, joka ei näy opettajan palkassa ja johon ei kouluteta.

Suurin osa opettajista kokee työmäärän kasvavan jopa kohtuuttomaksi, jolloin opetuksen laatu kärsii ja tasoa on laskettava.

Osa opettajista kuitenkin arvioi, että maahanmuuttajat rikastuttavat koulukulttuuria.

Kyselyssä oli vastaajia 456.

Linkki: www.opettaja.fi

IL
Olen muuten täysin samaa mieltä opettajien kanssa tästä asiasta
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18406
Olen muuten täysin samaa mieltä opettajien kanssa tästä asiasta
Niin olen itsekkin täysin samaa mieltä, muistaakseni ala-asteella minun aikanani ei ollut yhtään ulkomaalaista oppilasta, ylä-asteella muutamia.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Taas olisi kiva tietää, tarkoitetaanko tässä maahanmuuttajia ylipäätään vai vain tietyistä maista tulevia. Vaikea kuvitella vaikkapa englantilais- tai ruotsalaislapsen olevan hirveä häirikkö.
Eipä noita varmaan kauheasti ole normaaliin kouluun menossa. Siis että niitä ruotsalaisia tai engalantilaisia osuisi yhteen luokkaan siten että olisivat suurinpiirtein enemmistönä :dunno:
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Eipä noita varmaan kauheasti ole normaaliin kouluun menossa. Siis että niitä ruotsalaisia tai engalantilaisia osuisi yhteen luokkaan siten että olisivat suurinpiirtein enemmistönä :dunno:
Totta tuokin. Seuraava kysymys on, miten sitä maahanmuuttajien määrää sitten rajoitetaan? Lasten kouluttamatta jättäminen tai rajaaminen omiin maahanmuuttajakouluihinsa ovat molemmat huonoja ideoita, eikä lasten pakottaminen pitkiin koulukyyteihin maahanmuuttajatiheyden harventamiseksikaan kuulosta oikein eettiseltä.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Koska lapset häiriköi koulussa? Entäs täällä syntyneet mukulat?
Veikkaan että ongelmat vähenevät jonkin verran, kun nämä täällä syntyneet kasvavat aikuisiksi ja saavat omia lapsia. Kunhan ne vaan pakotetaan tähän meidän yhteiskuntaan siten, kuin mekin täällä olemme. Kaikenlainen "rikastava" kulttuuri on aivan perseestä, eikä toimi täällä sen paremmin kuin ei ole toiminut muuallakaan. Senhän nyt on jo todennu niin Saksan, Iso-Britannian, kuin Ranskankin johtajat. Se ei vaan toimi, että pakolaisten annetaan olla ja tehdä niin kuin ovat tottuneet kotomaassaan tekemään. Maassa maan tavalla, just eikä melkein. Tai sitten jatkavat matkaansa.
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Veikkaan että ongelmat vähenevät jonkin verran, kun nämä täällä syntyneet kasvavat aikuisiksi ja saavat omia lapsia. Kunhan ne vaan pakotetaan tähän meidän yhteiskuntaan siten, kuin mekin täällä olemme.
Tämäkään ei ole erityisen helppoa, varsinkin kun mekin olemme täällä varsin monin eri tavoin. Ideologinen fasismikaan ei liene kovin suositeltavaa (Hitler-kortti!!!1).
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Kunhan ne vaan pakotetaan tähän meidän yhteiskuntaan siten, kuin mekin täällä olemme. Kaikenlainen "rikastava" kulttuuri on aivan perseestä, eikä toimi täällä sen paremmin kuin ei ole toiminut muuallakaan.
Ihan noin jyrkästi en kyllä sanoisi. Valitettavan huonosti maahanmuuttajien integroinnissa on kyllä yleismaailmallisesti onnistuttu. Lähes kaikkialla tilannehan on lähellä USA:n mallia, jossa eri etnisyydet on ghettoutettu "pää"yhteiskunnasta erilleen.

