Tapahtumia & sattumuksia toreilla, myymälöissä, kaupoissa ja kauppakeskuksissa.

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Kultainen muisto kesältä vielä. Tein itsestäni estäjän.

Alueella oli vain kaksi asiakasta, lisäkseni ehkäpä 65- vuotias herrasmies. Meitä valvoi 18- vuotias kassatyttö. Herrasmiehelle tuli ongelma laitteensa kanssa. "Opettaja, opettaja, tuli ongelma!", lausui herrasmies. Tyttö tuli ja pelasti. Hymyilin sisäänpäin kääntynyttä hymyä moiselle poropeukalolle.

Kunnes koitti aika maksaa omat ostokseni. Keräsin ensin bonukset talteen vihreää korttia vilauttamalla. Sitten maksoin kortilla. Modernina, urbaanina ja nopeutta sekä tehokkuutta korostavana kansalaisena käytin pankkikortin lähimaksuominaisuutta. Siis että vain vilautetaan sirua lukijalle. Niin. Ostokset maksoivat 35 euroa, kun taas lähimaksuhan pelaa vain alle 25 euron suoritteella. Se helvetinkones kuitenkin hyväksyi lähimaksun, mutta meni välittömästi juntturaan. Alert, Alert, Mayday, Mayday huusi kone ja punainen majakkavalo leimahti tulille.

Kassatyttö saapui paikalle. Sai rassailla aika kauan, että sai tilanteen normalisoitua. Sain kuitenkin ostokset maksettua ja haltuuni. Poistuin, nolona.:eek:
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26885
Meidänkin kylän Prismassa on noita itsepalvelukassoja. Käteviä ovat. Laite on rakennettu niin, että luettu tuote lasketaan omalle tasolleen. Kaupan jokainen tuote on punnittu, ja näin voidaan valvoa, että proseduuri sujuu oikein. Kun lukee sen kaljakeissin, niin toiminta halvaantuu, kunnes valvojamyyjä käy vapauttamassa tilanteen jollain koodikortilla. Em. huomioiden lienee varsin hankalaa yrittää ostaa kaliaa punnitsemalla pullot banaaneiksi?
Joo tuollaisia vaakaitsepalvelukassoja oon nähnyt myös englantilaisissa kioskeissa ja kesti tovin hoksata systeemi. Varmaan se paremmin estää huijaamisia, mut asiakkaan kannalta helpompi oli tuo Cittarin systeemi jossa tavarat sai lapata suoraan korista koodinlukijan ohi kassiin.

Englantilaiskioskissa meinasin jo luovuttaa kun näytti ettei laite hoksaa antaa paljousalennusta mutta myyjä opasti että alennus tulee vasta kun siirtyy maksamaan.
Sehän noissa on kuten lippuautomaateissa, kortinlukijoissa sun muissa että laitteita on miljuuna erilaista ja aina saa hetken ihmetellä uudessa paikassa miten homma jekkasee.

(en oo muuten kertaakaan viälä uskaltanu koittaa lähimaksuominaisuutta)
 
Viimeksi muokattu:

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Kuulitkohan väärin?
Olin kyllä aika paniikissa tilanteessa, että hyvinkin kuulin väärin. Saattoi se helvetinkones huutaa myöskin että: "Albert, Albert, Mayday, Mayday, housusi hukassa!" Erityisen noloa, kun se nuori ja nätti kassatyttö siinä selvittelee sotkua nappeja painellen ja korttejaan vilautellen. Ja itsellä housut jälleen kerran kateissa.
 

Zoe

Maagikko, noituja
Liittynyt
25.11.2002
Viestit
9925
Sijainti
Nollola
R-kioskilla eräs ikäihminen tuli pyytämään apua warsin wanhanmallisen puhelimensa talviaikaan siirtämisessä. Autoin miestä mäessä --> päivän hyvä työ tehty.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
R-kioskilla eräs ikäihminen tuli pyytämään apua warsin wanhanmallisen puhelimensa talviaikaan siirtämisessä. Autoin miestä mäessä --> päivän hyvä työ tehty.
Oliko siinä semmoinen pyöritettävä 'numerolevy' vai näppäimet?
 
Ylös