Suositeltavampi olisi Kanadan malli, jossa on lähdetty sopeuttamaan maahanmuuttajien tapoja maan tapoihin siten, että maahanmuuttajat voivat toteuttaa omaa kulttuuriaan soveltuvin osin, mutta olla silti kanadalaisia.

Valitettavan tosi on, se että suomalainen kultuuri on ilmiaultaan (siltä mikä päivittäin näkyy) huomattavasti vähemmän aggressiivinen ja äänekäs kuin useimmat muut kulttuurit. (Siis aggressivisuudella ei tarkoiteta tässä väkivaltaisuutta vaan lähinnä interaktiota ja ulosantia.) Tältä osin maahanmuuttajien määrän lisääntyminen ei voi olla näkymättä, koska useimpien muiden ryhmien normaali toiminta on suomalaisesta näkökulmasta "ihme möykkäämistä".
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Wikistä napattua tän päivän koostetta.

23 February

On the morning of the 23rd, the British foreign minister William Hague, said in a press release that there are "many indications of the structure of the State collapsing in Libya". He also urged the Libyan state to listen to people's demands. [103]

Luxembourg's foreign minister Jean Asselborn called the situation in Libya a genocide and called for massive intervention from the international community. He argued a resolution was now needed allowing control of Libyan airspace so as to stop mercenaries entering the country. He called Gaddafi a "sick and dangerous" "tyrant"[105]

Peru fully severed diplomatic ties with Libya’s government on the 23rd.[103]

On the 23rd, the African Union conducted a "security meeting" on the rapidly changing situation in Libya.[103]

The Warfalla, the largest of the numerous tribes in the country, joined calls from other tribes for Gaddafi to stand down on the 23rd.[103]

The Paris based International Federation for Human Rights said that the anti-Gaddafi protesters also control Sirte, Misrata, Khoms, Tarhounah, Zenten, Al-Zawiya and Zouara.[103]

Mr. Youssef Sawani, a senior aide to Muammer Gaddafi's son Saif al-Islam Gaddafi, resigned from his post "to express dismay against violence".[106]

Latest reports indicate that the government now only controls a few pockets of territory including parts of Tripoli and the southern desert town of Sabha.[107]
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Libyan_protests#23_February

http://blogs.aljazeera.net/africa/2011/02/22/live-blog-libya-feb-23
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Ruskea rasva on lihasten sukua
(21.08.2008 klo 07.00) Ruskea rasva on lihasten sukua

Ns. ruskea rasvakudos on enemmän sukua lihaksille kuin valkoiselle rasvalle, havaittiin Yhdysvalloissa tehdyissä kahdessa tutkimuksessa. Ruskeat rasvasolut ja lihassolut syntyvät samoista esisoluista. Se kumpaa syntyy, riippuu paikalla olevista yhdisteistä. Havainnosta toivotaan apua lihavuuden hoitoon. Jos lihassolut voidaan muuttaa ruskeaksi rasvaksi, voidaan valkoiseen rasvaan varastoitunutta energiaa hävittää.

Rasvakudosta on kahta tyyppiä, valkoista ja ruskeaa. Molemmat ovat adiposyyttejä eli niissä on varastoituneena rasvaa. Alussa valkoinen ja ruskea rasvasolu ovat samannäköisiä, joten niiden on oletettu kehittyvän samasta lähteestä. Valkoinen rasva on elimistön kannalta lähinnä vararavintoa, jota otetaan käyttöön nälänhädän uhatessa.

Ruskea rasvasolu sisältää rasvan lisäksi erittäin paljon mitokondrioita, energiaa tuottavia soluelimiä. Mitokondrioissa syntyy energiaa, joka muuttuu lämmöksi ja siksi ruskea rasva ylläpitää tehokkaasti ruumiinlämpöä. Kylmissä vesissä elävillä eläimillä kuten hylkeillä on erityisen paljon ruskeaa rasvaa.

Vauvaikäiässä ihmislapsilla on myös ruskeaa rasvaa ja on oletettu, että aikuisilla sitä ei enää synny. Nykyisin tiedetään että useimmilla aikuisillakin on hiukan ruskeaa rasvaa, mutta sen syntymekanismia ei ole tunnettu.

Bostonissa sijaitsevassa Dana-Farber -syöpätutkimuslaitoksessa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että lihassoluja tuottavista esisoluista saatiin syntymään ruskeata rasvakudosta lisäämällä soluviljelmään ennestään tuntematonta PRMD16-molekyyliä. Sama molekyyli toimii myös toiseen suuntaan: kun PRMD16 tehtiin toimimattomaksi ruskean rasvan soluissa, ne muuttuivat lihassoluiksi.

Seuraavaksi tutkijat ovat selvittämässä voidaanko PRMD16-molekyylejä lisäämällä saada elimistöön kertymään lisää ruskeata rasvaa. Kokeita tehdään ensin hiirillä ja sitten ihmisillä, jos menetelmä näyttää toimivan. Lihakset uudistuvat jatkuvasti, joten niiden esisoluja on saatavilla. Jos niistä osa saataisiin muuttumaan ruskeaksi rasvaksi, voitaisiin kiihdyttää valkoisiin rasvasoluihin varastoituneen energian muuttumista lämmöksi ja saada ihmiset laihtumaan.

Harvardin yliopistossa tehdyssä toisessa tutkimuksessa löydettiin yhdiste, jolla pystyttiin myös tehostamaan ruskean rasvan muodostumista. BMP-7-niminen molekyyli edisti ruskean rasvan syntymistä laboratoriossa kasvatetuissa hiiren soluissa. Normaalisti BNP-7-molekyyli indusoi luiden kasvamista. Kun BMP-7:tä tuottavalla geenillä varustettu kantajavirus istutettiin hiiriin, niiden elimistöön syntyi tavallista enemmän ruskeaa rasvaa. Samoin BMP-7-molekyylillä käsiteltyjen ns. esisolujen istuttaminen hiiriin lisäsi ruskean rasvan muodostumista. Yhdessä kokeessa todettiin, että ruskeaa rasvaa tavallista enemmän kehittäneet hiiret pysyivät hoikempina kuin vertailuhiiret.

Ruskean rasvakudoksen kuvaili ensimmäisenä sveitsiläinen luonnontutkija Konrad Gessner yli 550 vuotta sitten, vuonna 1551. Hän kuvaili sen olemusta sanomalla että "se ei ole lihasta eikä rasvaa, vaan jotain siltä väliltä". Gessner oli oikeassa; vaikka alussa valkoiset ja ruskeat rasvasolut näyttävät samalta, ne eivät ole samaa kantaa vaan ruskea rasva on lihaksen sukua olevaa kudosta.

(Radion tiedeuutiset, Nature)
Ruskean rasvan aktivoimalla sietää kylmää paremmin :thumbup:
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Kerrohan, mitä tarkoitat paskaduuneissa elävillä?
Tänään työmatkalla radiota kuunnellessa puhuttiin taloudesta ja sielläkin manailtiin kapinaliikkeen mahdollisuutta tulevaisuudessa, mikäli nykysuuntaus eriarvoisuuden lisääntymiseen jatkuu.

Ja mitä jasulin marttyyrikorttiin tulee, niin ei taida empatia olla tuttu juttu lain :nope: Voit myös kysellä henkilöiltä, jotka oikeasti tekevät työtä näiden heikoimmin pärjäävien seurassa, millaista se elämänlaatu on. Toki joidenkin kohdalla kyseessä on itse aiheutettu tilanne, mutta mukaan mahtuu valtava joukko olosuhteiden uhreja, joilla olisi halua ja kykyä parempaan, mutta ei vaan ole tullut mahdollisuutta.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös